|
|
| נשלח ב-14/8/2011 23:04 |
|
| |
קבלת החלטות גורליות במצב רגשי טעון- שידוך
שלום לכולם.
ב"ה עברה עלי שנה טובה יחסית ללא בעיות גדולות אך גם ללא טיפול יסודי בבעיות הקיימות.
לאחרונה הוצע לי שידוך די נחמד, אני כבר אחרי פגישה חמישית ונראה שיש לשידוך סיכוי טוב. הבעיה היא שכאשר אני חושב על המשמעות של הצעד שאני מתקרב אליו אני חוטף פיק ברכיים שמתאפיין בתחושת בלבול ודיכאון קל עד בינוני. מה שמקשה עלי לקבל החלטה נכונה ומה שגורם לי לחשוב על בריחה מהצעד הזה.
אני חושש גם שאם אני אעשה את הצעד הזה אני אכנס למצב של חרטה ודיכאון עמוק.
יש לי המון שאלות שקשורות בשידוך הזה, אבל זה הנושא שהכי חשוב לי לטפל בו עכשיו.
רונית וחכמי הפורום, הבו לי את עצתכם, האם לסגור את השידוך למרות החששות או אולי להוריד אותו ולטפל בבעיה הקיימת.
(אני מודע לזה שהתשובה תלויה בהרבה דברים שלא העלתי על הכתב, ואני מודע לזה שלחץ במצב שבו אני נמצא זה דבר טבעי, אבל אני חושש שהלחץ שלי טיפה קיצוני יחסית למה שאני רואה אצל חברים שלי במצבים דומים.)
תוקן על ידי רוניתלזר ב- 22/08/2011 08:37:14
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2011 10:10 |
|
| |
אתה מציג שתי בעיות שלכאורה אינן קשורות.
א. החששות ב. החרדות
בקשר לחששות רק אתה יכול לעזור לעצמך. תבקש שיבררו עוד קצת את הנקודות טעונות הביאור, אולי תפתח איתה בעצמה שיחה על הנושאים המציקים לך ותקבל ממנה תשובות ברורות.
בנוגע לחרדות שמא תתחרט וכולי- למה שבשידוך אחר זה לא יקרה? אם הבחורה טובה ונאה בעיניך. ומתאים לך לבנות עימה את ביתך לעולם וועד, תלך על זה. בהמשך יבואו הרגש, הקרבה האורות והברקים......
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2011 13:51 |
|
| |
שלום לך בן
טוב שוב לשמוע ממך ובייחוד שהיתה לך שנה טובה ושהגעת לשלב חשוב של בניית קשר נישואין.
ולדילמה שלך - הכותרת שבחרת אומרת בצורה הכי בהירה וישירה כמה קשה להחליט החלטות גורליות כשהמצב הרגשי טעון
לכן הייתי מציעה לך לבחון ברמות שונות את שתי הסוגיות שהעלית.
סוגיה האחת השידוך עצמו- מבחינה עניינית ורגשית.
והשניה החשש מהשלכות על מצבך הנפשי- האם מדובר בחשש ממשי או חרדתי?
אציע שתתחיל דווקא עם האחרון- אם אתה חושב שבאמת אם תחליט להתחתן (איתה או עם אחרת) אתה תיכנס לדיכאון עמוק, (ולא רק לדכדוך רגעי) אז יש פה עניין של 'ושמרתם לנפשותיכם', ואתה חייב לטפל בעניינך קודם לשידוך.
אולם, אם מדובר בחרדות שהן לא מבוססות מציאות או הגיון, כלומר מדובר בחרדת יתר (מכל משתדך מצוי) אז נסה להרגיע את החרדה (או במקביל לטפל בה וללמוד להיות יותר רגוע) ולעבור למרכיב האחר והא השידוך
לגבי השידוך- מבחינה עניינית יש לברר את הנקודות החשובות לך ביחסים ואת מה שמטריד אותך בה. מהדיונים שלנו בעבר אני זוכרת שהיו לך סוגיות מאד חשובות לך , אם הן עדיין רלוונטיות, בדוק האם היא מתאימה לך בתחומים אלו. אולי כדאי שתתיעץ עם מישהו שמכיר אותך ואותה.
וכמובן יש את החלק הרגשי, מדבריך אני מבינה שהיבט זה הוא חיובי. לא?
הניסיון לעשות סדר בדברים הרבה פעמים עוזר במצבים כאלו, עם זאת היות ומדובר בהחלטה גורלית כדאי שתתייעץ עם מישהו שאתה סומך על כל ההיבטים הללו והאחרים שלא סיפרת.
בברכה, _________________
תוקן על ידי רוניתלזר ב- 15/08/2011 13:54:51
ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
טיפול במבוגרים, נוער וילדים
אלעד, ירושלים
נייד 052-6346334 < type="text/">document.write("");>
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2011 16:04 |
|
| |
עם זה דיכאון בקטנה אז שתדה שכולם עוברים את זה - זה בעצם הפחד מגודל ההחלטה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2011 12:02 |
|
| |
בנוסף לכל הנאמר, השאלה כיצד תגיב זוגתך לעתיד אם תדע מהחרדות אם היא זורמת עם זה - אפשר קודם להתחתן ואח"כ לטפל אבל אם היא לא מעוניינת בכזה דבר - וודאי עדיף קודם לטפל
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2011 00:01 |
|
| |
לשמחתי השידוך ירד מסיבות אחרות.
תודה לרונית ולכל המגיבים.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|