בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מהשבת הבלתי נשכחת: הלפגוט ו'לשמוע אל הרינה'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/8/2011 00:17 לינק ישיר 
דיווח מהשבת הבלתי נשכחת: הלפגוט ו'לשמוע אל הרינה'

האמת
 היא שהייתה אחת השבת הנדירות,  הלפגוט ומקהלת 'לשמוע אל הרינה' התאימו זה לזה ככפפה, המקהלה נתנה תמיכה מצויינת לחזן בריספונסים מדוייקים ומתואמים עם כניסות וסגירות מרשימות ובדינמיקה נפלאה, בכל קטעי הנוסח אותם היטיב לבצע החזן הלפגוט.

ציבור המתפללים וחובבי החזנות היה עד לשבת בלתי נשכחת, והלוואי שיהיו עוד כאלו שבתות.

בנימה אישית אני חייב לומר, שהתפעלתי מהמקהלה הסופר מקצועית, ומעיבודיו של מאיר בריסקמן, מקצועיות מוזיקלית נדירה במחוזותינו.

הרפרטואר כדלהלן  (אני מקווה שלא שכחתי משהו):

ליל שבת:
קבלת שבת- לכו נרננה אלי יפה, 
שמעה ותשמח - איזנדשטט, 
משה ואהרן - קרליבך בעיבוד מאיר בריסקמן,
לכה דודי - מנגינות שונות בביצוע המקהלה וסולניה ובעיבודים של מאיר בריסקמן, 
צדיק כתמר - לבנדובסקי מקהלה וחזן, 
ה׳ מלך -קוסוביצקי, 
רזא דשבת - מנדלבאום ופינציק.

ערבית: 
המעביר בניו - דוד קוסוביצקי, 
ושמרו - בירנבאום עיבוד למקהלה, 
רצה במנוחתינו - אלתר חזן ומקהלה, 
אדון עולם - ספיירו, 

בסעודת שבת ביצעה המקהלה את הבן יקיר לי מלבסקי בעיבוד של ריימונד גולדשטיין ואת שיר המעלות של יוסלה בעיבוד של מאיר בריסקמן.

שחרית: 
שוכן עד, ובמקהלות, על כל דברי שירות - אלי יפה, 
אין ערוך לך - הרשקוביץ (עיבוד של אלי יפה
לא-ל ברוך - בן ברוך 
עזרת אבותינו -שטרן, 
צור ישראל בעיבוד של מאיר בריסקמן למקהלה, 
ממקומך מלכנו - קרליבך (הפחות מוכר) בעיבוד מדהים של ריימונד גולדשטיין, 
רצה ה׳ אלוקינו - יוסי גרין בעיבוד של מאיר בריסקמן.

הוצאת ס״ת:
אין כמוך וכו׳ זולצר
, 
בריך שמיה - דוד קוסוביצקי,
אב הרחמים ברוידי,
מי שברך - שרייטר
בעבור דוד – רויטמן, רומשינסקי בדואט עם החזן ישראל ראנד והמקהלה.

מוסף:
כתר - הימלשטיין עיבוד למקהלה,
כבודו מלא עולם - מלבסקי בעיבוד של מאיר בריסקמן,
שמע ישראל - גלאנץ על פי העיבוד החלומי של ריימונד גולדשטיין,
מודים הכפול - ליוב,
שים שלום - נאדל,
אין כאלוקינו - טלמון.

תוקן על ידי זעליגון ב- 22/08/2011 00:19:23

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2011 00:46 לינק ישיר 

אני מסכים עם קודמי ומגיע בהחלט כל הסופרלטיבים למקהלה ובעיקר למנצחה המחונן מאיר בריסקמן, מעבר לפירוט הנפלא של קןדמי אוסיף גם  את העיבוד היפה ל"לכה דודי" במנגינה של הללויה (ליאונרד כהן) בוצע ע"י אחד מזמרי המקהלה (...?) באופן יוצא מן הכלל ובהמשך "לא תבושי" במנגינה של "ירושלים של זהב" גם בעיבוד של המנצח כאשר כל ביהכ"נ משמש כמקהלה אחת גדולה.
ואחרון חביב כמובן החזן הלפגוט שכרגיל היה יוצא מן הכלל ונתן את כל כולו למרות שלא חש בטוב, אישית התרשמתי בעיקר מהנוסח וממעברים המעניינים שלא שמעתי ממנו בעבר כולל גם שימוש בפלאסט יפה ומדויק - חידוש מעניין כשלעצמו.
הקטע היפה ביותר לענ"ד היה הדואט עם החזן רנד בפרק "בעבור דוד", ביצוע מושלם של שני ענקים בלווי יוצא מן הכלל של המקהלה שזכה למחיאות כפיים ספונטניות מצד הקהל (קצת צורם אבל ניתן להבין....)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2011 16:54 לינק ישיר 

תודה על הפירוט המפורט
העיקר שיהודים נהנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2011 18:22 לינק ישיר 

עדיין לא מאוחר לדווח...

בקיצור, היה שווה כל רגע, בית כנסת מאוד קטן אווירה ביתית, שאיכלס את תושבי השכונה ואף חובבים מרחוק שבאו להאזין לרינה ולתפילה. החזן יצחק מאיר הלפגוט היה נהדר, גם מבחינת האישיות שלו הוא מקסים וכובש, הייתה לי הזכות להחליף עמו מספר מילים.גם אם קולו לפעמים בגד בו פה ושם עקב עייפות קולית הוא נתן עוצמה כמו שרק הוא יודע ("רה" בסוף 'עזרת אבותינו'. מכירים? איך אפשר בלי...).פשוט חוויה.ואה..כן, הדואט עם ישראל רנד היה חוויה מוזיקלית אדירה ונדירה,זוג החזנים שהכי משלימים - בצבע קולם ,ובאופי ביצועיהם- איש את רעהו בדורנו.

תודה לא.פ תושב השכונה שאירח אותנו השבת וחסך בעדנו מלצעוד את כל הדרך מר"ג הרחוקה.
ומכאן פניה נרגשת לכל מי שיכול לסייע.. אנו מבקשים שהחזן יצחק מאיר הלפגוט יאציל מהודו והדרת קולו ושירתו בבית הכנסת הגדול בעירנו ר"ג, שוו בנפשכם, הלפגוט ורנד תפילה שלימה יחדיו, עם ההההמקהלה של רפי ביטון...חושבני שאף על תקרת ביה"כ לא יהיה מקום...הלוואי...

כל טוב

נחמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2011 11:37 לינק ישיר 

אוי נחמן ראיתי את התגובה שלך וממש עשית לי דמיונות נהדרים הלואי והלפגוט יבוא לרמת גן זה יהיה ניפלא גם עם רפי ישראל והאקוסטיקה שיש ברמת גן זה יהיה ניפלא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מהשבת הבלתי נשכחת: הלפגוט ו'לשמוע אל הרינה'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext