הזדמנה לידי כתבה זאת:
בכתבה של שמעון איפרגן שפורסמה במעריב מתבטא הרב אברג'יל, אב בית הדין האזורי בי"ם, במילים חריפות ביותר כנגד תופעת הבאבות. ובמקום להאריך שימו לב פשוט מה הוא אומר:
"כששמעתי על הרצח לא נפלתי מהכיסא, הכתובת הייתה על הקיר, הרב הזה, ואחרים הנוהגים כמוהו, מתגרים במוות. לא סתם נכנס אדם לחצר של רב ורוצח אותו בכוונה תחילה. כשהאמת תיחשף ותצא החוצה, הרבה אנשים יוכו בהלם" .
עוד הוא טוען: " שרבנים הפכו לטייקונים על חשבון מאמינהם. מה שחשוב להם באמת זה הכסף. הם מוכרים שקרים לאנשים שבאים אליהם ומאלצים אותם לתרום הרבה מאוד כסף. מגיעים אנשים לקבל ברכה, נתקלים בחדר בקערה מלאה שטרות, מה הם יעשו? מוציאים כסף ומחמת הבושה תורמים גם הם, אף שהכסף נועד לפרנס את משפחתם. הניצול הציני הזה גורם לאותם רבנים להתעשר ולחסידים להיות עניים יותר. … הדת הפכה למסחרה, לעסק כלכלי, למסחטה של כסף. זו תופעה מסוכנת מאוד ועל אדם להרחיק עצמו ממנה….. לרוב מדובר ברבנים שהם בורים, שאין להם שום ידע בתורה, כאלה שזורים חול בעיני האנשים. הייתי מציע לאדם להתפלל ישירות לאלוקים ולא ללכת לאותם רבנים.
לרב אברג'יל יש גם מה להגיד על מינוי יורשו של הרב אליעזר אבוחצירה, בנו הרב פנחס. " ברור לכולם שבחצרות הללו יש הרבה קומבינות גם מבחינת היורשים. הכול זה קומבינות. אני לא מכיר את הרב פנחס, עבורי הוא תעלומה. לא שמעתי עליו. גם המינוי הזה, כמו אחרים, הוא בגדר הזוי. יש כל מיני רבנים המסמיכים יורשים, ואני שואל מי הסמיכם לכך? מי בדק האם מדובר באדם שהוא עילוי בתורה? סתם ככה ממנים לרשת את אביו? מוזר מאוד" .
וזה עוד כלום הוא חושש שהרצח של הרב אליעזר אינו האחרון. חדירת הכספים לעולם ההלכה עלולה לגרום, לטענתו, למקרים נוספים שבהם מאמין יוצר נגד הרב שנתן לו עצה . " אני רוצה להאמין שהרב אבוחצירה הוא האחרון, אבל קשה לי להאמין שלא יהיו מקרים נוספים בעתיד. יש רבנים שמשחקים באש וחבל.
זה בפירוש עבודת אלילים. הרבנים האלה הפכו לעגל הזהב שאנשים סוגדים להם, מאמינים להם, נותנים בהם את אמונם ואת כספם, ובסוף מתאכזבים לדעת שמדובר בהונאה. פתאום אתה קורא שלרבי מסויים יש 300 מיליון שקל בבנק, ולרב אחר כמה מאות מיליונים. מה קורה פה? השתגענו?"
הרב אבריג'ל נחשב לעוף מוזר בעולם הרבני.לטענתו הוא מעולם לא התחבר לקליקות, קומבינות או פוליטיקות, דבר שעלה לו במשרת הראשון לציון. ..אני עושה את העבודה שלי ביושר ובהגינות, ומנסה לפתור סוגיות הלכתיות ולהקל על האנשים כמה שניתן וכמה שהלכה מאפשרת..
עד כאן הכתבה.
אני מסכים איתה מאד, מידע אישי.
מצווה לפרסם ולהציל אנשים תמימים מנוכלים ורמאים (האם זה יעזור ?).
ומצווה להבחין במתחזים המקלקלים את כבודה של תורת ישראל בכלל וחכמת הקבלה בפרט.