בחיים לא אמרת. פשוט קראתי עליך ביומן הפרופילים שלי.
נשלח ב-14/8/2011 14:07
בס"ד
אסיק, היו יוצאות :) בזמן שבית המקדש היה קיים... לא שמעתי שהוא נבנה מחדש.
נשלח ב-14/8/2011 14:10
שיר852 כתב:
בחיים לא אמרת. פשוט קראתי עליך ביומן הפרופילים שלי.
אמרתי לך לעדכן אותי בפרופיל שאדע לעדכן את עצמי...
נשלח ב-14/8/2011 14:17
אמרתי לך שזה עובד הפוך. אתה אמור לעדכן אותי, ולפי זה נבנה הפרופיל.
נשלח ב-14/8/2011 15:06
נשמע טוב הט"ו באב בימים ההם... טוב מאד.
מה שאני שמעתי זה, לקנות בו ביום בגד חדש, ולחדש אותו בו ביום. וזו הסגולה שתביא את הגאולה...=))
נשלח ב-14/8/2011 15:10
סגולה בדוקה, בעיקר אם המוכר ג"כ רווק...
נשלח ב-14/8/2011 15:19
אדם לקח לעצמו את התפקיד ההסברה של: 'איך פועלות הסגולות...'
נשלח ב-14/8/2011 15:36
לקנות בגד? נשמע נחמד. אולי נקנה בגד חדש לפגישות, נשמע לי כמו סגולה להתארס...
דרך אגב, נראה לי שכיום עדיף שהבנות יבחרו מתוך הבחורים המחוללים- הם לפחות קצת מגוונים את המעגלים הקבועים בחתונות...
נשלח ב-14/8/2011 17:58
כל שנה מחדש אני יסביר את משמעות היום: ואני יפתח בשאלה, המשנה כותבת ימים טובים לישראל, א"כ למה היום נהוג בו מקצת יו"ט, זה יו"ט או לא? התשובה לכך תמונה בסיבה שבגללה יצאו בנות ישראל לכרמים, מופיע חמישה סיבות לשמחה ביום זה, כמו שנגמרה מלחמת פילגש בגבעה או פסקו למות מתי מדבר וכו', אולם בנות ישראל יצאו משום שכולם חזרו מלהכין את עצי המערכה עונת הקציר של הקיץ הסתימה וחזרו כולם ללמוד תורה, כפי שאומרת הגמרא במסכת תענית: "מכאן ואילך, דמוסיף- יוסיף" (לעצי המערכה כמדומני), ורש"י מפרש: "המוסיף לילות על הימים, לעסוק בתורה- יוסיף חיים על חייו". א"כ היו"ט שהיה היה בזמן שבית המקדש היה קיים וקדושת בנות ירושלים ויראתם לתורה היתה לאין שיעור! רק הם בנות ירושלים שזכו מריח ניחוח המקדש יום יום! שמחתם היתה שאותם בחורי ישראל חוזרים ללמוד תורה!
הלואי והינו יכולים בדורנו לתקן יו"ט בא' אלול! ושיבנה בית המקדש ונקבל מעט יראת שמים ורגש להבין את הדברים המדהימים הללו!
נשלח ב-14/8/2011 18:05
אמן. דברים יפים. ויפה שיש לך הסבר שזמין אצלך מידי שנה בשנה.
נשלח ב-14/8/2011 18:19
חמוד (אבל מצחיק - למי שיודע את הלך הרוחות באותם ימים...)
נשלח ב-14/8/2011 18:23
מה כ"כ מצחיק? (תסביר למי שכנראה לא כ"כ מבין את הלך הרוחות)
נשלח ב-14/8/2011 19:08
מצאתי באינטרנט:
והביא מרן שליט"א, מדברי ספר אורחות חיים שכתב, ואין לתמוה על זה, שאיך היה מנהג זה טוב בעיני החכמים, שדומה חס וחלילה כאילו בנות ישראל הפקר, אין זה תימה, כי בודאי שכל מי שהייתה ידו משגת להשיא את בתו למי שהגון לה, לא היה שולח את בתו לשם, אלא המנהג היה בשביל הבנות שאין יד אביהן משגת להשיאן, ואלמלא היו נוהגים כן היו יושבות עד שילבין שיער ראשן. (ומכאן תוכחת מגולה על הנוהגין כאילו בנות ישראל הפקר בחינם בדור יתום זה.)
והנה נאמר בספר משלי "דבר בעתו מה טוב", ובודאי סגולת יום זה של ט"ו באב, שבו יש הארה יותר בענין הזיווגים. ולכם ראוי לכל אדם להעתיר בתפילה ביום זה יותר ממה שרגיל תמיד, שיזמן לו ה' יתברך את זיווגו הטוב לו
מענין מה ומתי ימציאו בדור שלנו, שימנע הלבנת שער ראשיהן של בנות ישראל.
נשלח ב-14/8/2011 19:14
הסירהשלנו כתב:
מצאתי באינטרנט:
והביא מרן שליט"א, מדברי ספר אורחות חיים שכתב, ואין לתמוה על זה, שאיך היה מנהג זה טוב בעיני החכמים, שדומה חס וחלילה כאילו בנות ישראל הפקר, אין זה תימה, כי בודאי שכל מי שהייתה ידו משגת להשיא את בתו למי שהגון לה, לא היה שולח את בתו לשם, אלא המנהג היה בשביל הבנות שאין יד אביהן משגת להשיאן, ואלמלא היו נוהגים כן היו יושבות עד שילבין שיער ראשן. (ומכאן תוכחת מגולה על הנוהגין כאילו בנות ישראל הפקר בחינם בדור יתום זה.)
והנה נאמר בספר משלי "דבר בעתו מה טוב", ובודאי סגולת יום זה של ט"ו באב, שבו יש הארה יותר בענין הזיווגים. ולכם ראוי לכל אדם להעתיר בתפילה ביום זה יותר ממה שרגיל תמיד, שיזמן לו ה' יתברך את זיווגו הטוב לו
מענין מה ומתי ימציאו בדור שלנו, שימנע הלבנת שער ראשיהן של בנות ישראל.
*--[endif]*תנא: מי שאין לו אשה נפנה לשם. מיוחסות שבהן היו אומרות בחור וכו'. תנו רבנן: יפיפיות שבהן מה היו אומרות - תנו עיניכם ליופי, שאין האשה אלא ליופי. מיוחסות שבהן מה היו אומרות - תנו עיניכם למשפחה, לפי שאין האשה אלא לבנים. מכוערות שבהם מה היו אומרות - קחו מקחכם לשום שמים, ובלבד שתעטרונו בזהובים
היום שהנישואין זה בהרבה מקרים "ביזנס" אז יותר קשה למצוא לקוחות לפעמים...