|
|
| נשלח ב-27/8/2011 21:05 |
|
| |
אם אתה מחפש עוד שמות אז גם ליפא שמעלצר בהחלט ראוי לתואר "גדול הזמר החסידי" בימינו.
הוא לא הוזכר פה אמנם כי האחרים עולים עליו, אבל הוא בהחלט אחד מארבעת הגדולים.
(חוץ מהארבעה הנ"ל יש עוד מפורסמים וגדולים: מושקוביץ, בני פרידמן, גרטנר ועוד, אבל לא נראה לי שיש עוד אחד שהוא ממש גדול הזמר החסידי)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2011 21:27 |
|
| |
התכוונתי שאין שום שמותאחרים למקום הראשון חוץ ממרדכי ופריד. אני חשבתי שיהיה איזה חסיד של שוואקי שיטען ששואקי יותר מהם.......
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2011 21:37 |
|
| |
דווקא היתה תקופה שהייתי בטוחה ששוואקי הוא הגדול מכולם באותו זמן.
זה היה בתקופה שהוא היה עוד יותר פופולארי מהיום, לא דווקא מבחינת ההופעות אבל מבחינת האלבומים והשירים, כשיצאו האלבומים השלישי והרביעי שלו בערך.
גם היה אז סקר על זה, אולי בבחדרי או משהו, לא זוכרת בדיוק ורוב המצביעים חשבו כמוני - ששוואקי אבל חלק גדול היו עדיין עם פריד.
היום שוואקי כנראה ירד מבחינת השירים וכו'. (למרות שהוא עדיין בגדולים, אבל לא הכי, אין מה לעשות)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2011 21:52 |
|
| |
שוואקי ניצל בהצלחה את 5 השנים של הואקום מצד פריד ומרדכי הזמן שבין 'אנחנו מאמינים' ו'יחיד ורבים' (2001) ל'אפשר לתקן' ו'בין כך ובין כך' (2006) ונכנס טוב למוזיקה וקנה לעצמו שם מצוין.
בפועל, לדעתי זה ממש לא מגיע לו, יש לו קול טוב, רגש לא רע, אבל הוא ממש לא מקצועי.
הוא לא מתקרב לפריד-מרדכי, ולדעתי יש עוד זמרים שמעליו (למשל ליפא ועוד)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2011 23:54 |
|
| |
לדעתי, אחד הקריטריונים הכי חשובים זה גם כמה הזמר מפורסם. אין אף אחד, אבל אף אחד, שישאל "מי זה" אם תגידו לו משהו על אברהם פריד/מרדכי בן דוד/יעקב שוואקי. אוהד, למשל, יכול להיות ממוקם מעל שוואקי מכל מיני בחינות - אבל הוא בכל זאת פחות מפורסם. אין מה לעשות, "רחם" היה הצלחה מסחררת (ואל תשאלו אותי למה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 00:12 |
|
| |
| אידי כתב: |  |
אין מה לעשות, "רחם" היה הצלחה מסחררת (ואל תשאלו אותי למה...) |
|
עניין של תזמון. זה יצא בתקופה של הפיגועים ל"ע, והיה קשה שלא להתחבר לשיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 00:14 |
|
| |
| עטT כתב: |  | שוואקי ניצל בהצלחה את 5 השנים של הואקום מצד פריד ומרדכי
הזמן שבין 'אנחנו מאמינים' ו'יחיד ורבים' (2001) ל'אפשר לתקן' ו'בין כך ובין כך' (2006) ונכנס טוב למוזיקה וקנה לעצמו שם מצוין.
בפועל, לדעתי זה ממש לא מגיע לו, יש לו קול טוב, רגש לא רע, אבל הוא ממש לא מקצועי.
הוא לא מתקרב לפריד-מרדכי, ולדעתי יש עוד זמרים שמעליו (למשל ליפא ועוד)[/quote]
מוכנה להסכים עם כל מה שאמרת חוץ מהמשפט הזה: [quote] אבל הוא ממש לא מקצועי. |
|
אולי תקשיב לו שוב, ותראה חלק מההופעה - הוא מקצועי ביותר מבחינה מוזיקלית, (חוץ מהקול והרגש) וזה גם חלק ממה שמביא אותו למעמד הגבוה שלו!
בסדר, הוא לא כמו פריד ובן דוד, אבל לדעתי הוא כן מתקרב ובכל מקרה הוא ממש מקצועי.
הייתי שמה אותו מיד אחריהם, אני חושבת שגם מהבחינה הזו הוא מעל כל השאר, גם מעל אוהד, ליפא וכו'
תוקן על ידי CHEDVA ב- 28/08/2011 00:16:34
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 00:15 |
|
| |
כמו שכתבתי, שוואקי כולו זה עניין של תזמון, אם הוא היה יוצא היום הוא היה נחשב כמו גרטנר-גבאי בערך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 00:18 |
|
| |
הדיון מסתעף כל רגע לנושא אחר...
בכל אופן, היום יש הרבה יותר זמרים אז באמת כל אחד חדש פחות בולט אבל בכל זאת שוואקי הוציא יותר אלבומים ויותר להיטים מהם, וההופעות שלו גם הרבה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 00:22 |
|
| |
הוא הוציא יותר כי הוא יותר ותיק, השירים שלו יותר מתקבלים בגלל השם שלו, כל שיר שלו, גם אם הוא לא שווה כלום, מיד מושמע בכל חור.
בהופעות הוא על הפנים.........
לדעתי גרטנר הרבה יותר טוב, מישהו חולק?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 00:27 |
|
| |
מבחינת המקצועיות שלו כזמר - אין חולק. מבחינת "מיהו גדול" וכו' - הוא פשוט לא מספיק מוכר כדי להיות כזה. (כבר אמרה לי מישהי: בקליפ למען רובאשקין מופיע שלוימי גרסטנר - - - )
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 00:31 |
|
| |
זה בדיוק מה שכתבתי, שוואקי ידוע רק בגלל העיתוי, עובדה שגרטנר לא פחות טוב ממנו ופחות ידוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 00:32 |
|
| |
נכון...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 02:36 |
|
| |
מסכים בהחלט ששוואקי נכנס לשוק רק בזכות מזל מוצלח (הייתי מכנה את המזל הזה בשם יוחי בריסקמן....), תזמון מושלם (כמו ש-עט ציין לעיל, אהבתי) ומין-נשיאת-חן בלתי מוסברת (אם תרצו או לא, בצדק או לא, הבנאדם סופר פופולארי)...
הגדרתי היא כך:
פריד ומ.ב.ד. - כל אחד הוא המלך בתחום שלו.
דוגמא פשוטה שמחדדת את דבריי: נסו לחשוב על מ.ב.ד. מבצע את תניא... לא כואב לכם הראש? מצד שני, דמיינו את פריד שר ...אוי וינתן לעם לב חדש, לשורר בפיהם שיר חדש... (שיר מיקרי שעלה לי לראש)
אין להשוות, ולדעתי אין זה נבון להחליט מי מביניהם גדול יותר. אני ממש חושב שזה כמו שתשאלו: מה יותר חשוב לחיי האדם, מים או לחם?
לכל אחד הייחודיות שלו. ש נ י ה ם , פריד ומ.ב.ד. הינם המלכים הבלתי מעורערים של המוסיקה החסידית, לדעתי. מה שאין כן שוואקי-ליפא-אוהד או מי-שזה-לא-יהיה, שבהחלט אינם נוגעים בקצה הכיסא.
מסכימים?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 09:40 |
|
| |
מסכים כמעט לכל מילה.
המזל של שוואקי זה יוחי בריסקמן?
יוחי הוציא עוד מלא זמרים, והם לא הצליחו כל כך, למה כוונתך?
|
|
|
|
|