|
|
| נשלח ב-28/8/2011 13:34 |
|
| |
נכון, ברגש יש כאלה שעולים עליו וששרים באמת מהלב ולא רק כלפי חוץ.
אבל שוואקי קיבל את השם שלו בזכות שהוציא, או הוציאו לו, הרבה להיטים טובים באלבומים הראשונים, וחוץ מזה שהוא גם יודע להופיע! מי שלא אוהב את התנועות שלו זה ענין של טעם אישי וזה מובן! אבל זה עובדה שהוא יודע להופיע והוא עושה הופעות ברמה של הזמרים הכי גדולים, שזמרים אחרים לא יוכלו לבצע אפילו אם יש להם קול יפה והרבה יותר מרגש.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 13:40 |
|
| |
אני מסכימה עם חדווה וזה הכל ענין של טעם. אבל לגבי הקול שלו - יש לו קול טוב ושירה מקצועית. למרות שאני אישית לא כ״כ אוהבת אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 13:47 |
|
| |
וואוו עט, אתה אובססיבי!
עוד לא סיימתי לקרוא את כל הדיון כאן ( האמת שקצת התעייפתי באמצע...) אז תגובתי תגיע בהמשך... יום טוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 14:19 |
|
| |
| עטT כתב: |  | | וואייי........הזכרתלי אתהדואט הזה, שירתו המצויינת של ר' ברוך לוין, למול השירה של שוואקי........השוואת הקול בלי המקצועיות, לבין המקצועיות עם קול פחות טוב. |
|
עט, אני לא חושב שיש לברוך לוין קול פחות טוב ופחות מקצועי משל שוואקי מה בגלל שלשוואקי יש קול חזק ועוצמתי אז יש לו קול יותר טוב? אגב הקולות שלהם משתלבים מאוד טוב ביחד. בכל אופן כל הקטעים האלו לא התחילו לו מיד אלא עם השנים, ביחד עם הפרסום, ומשהו לטובתו כשרואים את ההופעות שלו נניח קיסריה אי אפשר שלא להתרגש מהעוצמה הקהל הענק, התזמורת הענקית, מקהלת הילדים אין ספק שאין זמר שיכול להגיע לכזה עוצמה. על אף שאם אברהם פריד ואלי אפילו מבד עושים שם הופעה זה גם יהיה מפוצץ רק מה לא נראה לי שיש להם ענין לעשות שם...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 14:31 |
|
| |
אמרתי שברוך לווין יותר מקצועי, והקול של שוואקי יותר טוב, למי שהבין אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 15:07 |
|
| |
בקיצור, כל אחד וטעמו שלו. עט, סיימנו את הדיון? :-) (בנוגע לשוואקי)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 15:10 |
|
| |
טוב, זהו בנוגע לשוואקי.
מההתחלה הסכמתי שכל אחד וטעמו, אבל אתם לא טענתם שאתם אוהבים אלא: כולם אוהבים, איך הוא ממלא וכד' ..... ---------------------------------
מה הנושא הבא???
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 19:33 |
|
| |
פשוט הנושא לא היה את מי אוהבים אלא הטענה הלא נכונה שהוא לא מקצועי וכו'...
בכל אופן עכשיו שוואקי הפסיק לשלם לי, אז מצדי תגיד שהוא זייפן, זה ממש לא אכפת לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 20:11 |
|
| |
אני אגיד ככה שוואקי הוא אכן מקצוען ביכולות שירה, אין ספק שהקול שלו נדיר למרות שלדעתי בשנים האחרונות השירה שלו ירדה - בהופעות הוא שר כשהוא בולע את המילים. (למי ששם לב בקיסריות האחרונות...) אבל זה סתם לדעתי... וחדווה לדעתי את טועה, דוקא בהופעות יש אחד שעוקף אותו בהרבה - אברהם פריד. אין ספק אברהם פריד יודע לרקוד באמת ולא נראה כליצן בקרקס, הוא יודע לזוז בדיוק לפי הקצב וזה משהו טבוע בו! לעומתו על שוואקי ניכרת העובדה שהריקודים החלו לבוא כשהחל הביקוש לכך... הוכחה לכך תראי בהופעות הראשונות שלו הוא בכלל לא זז על הבמה חוץ מלהתקפל בינו לבין עצמו, וגם בהופעות שהחל לרקוד בתחילה היה נראה כליצן מפרכס בלש' המעטה זה היה נראה פשוט מגוחך. אולי היום כשהוא עובד על עצמו ומתאמן היטב על ריקודים אפשר לראות הופעה יפה ברמה טובה אבל ריקודים זה לא משהו טבוע בשוואקי, תסתכלי לכל אורך דרכו ותראי זאת לבד!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 20:15 |
|
| |
ללא צל הכי קטן של ספק! ''מרדכי בן דוד'' בגלל הקול השירים הרגש ומה לא... קחו את פריד למשל ששם לי קניטשים על השיר 'כמה טוב שנפגשנו' שהוא שיר עברי בסה''כ וצריך לשיר אותו חלש ולא כך: אוי כמה טוווב כמה טווב שניפגשנווו
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 21:52 |
|
| |
| shapiro3 כתב: |  | אני אגיד ככה שוואקי הוא אכן מקצוען ביכולות שירה, אין ספק שהקול שלו נדיר למרות שלדעתי בשנים האחרונות השירה שלו ירדה - בהופעות הוא שר כשהוא בולע את המילים. (למי ששם לב בקיסריות האחרונות...) אבל זה סתם לדעתי...
וחדווה לדעתי את טועה, דוקא בהופעות יש אחד שעוקף אותו בהרבה - אברהם פריד. אין ספק אברהם פריד יודע לרקוד באמת ולא נראה כליצן בקרקס, הוא יודע לזוז בדיוק לפי הקצב וזה משהו טבוע בו! לעומתו על שוואקי ניכרת העובדה שהריקודים החלו לבוא כשהחל הביקוש לכך... הוכחה לכך תראי בהופעות הראשונות שלו הוא בכלל לא זז על הבמה חוץ מלהתקפל בינו לבין עצמו, וגם בהופעות שהחל לרקוד בתחילה היה נראה כליצן מפרכס בלש' המעטה זה היה נראה פשוט מגוחך. אולי היום כשהוא עובד על עצמו ומתאמן היטב על ריקודים אפשר לראות הופעה יפה ברמה טובה אבל ריקודים זה לא משהו טבוע בשוואקי, תסתכלי לכל אורך דרכו ותראי זאת לבד! |
|
אם תשימי לב, קצת יותר בהתחלה - כל הדיון היה מי עוד נחשב לזמר גדול ומוכשר - אחרי אברהם פריד.
ברור שאברהם פריד הוא גדול הזמר החסידי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 22:03 |
|
| |
| קצת_שמחה כתב: |  | ללא צל הכי קטן של ספק!
''מרדכי בן דוד''
בגלל הקול
השירים הרגש
ומה לא...
קחו את פריד למשל ששם לי קניטשים על השיר 'כמה טוב שנפגשנו'
שהוא שיר עברי בסה''כ וצריך לשיר אותו חלש ולא כך:
אוי כמה טוווב כמה טווב שניפגשנווו |
|
מצד שני לפעמים זה מדי רגש, כאילו הוא מנסה לבכות, וזה מעצבן.
וחוץ מזה מרדכי בן דוד לא מתחבר לכל הסגנונות כמו פריד, הסגנון הישראלי למשל בכלל לא מתאים לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 22:11 |
|
| |
| Misterניק כתב: |  | פריד ומ.ב.ד. - כל אחד הוא המלך בתחום שלו.
דוגמא פשוטה שמחדדת את דבריי: נסו לחשוב על מ.ב.ד. מבצע את תניא... לא כואב לכם הראש?
צודק, בהחלט לא כל השירים מתאימים לו, גם לא הסגנון החדש של פריד כמו כמה טוב שנפגשנו...
מצד שני, דמיינו את פריד שר ...אוי וינתן לעם לב חדש, לשורר בפיהם שיר חדש... (שיר מיקרי שעלה לי לראש)
דווקא לדעתי פריד יהיה מוצלח בכל שיר, אפילו שיר קשה או מנגינות ישנות עם קצב מסוים הוא מצליח לשיר בקלות וכמו שצריך!!!
אין להשוות, ולדעתי אין זה נבון להחליט מי מביניהם גדול יותר.
אני ממש חושב שזה כמו שתשאלו: מה יותר חשוב לחיי האדם, מים או לחם?
לכל אחד הייחודיות שלו.
ש נ י ה ם , פריד ומ.ב.ד. הינם המלכים הבלתי מעורערים של המוסיקה החסידית, לדעתי.
מה שאין כן שוואקי-ליפא-אוהד או מי-שזה-לא-יהיה, שבהחלט אינם נוגעים בקצה הכיסא.
מסכימים?
זה ברור!!!
הסיבה היא לדעתי:
פריד בזכות הכשרון והמקצועיות בכל תחומי המוזיקה
בן דוד בעיקר בזכות שהיה "אבא של המוזיקה החסידית"
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2011 00:31 |
|
| |
לנושא אחר:
מה דעתכם על ליפא?
זמר? בדחן? סתם משתגע? מוזיקאי מחונן?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2011 09:31 |
|
| |
| CHEDVA כתב: |  | בכל אופן עכשיו שוואקי הפסיק לשלם לי, אז מצדי תגיד שהוא זייפן, זה ממש לא אכפת לי. |
|
אז יש כאן חוש הומור.. חח בכל אופן הדעה שלי בול כמו הדעה של עט בנושא של שוואקי ---------
לגבי ליפא שמעלצר עד שלא שמעתי אותו עושה איזה גרעמאן (ככה כותבים?) דעתי עליו שזה זמר מוצלח עם קול יפה שיודע לשיר ותו לא! כיום אני חושב עליו שהוא לא רק זמר אלא יהודי מחונן בעל חוש הומור מפותח בהחלט עם לב ורגש שיודע גם להצחיק וגם לרגש!
|
|
|
|
|