כמה נראה לכם שווה טיפול ? האם העלות הנדרשת שווה את זה ? האם זה לא לזרק כסף לפח ? כמות הטיפולים המוצעת הופכת להיות הוצאה חודשית לרוב - לעשירים בלבד - לא? כמה הייתם מוכנים לשלם בשביל טיפול ? עד כמה הכסף שיקול בפניה לטיפול .
תפתחו את הנושא לכל כיוון שנראה לכם . קמצנות בתשלום למטפל.-עדיפות להשתמש באותו כסף לקנית חפץ לבית . מה שווה יותר חפץ לבית למשל או טיפול? הפסקת טיפול בגלל אי יכולת לעמד בתשלום חצי טיפול גם שווה?
נשלח ב-12/8/2011 00:18
התשלום למטפל הוא יקר ולדעתי האישית לא מצדיק את המחיר - שלא תבינו לא נכון אני לא חושבת שצריך לשלם להם שכר מינימום אבל -יש גבול הייתי פעם אצל מטפלת שלקחה שלוש מאות לשעה . היא נכנסה לחדר רק אחרי עשרים דקות -שווה מאה שקלים במצבי זה ממש פת לחם ולכן לא יכולתי להרשות לעצמי את התענוג. הרבה אנשים יציעו עכשיו פתרונות זלים אולם הם אפקטיבים מספיק .
נשלח ב-12/8/2011 00:25
כשאני הלכתי לטיפול והמטפלת אחרה, זה היה על חשבונה. שילמתי 280 לפגישה, וזה אחרי שהייתי אצל אחרת שגבתה 300 ש"ח לחודש ועשתה אותי יותר מצולקת ממה שהייתי.
פשע לטפל בנפש כשאין אתה מוסמך מספיק. לא כל אחת שעברה קורס פסיכולוגיה לתואר של ההוראה יכולה לשמש מטפלת
נשלח ב-12/8/2011 12:09
לי תקופה ארוכה היתה בעיה עם התשלום לפסיכולוגית מבחינת ההרגשה. כאילו: אני בשבילך דרך להרוויח כסף, למה שאתן בך אמון? ולקח לי המון המון זמן (יותר משנה) להשתחרר מזה. גם עכשיו כשאני פחות חושבת על זה עדיין כל פעם כשמגיעה שעת הסיום אני מיד מפסיקה ואומרת: "טוב, צריך לגמור". ולפעמים היא אומרת לי "תשאירי לי את את הקטע של הזמנים" אבל אני לא מסוגלת. אני מפחדת שהיא תחשוב לעצמה :"עברו ה50 דקות, אני צריכה לקבל את הכסף שלי, יאללה, שתקום כבר זו מהכסא". לסיכום, התשלום גורם לי להרגיש מרחק ומקשה עלי להפתח לגמרי לקשר קרוב.
נשלח ב-12/8/2011 17:00
300 לשעה כרגע בתור סטונדנית אני עושה בשבוע וגם אחרי שאסיים את התואר לא אגיע בחיים לכאלו סכומים שיסלחו לי כל המטפלים -בהחלט לא מוצדקים
נשלח ב-13/8/2011 22:18
נזכרתי לפני כמה שנים אושפזתי בגלל דלקת ברגל והרופאים ניסו לטפל בי ושום דבר לא עזר. כל יוםנתנו לי עוד אנטיביוטיקה החליפו סוג הוסיפו כמה והמצב רק החמיר והיה חשש לחיים שלי. התקשרתי לאיזה ארגון והמליצו לי להתייעץ אם פרופסור אחד. לא היתה ברירה והזמנתי אותו לבי"ח והוא ישב איתי עשריםד קות אמר לי להפסיק את כל האנטיבוטיקה ןנתן כמה עצות של סבתא להרים רגל קומפרסים ועוד כמה דברים שלא זוכר . שילמתי לו 2500 ש"ח. תוך יום הכל עבר וחזרתי הביתה .שבועיים אחר כך הלכתי אליו לביקורת של רבע שעה עוד 1600 ש"ח. המון כסף אבל לא הצטערתי על שקל. לא בגלל העצה 'הגאונית' שלו , בעצם הוא אמר מה שאבא שלי אמר לי וגם חבר טוב שישב איתי בבי"ח כל הזמן. אבל ההבדל שהוא דוקטור מקצוען פרופסור שלמד עשר שנים אולי יותר ונהיה מומחה לתחום ויכולתי לסמוך עליו .
אני מקווה שלא אהיה צריך טיפול לנפש שלי אבל בטוח לא אלך למישהו גם לא בחינם שלמד קורס בפסיכולוגיה או אפילו יש לו עצות קסם ומופלאות . ואשלם בלב שלם (אולי לא בלב שמח) אבל ארגיש בסדר גמור לשלם למישהו מקצועי 300 ש"ח גם אם הוא יתן לי עצות סבתא.
נשלח ב-13/8/2011 23:55
מקצוען מקצוען -אין בעיה אבל כל פסיכולוג מתחיל הוא לא רופא בעל נסיון רב אין שום עבודה שכך משלמים עליה מהתחלה
נשלח ב-14/8/2011 10:11
שבוע טוב לכולם
לצערינו טיפול פרטי עדיין לא אפשרי לכולם. בארה"ב למשל, שם הביטוח הרפואי מכסה גם פסיכותרפיה ככל שידוע לי (חברי הפורום שנמצאים שם יוכלו לספר לנו יותר).
בארץ קופות החולים מסבסדות חלק מהטיפול וזו אפשרות טובה לרבים אומנם לא תמיד מספקת.
כפי שאמרתי בעבר כשאדם בוחר טיפול ומטפל , צריך לקחת בחשבון את נושא התשלום בתהליך הבחירה שלו. כמו שלא הגיוני לנסוע חמש שעות לטיפול גם למטפל מומחה ומפורסם כך לא הגיוני לסטודנטית שמרוויחה 300 ש"ח לשבוע ללכת לטיפול שזה עלותו לפגישה.
ישנם מטפלים ומתמחים שגובים מחיר נמוך לסטודנטים ותלמידים כ200 ש"ח (לא גבוהה יותר מכל האלטרנטיביים שבמחנינו- מח שלם ומוח כזה ועוד כל מיני 'שיטות'). ואין לזלזל במיומנותם ובמקצועיותם. מדובר במטפלים שלמדו לפחות 5 שנים תואר ראשון ותואר שני קליני, לרוב עם ניסיון של מספר שנים בשטח, שנמצאים תחת פיקוח והשגחה של מדריכים וותיקים ומנוסים.
ופה המקום להדגיש כי מטפלים קליניים שעוסקים בפסיכותרפיה מוציאים כספים רבים בדרך להתמחותם וגם עוד שנים רבות אחר כך עבור: לימודי המשך, השלתמויות, טיפול אישי והדרכות רבות. הדבר יכול להסתכם באלפי שקלים לחודש למשך שנים רבות. ללא גוזמה. שלא נדבר על החלק העצמאי של הוצאות מיסים, ביטולי פגישות וכד' חופשות וחגים שאז לא עובדים.
ועדיין אני יכולה להגיד, לסיכום, ש300 ש"ח לפגישה הוא סכום כבד לכיסו של המטופל הממוצע וסכום סביר והגון למטפל הקליני.
בברכה,
נייד 052-6346334
מצטרף אליכם לדיון החשוב הזה.
מדוע כל כך חשוב? כי גם ׳בכובע׳ של המטופל - לא תצא לי תועלת רבה מהתהליך של ריפוי נפשי אם הוא יהיה מהול בדאגה להשרדות כלכלית, וכי אילו ״הרפיות״ ניתן לבצע במפגש, כאשר חשבון הבנק שלך כבר עשה ״הרפייה״ וטלפונים מהבנק הפכו לשגרת יום יום...
ומיד ל׳כובע׳ של המטפל.
סיפור: לפני כמה שנים פנה אלי בחור שהיה מכור לסמים. בחור עדין ואינטלגנטי, אך מה לעשות - נפל.
אחרי שיחת היכרות איתו הבחור שואל כמה אני לוקח למפגש טיפולי. עניתי לו: בדרך כלל אני לוקח 200 ₪, אך ממך אאלץ לגבות 300 ₪.
הבחור פער זוג עיניים, ומיד הסברתי לו: ראה, בעקבות שיחתנו אני מתרשם שמשמעות של ״כסף״ עבורך כאדם המכור לסם מתקשרת למחיר מנות סם. החלטתי שהמפגש שלנו יעלה לך כמחיר של מנה וחצי, כך תצליח יותר (המפגש יקבל המשמעות מוחשית יותר עבורך).
התרגיל הצליח, שכן מחיר הגבוה של הטיפול ->גייס את המטופל למען עצמו והתהליך היה משמעותי מאד.
כי מה לעשות, זהו טבע האנושי, שמה שאנחנו מקבלים בזול, מתייחסים אליו בזילות. נולדנו כאלה.
והזווית השלישית. רונית תיארה את ההוצאות הנלוות של המטפל, אחזור עליהן בפירוט יותר:
1. השכרת הקליניקה (45-60₪ לשעה, תלוי איפה שוכרים)
2. תחזוקה ונקיון, חשמל, מים, עלות הכיבוד המינימלי
3. עלות חודשים של ביטוח מקצועי
4. כיסוי עלות לימודים או השתלמויות מיוחדות (נניח התשלמות לטפל בטראומה, או סמינר עיון מקצועי)
5. הדרכה - מטפלים רבים רואים לנכון (לטובת המטופל) לשכור הדרכה אישית מאיש/ת מקצוע בכיר/ה, כשבמפגש כזה עולות דילמות הקשורות למטופלים. עלות שעת הדרכה - 350 ₪ בממוצע.
6. טיפול למטפל - כשמטפלים באחרים נחשפים לעצמות רגשיות בסדר גודל שמחייב התייחסות מקצועית. קל להבין, שבאיזשהו מקום הציפיה של המטופל לעזוב את המחלה/מועקה בחדרו של רופא/מטפל. בסופו של יום המטפל (ה״מדושן״ ההוא, מהקורסה, ׳טחון בכסף׳) יוצא עמוס רגשית ובעצמו זקוק לתהליך טיפולי. מטפלים רבים נמצאים בתהליך טיפולי על מנת וכחלק מהמקצוע ושוב - לטובת המטופלים בעיקר.
7. לגבי מס ההכנסה והמע״מ אין צורך לבאר, כל אזרח שומר חוק מבין על מה אנו מדברים.
אז מי שעדיין חושב שפסיכולוג/עו״ס קליני מרוויח יותר ממורה לנגינה, מוזמן לעיין שוב ברשימה הנ״ל ולבחון את תפיסתו מחדש.