|
|
| נשלח ב-10/8/2011 01:11 |
|
| |
אני דווקא מסכים עם מסקנתו של איש חשוב הבעיה העיקרית היא שהשלטון החילוני לא מעוניין בזה. ולכן הוא לא מסלק את הווקף משם. ביום שהם ירצו הם יכולים לעשות את זה בלי בעיות.
אבל את השלטון אפשר להזיז אם אנחנו נהיה מוכנים לזוז. אם כל הציבור החרדי והמזרחיסטי וכו' יתאחדו למטרה הזאת. אין לי שום ספק שהשלטון יאלץ ליישר עם זה קו. ברור שזה לא יהיה פשוט אבל זה בהחלט מעשי. אם יעמדו אלפי או עשרות אלפי יהודים בשערי הר הבית וידרשו להיכנס ולהתפלל שם המשטרה לא תוכל להתעלם מזה. והשלטונות לא יוכלו להתעלם מזה. הבעיה שמדובר בסך הכל בכמה עשרות שלא עושים שום רושם על השלטונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 01:14 |
|
| |
אדם,
שים לב כמה שעות לוקח היום להקים בית בן 15 קומות, חלק את זה ל-15 או ל 7 וחצי ותגיע למסקנא כמה זמן לוקח להקים בית מקדש של קומה או שנים.
חמש עם רפי רשף עודכן 18:15 14/11/2010 במאמץ משותף הצליחו לבנות בניין בן 15 קומות בסין - תוך פחות משבוע. הפועלים במקום עבדו בקצב מדהים של 24 שעות במשך שישה ימים, ולמרות הקדחתנות, איש אינו נפגע. החלקים הוכנו מראש במפעל והורכבו במקום, התוצאה: בית מלון חדשx (1:59 דקות)
*************** id="VideoIframe110449" name="VideoIframe" marginwidth="0" marginheight="0" src="http://news.nana10.co.il/Video/?VideoID=110449&TypeID=0&pid=48&sid=126&ShowBanner=1&ArticleID=758771" frameborder="1" width="448" scrolling="no" height="366"><*
תוקן על ידי יראשמים ב- 10/08/2011 01:35:14
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 01:20 |
|
| |
אשר אתה מדבר על תפילה? אנחנו מדברים כאן על בניה ממש תוכניות אדריכלות כבר יש בספר יחזקאל
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 01:22 |
|
| |
בא נתחיל מזה. ההמשך בודאי יגיע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 02:03 |
|
| |
זאת הבעיה בהא בידיעה
| דורוסישורם כתב: |  | השאלה היותר גדולה זה איך מבטלים כל שנה קרבן פסח שזה מצוה השניה בחומרה עם חיוב כרת???
בו נדמיין לעצמינו האם הערבים או החילונים היו מונעים מאיתנו למול שזה חיוב כרת האם היינו נכנעים כמו בבניית בית המקדש? ממש לא!
תוקן על ידי דורוסישורם ב- 09/08/2011 23:55:18 |
|
ממש ככה. אבא זצל כבר אמר את זה מיד אחרי ששת הימים כשיצאנו מהמקלטים בירושלים ואמרנו "הר הבית בידינו". ותשובה אחרת היא שמערכת החינוך כשלה בנושא. יתרה מזאת כשקוראים את "כל דור שלא נבנה בית המקדש בימיו כאילו נחרב בימיו" כל עוד שלא מפנימים את הנושא הזה הכל דיבורים. תאר לך עומד כשבית המקדש נשרף מול עיניך. מה תעשה? לא תלחם? לא אלינו ולא אליכם כל עוברי דרך. אבל הכשלון הוא במערכת והמחלוקת. יותר מזה,אמרתי בדרשה ביום ראשון שעבר כאילו נחרב בימיו כלומר שהסיבות לחורבן שהיו אז עדיין קיימות קרי שנאת חנם. צודק.
המצפה לישועה
מ.צ.
אגב מקוה בלי נדר לכתוב ליד ה"בעזהשי"ת או ב"ה או בס"ד" בראש המכתבים שלי אלף ותתקמ"ד שנים (1943) או ממש ישר אלף תשע מאות ארבעים ושלש לחרבן הבית. ליד זה יום, סדר, תאריך ותשע"א או איזו שנה שתהיה. ונראה כולנו בבג"ץ (לא זה של בית הדין) בבנין ירושלים עיה"ק בב"א.
ולחתום המצפה לבנין בית המקדש
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 02:06 |
|
| |
כל הערות שכאן מעניינות. בעיה הבעיות היא הממשלה הרופסת ועוד חוגים שמפאת כבודם לא אזכירם. עוד יאשימו אותי בחוסר אמונת חכמים וכו'.
גם בזמן עזרא הסופר היו בעיות. וראו נא את המלבי"ם האחרון כמעט בספר דניאל(מפחיד). אבל היום העולם מתחיל להכיר שבבנין ירושלים יבנה העולם. השריפות באנגליה..חחח כתבתי להם מכתבים על השתלטות האסלם. תראה איך הם מגיבים .כדורי גומי זרנוקים וכו'. לא מקנא ביהודים שם.
תוקן על ידי מוטיצביאלי ב- 10/08/2011 02:11:45
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 02:17 |
|
| |
אני חושב שבזמן עזרא היו רגילים למושג של בית המקדש, זה היה זמן לא רב אחרי חורבן בית ראשון, ס"ה 70 שנה ולכן היה עם ישראל ב"שוונק" אותו דבר אחרי חורבן בית המקדש כמה עשרות שנים, שכמעט ובנו את בית המקדש השלישי, אילולא קיסר רומי הסיר את הסכמתו, כפי שציטטתי בתחילת האשכול
לעומת זאת כעת, עברו כבר כמעט 2000 שנה, התרגלנו כבר לרעיון שאין בית מקדש, ושאנחנו לא יוצלחים ולא מסוגלים לדבר גדול כזה, ושהוא ירד בנוי כך משמים, (אני חושב שבטעות היסוד להנחה זו, כפי שכבר כתבתי, "באש אתה עתיד לבנותה מדבר על ירושלים, וכנראה במובנים אחרים, כי היא כבר די בנויה) לצערי נראה לי שאם לא יבנו אותה, היא לא תבוא לבד, כפי הנראה מהמעשה עם רבי יהושע בן חנניה ושוב, אני לא מדבר על ימות המשיח שהוא שלב אחר של הגאולה, וכבר נחלקו רבות בנושא הסדר של משיח ומה קודם כפי שכתבתי כמעט וכבר בנו את בית המקדש השלישי, בזמנו של רבי יהושע בן חנניה, משמע שאמורים לבנות אותו לפני ביאת המשיח
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 03:59 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 06:46 |
|
| |
יפה אמרת - רמב"ם מפורש
| אדם_ה1 כתב: |  | לבנות את בית המקדש זה לא דבר שלוקח יום. זוכר מה קרה כשהתחילו לבנות את בית המקדש
השני ודריווש (אובמה של פעם) דרש להפסיק את זה?...
(לאו דווקא חרדים, חרדים מפחדים מכל דבר שריח של שינוי נודף ממנו והם מעדיפים להסתגר
במושגים הישנים והמורגלים. בכלל, אם מישהו מתכנן לבנות בית מקדש צריך שקודם יאחד את
פלגי העם - אשכנזים, ספרדים, חסידים, חרדלי"ם, דתיים לאומיים וכו'...)
תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 10/08/2011 01:04:38 |
|
פרק יאהלכה א
המלך המשיח עתיד לעמוד ולהחזיר מלכות דוד ליושנה לממשלה הראשונה, ובונה המקדש ומקבץ נדחי ישראל, וחוזרין כל המשפטים בימיו כשהיו מקודם, מקריבין קרבנות, ועושין שמטין ויובלות ככל מצותה האמורה בתורה, וכל מי שאינו מאמין בו, או מי שאינו מחכה לביאתו, לא בשאר נביאים בלבד הוא כופר, אלא בתורה ובמשה רבינו, שהרי התורה העידה עליו שנאמר ושב ה' אלהיך את שבותך ורחמך ושב וקבצך וגו' אם יהיה נדחך בקצה השמים וגו' והביאך ה'…
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 12:34 |
|
| |
איש חשוב, שני קישורים משני צידי המתרס.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 15:51 |
|
| |
קישורים טובים אגב בקישור השני האשימו את הרבנות הראשית שהיא הזניחה את נושא הר הבית, מאשימים שם שהם עשו כך כדי לשמר את כוחה של הרבנות הראשית מזכיר משהו על סיפור המרגלים, שמוטטו הכל העיקר להישאר נשיאים
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 22:28 |
|
| |
מכתב רבנו ההתעוררות תשובה זצוק"ל ובו כותב על בנייה מעשית בזמנינו של בית המקדש והקרבת קורבנות.
רבנו יוסף חיים זוננפלד זצוק"ל משיב לו שזה לא מעשי מבחינה מציאותית. ראה בלינק המקור:
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 01:40 |
|
| |
הקישור לא עובד
בכל אופן מה ענה לו הגרי"ח זוננפלד? למה זה לא מציאותי?
נ.ב. מדהים המכתב בפשטותו, בוא נלך ונבנה את בית המקדש, כולם יתנו כסף..
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 11/08/2011 01:41:03
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 01:43 |
|
| |
החסידים יתנו בתנאי שהאדמו"ר שלהם יהיה הכהן גדול. הליטאים יתנו בתנאי שרק הגדוילים שלהם יהיו הסנהדרין. הספרדים יתנו בתנאי שיהיה ג'ובים בלשכות. השמאלנים יתנו בתנאי שלא ישחטו שם בהמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 01:52 |
|
| |
בהתאם למדרש בשעה שמלך המשיח בה, עולה על גג בית המקדש מכריז ואומר ענווים הגיע זמן גאולתכם, זאת אומרת בבירור שבית המקדש יבנה קודם ביאת המשיח, שאחרת איך עולה על גג בית המקדש שעדיין לא נבנה באותה שעה. זאת אומרת שכדאי לגשת מייד עוד קודם ביאת המשיח לבניית בית המקדש ואידך ירד משמים.
|
|
|
|
|