בעולם שלנו נתנו מידה לכל דבר.
את המרחק מודדים במילימטר,
סנטימטר ואפילו מטר.
לנוזלים המציאו את הליטר.
לזמן שחולף - יום, שנה, שעה ודקותיים.
לדברים שסוחבים נתנו קילו וגרמים.
לצלילים - הדציבלים.
לכוכבים - מהירות ושנות אור,
מאך - מידה למהירות טיסה
ואיך איך עוד לא מצאו מידה לאהבה?
למישהו/י יש תשובה?
נשלח ב-17/8/2011 14:47
כי כל אחד חווה אהבה בצורה שונה ואין לזה מידה בצורה אבסולוטית. כמו כאב.. (הם הרבה פעמים הולכים ביחד)
אינשטיין אמר פעם: "ישנם שני דברים אינסופיים, היקום והטמטום האנושי. בקשר לראשון אני לא בטוח ב-100%.."
נשלח ב-17/8/2011 21:21
לדעתי המידה לאהבה אם אתה לא צועק כל היום את שורשה - הב הב!!!! אתה נותן נתינה אינסופית לא בבחינת תן וקח, פשוט נותן מכל הלב לא על מנת לקבל!!!
מזכיר לי שיר: לתת כמו הפרח לדבורה את הצוף במתק הוא מגיש אינו מחכה לתמורה ......
ולא זוכרת כבר את ההמשך של ההמנון הלז....
נשלח ב-17/8/2011 21:33
ליטאי613 כתב:
גם לא נתנו מידה לטמטום של אנשים. אז? מה הפוינט?
אנשים לפעמים מעדיפים לעוף על כנפי הדמיון מאשר לנחות על הקרקע.. אז תן להם.. לא בכוח
נשלח ב-17/8/2011 21:38
התגובה השניה והשלישית. (אסיק ולוריאן) חוצמזה שתסלח אבל זה שאלה תמוהה במקצת.... למה "כ חשובה לך המידה ???? ( ---אתה שוקל כמה לאהוב?----)
נשלח ב-18/8/2011 16:43
VIP W נראה לי שהמידה נותנת בסיס לדבר, הופכת אותו לדבר ממשי העתקתי פעם ליומן קטע מספר: "אבל ביטוי זה "אהבה עזה" הוא כה נדוש, כה מפוקפק כה קלוש עד כי איני מבינה כמעט משמעותו מה היא, יש שמיחסים אותו לרגשות שהם תולדות היכרות של מחצית השעה, ויש שמתכוונים לקשר אמיתי ואיתן" ככה שגם אם אתה נותן מידה לרגש, כמו מאוד קצת או עז, כל אחד מפרש את זה אחרת
נשלח ב-18/8/2011 19:11
שאלה יפה, מסוגננת טוב! אין מידה לאהבה, כמו שאין מידה למי הים- תשאלו את מי שכבר טעם את הטעם האמתי של זה (לא את החיצוניות).
ליטאי613 כתב:
גם לא נתנו מידה לטמטום של אנשים. אז?
פעם שמעתי שהעולם מלא בטיפשות, ולעולם אין גבולות - אז אולי כן נתנו איזה אמת מידה...
נשלח ב-21/8/2011 11:29
עזה כמוות אהבה. שמעתם על זה פעם? או שזה לא נחשב מידה?
נשלח ב-21/8/2011 22:20
מידתה זוהי ההדדיות... האהבה בין איש לאישתו כשלא מנסים למדוד אותה אלא חיים אותה.והתעצמותה בכוח אי יכולת מדידתה. "אם יתן איש כל הון ביתו באהבה בוז יבוזו לו" "מים רבים לא יכלו לכבות את אהבה ונהרות לא ישתפוה"-משלי אלו דברים חומריים אותם אפשר לימדוד אבל אהבה(כשהיי אמיתית)זה דבר רוחני ואי אפשר להסבירו כמו שאפשר למי שזוכה להרגישו.