|
|
| נשלח ב-27/8/2013 19:59 |
|
| |
האם הרב בן ארצי צודק בכל זאת שלא תהיה תקיפה? המערב קיבל רגליים קרות ופיק ברכיים
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2013 20:00 |
|
| |
מדוע מתמהמהים, אולי הולכים לפי הפסוקים ועדיין בשלב של "רפתה דמשק הפנתה לנוס" ואז הפסוק של נפילת אסד על כרחם יתגשם?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2013 20:38 |
|
| |
יפה דרשת ר' אברהם
שים לב למה שקורה כאן: ההתנגשות הזאת בין הבטחתו של הרב ב"א שלא תהיה תקיפה לנבואה ההיסטורית שכן תהיה היא רק דוגמא אחת המשקפת את שתי האסכולות המתנגשות כאן בין מהלך הגאולה ההיסטורי עפ"י מתווה הכתובים לבין השיטה שהרב מייצג שיטת הגאולה ברחמים שבה אנחנו בעצם לא ממש יודעים מה אמור להיות ואנחנו דומים יותר לסומא בארובה. המקרה הזה של סוריה יכול להיות אבן בוחן נפלא מאוד לברור האמת והצדק עם מי. נמתין עוד טיפ טיפה ונראה בע"ה מה יהיה. אני כמובן מאמין גדול בכתובים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2013 20:44 |
|
| |
תודה, מעניין מאוד, מעניין איזו אסכולה תנצח, ע"פ הכתובים או ע"פ שיטת הרחמים
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2013 20:57 |
|
| |
השיעור בדימונה
 לא שמעתי מההתחלה אבל חצי לפחות כן הספקתי, היה פושר מאוד ממה שהתרשמתי. בסקירה החותמת על מדינות האזור התייחס בצורה מאוד מאכזבת למצב האזורי והעולמי בשעה שכולם מתים לדעת מה יהיה והאם יהיה ואיך יהיה הרב כאילו זרק כמה מילים כלליות יענו לצאת ידי חובה, מהם היה משמע שהאמריקאים לא יתקפו בסוריה וכל מה שהם עושים זה רק כדי להפחיד את הסורים אבל לא יעזור להם שום דבר והמלחמה בסוריה תמשיך כי זה רצון בורא עולם וכו'. אם אתם שואלים אותי - הרב בעצמו לא יודע מה יהיה שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2013 08:04 |
|
| |
לאט לאט מגיח לו המרצע המפוחד מהשק

מי שמופתע שיקום! נשבע לכם באוסמה שכך האמנתי שיהיה. הרי הפחדן השמאלן הפציפיסט הזה לא רוצה מלחמות אבל ממש לא רוצה בהם! אלא מה.. נוצר איזשהו אילוץ שאם הוא לא יעמוד מאחורי הבטחתו להגיב על חציית הקו האדום הכימי הדבר יפגע קשות במעמדו, אז מה לעשות אין ברירה בולעים את הצפרדע הסורית ומארגנים איזה מפגן כח וירטואלי ותקשורתי כאשר בפועל מדובר במשהו מאוד סימבולי רק כדי לצאת ידי חובה וכדי שלא יאמרו שהוא לא עשה כלום. במבט אקטואלי וריאלי אין לך דבר צפוי מזה, היה ברור שזה מה שהולך לקרות. אלא מה זה לא מסתדר עם הנבואה על מפלת משטר אסד.. אכן, אתגר לא פשוט ועד שלא יקרה קשה לדעת מה יהיה ואיך יהיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2013 11:19 |
|
| |
וְהִצַּתִּי אֵשׁ בְּחוֹמַת דַּמָּשֶׂק וְאָכְלָה אַרְמְנוֹת בֶּן הֲדָד
מדקדוק הפסוקים אני למד שלא האמריקאים יהיו אלה שיפציצו את ארמונו של אסד אלא המורדים. מלשון הכתוב "והצתי אש" המיוחס לקב"ה, כאשר בד"כ מעשי האויב מיוחסים אליו ישירות ולא לקב"ה לאור השינוי הזה אני מבין שבעקבות התקיפה המערבית יתאפשר למורדים להפגיז את הארמון. (מעשי המורדים מיוחסים לקב"ה משום שהוא העוזר להם) הדקדוק הזה לא מוכרח אבל כך אני למד את הפרשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2013 11:52 |
|
| |
אני לומד מכך שדווקא בניו של הקב"ה, ישראל, הם שיציתו אש בארמון אסד בדמשק, ויברכו על המוגמר כי אסד כנראה שיגיב נגדינו, ואז צה"ל יפגיז את ארמונו כתגובה במלוא העוצמה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2013 14:37 |
|
| |
אשריך צדיק אוהב אותך על החדשנות והיוזמה לפרש אחרת!  נחיה ונראה מי צדק.
גילו נאות: אני באמת חש אהבה כלפיך ולא סתם זרקתי מילים! לא שיהיה ברור.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2013 14:37 |
|
| |
גם אני חושב כמו אברהם,יכול להיות שאובמה יהיה זה שיתן את אות הפתיחה,הסורים יגיבו ואולי גם מדינות אחרות וישראל כמובן תיאלץ לבצע צעד רציני ולפגוע באסד ואז הוא יפול...
הרי לישראל אין מגבלות או פחדים כמו ארה"ב ואני מאמין שברגע שזה יהיה הגנה עצמית הקב"ה יסתום את פיהם של אומות האולם
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2013 14:44 |
|
| |
עוד חידוש
בַּיָּם דְּאָגָה הַשְׁקֵט לֹא יוּכָל בים דאגה - מסבירים המפרשים שהסורים נמצאים בדאגה עמוקה מהשמועה על האויבים המתכוננים לתקוף, והמשל הוא לאנשים המפליגים בים והים סוער עליהם אין להם רגע מנוחה בגלל הסכנה לחייהם. זה פשוטו של מקרא. אבל היום התבוננתי בזה ופתאום קלטתי היכן ממוקדים הסורים - בים! למה? כי שם נמצאים הכלים שהולכים להחטיף להם! ספינות הטילים כמובן. לכן עיניהם של אסד וחביריו נשואות מערבה לים כי שם נמצא מקור הדאגה. חחחח.. איזה חזק! 
תוקן על ידי המיייחל ב- 28/08/2013 14:43:59
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2013 08:46 |
|
| |
נראה שיש מחלוקת בשמים בפמליא של מעלה, אלא מיימינים ומזכים ואומרים לפני ה' כן להקדים התגלות המשיח ואלה משמאילים ומקטרגים ואומרים לדחות ההתגלות, כיוון שזה תלוי בנפילת אסד ודמשק בכלל, פלא שהתקיפה מתעכבת ואולי לא תתבצע כלל, מה שקורה על פני הארץ משקף מה שהולך בשמים, הרי ידוע לנו שהקב"ה נמלך בפמליא של מעלה עוד במעשה בראשית
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2013 09:25 |
|
| |
אולי באמת נגיש עתירה שיידחו את המשיח?
אני מסיים אוטוטו את לימודי משפטים... אתם יודעים מה זה אומר גאולה עכשיו ?! זה אומר ש-3 שנים אני טוחן הדק היטב לחינם! וחוצמזה, אם הכל יהיה ורוד אז על מה אני אגן? מה, אני לא אזכה לצעוק OBJECTION כמו סרטים? פשוט נמאס לי . צריך לדחות לעוד כמה שנים שנכניס קצת כסף בכיס, בבנק, בפנסיה, קצת חופשות, מה לא מגיע לחיות?!
נ.ב: עד כאן דברי היצר הרע שלי.
יצר טוב שלי אומר: כל מה שקראתם לעיל - לכוון בתשליך בראש השנה.
איפה אתם? ראש השיינה! תתעוררו!!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2013 10:09 |
|
| |
תופון נשמה.. אנא הימנע מהודעות סאטירה בעיצומו של משבר ועל סיפו של מלחמה כאשר הודעותיך מפריעות לרצף הפחד עליו אני עמל להחדיר בקוראים..  תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2013 10:09 |
|
| |
יתכן ומצאתי חידוש נוסף בפסוקים המסבירים את הנסיגה הפתאומית הזאת בעמדת המלחמה
מיד
|
|
|