ציפורעפה - שאלה מצויינת, כרגע אני לא יכולה להרחיב , אך על רגל אחת ואם נישאר צמודים למובנים הנפשיים (מחוץ לסיבות הרוחניות והמשפחתיות הטובות שאמונה הציגה) אז כל אחד פוגש את אותו 'מרחב חופש' אחרת מהשני. בדומה לטיפול- יש אנשים שנכנסים לחדר הטיפול ומרגישים שלווה פנימית ובחוץ קטסטרופה ויש אשר עבורם הסיטואציה הטיפולית נחווית כטראומה..
המשך דיון פורה
נייד 052-6346334
גם במוצ"ש אני סובל מדאון, אבל במוצ"ש אני רואה את כולם סביבי סובלים לפחות כמוני בגלל מאכלי השבת הכבדים שנמצאים בבטן ובגלל הדיכי של חזרה לעבודה והתחלת שבוע חדש. (מה שנקרא בצבא "שביזות יום א'") מה גם שמוצ"ש בשבילי זה כבר סוף הדאון ואפשר לסחוב את הכמה שעות האלו, אבל ליל שבת זה ההתחלה והמחשבה על מה שעוד מצפה בהמשך קשה.
שבת בריאה ושלווה לכולכם.
נשלח ב-9/9/2011 17:39
הדברים שלך בן האובד ושלך ציפורעפה מחזקים את העובדה שלא השבת או המוצאש או יום הראשון המפורסם, הוא אשר גורם לדיכאון או לחרדה אלא שהן נובעות כאמור מסיבות פנימיות אשר עשויות (לא בהכרח) להתחזק בזמנים מסויימים בעלי תנאי שדה אופטימאליים לתחושות השונות.
לפיכך, העולם הפנימי של האדם הוא האיזור הנפשי שצריך להתמקד בו ולעבוד עליו. אפשר כמובן לנסות למצוא דרכים שיכולות להקל ולעזור ('לנטרל' את תנאי השדה) כמו הזמנת אורחים לשבת כפי שהוצע, או דווקא ההפך , שבת שקטה ופרטית. יש אשר טיול יעזור ויש ספר השקפה. כל אחד, יכול לבדוק מה יכול לעזור ולהקל על התחושה שלו וחשוב שיעשה זאת , אך כל זה אינו תחליף לעבודה נפשית פנימית אישית.
מאחלת לכולם שבת נעימה ושלווה ושנזכה להנות מהנשמה היתירה.
נייד 052-6346334
שבוע טוב לכולם. איך עברה לכם השבת? בצהרים כשתהחלתי להרגיש לא משהו חשבתי עליכם ועל השיחת הנפש שלנו פה ואיכשהו הרגשתי פחות דיכי. תודה לך רונית על ההסברים מאירי העיניים. שנזכה לשבוע רגוע ודיונים סוערים הכוונה מעניינים :). מרימי
נשלח ב-10/9/2011 22:40
מרימי , שבוע רגוע ודיונים סוערים הולכים יחד ?
האם התעסקות עם הנפש על כל תסבוכיה - כלומר קריאה על בעיות נפשיות - לא יוצרת בעיה נפשית , סיבוך נפשי ?
נשלח ב-10/9/2011 23:03
הוספתי איקון סמיילי כשהתכוונתי דיונים מעניינים. לי זה כן עוזר הידיעה שאני לא לבד ולדבר על הבעיות נפשיות לא מתסבך אותי ההפך יש בזה משהו משחרר. האם לך זה מרגיש אחרת? האם את מרגישה יותר סיבוך נפשי כשמדברים על רגשות ובעיות נפשיות?
נשלח ב-10/9/2011 23:13
מוסיף ידע מוסיף מכאוב .
יש מצבים שכדאי לפתח נושאים רק עם איש מקצוע - אחרת לוקחים את זה לא למקום הנכון . כשבנ"א קורא על בעיות הוא יכול ליחס לעצמו בי"ח שלם - אלפי בעיות , וזה לא מוסיף להרגשה טובה וליתר נורמליות .
נשלח ב-10/9/2011 23:46
הגיע מוצ"ש והנה אני כאן- במחשב לצערי הרב מאד- פירוק הריק שלי נעשה דרך התעסקות במחשב עד לגאולה פנימית אחרת שתפציע...
נשלח ב-10/9/2011 23:48
תתנחמי שאת לא היחידה...
נשלח ב-10/9/2011 23:51
מקווה שכל הלקויים בעניין מודעים לכך שבריא זה לא...
נשלח ב-10/9/2011 23:57
את השיחה העיקרית אני עושה עם המטפלת שלי. פה זה תוספת שטובה לי אולי בגלל צרת רבים חצי נחמה וגם דאגה בלב איש ישיחנה. אני לא חושבת שמי שאין לו בעיות בכלל אז משיחות כאלה יצא מסובך. ומי שיש לו בעיות לא יעזור שטאטא אותם מתחת לשולחן. זו לפחות דעתי.
נשלח ב-11/9/2011 10:59
שבוע טוב לכולם,
אני מקווה שהיתה לכם שבת טובה , אני שומעת שלחלק יותר ולחלק פחות- מאחלת לכולם רק טוב.
ההערה של אמונהובטחון חשובה מאד וכפי שכבר כתבתי באשכולהראשי 'ברוכים הבאים' וכפי שאני מדגישה מידי פעם וגם עכשו , שאין השיחות והדיונים שלנו פה מהווים תחליף לאבחון, התייעצות או טיפול מקצועי.
עם זאת, אני שמחה לשמוע מרבים גם בפורום וגם באישי שהדיונים פה תורמים להם כפי שמרימי שיתפה ובהזדמנות זו אני מודה לך על השיתוף ועל דברי העידוד.
הדיונים האחרונים באשכול זה מחזקים את העובדה שאנשים שונים זה מזה 'כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם (ורגשותיהם וחויותהם) שונות'. כך שמענו שיש אנשים שלהם להיחשף לבעיות נפשיות מעלה את החרדות שלהם, את השאלה האם אני נורמלי או לא. ויש דווקא ההפך שעבורם לשוחח עם אחרים על בעיות נפשיות משחרר אותם, מחזק אותם שהם לא לבד ושהם לא נתפסים כעוף מוזר.
מוסיף דעת מוסיף מכאוב אמר החכם מכל אדם. אך לפעמים דעת זו היא הכרחית גם לצערינו במחיר הכאב הנלווה.
זו אחת הסיבות שאנשי מקצוע משקיעים רבות בביסוס ובהבניית מסגרת הטיפול כדי שתהיה מסגרת בטוחה, מאפשרת ומכילה לשאת יחד את הכאב הנלווה בתהליך גילוי התובנות פנימיות בדרך לצמיחה.
בברכה,
נייד 052-6346334
את השיחה העיקרית אני עושה עם המטפלת שלי. פה זה תוספת שטובה לי אולי בגלל צרת רבים חצי נחמה
ומה עם "צרת רבים נחמת שוטים"?
נשלח ב-12/9/2011 13:09
גם זה נכון לפני שהלכתי לטיפול הייתי מתקשקשת עם חברות ולפעמים כך הרגשתי כמו שכתבת מטופשת אבל כשיש לי את הטיפול אז השיחות שפה הם גם נחמה. מעניין אותי איך אנשים פה מסתדרים בלי טיפול?
נשלח ב-12/9/2011 15:25
בוא לא ניסחף... לא כל מי שגולש ב'פורטל הנפש' בהכרח זקוק לטיפול