בית פורומים עצור כאן חושבים

ליל שימורים: ליל ט' באב בעצור חושבים תשעא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/8/2011 18:48 לינק ישיר 

זה מסובך מדיי בשביל הקב"ה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2011 18:53 לינק ישיר 

שותף
סלח לי על בורותי- מה שינה האר"י הקדוש. בחיי היום יום של עם ישראל החומריים, הרי המשיח עתיד להביא שינוי חומרי בעיקר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2011 21:56 לינק ישיר 

ייתכן,
למקרה ששאלת אותי, זה מסובך לבני האדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2011 22:20 לינק ישיר 

אישציפור כתב:

1. לא הנבת מכלל הן לאו , כשכתבתי שהאר"י שינה את התודעה התכוונתי לרמוז שאת המציאות עצמה הוא לא שינה...

נראה לך שהשינוי התודעתי הזה הוא דבר של מה בכך ? ראה את ההתנגדויות של הפורום הזה ואכפל כהנה וכהנה...
אחרי השינוי בדעת נראה לי שהשינוי במעשים הוא דבר קל מאד, ישראל כשנתבעים נותנים בשמחה.
כך נראה לי, כך אני מאמין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2011 23:29 לינק ישיר 

שותפי,
הענין הוא שהשינוי הזה לא באמת פעל אצל כלל ישראל פעולה בת קיימא.
  חלקים התפעלו מהניסים והנפלאות, ואח"כ התפעלו מניסים ונפלאות של ש"צ למשל (יש עוד לא מעט דוגמאות) , חלקים אחרים פחדו ועדין מפחדים מה"מיסטיקה" (כפי שהם קוראים לזה) ועוד כהנה וכהנה, בכל מקרה המצב כיום כ 500 שנה אחרי הוא שרוב עם ישראל לא שומר תורה ומצוות , ועברנו גלויות נוראות פוגרומים שואה, התבוללות והתפקרות המונית ועוד כהנה וכהנה, זה באמת נראה לך הצלחה מבחינה תודעתית ?

אם כי ראוי להבהיר כדי שלא יתפס שאני מתנגד לאר"י ז"ל או לתורתו (אדרבה למדתי ממנה הרבה דברים משמעותיים ביותר) אני רק אומר שזו מהפכה שהיא לא בת קיימא לאורך זמן.
       דומני שבהקשר הזה ראוי להזכיר מימרא שמובאת בשם הגר"א בענין הזה, שאומר שהאר"י ז"ל גילה טפח וכיסה אלפיים אמה, , דומני שזה מאפיין מחד את כוחה של תורתו, ומאידך את חולשתה, באשר ניתן לפרש כל קוץ בדבריו למקומות רחוקים ונרחבים מאוד, ולא בכדי נעשו אינטרפרטציות רחבות מאוד לדבריו לאורך השנים (אצל הרמח"ל והגר"א מחד, אצל החסידים מאידך, אצל מקובלי ספרד מצד נוסף, ולהבדיל אצל כל מיני כתות שאיני רוצה להזכיר את שמן כאן מהצד האחר...) הבעיה היא שלא נוצרת מכל זה שורה תחתונה שיכולה להתגבש לכדי משהו שחורג מגבולות קבוצות עם שפה פנימית או לחילופין וורטים נאים (אך לא מחייבים ובודאי שלא אופרטיביים) שמחלחלים גם אל כלל העם. 
     ממילא בהקשר הריאלי אין לזה הרבה דימיון ליעוד המשיחי שעיקר פעולתו בריאל פוליטי, בתחומים כמו כלכלה חברה , מדיניות חוץ וכד'. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2011 00:25 לינק ישיר 

שאלתי על דבריך, אם זה היה כ"כ פשוט הקב"ה היה גורם לזה לקרות מזמן, מסתבר שלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2011 09:45 לינק ישיר 

ייתכן,
ועל כך עניתי שזה לא מסובך לקב"ה אלא לבני האדם.
      מסתבר שהקב"ה ברא את העולם עם עקרון שנותן לבני האדם אוטונומיה לבחור, כך שכל עוד הם לא בחרו ורצו בכך (ולא רק מן השפה ולחוץ) זה לא יקרה. דומני שבדיוק זה היה הטריגר לכל תת הדיון הזה. (על המשיח שלא מחכים שיבוא)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2011 13:37 לינק ישיר 

עדיין איני רואה שאחד חושב שיש סיכוי שהעם שלנו ישנה כיוון, במילים אחרות ישוב בתשובה. אז כנראה כל זה נכניס בקל וחומר שאנחנו מחכים למשיח שיעשה זאת, ומליבא לפומא לא גליא [כדברי איש ציפור] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2011 14:45 לינק ישיר 

יהיאור,
אתה מנסה לטעון שמשיח יעשה דבר בלתי אפשרי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2011 16:49 לינק ישיר 

אדרבה תבאר דעתך איך זה אפשרי.אני מנסה לטעון שאם המשיח מחכה שנחזור בתשובה עדיף שכבר יתייאש עכשיו. או שרוצה לבא או שלא. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2011 17:50 לינק ישיר 

יהי אור,
את כל הסודות אתה רוצה לקבל מראש ?
             בכל מקרה כפי שרמזתי משיח אינו קוסם , ואם היה בא היית (לא רק אתה גם כל אלו שכל הזמן מדברים על כמה הם מחכים למשיח...) שולח אותו לגהה או אברבנל או סתם פוטר אותו כתמהוני. כך שזה לא תלוי ברצון שלו, אלא דוקא ברצון שלך ושל אחרים.
בכל מקרה אם תשאל אותי נראה לי שהוא לא מחכה שנחזור בתשובה אלא בעיקר שנשתף פעולה כדי לתקן את המצב כדי שתהיה לו קרקע לפעול עליה.
             זה לא שיש בעיה לעשות ניסים, זה שאם לא תהיה להם קרקע יציבה לקיום, הם יגרמו להרס גדול בשלב מאוחר יותר, כך שעדיף לחכות עוד קצת עכשיו כדי שהתנאים יבשילו ותהיה יותר הבנה לגבי משמעות המהפכה המשיחית ויתפתח רצון להשתתף בה, מאשר לרוץ עכשיו לרתום את העגלה לפני הסוסים ולגלות בעוד X זמן, שמדובר בעוד משיחות שקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2011 22:36 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
יהי אור,
את כל הסודות אתה רוצה לקבל מראש ?
             בכל מקרה כפי שרמזתי משיח אינו קוסם , ואם היה בא היית (לא רק אתה גם כל אלו שכל הזמן מדברים על כמה הם מחכים למשיח...) שולח אותו לגהה או אברבנל או סתם פוטר אותו כתמהוני. כך שזה לא תלוי ברצון שלו, אלא דוקא ברצון שלך ושל אחרים.
בכל מקרה אם תשאל אותי נראה לי שהוא לא מחכה שנחזור בתשובה אלא בעיקר שנשתף פעולה כדי לתקן את המצב כדי שתהיה לו קרקע לפעול עליה.
             זה לא שיש בעיה לעשות ניסים, זה שאם לא תהיה להם קרקע יציבה לקיום, הם יגרמו להרס גדול בשלב מאוחר יותר, כך שעדיף לחכות עוד קצת עכשיו כדי שהתנאים יבשילו ותהיה יותר הבנה לגבי משמעות המהפכה המשיחית ויתפתח רצון להשתתף בה, מאשר לרוץ עכשיו לרתום את העגלה לפני הסוסים ולגלות בעוד X זמן, שמדובר בעוד משיחות שקר.

לאישציפור
פתחת את דבריך בשאלה:את כל הסודות אתה רוצה לקבל מראש?
ובהמשך דבריך כמדומני שאתה ,מגלה כמה סודות על המשיח שכנראה ידועים רק לך..

כל מה שכתבת אינו תואם כלל את דבריו של הרמב"ם שכדאי לחזור עליהם שוב:

"הוגה בתורה ועוסק במצוות כדוד אביו כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, וילחם מלחמות ה', ועדיין אינו אלא בחזקת משיח, אבל אם עשה והצליח ובנה מקדש במקומו וקבץ נדחי ישראל, הרי זה משיח בודאי"[1].
 וגם:

"לא נדע מה יהיה עד שיהיה"

המילה  "ויכוף"אומרת בדיוק ההפך ממה שאתה אומר שכאילו התנאים יצטרכו להבשיל "(בבחינת אתערותא דלתתא)ולא היא.
המשיח יכוף ויצליח גם ללא רצון שלנו.

ואגב לא הבנתי מי רותם פה עגלה לפני הסוסים?-מיהם הסוסים? ומהי העגלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2011 23:40 לינק ישיר 

צענע
עשית  בוחן על המשיח. עניתי על כל השאלות עם ציון 10. איפה הפרס? לפחות פרס ניחומים. זהו? בוחנים והולכים?

הרמב"ם מדבר על משיח ריאלי- המיסיטיקאים על משיח ערטליאי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2011 09:31 לינק ישיר 

לא צענע,
ליכוף יש שתי משמעויות :
1. והיא העיקר שאחרי שימלוך הוא ינהל מדינה על פי חוקי התורה וישתמש בכלי כפיה שלטוניים. (בערך מה שמכונה היום שלטון החוק)
2. לפני שימלוך שידע לכוון את העם לגלות את עצמו ואת רצונותיו היסודיים, מה שיגרום ממילא לכך שאחרי זמן יבינו שעל ידו יתאפשר הבאת התהליך לשלימותו, ויבחרו בו.
   אנחנו נמצאים בשלב שלפני קבלת השלטון על ידו, ואני מדבר על הפעולה הנדרשת מצידנו כדי לזרז את התהליך, בכל מקרה , לא הבנתי איזו סתירה מצאת בדברי לדברי הרמב"ם אני מתייחס למצב העכשוי של הענין ולא לתאוריה שאכן תתקיים כאשר יבשילו התנאים לכך.
      ואדרבה הקושיא חוזרת אליך, את באמת חושבת שמשיח זה מישהו שעושים קסמים או תלפטיה שיהפנט את העם לקבל אותו ? או שהוא ירד במרכבת אש מן השמים ? מה התסריט שלך ? ומה שלך ירוחם איש ריאלי שכמותך ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2011 09:41 לינק ישיר 

מבחינתי המשיח בא כבר לפני 62 שנה.  המשיח שלנו הרבה יותר אפקטיבי יעיל וטוב מכל המשיחים האחרים שהיו לעם ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ליל שימורים: ליל ט' באב בעצור חושבים תשעא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.