אם היו מציעים לכם מישהו גרוש, הייתן מסכימות להיפגש ולבדוק? ואם הייתן מכירות במקרה מישהו גרוש - הייתן מהססות להתחתן איתו?
ומה ההבדל, בעצם?
נשלח ב-23/8/2011 15:43
ההבדל בין לשמוע ללהכיר ניראה לי לא כ"כ משמעותי, כי כשאת מכירה מישהו אז לרב כבר בהתחלה את יודעת את קורות חייו, אבל יש את העינין של "אהבה ממבט ראשון" שזה יכול לחפות על סטיגמה /רתיעה וכו' את פשוט נידלקת על הבן אדם כמו שהוא, ולא מפריע לך ההיסטוריה שלו אצלי הכל תלוי בגיל,יש ילדים/אין, מה גילו ובעקבות מה התגרש?????? יש לסוגיה כאובה זו הרבה פרמטרים, אבלבאופן אישי עוד שנה שנתיים אני אשמע על בחור גרוש {ללא ילדים}, כרגע אני צעירה מידי..........
נשלח ב-23/8/2011 16:12
למה דווקא ללא ילדים, מה מפריעים הילדים? ומה זה נקרא צעירה מדי, יש דבר כזה להיות צעירה מדי עבור מישהו שאת אוהבת?...
נשלח ב-23/8/2011 16:23
א. להתחיל קשר עם ילדים זה קצת אחרת -לא בטוח שבא לי להיות אמא לילידים לא שלי, אפילו שאני מאד אוהבת את אבאשלהם. ב, מכיו שאני נמנית על המגזר החרדי אני יוצאת רק עם משודכים כך שאני צעירה מידי {לטעמי]בשביל להחליט לצאת עם בחור גרוש..............................אם יהיה לי מישהו ספציפי שאני אוהב והוא יהיה גרוש אז ניראה. {בנתיים כל הבחורים שנפגשתי איתם והתלהבתי-חיים באושר.................חחחחחחחח סתם}
נשלח ב-23/8/2011 16:39
הילדים גדלים אצל האמא, האישה השניה אולי רק תארח אותם מעת לעת
נשלח ב-23/8/2011 16:59
אבל הם הילדים שלו,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,הוא יבלה איתם, ידבר איתם , יקח אותם לרופא, ישלם מזונות {מהמשכורת שלי}, ידאג להם, יקנה להם ולא מעת לעת אלא פעמיים בשבוע זה ההרגשה שהוא קשור בקשר דם ואמיתי למישהו אחר חוץ מהמשפחה שלי
נשלח ב-23/8/2011 17:20
לא מכירה- כמדומני שלא אצא מכירה וחושבת שמתאים- ברור שכן
נשלח ב-23/8/2011 19:55
הייתי מסכימה רק לגבי אדם אחד.... משהו שהכרתי הכרות שטחית ביותר.... הוא לא היה גרוש אבל גם אם כן לא הייתי מורידה אותו בגלל זה!!! אבל בכללי לא נראה לי שהייתי שומעת על כאלה.... אם אני מורידה כאלה שרק עזבו שידוך אז ק"ו גרושים....
נשלח ב-24/8/2011 13:39
לא כן
נשלח ב-24/8/2011 14:09
חכמה_אחת נהיית ליטאי?! :)
אחת_מהישוב, את לא מפחדת שאת מונעת מסטיגמות?
נשלח ב-24/8/2011 19:27
מה שאני אוהב באשכולות של תמי4 , זה שהם בדרך כלל 4. "אסטרונואוט מזרוחניק. הייתן מתחתנות איתו"? מצד אחד תמיד חלמתי על אדם עם זיקה לחלל החיצון , מצד שני הוא מזרוחניק. "חתיך בן 45 " מצד אחד חלמתי על חתיך, מצד שני הוא בן 45... ------------ קיצר לענינו תתרחקי מהגרוש הזה, הוא לא באמת לוקח אותך ברצינות לקשר רציני, אז חבל שאת לוקחת את זה רציני.
נשלח ב-24/8/2011 23:19
מה ההבדל? זה ההבדל למה אומרים "תצאי איתו ותראי מי הוא לפני שאת מורידה" להכיר את הבן אדם משנה הרבה פעמים את ההחלטה שלנו כי מ'תוית' הוא הופך לבן אנוש שעומד מולנו ומדבר. ולפעמים הוא גם לא מפלצת (!)
בקשר לשאלות הראשונות שלך, אם הם כהתיעצות, אז זה לא המקום, כל אחת במצב אחר ובראש אחר. לך הייתי אומרת, שאני מעריצה אהבה ודמוקרטיה ..
נשלח ב-25/8/2011 10:23
נעמה10 כתב:
לך הייתי אומרת, שאני מעריצה אהבה ודמוקרטיה ..
גם אני גם אני!
נשלח ב-25/8/2011 15:17
תמי_4 כתב:
למה דווקא ללא ילדים, מה מפריעים הילדים? ומה זה נקרא צעירה מדי, יש דבר כזה להיות צעירה מדי עבור מישהו שאת אוהבת?...
באופן כללי, על מנת למקסם את הצלחת הנשואין עדיף שהרקע של בני הזוג יהיה זהה פחות או יותר הן מבחינה מגזרית, מנטלית, רמת השכלה, גיל, הישגים, חוויות. במטרה להרבות את המשותף על השוני. כשאתה מכיר משהו מקרוב, כשחווית דבר זהה- אתה מבין יותר, מכיר בצורך, מזדהה, מקבל. יש כלים להתמודדות.
נשלח ב-25/8/2011 19:22
דרך שידוכים, אפילו לא יגיע כזאת הצעה אבל אם זה אדם שאני מכירה ואוהבת, אין לי שום בעיה
נשלח ב-25/8/2011 23:07
ליטאי613 כתב:
מה שאני אוהב באשכולות של תמי4 , זה שהם בדרך כלל 4. "אסטרונואוט מזרוחניק. הייתן מתחתנות איתו"? מצד אחד תמיד חלמתי על אדם עם זיקה לחלל החיצון , מצד שני הוא מזרוחניק. "חתיך בן 45 " מצד אחד חלמתי על חתיך, מצד שני הוא בן 45... ------------ קיצר לענינו תתרחקי מהגרוש הזה, הוא לא באמת לוקח אותך ברצינות לקשר רציני, אז חבל שאת לוקחת את זה רציני.