|
|
| נשלח ב-11/8/2011 12:13 |
|
| |
ישנה טענה שיש ניסים בעולם, כלומר כאשר השם רוצה הוא משנה את סדרי הטבע ומכאן היו שהסיקו שגם אם אדם ראוי יתפלל על שינוי סדרי הטבע זה יקרה מכיון שהקב"ה יענה לתפילתו. מה שטוענים אלו שמאמינים ב"קבלה מעשית" הוא ששישנם "כוחות" בעולם שמי שידע איך להתעסק איתם הוא יוכל לחולל ניסים ונפלאות, מכאן האזהרות להימנע משימוש לא ראוי בהם וכו'. שים לב כוחות אלו קיימים ויכולים להיות מופעלים לא על ידי הקב"ה אלא על ידי אדם שמומחה בהפעלתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 12:38 |
|
| |
מטפחת, האבחנה נכונה, אלא שגם הניסים נעשו ע"י משה ושאר נביאים. כך שלא לגמרי הבנתי את הנפקא מינה שאתה מנסה להציע .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 16:08 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | ישנה טענה שיש ניסים בעולם, כלומר כאשר השם רוצה הוא משנה את סדרי הטבע ומכאן היו שהסיקו שגם אם אדם ראוי יתפלל על שינוי סדרי הטבע זה יקרה מכיון שהקב"ה יענה לתפילתו.
מה שטוענים אלו שמאמינים ב"קבלה מעשית" הוא ששישנם "כוחות" בעולם שמי שידע איך להתעסק איתם הוא יוכל לחולל ניסים ונפלאות, מכאן האזהרות להימנע משימוש לא ראוי בהם וכו'.
שים לב כוחות אלו קיימים ויכולים להיות מופעלים לא על ידי הקב"ה אלא על ידי אדם שמומחה בהפעלתם. |
|
זה שיש כוחות בעולם שניתן להפעילם בדרך זו או אחרת יודע כל נגר וכל סנדלר. יש כוחות מפורסמים יותר ויש כוחות נעלמים יותר, אבל בורא עולם שתל בעולמו כוחות שונים ומשונים לשימוש האדם (מי היה מאמין שאפשר להחזיק איזו חתיכת פלסטיק ביד ולדבר עם אוסטרליה ?).
השאלה היא מי יודע ועד כמה יודע, ובעיקר לשם מה יודע.
וכאן ההבדל בין צדיק לרשע, בין אמיתי למתחזה, בין רוצה לעזור לאחרים ובין רוצה לעזור רק לעצמו.
עוד סיפור ש(כמעט) בדידי הווה עובדא.
היה יהודי יקר בבני ברק, בעל תשובה שבינתיים הלך לעולמו ז"ל, שהיה חולה במחלת ניוון שרירים (שאין לה ריפוי).
הוא הלך לאחד הבאבות המוכרים, וההוא הבטיח לרפאותו תמורת סכום גדול של כסף (ע"פ גימטריות משונות כמובן) בתשלום מראש. לא היה לבחור את הכסף, אפילו לא קצה קצהו.
אבל עיקר הנקודה היתה שהבחור אמר לו אם יש לך יכולת לרפא אותי האם תעמוד מנגד ולא תעשה את זה כשאני מת לעיניך ?!
זה לא עזר לו. זרקו אותו משם בלי חוכמות.
את הסיפור שמעתי ממנו, היינו קשורים מאד זה לזה.
עד מתי רשעים יעלוזו ?!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 16:09 |
|
| |
גם אם נסכים לעצם דעתו של הרב איפרגן על כל מיני רבנים, יש כמה משפטים תמוהים "ברור לכולם שבחצרות הללו יש הרבה קומבינות גם מבחינת היורשים. הכול זה קומבינות" מה קומבינה? האם מינוי בן בכור היא קומבינה? למה סתם להשמיץ? לרוב מדובר ברבנים שהם בורים, שאין להם שום ידע בתורה- מעניין? זה נכון שאולי לא הם הגדולים ביותר בתורה- אבל מכאן ועד לקרותם בורים שאין להם ידע בתורה? הם הרי לומדים הרבה שעות כידוע- כששמעתי על הרצח לא נפלתי מהכיסא, הכתובת הייתה על הקיר, הרב הזה, ואחרים הנוהגים כמוהו, מתגרים במוות- קשה להאמין כל עם ישראל נפל מהכסא חוץ מאדם אחר, כל הרבנים שלוקחים כסף מתגרים במוות איזו השמצה הרב אבריג'ל נחשב לעוף מוזר בעולם הרבני.לטענתו הוא מעולם לא התחבר לקליקות, קומבינות או פוליטיקות- כלומר כל הרבנים האחרים מתחברים כל הכבוד? והעיקר אילו היה כותב את דבריו בעצכ"ח החרשתי אילו היה מורה כן לציבור התמימים החרשתי אבל ככה ללכת לעיתון חילוני ולבזות הרי ברור שהרושם העולה מהכתבה הוא לא איזה בוז לאדם אחד או שנים אלא לתופעה רחבה שקיימת אצל החרדים שהדת הופכת למסחר ולא עוד אלא בסוף דבריו מבזה לעיני כל את כל הרבנים חוץ ממנו שכולם... [טוב אולי זה לא דבריו שלו אבל עכ"פ הוא גרם לכתיבת דברים אלו] מיימוני- צריך לעלות לרגל אל הרב אברג'ל- יש בדבריו חידוש? אולי מה שמעיז לומר זאת בפומבי בעיתון חילוני לכן צריך לעלות אליו לרגל לעצם הדיון כאן סביב ר"א גם אני מכיר אישית שהרב הפך ושינה את כל ביתם לבית שמגדלים בו תורה ומצוות, לדעתי, יש כאן אישיות מורכבת מאוד מעניינת ואכמ"ל
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 16:19 |
|
| |
לדעתי צריך להיות קריטריון אחד פשוט וברור- ב ל י כ ס ף.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 16:31 |
|
| |
השאלה כאן הוא דבר אחד. האם הבאבא [אלעזר, או מי שיהיה] שואב את סמכותו מהתורה שהוא למד, מהמצוות שהוא מקיים, או מדברים אחרים לגמרי [ייחוס, עשיית מופתים למיניהם, כריזמה] ? אם התשובה הוא כצד הראשון, נוכל לדון אותו לכף זכות. אם כצד השני, אין כאן את מי לדון בכלל. תלכו נא לכל מיני מקומות בהם גורואים ובעלי מופתים למיניהם סוחטים כסף ושליטה מאנשים. והטענה שהעלה שותפיסוד חזקה ביותר. מי שיש לו באמת את הכח לעזור והוא נמנע בגלל שלא נותנים לו מספיק כסף [כסיפורים שמסופרים על בבא אלעזר, יותר מזה, שהוא איים במפורש שאם לא נותנים את הכסף...] הוא רוצח. אם אין לו את הכח הוא סתם שרלטן.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 16:45 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | | והטענה שהעלה שותפיסוד חזקה ביותר. מי שיש לו באמת את הכח לעזור והוא נמנע בגלל שלא נותנים לו מספיק כסף [כסיפורים שמסופרים על בבא אלעזר, יותר מזה, שהוא איים במפורש שאם לא נותנים את הכסף...] הוא רוצח. אם אין לו את הכח הוא סתם שרלטן. |
|
אני לא דברתי על בבא אלעזר, כי אותו אני לא מכיר בכלל, ואין לי מושג אם ואיך לקח כסף.
דברתי על בבא אחר, הנמצא במרכז הארץ, מידע אישי כנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 16:51 |
|
| |
ההסבר (תירוץ ?) לזה הוא שצריך את הכסף לפדיון נפש, כדי שהענין "יפעל" . אם כי נראה לי קצת קלוש לקבל את זה, אמנם מקובלים אנחנו שצדקה תציל ממוות, אבל בשום מקום לא נאמר שצריך לתת את הצדקה דוקא לבבא (העשיר ממילא בלא מעט מקרים) וידוע שמנהיגי ישראל הגדולים כמשה ושמואל התהדרו בכך ש"לא חמור אחד מהם נשאתי". (ואמנם ידוע שאלישע ואליהו כן נהנו מעליית קיר שנעשתה להם כדאיתא בברכות, ועדין משמע בבירור ששם נתנו להם מרצון ולא היה אבק של סחטנות בהתנהלות שלהם)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 16:59 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | ההסבר (תירוץ ?) לזה הוא שצריך את הכסף לפדיון נפש, כדי שהענין "יפעל" .
אם כי נראה לי קצת קלוש לקבל את זה, אמנם מקובלים אנחנו שצדקה תציל ממוות, אבל בשום מקום לא נאמר שצריך לתת את הצדקה דוקא לבבא (העשיר ממילא בלא מעט מקרים) וידוע שמנהיגי ישראל הגדולים כמשה ושמואל התהדרו בכך ש"לא חמור אחד מהם נשאתי". (ואמנם ידוע שאלישע ואליהו כן נהנו מעליית קיר שנעשתה להם כדאיתא בברכות, ועדין משמע בבירור ששם נתנו להם מרצון ולא היה אבק של סחטנות בהתנהלות שלהם)
|
|
אתה מכיר (אני לא) איזה מקור לזה בזהר או באר"י או בגאון ?
האם זה חידוש חסידי ? ספרדי ? מאיפה זה מגיע ?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 17:20 |
|
| |
לכופר ? לא מכיר מקור לזה. חוץ מצדקה תציל ממוות וכיו"ב, או הרעיון הכללי של קורבנות או מחצית השקל שמכפרים, או מה שמופיע בכתובות (ואח"כ במסילת ישרים) על זה שנתינת אוכל לת"ח מכפר, כדי להגיע משם לבבות של היום צריך לא מעט הרמונויטיקה. נראה לי שזו תופעה עם הרבה מאפיינים עממיים שאומצה בחלקה ממנהגי הגויים שחיו סביבינו בגולה, שהולבשו מאוחר יותר אם בכלל על מקורות מהש"ס והמקרא כמו שאני ניסיתי (בלי הצלחה יתירה יש להודות) לעשות כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 18:26 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  |
זה שיש כוחות בעולם שניתן להפעילם בדרך זו או אחרת יודע כל נגר וכל סנדלר. יש כוחות מפורסמים יותר ויש כוחות נעלמים יותר, אבל בורא עולם שתל בעולמו כוחות שונים ומשונים לשימוש האדם (מי היה מאמין שאפשר להחזיק איזו חתיכת פלסטיק ביד ולדבר עם אוסטרליה ?).
|
|
תראה מבלי להיכנס לויכוח האם יש הבדל מהותי בין הקבלה לבין סנדלרות אני טענתי שהאר"י אחראי במידה רבה להסטת הקבלה ממערכת של אמונות ודעות על העולם, בריאתו והתקיימותו או כאמצעי להגיע לדרגות רוחניות ולנבואה לאמנות שיכולה לשנות את המציאות, כלומר לטענה שלמקובל יש גישה לכוחות שיכולים לשנות את המציאות בדרך על-טבעית (לא לפי חוקי הטבע המקובלים) גם ללא רשותו של הקב"ה.
יתכן וזו לא טענה מהפכנית יותר מהטענה הנפוצה על חופש הבחירה של האדם ויכולתו לשנות את המציאות במסגרת חוקי הטבע ובכל זאת חידוש יש כאן והוא שאפשר את הופעת עושי הלהטים עד ימינו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 18:39 |
|
| |
מטפחת, אני לא חושב שזה הגיע ישירות מהאר"י אבל זה בהחלט התפרש מההתנהלות שלו , וקיבל לגיטמציה רחבה דרכו ובאמצעות השימוש בשמו. הערתי על כך השבוע באחד האשכולות בענין ההבדל בין המהפכה שעשה האר"י לבין זו שצריכה לקרות ע"י המשיח.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2011 15:58 |
|
| |
לרבי- נכנסו איש ואשתו ובקשה בפיהם שהרבי יתפלל בשבילם ויזכו לזרע בר קיימא. אמר הרבי- אני מוכן אבל זה יעלה לכם מיליון שקל! - רבי מהיכן לנו מיליון שקל, אני מלמד בכויילל, ואשתי מורה בבית יעקב. אתם רוצים שאתפלל בשבילכם - זה עולה מיליון שקל. טוב תראה רבי -אנחנו מאד רוצים ילד, נמכור את כל המטלטלים שלנו, ואולי נגייס מאה אלף. אתם לא שמעתם טוב- אמרתי מיליון. לאחר התיעצות קצרה בין הבעל לאשתו, פנה הרב לרבי- טוב נמכור את הדירה שלנו. ולאחר החזר המשכנתא. יהיה לנו 700000 זה גבול כוחנו. אמרתי מיליון אמר הרבי. שקל לא פחות ממיליון. התחילו שניהם לבכות ולהתחנן רחמנות רחמנות- והרבי בשלו- רק מיליון. פנתה האשה הבוכיה אל בעלה ואמרה- עזוב יענקל זה לא יעזור. בא נתפלל אנחנו בעצמו לאלוקים, אולי יעזור לנו! ככשמעה הרבי אמר- לזה חיכיתי . תלכו לשלום ותתפללו לאלוקים, ואני מבטיח לכם כי גם אני אפעל במיטב כוחי שיהיה לכם זרע של קיימא, וכעת חייה תחבקי בן.
|
|
|
|
|