בית פורומים עצור כאן חושבים

רשימת מחייבי/שוללי החקירה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/8/2011 16:24 לינק ישיר 

שותפי

תכלית. אני רוצה לדעת רק דבר אחד. אתה מסכים שחקירה זה חקירה כפשוטה או לא. מה יעשה מי שלא מצא מה שחיפש בחקירתו הוא שאלה אחרת ואני לא חושב שיש לה רלוונטיות לשאלתי.

ולפירוש המשנה באבות.

תשמע. כל המפרשים, כולל הגמרא בסנהדרין. מבינים שמודבר בתשובה שישכנע את האפיקורס. אם כדבריך, מה בין אפיקורס ישראל לאוה"ע ? [אבל זה ענין אחר שצריך אשכול שלם ואכמ"ל]

מה זה קשור אם צריך לחפש אותו או לא. כל יהודי מחוייב מן המשנה הזאת לדעת מה ישיב אם וכאשר ישאל אותו אפיקורס שאלותיו. וממילא זה צריך להיות תשובה שיענה לאפיקורס ולא רק ידחה אותו בקש.

לדבריך שהאימון בזקניך היא טבעית ואינה צריכה לשון בירור. האם מוסלמי מחוייב להישאר מוסלמי עד סוף ימיו אפילו ימצא הוכחות נגדם? [כנראה שהתורה לא חושבת כך שהרי מחייבת עובדי ע"ז]

וכמו שייתכן שואל. אין קשר בין ההערכה הטבעית לזקננו ובין האמונה שדבריהם אמת. אני יכול מאד להעריך את הורי ובכל זאת לחשוב שהם טועים. 

תוקן על ידי יהיאור ב- 23/08/2011 16:26:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 16:37 לינק ישיר 

אם מדברים על לוגיקה:

כל האנשים בני תמותה.

סוקרטס הוא איש

מסקנה:סוקרטס בן תמותה.

ליהיאור
תנסח משהו דומה ואז סוף סוף נבין מהן ההנחות עליהן אתה מדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 17:21 לינק ישיר 

יהיאור כתב:

שותפי
תכלית. אני רוצה לדעת רק דבר אחד. אתה מסכים שחקירה זה חקירה כפשוטה או לא. מה יעשה מי שלא מצא מה שחיפש בחקירתו הוא שאלה אחרת ואני לא חושב שיש לה רלוונטיות לשאלתי.

ואני חושב שיש לה רלוונטיות לשאלה.
חוקר שאין לו שום נקודת מוצא ומחפש אחיזה כלשהיא במציאות שונה לחלוטין מחוקר שיוצא מנקודת מוצא קבועה ומתפשט ממנה הלאה מבלי לאבדה.
זו לא רק שאלה מה יעשה בסוף, זו שאלה של איך יתקדם בחקירתו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 17:25 לינק ישיר 

צענע , למשל:
1: כל מסובב יש לו סיבה

2: רגרסיה אינסופית של סיבות היא בלתי אפשרית

3: סיבת כל הסיבות חייב להיות משהו שאינו מסובב ממשהו

הדבר הזה קוראים לו אלקים

או:

1. כל דבר יש לו תכלית

2 התכלית  אינו יכול להיות קיום הדבר בעצמו.

3. העולם יש לו תכלית מעבר לקיומו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 17:27 לינק ישיר 

ג.

הנחה כוללת: דבר חומרי אינו עושה את עצמו.

הנחה פרטית: העולם הוא דבר חומרי.

מסקנא: העולם נעשה ע"י משהו שאינו חומר. 

תוקן על ידי יהיאור ב- 23/08/2011 17:30:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 18:06 לינק ישיר 

הנחה כוללת: דבר חומרי אינו עושה את עצמו.

האדם אדם חומרי מיצר את האדם שהוא חומרי.
מכונות היצור בתעשיה מיצרים מוצרים
האדם מיצר מוצרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 18:12 לינק ישיר 

כל ההנחות שלך הופרכו מדעית מזמן.

גלישה ברשת (שמכשיר הסינון שלך בצדק לא מאפשר  להגיע לשם) תביא לך למשל את המשפט הבא:

" עובדתית לא נכון שלכל סיבה יש מסובב - כל הזמן בריק מופיעים חלקיקים וירטואלים באקראיות ללא "גורם" או "סיבה". חלקיקים אלו תמיד נוצרים מתוך הואקום בזוגות של חלקיק-אנטי חלקיק, אשר במהרה משמידים אחד את השני ונעלמים. אולם, חלקיקים ואנטי חלקיקים אלו יכולים ליצור אינטרקציה עם חלקיקים אחרים לפני שהם נעלמים (תצפיות לדוגמא שמאששות את זה: פליטה ספונטנית ואפקט קזימיר). "

לגבי התכלית ההנחה שלך עוד יותר מגוחכת .

ודבר חומרי לא עושה את עצמו?-תקרא קצת על המפץ הגדול.

הרי איינשטיין ידע קצת יותר ממך על תכליות ואקראיות וחומר.

חקירה מדעית הביאה אותו למסקנה שונה משלך.

מכאן תבין שהמדע סותר את כל הנחותיך.

עדיף שתדבוק באמונה התמימה של אמון במסורת .

בקיצור אם אלה הן הנחותיך מסקנותיך לא משכנעות אף אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 18:47 לינק ישיר 

צענע:

המפץ התחיל מי משהו, ולמדע אין עניין בלפני המפץ, מה שמעניין אותם שהיית נקודה בשם "סינגולריות כבדתית" ומשם מתחיל המפץ, מבחינתם לא צריך את האלוקים מהנקודה הזו, האם אלוקים עשה את הנקודה או לא ח"ו ?! זה ממש לא מעניין אותם מבחינתם,

אגב: איינשטיין לא האמין באקראיות וחיפש כל ימיו הסברים אחרים לקוונטים, מכאן האמרה הידועה שלו ש"אלוקים לא משחק בקוביה"

לגבי תכלית אני מסכים איתך שלא חייב להיות לאלוקים תכלית כלשהו כלומר בוודאי שאין לו תכלית ולא רוצה תכלית,
מה שאין כן כלפי האדם אם אין לו איזה תכלית ?! אז חבל מאוד עליו !!

בעוד משהו שאני יכול להסכים איתך: שכל ההנחות הנכונות לא יובילו אותנו ליהדות ולמסורת, כלומר כל הדתות משתמשים עם אותן הנחות לטובתם,

לירוחם:
הוא מתכוון ליש מאין ולא יש מיש,

תוקן על ידי maxmen ב- 23/08/2011 18:52:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 18:56 לינק ישיר 

יהי,

ברשותך אנסה לעשות קצת סדר.

טענת כלפי כי לטעמך בהחלט יש כאן ממד של אי אחריות ורצינות, וכי הקלות בו אתה מגיע למסקנות ללא דיון מעמיק בכל בצדדים האפשריים.

אני מנסה להבין. כל ימי גדלתי בין החכמים, במיטב שנותיי נחשפתי באופן בלעדי ואינטנסיבי לחומרים אמוניים אגרסיביים בליווי אזהרות נמרצות ומאיימות בסגנון "ולא תתורו". גם כיום יחס החשיפה שלי בין חומרים אמוניים לכאלו שאינם, הינו 90/10 לטובת האמוניים. על סמך מה אתה קובע כי לא קיימתי דיון מעמיק בכל הצדדים האפשריים?

אולי בהזדמנות חגיגית זו תשתף אותי לאלו חומרים אי אמוניים הנך נחשף? באיזה תדירות? באיזה יחס? צריך להיות עיוור כדי לא לחוש בחתירה הבלתי נלאית שלך לבסס את אמונתך עליה גודלת וחונכת. זוהי דת השכונה במובן הכי עמוק שלה.

לאחר מנחה אתייחס אי"ה לטיעוניך אודות הנחות ולוגיקה בכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 21:12 לינק ישיר 

יהי,

כתבת, אני לא יודע באיזה עולם אתה חי. אבל בעולם הלוגיקה שאני מכיר אין דבר כזה הוכחת הנחה. ההנחה היסודית העומדת בבסיסו של הכול הוא בהכרח מה שאי אפשר להוכיח.

אז מדוע הנך מתעלם מן ההנחה כי יש אלוהים ומה לך נזקק להוכחה? כתבת בתגובה קודמת, הנחות לוגיות. לא אמוניות. אתה יכול להגדיר? יש לך קריטריון להבחנה ביניהן? מהו?

אתה טוען כי הוכחה לוגית בנויה תמיד על התחייבות להנחה. כלומר שאתה מתחייב להסכים שמה שנובע מההנחה הזאת היא אמת. [לפי ההנחה]

אתה מבלבל בין הנחה לתוצאות הנחה. אין ויכוח כי כאשר יש הנחה מוסכמת אין לנו אלא להסכים כי מה שנובע ממנה בהכרח הוא נכון לפי אותה הנחה. מה לזה ולדיון על עצם ההנחה?

בכל מקרה אין "התחייבות" להנחה. לעתים תיתכן הנחה "מוכרחת". ההבדל הוא מהותי לא מילולי.

מכיון שאני לא ראיתי אותך עושה את הדבר הבסיסי הזה בשום וויכוח, חבל על הזמן להתווכח.

האם אתה יכול להביא דוגמא אחת של אי התייחסות שלי להכרח הנובע מהנחה המוסכמת עלי?

תוכיח שאתה קיים, או שהעולם קיים. [זה לא בדיחה. צא וראה כמה מדפים מלאו הפילוסופים על שאלות האלו].

אם אי אפשר להוכיח כלום המסקנה הפשוטה שאין משמעות לכלום.

הטיעון  שיש כל מיני דברים שאי אפשר להוכיחם אך אנו מאמינים בהם כי הרי בין כה וכה אי אפשר להוכיח כלום, הוא כשל לוגי בסיסי של לא מעט טוענים לטובת האמונה. הספקנות המוחלטת מובילה בהכרח לאדישות תיאולוגית מוחלטת.

אני מודה כי אין לי תשובה מוחלטת לשאלה אם אני קיים או העולם קיים.

מה לעשות ונדמה לי כי אני קיים וכן כי העולם קיים וגם נדמה לי כי אני חולק דמיון זה עם כל סביבתי המופיעה בדמיוני.

זו התשובה לשאלה אולי הכול חלום. כל זמן שלא מקיצים אותי אני ממשיך לחלום. אני עושה הכול כדי למנוע מעצמי סבל באותו חלום משתדל להפיק את המירב והמיטב בסיטואציה החלומית  ובעל החלומות אף מצליח לתעתע בי וליצור בי סקרנות ורצון לדעת וללמוד על אותו עולם חלומי.

אולי זו כוונת המשורר "אני חושב משמע אני קיים". גם אם לא, החלום ממשיך כרגיל...

בשורה התחתונה זו הדרך היחידה שלי ושל מה שנראה לי כסביבתי הקרובה והרחוקה להתמודד עם מה שנדמה לנו כמציאות.

יש דברים אותם אנו "רואים" אמפירית. אלו חוקי המציאות. כיוון שיש להם גם יכולת ניבוי מדויקת ללא פספוס, שלא פסקה עד עצם היום הזה, למרות שפסקה נבואה מישראל, אנו נהנים לעשות בהם שימוש. מי שמתעקש לטעון כי אולי מחר השמש לא תזרח מתכבד להתכסות בשמיכה ולישון.

כל דבר שמהלך החיים (סליחה, החלום) התקין אינו "מחייב" אותנו  לאמצו ואיננו מפיקים תועלת מוחשית ממנו, זקוק להוכחה כדי שנתייחס אליו ברצינות. אם אין אפשרות להוכיח אז אין טעם להתייחס.

סתם להגיד על כל דבר מהיכי תיתי זה לא דיון אחראי מכיון שבסופו של דבר האדם מחויב להסכים לכמה דברים שאתה יודע שאפשר לשאול עליהם כמו כן מהיכי תיתי.

דוגמא בבקשה.

שאלת מהיכי תיתי היא השאלה הבסיסית אותה שואל כל אדם רציונלי על הכול (למעט, כמובן, על אמונות לא רציונליות) כפשטותה כך עומקה. ניסיון ההגחכה של השאלה פשוט פאתטי. ברגע שנוותר עליה עלינו להסכים לכל מה שנאמר על ידי מישהו בכל תחום. (מזכיר קצת את "ההוכחה" האונטולוגית).

אתה ממשיך, . יש לך תשובה או לא. אני אומר דבר פשוט. שאי אפשר לנסות להוכיח שום דבר עד שלא נסכים על מה אנחנו מסכימים להניח בכדי שמה שיוכח מזה יהיה תקף.

נכון מאד. מה הם הכלים מבחינתך להסכים על מה מסכימים?

אני חייב לציין בהערכה כי עברת להגדרת "מסכימים" וויתרת על "ההתחייבות" להנחה.

כנראה שאתה מחפש הוכחה ספונטאנית שאינה נסמכת על שום הנחה.

מה אתה מציע? שנאמץ את הנחות דת השכונה? אם אתה מסכים שגם הנחה זקוקה להוכחה לוגית אז למה כל הדיבורים. הב לנו הוכחה להנחותיך.

כמה שאני יודע עדיין לא נמצא דבר כזה

נניח. אז מה? עלינו לאמץ הנחות באופן שרירותי? הנחות השכונה כבר אמרתי?

[אולי התגלות ונבואה].

נכון. חבל שלא זכינו.

תסכים להסכים על ההנחות היסודיות ביותר.

מה זה "היסודיות ביותר", הנחות השכונה?

ונתקדם משם עד השלב שאתה נוטש את ההנחות ונראה למה זה כך.

למה אתה מתכון נוטש את ההנחות? אלו הנחות? לוגיות? אמוניות?

קדימה. שלוף את ההנחות הלוגיות המנצחות.

כל ההנחות שהבאת אינן מובילות לדת.

אין לנו שום מושג מה רצונו של אותו אלוהים שהנך מניח את קיומו. אם לשפוט על פי ההתבוננות במעשה ידיו נראה כי הוא מפיק הנאה רבה מסבל של יצירי כפיו או שהעניינים יצאו משליטתו.

אגב, מה בדיוק "התכלית" בדת?

אתה מסיים, אם אתה מוכן להגיד על כל דבר מהיכי תיתי אז באמת כנראה שאתה לא קיים וגם אני לא קיים כי אין הוכחה טובה וחד משמעית לזה.

כאמור, כולם אומרים על הכול מהיכי תיתי למעט על אמונות השכונה.

על שאלת הקיום והמסקנות הנובעות ממנה השבתי בתחילת התגובה.

כתבתי גם להרב מיימוני גם לדינו כי אני מוכן להרים את הכפפה ולדון על כל הקופה באשכול אחד על אחד.

יש לי רק תנאי אחד. התחייבות כי לא נגיע לשלב של אמונה לא מוכחת. אין טעם מבחינתי לעשות את כל הדרך כדי לשמוע את מה שהמאמינים הפשוטים אומרים בכנות בתחילת הדרך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 23:55 לינק ישיר 

יהיאור כתב:

ייתכן.

תכלית. יש לך תשובה או לא. אני אומר דבר פשוט. שאי אפשר לנסות להוכיח שום דבר עד שלא נסכים על מה אנחנו מסכימים להניח בכדי שמה שיוכח מזה יהיה תקף.

כנראה שאתה מחפש הוכחה ספונטאנית שאינה נסמכת על שום הנחה. כמה שאני יודע עדיין לא נמצא דבר כזה [אולי התגלות ונבואה]

תסכים להסכים על ההנחות היסודיות ביותר. ונתקדם משם עד השלב שאתה נוטש את ההנחות ונראה למה זה כך.

אם אתה מוכן להגיד על כל דבר מהיכי תיתי אז באמת כנראה שאתה לא קיים וגם אני לא קיין כי אין הוכחה טובה וחד משמעית לזה.

רבי יהי, יצאתי מבולבל.
אתה מסכים שצריך לחקור הכל. מדוע לא צריך לחקור את ההנחות?

אני מוכן להניח הנחה שהעולם קיים ושאני קיים.
מדוע שאסכים להניח הנחות בנושא הבירור שלנו עצמו?

איזה הנחות אתה מחפש להסכים עליהם? תגדיר ונבדוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2011 16:02 לינק ישיר 

ייתכן כתבת
"יש לי רק תנאי אחד. התחייבות כי לא נגיע לשלב של אמונה לא מוכחת. אין טעם מבחינתי לעשות את כל הדרך כדי לשמוע את מה שהמאמינים הפשוטים אומרים בכנות בתחילת הדרך."

לצערי, אני לא יכול להתווכח לפי התנאי שלך מכיון שעל כל מסקנא שאגיע אליה אתה יכול לטעון שזה אמונה ולא דעה. ובהתאם למי שאמר "רציונלי הוא מה שאני מאמין בו, אמונה טפלה הוא מה שאתה מאמין בו"
כוונתי שמכיון שאין קריטריון לוגי להבחין בין אמונה לידיעה זה לא יכול להיות צד בוויכוח בכלל. בוויכוח צריך להתייחס לכל צד כעמדה לוגית אפשרית.
וזו מה שהתכוונתי שאתה לא מסתכל על כל הצדדים. 
ובכן תם הוויכוח שלנו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 00:30 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
כל ההנחות שלך הופרכו מדעית מזמן.

גלישה ברשת (שמכשיר הסינון שלך בצדק לא מאפשר  להגיע לשם) תביא לך למשל את המשפט הבא:

" עובדתית לא נכון שלכל סיבה יש מסובב - כל הזמן בריק מופיעים חלקיקים וירטואלים באקראיות ללא "גורם" או "סיבה". חלקיקים אלו תמיד נוצרים מתוך הואקום בזוגות של חלקיק-אנטי חלקיק, אשר במהרה משמידים אחד את השני ונעלמים. אולם, חלקיקים ואנטי חלקיקים אלו יכולים ליצור אינטרקציה עם חלקיקים אחרים לפני שהם נעלמים (תצפיות לדוגמא שמאששות את זה: פליטה ספונטנית ואפקט קזימיר). "
ממש לא נכון, ולא קשור לא מדובר כלל על היווצרות יש מאיין אלא על אפקטים שהם תולדה של אנרגיית ואקום קיימת

ובנוסף חשוב לזכור שהמרחב עצמו הוא יש מחודש 
ודבר חומרי לא עושה את עצמו?-תקרא קצת על המפץ הגדול.
 זוהי נקודת התורפה של התיאוריה

הרי איינשטיין ידע קצת יותר ממך על תכליות ואקראיות וחומר.

חקירה מדעית הביאה אותו למסקנה שונה משלך.
. איינשטיין האמין בא-ל אז תאמיני גם את, (בד"כ גם האתאיסטיים הטפשים והקנאים  ביותר מודים שבסופו של דבר אינשטיין האמין בא-ל איכשהו  גם אם יסבירו שלא כמו התפיסה הדתית הרגילה), 
אז שוב הרי איינשטיין ידע קצת יותר ממך על היווצרות החומר אז לפי דברייך עלייך להאמין גם.

לא קראתי את שאר התגובות ולכן איני מגיב עליהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 00:43 לינק ישיר 

יהי, זה נשמע כמו התחמקות רדודה.

יש פה כאלו שטענו שאצלם זה "אינטואיציה" ולא לוגי.

אתה טוען שזה לוגיקה ולא אינטואיציה.

הוא לא מעוניין להתווכח ובסוף תודיע שגם אצלך זה אינטואיצה ולא לוגיקה.

מדוע אתה כל כך מפחד להסביר ולהוכיח את הלוגיקה שלך?

לא רק אתה. כל אלו שטוענים כי זו לוגיקה, היא הופכת להיות סודית. לוגיקה שמשום מה, אסור לחשוף...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 01:06 לינק ישיר 

הרמב"ם הכוזרי ועוד רבים כתבו על הלוגיקה, שעדיין תקפה גם אם יש להתאימה לשפה של ימינו,
מיקי אברהם כתב על כך פה ואף הוציא על כך ספר 
בפורום זה פעמים רבות הציגו זאת אחרים ואני (ניתן לחפש בהודעותיי הישנות) .
וגם מה שטען יהי תקף אין דבר התלוי במרחב ובזמן ללא סיבה ומסובב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רשימת מחייבי/שוללי החקירה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.