| נשלח ב-10/8/2011 21:48 |
|
| |
אמון
חשיפה של רגשות , מקרים מצבים וכד' למכר או חבר או כל מישהו אחר . האם יש בכך סיכון של חשיפה לציבור . נחדד את השאלה - הכיצד ניתן לסמך על אדם שלא יספר בקול מה שספרנו לו בלחש ? מה המדד לבחינת אמינות של אדם . וכיצד נדע שאם לא הזיק היום , לא יזיק מחר ?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 09:46 |
|
| |
מלכתחילה, עדיף לא לסמוך על אף אחד פרט להורים ולבן הזוג.
במקרה שאין אפשרות כזו וצריך ייעוץ דחוף או פריקת חוויות מעיקות, אני הייתי רואה שתי אפשרויות:
1. לפנות ללב שומע או כל מקום אחר דומה.
2. להסתכל במעגל הקרוב מי אשר ידוע כאחד שלא מפטפט מדי ונמנע מגריסת אחרים בפיו, מן הסתם הוא שומר סוד ואפשר לתת בו אמון מסויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 09:56 |
|
| |
את חושבת באמת ש"עדיף לא לסמוך על אף אחד פרט להורים ולבן הזוג"? כי גם הגישה הראשונית שלי היא כזו אך נראה לי שעדיף לנסות להסתכל על העולם כעל טוב יותר ממה שמשתמע מגישה של לא לסמוך. במיוחד אם לא מדובר בסודות אלא ברגשות-אם יש חברה טובה , קרובת משפחה, אולי כדאי יותר לתת אמון?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 10:03 |
|
| |
מניסיון - לפני שנותנים אמון במישהו - צריך להיות מוכנים לכך שהדברים יצאו החוצה.
הרבה פעמים נפגעתי מפגיעה באמון שלי, עדיין יש לי אמון באנשים - אבל זה יותר בכיוון של חשדהו. אני משתפת רק מה שלא יזיק לי.
בפירוש העול על הלב מאוד מכביד, אבל העצה היחידה שלי לעניין זה לשתף את הקב"ה.. אין תשובה אונליין, אבל לפחות זה מקל מעט.
לא כדאי לתת אמון, אף לא בהורים ובבן זוג, שתמיד יהיו לצידי, יתכן ואחרי זה הכל יחזור בבומרנג. נגדי. אבל מבחינת שזה לא יצא החוצה - יתכן שתוהה_אחת צודקת..
גם צריך לגשש במי מדובר, אם זה אדם רך, מתחשב, או חברה שכזו - אולי לא יהיו לו/ה את המידה המגונה של לצאת החוצה ולחשוף זאת..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 10:23 |
|
| |
בקיצור, מה שמשתמע מהתגובות: "תסמכו עלי", תמשיכי לסבול בשקט! העולם הוא מקום איום! לא חבל? בא לי לפרוץ מכל האקסיומות המכבידות הללו שאותי מלוות מילדות ואני רואה שלא רק אותי, בא לי לתלות שלט ענק: בואו נתחיל לחשוב חיוב חיובי! ולפי הסתכלות בסביבה, דווקא אלו שבאים כן עם אמון כלפי העולם- הדברים לא חוזרים כבומרנג נגדם.
לפיכך, לדעתי, "תסמכו עלי", בואי ננסה לסמוך על העולם יותר, בריאליות ולא בכל אחד, אבל לבוא בכיוון חיובי והאדם הטוב איתו תחליטי להיוועץ-ירגיש בזאת ויהיה הוגן כלפייך, בעז"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 10:29 |
|
| |
שתסמוך, ולא תפגע. זה מה שמנסים לומר לה. העולם לא רע. האנשים שבו לא תמיד יודעים להיות טובים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 10:30 |
|
| |
ומה בענין לסמך על מטפל ? ומה אם מדובר בסודות ?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 10:31 |
|
| |
לי מאוד קשה ללכת למטפל/ת בגלל זה.
סודות? אני לא מספרת.. עדיף לי לב מפוצץ מרגשות ולא מפוצץ מכאב.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 10:45 |
|
| |
ומה אם נושאי הטיפול הם הסודות , או אפילו לא הנושא אלא הפרטים הנדרשים להבהרת התמונה או החומרה של המצב ?
תוקן על ידי תסמכועלי ב- 11/08/2011 10:45:56
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 11:04 |
|
| |
תראי, כשאת הולכת למטפל, את כאילו מוותרת על הסודיות. זה כבר עניין שלו אם לעשות עם זה משהו או, בד"כ הם מתחייבים על אמון. מול מטפל זה פחות בעיית חשיפה לציבור, אלא הפתיחות מולו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 13:03 |
|
| |
אחרי נסיון כואב מאוד, הבנתי שאי אפשר לסמוך היום על אפ אחד!
המציאות הראתה לי שאנשים שסמכתי עליהם ושפכתי ליבי בפניהם, עשו ממני קרדום לקדם מטרות אישיות שלהם.
העולם רע מאוד!!!!!!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 15:37 |
|
| |
| תסמכועלי כתב: |  | ומה אם נושאי הטיפול הם הסודות ,
או אפילו לא הנושא אלא הפרטים הנדרשים להבהרת התמונה או החומרה של המצב ?
תוקן על ידי תסמכועלי ב- 11/08/2011 10:45:56 |
|
מה הכוונה?
על כל פנים, במטפל מוסמך את בוודאי יכולה לתת אמון. יש לו כללי סודיות מחייבים. אולי תבני קשר של אמון כמה פגישות ואז תפתחי לדברים הסודיים כל כך
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 16:07 |
|
| |
מטפל/ת לא אמורים לדעת את כל הסודות. נקודה.
|
|
|
|
|