|
|
| נשלח ב-18/8/2011 15:09 |
|
| |
| ספרן כתב: |  |
כך או כך, בגדר ת"ח יש לשער שנכנס. עדות מפי מכיריו מאששת את הקביעה. |
|
יש מי שמכיר אותו פה ?
האם אתה שמעת את העדויות ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 15:10 |
|
| |
| דייר כתב: |  | אני לא מבין אתה רוצה להגיד לי שכל הרגשותיו והכרתו של האדם לא קיימים חז"ל היו רובוטים
עם לוח חלק וצחור במקום מוח ולב וכל מה שקובע זה התורה בלבד?
|
|
חזל משתמשים גם בסברא כדין דאורייתא,למה לי קרא סברא היא
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 15:15 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  |
כל הדיון בגמרא על: מנין שפיקוח נפש דוחה שבת מוכתב על ידי שיקול העל:"וחי בהם"-אחרת לא היו טורחים לחפש מקורות שונים ומשונים
|
|
הפוסקים [משנה ברורה]פוסקים על פי סברא של מוטב לחלל שבת אחת כדי להתיר פיקוח נפש ר ו ח נ י ת,ואין כאן את הפסוק של וחי בהם.
חוץ מזה אולי תסבירי בכלל את כוונתך על התחלת דיון הגמרא
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 15:21 |
|
| |
שלום! לצענע הנכבדה! אני לא מבין מה שכתבת, אני מצטער. בשביל כל אלו שטוענים כמותך בהקשר לסוגייא זו ציטטתי את הגמרא. את כתבת בזה הלשון: כל הדיון בגמרא על: מנין שפיקוח נפש דוחה שבת מוכתב על ידי שיקול העל:"וחי בהם"-אחרת לא היו טורחים לחפש מקורות שונים ומשונים . סוף ציטוט. בגמרא שלפנינו רק שמואל היחיד שהביא את הדרשה הזאת בהקשר לפיקוח נפש שדוחה שבת, ומה זה הלשון הזה מקורות "שונים ומשונים", כאן יש את המטא גישה שלך המייחס חוסר הערכה אמיתית לדרשות חז"ל. ועכשיו לדייר הנכבד! אני חס ושלום לא חושב שאין מקום להרגשות והכרות של האדם, אני כן חושב שצריכים להיות מאוד זהירים בזה, ותמיד לזכור שאצל חז"ל התורה היתה הסמכות על, ואין לנו שום ראיה שחז"ל פיתחו רעיונות, ורק אחר כך חיפשו את הדרשה, אני חושב שבאמת ובתמים למשל, שאלה כזו הרי יש לה שני צדדים אמתיים, מה דוחה את מה, וחז"ל פשוט חיפשו בתורה על פי הדרכים שהם חשבו שזה הנכון למצוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 15:33 |
|
| |
תגיד לי על סמך מה אנשי דור המבול נמחו? ואנשי סדום ועמורה ופרעה ועמלק ועמי כנען? להם ניתנה תורה? כנראה שיש מוסר אנושי ורגש אנושי שכל אדם מחוייב בו והוא קדם לתורה והתורה היא נדבך נוסף על גביו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 15:56 |
|
| |
לדייר הנכבד! בזה אני מסכים איתך לגמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 16:06 |
|
| |
יישר כוח לספרן על הלינק המרתק על מיימוני שניתן ללמוד ממנו הרבה. אבל, מה שחסר שם לצערי שמיימוני ירים את הכפפה, ויכתוב בצורה ברורה מסודרת רחבה וכוללת אבל בקצרה, מה דעתו על כל השאלות היסודיות, כגון: 1. מהותו של האל. 2. היווצרות העולם. 3. נבואה. 4. בחירת עם ישראל. 5. תורה מן השמים. 6. תכלית התורה. 7. היחס לחז"ל בהלכה ובאגדה. או אז יוכלו חברי הפורום הנכבדים להכיר את האיש באמת, ולדון בין על הנחות היסוד שלו, ובין על הדיונים בסוגיות מסוימות. הודעה זו, פונה בראש ובראשונה למיימוני שיעמוד כמו גדול ויקח את הכפפה שהורמה, וייטיב לעצמו ולאחרים. מקודם, שמתי הודעה בעניין, והיא יורטה עוד לפני שהועלתה לחלל הפורום, יש מקום לדון ולשאול האם אין כאן סתימת פיות מהחלק שלא אהוב על חברי ומנהלי הפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 16:19 |
|
| |
לביליצר וצבי
הדיון כאן הוא הגדרה של המושג מטא הלכה.
(מעניין לשמוע איך אתם מגדירים את המושג עם דוגמאות.)
השיקולים של חז"ל שעומדים בבסיס חיפוש המקורות שניתן לדרוש אותם הם שיקולים שלא נאמרים תמיד במפורש אבל הם נמצאים בבסיס של החיפוש..
שיקולי הבסיס האלה,או שיקולי העל,אינם נמצאים מחוץ להלכה .ההלכה עצמה היא שקבעה שיש מקום לשקול במקרים מסוימים שיקולי על למשל: הפסד מרובה, שעת הדחק, צורך גדול, צער גדול, כבוד הבריות, צורך מצווה ,דרכי שלום. ועוד
למשל במקור שהבאתי סובר ישעיהו לייבוביץ' שכל אלה שמחפשים איך לעגן בהלכה כל מיני נושאים שקשורים בענייני מדינת ישראל הם טועים ומטעים כי לא ניתן ליישם את ההלכה בסיטואציה חדשה שחז"ל לא תארו אותה. כלומר ישעיהו לייבוביץ' מדבר כאן על שיקול חוץ הלכתי שעומד בבסיס של ההלכה.-מטא הלכה.
לגבי הגמרא לא היתה מצדי כאן שום גישה מזלזלת אלא להפך.
לחפש מקורות שונים ומשונים כדי להציל נפש מה יותר מוסרי מזה?
וכל מה שבאתי לומר הוא:שקל וחמר ,פירכא ודומיהם אינם שיקולי מטא הלכה. אלא אם כן אתם סבורים שאין לחפש כלל שיקולים מטא הלכתיים אצל חז"ל אלא הכל אצלם מבוסס על כללי הדרש . הנה דוגמא לתשובה שנתן רב שמן הסתם מילא כרסו בש"ס ופוסקים איך הוא עונה לשואלת ומהם שיקוליו המטא הלכתיים:
.
שאלה: לכבוד הרב שלום. שמעתי משהו שהיה נישמע לי ממש מוזר. אם גוי נופל לבור בשבת אסור להוציא אותו כי הוא בחזקת בהמה ונחשב למוקצה. באמת?! כאילו מה אני אמוה לעשות אם בשבת אני שומעת ילד שנופל לבור לא לעזור לו לצאת? אשמח שתענה לי תודה רבה. תשובה: אל תדאגי ברגע שילד יפול לבור ידאגו לחלץ אותו, אני בטוח שלא ישאירו לך את הטיפול בילד, חח בלי קשר את לא יכולה לדעת אם מדובר ביהודי או גוי, לכן מספק עליך להצילו. שהרי "פיקוח נפש דוחה שבת" בקיצור אל תכניסו את עצמכם לסרטים, תהיו קדושים וה' יתברך לא יזמן לכם סיטואציות כאלה. אולי במקום לחשוב על גוי שנפל לבור בשבת ואיך מצילים אותו תתחילי לחשוב על מה את אמורה לעשות אם את שומעת שחברה שלך נפלה בגדרי הצניעות , או אם את בעצמך נופלת בגדרי הצניעות תאמיני לי שזה יותר חשוב מילד גוי שנפל לבור, יש כל כך הרבה ילדות נערות בחורות שנופלות לבאר שחת לפריצות וזימה לתועבות ואינטרנטים ששולחות תמונות לגברים שנפגשות עם גברים, תתחילי בלהציל את עצמך ואת חברות שלך ואח"כ תחשבי איך להציל ילד גוי שנפל לבור. בהצלחה."
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 16:20 |
|
| |
ספרן, גם אני מודה על הלינק (לאן נעלמה הודעתך עליו ?!). הרגעת אותי והדאגת אותי באים כאחד.
מיימוני, גם אני מצטרף כיהודה ועוד לקרא לקריאתו של צבי לבירור עמדותיך. אינך נדרש לחשוף עצמך, אלא רק ללמדנו את עומק שיטתך וההקדמות שהביאו אותך אליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 16:25 |
|
| |
צענע כל הדוגמאות שהבאת הם במצוות של חזל עצמם ,הם אמרו והם אמרו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 16:29 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  |
יש מי שמכיר אותו פה ?
האם אתה שמעת את העדויות ?
|
|
[גם אותך איני מכירה. האם עליי להניח שאתה אדם קל דעת, חצוף ומרושע, כפי שעולה מכמה מהודעותיך האחרונות באשכול זה?
גילוי נאות - איני מכירה את מיימוני, מעולם לא פגשתיו ופרנסתה של משפחתי אינה תלויה בו. בנוסף, יש לי מחלוקות קשות ביותר איתו על עניינים מהותיים בנושאי תורה, אידיאולוגיה, פוליטיקה ועוד.
למרות זאת, אני נוטה להתעצבן מרוע לב לשמו, וזה מה שנראה לי שמתגלה כאן, לא רק בהודעותיו האחרונות של שותפ, אלא גם אצל עוד כמה וכמה כותבים באשכול זה. גדולתו של מיימוני ניכרת גם כאן - בתור מנהל יכול היה בקלות רבה למחוק את כל ההשמצות והרדיפות הדקדקניות וחסרות הפשר, אך הוא משאירן על כנן ועוד טורח לענות להן. שאלה היפותטית לכל המתקיפים צמאי הדם - האם גם בפורומים ההיפותטיים שאתם מנהלים, המצב דומה?)]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 16:30 |
|
| |
צבי ודייר
שבע מצוות בני נח אינם מחייבים?
אפילו פרשת משפטים נכלל בשבע מצוות לדעת הרמבן
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 16:32 |
|
| |
אני רואה שיש פה סוג של סתימת פיות מצד מנהלי הפורום-מיימוני?, זה לא מתאים. ספרן שם פה לינק על מיימוני והוא יורט. אני כתבתי הודעה ביחס למיימוני והוא יורט, ומיימוני עצמו ירד למחתרת, מדאיג ותמוה ביותר. כולנו רוצים את האמת, ורוצים לדון על יסודות האמת, אנא מיימוני היקר שוב אני מבקש תעמוד כמו גדול, ואל תברח תפרוס כשלמה את שיטותיך בשאלות היסודיות שפירטתי וכהנה, ויוכלו חכמי הפורום ומשתתפיו לעמוד על הדעות ולדון עליהם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 16:33 |
|
| |
אמשלום, חכיתי לך. זה היה ברור שזו שאלה של זמן עד שתכנסי לתיגרה (צענע עשתה את זה הפעם הרבה יותר מהר ממך). להתראות בפעם הבאה, אנחנו עסוקים פה בדברים חשובים יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2011 16:34 |
|
| |
לספרן
לאן נעלם הלינק.?
לא שמיימוני צריך את הגנתי אבל החדשים מקרוב באו ברוב חוצפתם דורשים ממיימוני להציג "תעודת יושר" ממיימוני.
כל מי שרוצה להכיר את דעותיו מוזמן לטרוח ולהקיש את שמו ולקבל את כל הודעותיו הקודמות ומזה להסיק על עמדותיו.
וכל מי שאינו מאושר ממראה עיניו מוזמן להחיות את פורום "חניכי עצכ"ח" שעומד לשבוק חיים כי שם בוודאי החדשים האלה ירוו נחת כי שם לא שואלים את השאלות ששואלים כאן. אבל משום מה החדשים האלה מקרוב באו נמשכים דווקא לכאן כמו פרפרים אל האש.
|
|
|
|
|