|
|
| נשלח ב-9/8/2011 16:33 |
|
| |
יעקב ולו רק בשביל שלא לשכוח. יש גם מסקנות מעשיות אבל אסור לאומרם בקול רם בפורום חרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2011 16:35 |
|
| |
שותף את תשעה באב לא עושים- רק את השבת עושים- תשעה באב נעשית מעצמה.
אם תעיין בסוף כתובות על מעשי האמוראים בטולא. תבין.
חוץ מזה אני מאד אוהב להגיד -ליבי במזרח ואני במערב- אין לך מושג איזה תענוג גדול יהיה לי כשאחזור ארצה- רק בגלל זה כדאי . אם היית יודע איזו חברותא מכובדת מבחינתך-לא מבחינתי- יש כאן. היית מקנא אם זה היה מותר
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2011 16:36 |
|
| |
צענע, אני לא יודע למה בעל התניא התכוון. אני יודע רק למה אני התכוונתי, אם גם זה מעניין אותך, אשתדל להסביר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2011 16:40 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | שותף
את תשעה באב לא עושים- רק את השבת עושים- תשעה באב נעשית מעצמה.
אם תעיין בסוף כתובות על מעשי האמוראים בטולא. תבין.
חוץ מזה אני מאד אוהב להגיד -ליבי במזרח ואני במערב- אין לך מושג איזה תענוג גדול יהיה לי כשאחזור ארצה- רק בגלל זה כדאי
אם היית יודע איזו חברותא מכובדת מבחינתך-לא מבחינתי- יש כאן. היית מקנא אם זה היה מותר |
|
תכלס, דיבורים כמו חול ואין מה לאכול.
רוממות ארץ ישראל בגרונם....
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2011 16:45 |
|
| |
שותף . למה להגזים , ירוחם אומר ששווה לו לצאת לחו"ל כדי להרגיש מה שהריה״ל הרגיש . הרגשות האלו כידוע מרעננים ומחזקים את הקשר הנשמתי והפנימי לארצנו הקדושה. בפרט אחד שנוסע הרבה לעסקים בחו״ל מוטב לו להיות שם גם בתשיעי באב...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2011 16:51 |
|
| |
לאישציפור
היה חשוב מאד להבהיר שבעצם אמרתו של בעל התניא היא רק מסגרת שלתוכה יכול כל אחד להכניס תוכן משלו..
(תרגיל מעניין לחברי הפורום)
אשמח מאד לשמוע את הסברך.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2011 16:54 |
|
| |
| pi_haton כתב: |  | | שותף . למה להגזים , ירוחם אומר ששווה לו לצאת לחו"ל כדי להרגיש מה שהריה״ל הרגיש . הרגשות האלו כידוע מרעננים ומחזקים את הקשר הנשמתי והפנימי לארצנו הקדושה. בפרט אחד שנוסע הרבה לעסקים בחו״ל מוטב לו להיות שם גם בתשיעי באב... |
|
אני בדיוק עכשיו מלווה את התלבטויותיו הקשות של ראש ישיבה בישראל אשר מציעים לו סכום עתק (10M$) כדי לצאת לחו"ל והוא כנראה יסרב מאהבת הארץ הקדושה. והוא חרדי, מאד חרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2011 16:55 |
|
| |
צענע וזה בדיוק מה שבעל התניא אמר- המשיח הוא דמות שכל אדם מכניס בו את התוכן שלו. -התוכן של זולתו לא בראש שלו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2011 17:07 |
|
| |
לירוחם את זה אני אמרתי .הוא אמר משהו אחר:
הבה נחזור על דבריו.: "המשיח שמחכים לו לא יבא. המשיח שיבא לא מחכים לו" הוא טען שיש איזושהי דמות של משיח שרוב האנשים מציירים לעצמם. משיח כזה לא יבוא.(בדיוק כמו שאמר פרופ' ליבוביץ') אבל המשיח שיבוא הוא דמות אחרת לגמרי ממה שחושבים רוב הבריות. מהו ומיהו אותו משיח שאליו התכוון בעל התניא? רז זה הוא לא גילה לנו. ולכן הצעתי את התרגיל שאף אתה מוזמן להשתתף בו ולענות על השאלות 1,2,3 3. מהי דמות המשיח שאליה התכוון בעל התניא?(לא חובה) .2.מהי דמות המשיח שיבוא לפי דעתך?(חובה) 1.מהי דמות המשיח שרוב הבריות מצפות לו?(לא חובה)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2011 17:26 |
|
| |
צענע
3. מהי דמות המשיח שאליה התכוון בעל התניא?(לא חובה)
איני בעל התניא ולכן איני יכול לענות
.2.מהי דמות המשיח שיבוא לפי דעתך?(חובה)
לדעתי המשיח הוא לא אישיות אחת- כל מי שגואל וגאל את ישראל הוא בקטגורית משיח,
הגואל את ישראל מהגלות ומחזיר אותם לארצם מקצות תבל, והם חיים חיים טובים מבחינה יחסית
הוא המשיח-
- ולפני שתתחילי - משה רבנו היה משיח- למרות שעם ישראל לא ליקק דבש בארצו במשך אלף שנה אחרי הגאולה.
עזרה נחמיה שאלתיאל היו המשיחים בזמנם- למרות חוסר העצמאות והחיים הקשים שהיו להם בבית שני.
1.מהי דמות המשיח שרוב הבריות מצפות לו?(לא חובה)
שהמשיח יתן לכולם וילות מכוניות פאר שהכל יהיה חופשי בסופר. שלא יצטרכו להחזיר חובות, שכל החיים יהיה חופש אחד גדול, וכמובן כמובן איך שכחתי שיהיה גדול בתורה ויעביר שעורים. ובעיקר בעיקר שהוא יהיה אאינזעריגער
כלומר עליו להיות חסידי חבדניק ליטאי ספרדי תימני בבלי ופרסי- אם האחרים נסתדר
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2011 17:47 |
|
| |
הדמות שהעולם מחכה לה, היא דמות שתפתור במקומינו את הבעיות בן רגע, ותביא אותו לעולם אחר ומופלא. האמת היא שהמשיח שיבוא יפעל לתיקון עולם ויזדקק לעזרה ולשיתוף פעולה של גורמים שונים בעם איתו, מה שאמנם יאפשר תיקון משמעותי מאוד של הרבה דברים בשלב מאוחר יותר. היות ומשיח כזה דורש קודם כל מסירות ושיתוף פעולה למען מטרות שאינן כאן ועכשיו , ויותר מכך אורך רוח והבנה שכנראה א"א לשנות את המציאות בן רגע, אבל גם אם נניח שאפשר (לכאורה יש לכך תקדים בגאולה הראשונה כשיצאנו ממצרים) , לא נכון לעשות כך בלי שיהיה בסיס יציב וחזק מספיק לפעולותיו בתוך העם. ממילא מעטים מאוד אם בכלל ירצו בפעולותיו, ובכלל ישייכו אותם לפעילות הקשורה לענין משיח במיוחד בתחילת הדרך. (יש עוד סיבות אבל אכמ"ל)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2011 18:04 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | היות ומשיח כזה דורש קודם כל מסירות ושיתוף פעולה למען מטרות שאינן כאן ועכשיו , ויותר מכך אורך רוח והבנה שכנראה א"א לשנות את המציאות בן רגע, אבל גם אם נניח שאפשר (לכאורה יש לכך תקדים בגאולה הראשונה כשיצאנו ממצרים) , לא נכון לעשות כך בלי שיהיה בסיס יציב וחזק מספיק לפעולותיו בתוך העם.
|
|
בעניין זה שהניגוד בין המשיח ובין המציאות הוא כל כך חריף עד שידרוש זמן רב ומאמצים גדולים וכו'
הריני להזכיר שישב יהודי אחד (יצחק לוריא אשכנזי שמו) עם חבורה קטנה של חברים (מסתמא לא היה מניין) תקופה קצרה מאד (כ"ב חודשים, מחשוון של"א עד מנחם אב של"ב) ולימד אותם כמה דברים שעשו מהפכה שאין דומה לה בכל חלקי העם היהודי ותפוצותיו.
ואם ניצוץ אחד פעל ככה מה יקרה כשתתגלה האש הגדולה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2011 18:25 |
|
| |
המהפכה של האר"י היתה תודעתית , לכן היא פרצה במהירות גדולה כזו , כתוצאה מכך גם היו לה השפעות לוואי בעייתיות מאוד. זה דבר שמשיח אמת שמתעקש ללכת עד הסוף לא יכול להרשות לעצמו. (רמז לדבר במדרש בפרק ה"חליל" בענין "חיים שאל ממך אורך ימים נתת לו" )
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2011 18:29 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | | המהפכה של האר"י היתה תודעתית , לכן היא פרצה במהירות גדולה כזו , כתוצאה מכך גם היו לה השפעות לוואי בעייתיות מאוד. זה דבר שמשיח אמת שמתעקש ללכת עד הסוף לא יכול להרשות לעצמו. (רמז לדבר במדרש בפרק ה"חליל" בענין "חיים שאל ממך אורך ימים נתת לו" ) |
|
אולי. לא יודע מה משיח יכול להרשות לעצמו ומה לא.
בכל מקרה קושיה גדולה (איך אפשר וכו') אין כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2011 18:45 |
|
| |
שתי העורת נוספות: 1. לא הנבת מכלל הן לאו , כשכתבתי שהאר"י שינה את התודעה התכוונתי לרמוז שאת המציאות עצמה הוא לא שינה... 2. כיון שכאן יש צורך לשנות את המציאות מבלי באמת לשנותה (בבחינת לשבור את החבית ולשמור על היין) בהחלט יש כאן קושיא גדולה מאוד, ועובדה שעד כה זה לא קרה, אם זה היה כ"כ פשוט הקב"ה היה גורם לזה לקרות מזמן, מסתבר שלא.
|
|
|
|
|