| נשלח ב-19/7/2012 02:10 |
|
| |
חח כבר ישלי משקפיים, עדשות, משקפי שמש מה שלא תרצי... מה לעשות זה הזכיר לי ת'מחבט שטיחים של סבתא שלי...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2012 17:58 |
|
| |
| ט"ו באב המסוגל לזיווג למען הרווקים והרווקות
|
|
| נשלח ב-25/7/2012 00:49 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | כמו שידוע לי לא היו נפגשים בכרמים, לא כך?
לא יודע, תגידי לי את מה כתוב:
"אָמַר רַבָּן שִׁמְעוֹן בֶּן גַּמְלִיאֵל, לֹא הָיוּ יָמִים טוֹבִים לְיִשְׂרָאֵל כַּחֲמִשָּׁה עָשָׂר בְּאָב וּכְיוֹם הַכִּפּוּרִים, שֶׁבָּהֶן בְּנוֹת יְרוּשָׁלַיִם יוֹצְאוֹת בִּכְלֵי לָבָן שְׁאוּלִין, שֶׁלֹּא לְבַיֵּשׁ אֶת מִי שֶׁאֵין לו ... וּבְנוֹת יְרוּשָׁלַיִם יוֹצְאוֹת וְחוֹלוֹת בַּכְּרָמִים. וּמֶה הָיוּ אוֹמְרוֹת, בָּחוּר, שָׂא נָא עֵינֶיךָ וּרְאֵה, מָה אַתָּה בוֹרֵר לָךְ. אַל תִּתֵּן עֵינֶיךָ בַּנּוֹי, תֵּן עֵינֶיךָ בַּמִּשְׁפָּחָה ..." (משנה, תענית, ד).
|
|
כתוב שאין ימים טובים לישראל כמו ט"ו באב,זה דבר מורכב,בכלל לא כמו הפשט, ידוע שכל מכה ממכות מצרים הייתה חודש-שלושה שבועות התראה ושבוע המכה, ועם ישראל נגאל בנפש [לא הייתה בעיה לגאול בגוף],וכידוע ישנם 10 דרגות בנפש, לפי זה אם נלך אחורה יצא שחודש אב היה כנגד מידת היסוד,נחזור לכרמים - איפה מצינו היתר כזה שבנות ישראל הולכות לרקוד ולבני ישראל מותר להסתכל בהם?אלא שהתיקון בחודש אב היה גמור ולכן היה היתר,וידוע שכל מציאת חן שהייתה אז - הייתה אשת האיש משורש נשמתו, כתוב בעירובין" לעתיד לבוא - עתיד הקב"ה לעשות מחול לצדיקים בגן עדן", בסוד -"נקבה תסובב גבר" לכן היו בנות ישראל מחויבות לשאול בגדי לבן - גם למי שיש וגם למי שאין,לפי שהכל זה חסד,ולכן אין ימים טובים לישראל כמו ט"ו באב. זה עוד ארוך אבל זה לא המקום להאריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2013 04:21 |
|
| |
ט"ו באב תשע"ג...
|
|
|
|