בית פורומים עצור כאן חושבים

תופעת הבאבות המסוכנת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/8/2011 21:17 לינק ישיר 
תופעת הבאבות המסוכנת

הזדמנה לידי כתבה זאת:

בכתבה של שמעון איפרגן שפורסמה במעריב מתבטא הרב אברג'יל, אב בית הדין האזורי בי"ם, במילים חריפות ביותר כנגד תופעת הבאבות. ובמקום להאריך שימו לב פשוט מה הוא אומר:

"כששמעתי על הרצח לא נפלתי מהכיסא, הכתובת הייתה על הקיר, הרב הזה, ואחרים הנוהגים כמוהו, מתגרים במוות. לא סתם נכנס אדם לחצר של רב ורוצח אותו בכוונה תחילה. כשהאמת תיחשף ותצא החוצה, הרבה אנשים יוכו בהלם" .

עוד הוא טוען: " שרבנים הפכו לטייקונים על חשבון מאמינהם. מה שחשוב להם באמת זה הכסף. הם מוכרים שקרים לאנשים שבאים אליהם ומאלצים אותם לתרום הרבה מאוד כסף. מגיעים אנשים לקבל ברכה, נתקלים בחדר בקערה מלאה שטרות, מה הם יעשו? מוציאים כסף ומחמת הבושה תורמים גם הם, אף שהכסף נועד לפרנס את משפחתם. הניצול הציני הזה גורם לאותם רבנים להתעשר ולחסידים להיות עניים יותר. … הדת הפכה למסחרה, לעסק כלכלי, למסחטה של כסף. זו תופעה מסוכנת מאוד ועל אדם להרחיק עצמו ממנה….. לרוב מדובר ברבנים שהם בורים, שאין להם שום ידע בתורה, כאלה שזורים חול בעיני האנשים. הייתי מציע לאדם להתפלל ישירות לאלוקים ולא ללכת לאותם רבנים.

לרב אברג'יל יש גם מה להגיד על מינוי יורשו של הרב אליעזר אבוחצירה, בנו הרב פנחס. " ברור לכולם שבחצרות הללו יש הרבה קומבינות גם מבחינת היורשים. הכול זה קומבינות. אני לא מכיר את הרב פנחס, עבורי הוא תעלומה. לא שמעתי עליו. גם המינוי הזה, כמו אחרים, הוא בגדר הזוי. יש כל מיני רבנים המסמיכים יורשים, ואני שואל מי הסמיכם לכך? מי בדק האם מדובר באדם שהוא עילוי בתורה? סתם ככה ממנים לרשת את אביו? מוזר מאוד" .

וזה עוד כלום הוא חושש שהרצח של הרב אליעזר אינו האחרון. חדירת הכספים לעולם ההלכה עלולה לגרום, לטענתו, למקרים נוספים שבהם מאמין יוצר נגד הרב שנתן לו עצה . " אני רוצה להאמין שהרב אבוחצירה הוא האחרון, אבל קשה לי להאמין שלא יהיו מקרים נוספים בעתיד. יש רבנים שמשחקים באש וחבל.

זה בפירוש עבודת אלילים. הרבנים האלה הפכו לעגל הזהב שאנשים סוגדים להם, מאמינים להם, נותנים בהם את אמונם ואת כספם, ובסוף מתאכזבים לדעת שמדובר בהונאה. פתאום אתה קורא שלרבי מסויים יש 300 מיליון שקל בבנק, ולרב אחר כמה מאות מיליונים. מה קורה פה? השתגענו?"

הרב אבריג'ל נחשב לעוף מוזר בעולם הרבני.לטענתו הוא מעולם לא התחבר לקליקות, קומבינות או פוליטיקות, דבר שעלה לו במשרת הראשון לציון. ..אני עושה את העבודה שלי ביושר ובהגינות, ומנסה לפתור סוגיות הלכתיות ולהקל על האנשים כמה שניתן וכמה שהלכה מאפשרת..

עד כאן הכתבה.
אני מסכים איתה מאד, מידע אישי.
מצווה לפרסם ולהציל אנשים תמימים מנוכלים ורמאים (האם זה יעזור ?).
ומצווה להבחין במתחזים המקלקלים את כבודה של תורת ישראל בכלל וחכמת הקבלה בפרט.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2011 22:04 לינק ישיר 

שותף
האם גם בערוגותיו של מיימוני גם כן צומחים באבות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2011 22:08 לינק ישיר 

תמיד הספרדים נושאים את הלפיד. האם אנחנו מעלים בדעתנו כי יתכן שרב אשכנזי המשמש ברבנות או במשרה ציבורית כמו דיין. היה מעז לדבר כמו הרב אברג'יל- כנגד הבאבות האשכנזים הרבים רבים.??

הרוצח אמר משהו כדברי הרב אברג'יל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2011 22:22 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
שותף
האם גם בערוגותיו של מיימוני גם כן צומחים באבות?

גם עיוור יכול להסתכל בשמש ולא להישרף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2011 23:02 לינק ישיר 

ירוחם,

אני בטוח שפגשת בשווצריה באבות אשכנזיים רבים.
שמעתי שרק אדמו"ר חסידי אחד היה בארץ בשעת הרצח, כל השאר שלחו תנחומיהם בדרכים אחרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2011 23:56 לינק ישיר 

בשווצריה הם לא באבות, הם באים לנופש, כמובן אם נותנים להם, בשביל ישיבת- מיר-.זה משהו אחר. פה הם לא עושים נפלאות.

שתהיה רגוע בענין שווצריה- על המקום שאני שוהה בו כתב הכתב סופר- מצווה לראות את המקום- ולהגיד מה רבו מעשיך ה' . את זה ראיתי כתוב בכתב ידו. מספרים על הבריסקר שאמר אותו דבר. אז על תדאג לרוחניות שלי

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 10/08/2011 23:56:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2011 01:45 לינק ישיר 

שותף

טול איקון ירוק, מגיע לך. צריך לעלות לרגל אל הרב אברג'ל לפי המובא כאן בשמו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2011 03:54 לינק ישיר 

יש מצד אחד את זה למשל:

http://www.youtube.com/watch?v=Oux7n1mBHFw

ומצד שני ישנן עובדות: התנהגות אישית בקדושה יתירה. כמה סיפורי מופתים מפי אנשים נאמנים שבדידם הוי עובדא. מספר אישי תורה יר"ש שהיו מחסידיו המובהקים. (אגב, הח"מ נפגש לפני שנים רבות עם ר"א לבקשת אחד מחסידיו. שהה במחיצתו כמחצית השעה. התרשם אז מאד ממידת רצינותו. בשיחה דיבר ר"א רק בענייני תורה ועבודת ה')

האיש הוא דמות מורכבת וחידתית וכזה כנראה ישאר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2011 06:38 לינק ישיר 

בוקר טוב!
פחד אלוקים.
אני מסכים עם ספרן.
אני מכיר אישית אנשים תלמידי חכמים מופלגים יראי שמים שבאו ללמוד איתו בחברותא מירושלים עד לבאר שבע, אנשים שהם מגדולי התלמידי חכמים שבדור.
אבל אף על פי כן לדעתי צריך למגר את התופעה הזו, עם כל הכאב שבדבר, חייבים שאנשים שהשכינה שרויה עליהם לא רק יהיו צדיקים אלא גם יראו שהם צדיקים וכדברי חז"ל ואהבת את ה' אלוהיך שיהיה שם שמים מתאהב על ידך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2011 07:53 לינק ישיר 

ספרן וצבי

גם אני יכול לשחק חצי שעה אדם רציני שכל עניינו עבודת ה'. בפרט כשא התמורה טובה מכל בחורה.
ולו עבור ישיבה אצלי כחצי שעה היה ראש ישיבה רציני מקבל 200-300 אלפי ש"ח תרומה הם היו יושבים אצלי בתור ומוסיפים, מבלי משים, להילתי. ההשקעה העסקית הזו כמובן זניחה יחסית להון הקיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2011 08:10 לינק ישיר 

* עושר זה לא ראיה לנוכלות, תרדו מזה.  * יכול להיות שהיה בן אדם טוב ולומד תורה וירא השם - ולא ציס"ע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2011 08:10 לינק ישיר 

לעובדות הנ"ל, אחת נוספת: ישנה קבוצה גדולה של אברכים עובדים, כמה מהם מוכרים לי, שר"א הפך אותם ואת כל אוירת ביתם לתורנית יותר. מאחד מהם שמעתי "הרב בונה אותנו" בסגנון קרוב שמעתי מרעייתו של אחר. הללו היו נוסעים במשך שנים רבות לב"ש מידי שבוע, מחכים שעות להכנס. על אחד מהם  שמעתי שהיה מגיע עם החברותא והיה להם סדר לימוד קבוע לאותן שעות. אל יהי כל זאת קל בעינינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2011 08:20 לינק ישיר 

ביקורי  אצלו הנ"ל היה לפני  למעלה משלושה עשורים, עדיין בדירתו הישנה, הצנועה. אין לי מושג מה קרה/התפתח אח"כ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2011 09:44 לינק ישיר 

אני חושב שצריך להפריד.
ייתכן שמדובר בצדיקים ות"ח אמיתיים (לפחות חלקם) הבעיה אינה נסובה סביב זה (אם כי כמובן במקרה שהם לא ת"ח ו/או צדיקים הבעיה חמורה כפליים, ותכל'ס ההמון ממילא לא יודע להבחין... :-( ) אלא סביב ההתנהלות שקוראת סביב החצרות האלו. גם מבחינת כספים (במקומות שמרשים לעצמם לקחת כסף ולעתים הרבה מאוד ממנו) וגם סביב ההתבטלות לרב/בבא והפיכתו לתחליף א-להים, במקום לשפר את עצמך להתקדם בלימוד תורה ובקיומה , ובתיקון הלב, הולכים לבבא שפותר כביכול את כל הבעיות עם הקב"ה.  (מזכיר קצת את שיטת ההליכה לאיש דת באחת הדתות הגדולות האחרות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2011 10:39 לינק ישיר 

האם האר"י אינו אבי הבאבות?
אבי הטענה - ביהדות - שניתן להשתמש בקבלה כמאגיה ולחולל ניסים ונפלאות (או מעשי כישוף ולהטים).
היו גם לפניו כמובן אבל נראה לי שהוא הפך זאת למשהו מקובל ומקודש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2011 10:45 לינק ישיר 

מטפחת,
אם כבר אז אולי משה רבינו ?  כל מעמדו נקנה (לפחות בתחילת הדרך) ע"י ניסים ונפלאות... 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תופעת הבאבות המסוכנת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext