|
|
| נשלח ב-12/8/2011 00:08 |
|
| |
אתה נטפס לאמירה שולית ר' הלל אמר כי אין משיח לישראל. ורבים מנסים לתרץ זאת. נדמה לי שהקב"ה לא בן אדם הוא לט יכול למשוח. כל הדיבורים על המשיח במתכונת שאתם מדברים עליה. הם הבלים ורעות רוח. כמובן לדעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2011 00:10 |
|
| |
ואמרו על כך חכמים הלל שריה ליה מריה... כאמור האמת היא שמציאות של משיח בפועל המציאות היא הכרח המציאות. אין לעולם מוצא בלי זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2011 12:20 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | לא זה ולא זה או בעצם גם זה וגם זה.
אני מסביר שמבחינת הרמב"ם כל הענין מתחיל רק אחרי שאדם בחזקת משיח כבר ימלוך.
ואילו מה שרלוונטי לנו כרגע הוא השלבים הקודמים לכך. (כי לענ"ד מר נתניהו לא מקיים את הקריטריונים שמאפשרים לו להיכנס לגדר של חזקת משי, גם אם יחסית הוא ראש ממשלה די טוב להבנתי) |
|
השלב הראשון לפי הרמב"ם הוא שיקום מלך מבית דוד שיגרום ,בדרכים שונות ומגוונות ,להחזיר את כל עם ישראל בכל העולם בתשובה.
ומכיוון ש אנחנו לא רואים ראש ממשלה שעוסק בכיוון זה ומחאת האהלים בוודאי לא שייכת לכך ולכן נראה שכל דבריך הם כלל לא בכיוון .
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2011 14:07 |
|
| |
יפה צענע , נראה שאת יודעת הכל. אשריך. שבת שלום. :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2011 14:22 |
|
| |
לאיש ציפור
מה חבל שבמקום לסתור את דברי אתה מתחמק.
שבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2011 15:05 |
|
| |
לסתור ? בינתיים את לא טענת כלום. רק סתרת את דברי , בלי לנמק בלי להראות שהבנת כלל מה כתבתי (משמע שההפך נכון) וכמובן בלי לתת ראיה שסתירתך אכן בת קיימא. איך בדיוק את מצפה שאסתור טענה כזו ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2011 15:21 |
|
| |
טענותי: אתה כלל לא מסתמך על הרמב"ם
אתה מדבר על תהליכים שקודמים לשלבים שעליהם מדבר הרמב"ם (כגון מחאת האהלים )וכאן אינך מרגיש שאתה נכנס לספקולציות ולניחושים שלך שאינם מסתמכים על מקור כלשהו. אם תודה בפה מלא שדבריך אינם מבוססים על כלום אז אכן הדיון שלנו מסתיים כי לנחש ולתת ספקולציות יכל כל אחד.
ו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2011 15:42 |
|
| |
בואי נפריד. 1. כפי שהבהרתי כבר קודם בהקשר של השלב בו אנו נמצאים כרגע, אני אכן לא מתבסס על הרמב"ם , כי הפרקים הרלוונטיים בהלכות מלכים ומלחמותיהם ברמב"ם , לחלוטין לא מדברים על המצב כיום. 2. לגבי השלבים שלפני אני מתבסס על שכלול של דברי הנביאים והחכמים, וקישורם למציאות העכשוית . (אם מענין אותך איך, תצטרכי להתאזר בעוד לא מעט סבלנות ודרך ארץ, ורצוי שגם תלמדי קצת את המקורות הרלוונטיים) 3. מחאת האהלים הוזכרה מתוך הקשר אגבי, שחשבתי בטעות שיובן מאליו , בדיעבד מתברר שניתן להבהיר אותו רק מתוך ליבון ההקשר כולו, כך שלצורך הענין אפשר למחוק את ההערה (על מחאת האהלים) מהפרוטוקול, אם זה יהיה רלוונטי בעתיד נוכל לחזור לזה. שבת שלום, וכל הנחמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2011 15:54 |
|
| |
ההתחמקות שלך כאן הגיעה לאחד משיאיה החדשים (תוך טיעון שובניסטי כאלו אתה מכיר את המקורות הרלוונטיים ואני לא.(זה מה שנקרא אצלך דרך ארץ,כנראה)
שבת שלום וכל הישועות והנחמות מדברי הנביאים ובכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2011 16:18 |
|
| |
צר לי לאכזב, אין שום קשר להיותך אשה את פשוט לא מתייחסת לענין. אני מדבר על תהליכים שקודמים להופעת המציאות המשיחית, דברים שהרמב"ם כלל לא עסק בהם, ואת מתמקדת רק ברמב"ם כאילו הוא מקור יחיד בענין . (כאשר כאמור בענין הספיציפי הנידון הוא כלל לא עוסק לפחות לא במקור מהלכות מלכים עליו דנו) מכאן הסקתי שאת פשוט לא מכירה מקורות אחרים, אם כי בדיעבד יתכן שהבעיה אינה בידע אלא בהבנה. בין כך ובין כך בירור הנושא נשאר תקוע וחבל. (על משחקי העלבונות חבל עוד יותר אבל לזה יש לי עוד פחות כלים להתייחס באופן קונקרטי) שבת שלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2011 16:38 |
|
| |
לאישציפור
אינני יודעת אם בחרת ניק מתוך הכרות עם עצמך או שנבאת ולא ידעת מה נבאת אבל כל מי שקורא את דבריך מקבל רושם שאתה מרפרף ומניע כנפיים בלתי נראות אבל אינך מביע בשטף רגיל את רעיונותיך תוך הסתמכות על מקורות מוסמכים. כל מי שיקרא דיון זה יבין שהוא התנהל על השלבים של הרמב"ם (הנשר הגדול שעליו ניתן להסתמך). וההוכחה לכך היא שכאשר לא הזכרתי את המילים הראשונות בציטוט:יקום מלך מבית דוד הזדעקת,ובצדק רב. אבל כאשר נוכחת לדעת שמילים אלה דווקא מחזקות את טענתי(שהיום לא ניכרת תשועה באופק הנראה לעין) אתה עברת לדיבור על נתניהו והאהלים שאח"כ חזרת בך גם מהם.
כלומר לא רמזת כלל שאינך מעוניין לדון בשלבים שעליהם מדבר הרמב"ם כי לשם ,גם לדעתך,עדיין לא הגענו.
הרי כל יתרונות הפורומים בנויים על האפשרות המדהימה של סריקת מקור או העתק הדבק ואילו אתה לא הבאת עד עתה אפילו שורה אחת ממקור שתחזק את טענתך שאתה רואה תהליכים שקורים .(ובעצם כאשר חזרת בך מטענת האהלים אז מתברר שאפילו לא תארת את התהליכים )
שבת שלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2011 16:50 |
|
| |
לאיש הציפור ולצענע ,אם אתם מחפשים סיום הוגן לויכוח אעשה זאת, עוד תירוץ על הכפילות של נחמו נחמו עמי [ביאת המשיח]אחד לשובניסטים ואחד לפמיניסטים. איך איחלתם,כל הנחמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 12:39 |
|
| |
תקראי שוב, הדיון לא התנהל לפי הרמב"ם כי בשלב די מוקדם שלו הסברתי לך שבנוגע למצב הנוכחי דברי הרמב"ם לא רלוונטים כלל. אבל את המשכת להתעקש כאילו הרמב"ם הוא המקור היחיד שרלוונטי לענייננו. זו כמובן זכותך אבל להאשים אותי בקוצר השגתך ולהתבכיין כאילו פוגעים בך בגלל שאת אשה, זהלא הוגן ואפילו קצת חצוף לטעמי וחבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 12:48 |
|
| |
חוץ מעוד כמה עלבונות לא תרמת כלום.
האם פרטת תהליך כלשהו שלא חזרת ממנו? האם הבאת מקור כלשהו? חבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 14:34 |
|
| |
איזה עלבונות ? את דיברת על השלבים שלפני וטענת שהמשיח יצטרך להיות כריזמטי, הסברתי שזה לא הכרחי (ואולי אפילו הכרחי שלא) והבאתי לכך ראיות (נבזה וחדל אישים וכד') , ניסית להביא מהרמב"ם ראיה לדבריך וסתרתי אותה, שאלת כל מיני שאלות שלא כ"כ מן הענין (למשל אם ראש ישיבה יכול להחשב כשליט ומלך...), ועניתי עליהם בסבלנות די מופלגת (יחסית אלי על כל פנים), עד שהחלטת להלביש את הטעות שלך בדעת הרמב"ם עלי. כאן נתקענו.
|
|
|
|
|