רובכם נתקלו בודאי בשם הרודן המופיע בכותרת האשכול, סביר להניח ששמעתם על רודנים נוספים אשר הנהיגו משטרים טוטליטאריים בארצם.
רובם שלטו ביד רמה במשך שנים רבות אך לבסוף ירדו מכס שלטונם ע"י המון העם אשר בעט בם בעוצמה.
אין צורך לחפור בהיסטוריה, מספיק לראות מה מצב העולם הערבי כיום....
אם הגעתם עד לשורה זו, אתם בודאי תמהים מה למשטרים דיקטטוריים ולפורום שידוכי חרדים?
להלן יובא הקשר:
נדמה כי משטרים טוטליטאריים פסו ממדינות רבות בעולם, אך עברו לשכון בבתים רבים בידי בעלים תוקפניים ושתלטניים.
ובמה דברים אמורים?
לאחרונה שמעתי מחברות על מקרים רבים שפשוט גרמו לי לצמרמורת.
רוצים דוגמא?
בתחילת השנה קניתי פריט לבוש כלשהו. אם הייתי קונה פריט שני מאותו סוג הייתי זכאית לקבל 25% הנחה.
המוכרת אמרה שאני לא חייבת לקנות את הפריט הנוסף אלא יכולה להעביר את הזיכוי לאחות או לחברה.
אחותי לא הייתה זקוקה באותו זמן לפריט זה אז העברתי את הזיכוי לחברה נשואה.
נגיד שהיה מדובר במגפיים ( זה היה משהו אחר, אני פשוט לא רוצה שהיא תזהה את עצמה פה...). חברה שלי קנתה מגפיים שטוחות שמאוד רצתה לקנות כבר זמן רב.
תכננו להתחלק יחד בהנחה, ואז לאחר מספר ימים היא אומרת לי שבעלה בשום פנים ואופן לא מסכים לה ללכת עם מגפיים שטוחות, הוא מעוניין שהיא תחליף אותן למגפיים עם פלטפורמה...
חברה שלי רצתה כ"כ את המגפיים האלו... ריחמתי עליה שהיא נאלצה להחזיר אותן בפקודת בעלה...
מזתומרת שבעלה יקבע לה מה ללבוש ומה לא?
מילא אם הייתה פה איזה בעיה של צניעות....
אני מבינה שיש לבעלה טעם מסוים, אבל אם אשתו כ"כ רוצה משהו מסוים מי הוא שימנע ממנה?
האם מה שיפה בעיני אשתך לא יפה בעיניך? והאם לא שווה לך שאשתך תהיה מרוצה גם אם זה לא בדיוק הטעם שלך?
דיברתי על הנושא הזה עם חברה אחרת (רווקה...) והיא אמרה שכן יש כאלה בעלים שמרגישים בוסים!!
היא סיפרה לי שהיא הולכת לחוג ציור בשמן, או משהו דומה, ויש שם אישה נשואה שתמיד מביאה חומרים פשוטים יותר ממה שהמדריכה אומרת להביא.
הצבעים- פשוטים, הדפים – תמיד יהיו באיכות ירודה ממה שביקשה המורה.
היא אמרה לחברות בחוג שבעלה לא מסכים לה לקנות חומרים מידי יקרים.
פעם אחת חברה שלי שמעה אותה מדברת בפלאפון עם בעלה, והיא אמרה לו משהו (לא זוכרת אפילו מה..) בצורה מאוד החלטית, ובצורה שלא יהיה לו פתח לויכוח.
אח"כ היא אמרה למשתתפות החוג משהו בסגנון: אישה לא צריכה להיות כזאת רכרוכית ונכנעת, היא צריכה להיות חזקה ולהראות לבעלה מי היא, ופתאום היא התחילה לבכות....
שמעתי את הסיפור הנ"ל בזעזוע רב והצטערתי בשבילה.
האם בעל ואישה נמצאים במלחמת כוחות מתמדת?
מי יגבר על מי?
בעל אמור להיות שותף לחיים, חבר לחיים!!!! לא רודן ולא בוס!!
האם זה לא ברור לכמה בחורים חצופים שמתחתנים על מנת לנהל למשהי את החיים???
הסיפורים הנ"ל היו רק דוגמאות, אז אל תתייחסו לפרטי פרטים אלא לרעיון בכללותו.
איך מזהים בחורים עם אופי של בוסים בפגישות????
אני לא רוצה להתחתן עם דיקטאטור!!!!
לא רוצה בעל שישלוט על התקציב החודשי, סדר וניקיון, בישולים, לבוש ועוד...
לא רוצה להיות נתונה במאבק מתמיד מי נמצא יותר גבוה מהשני.
אישה חכמה פעם אמרה לי – תעלי בפגישה נושא שבודאי יקפיץ את הבחור (חינוך ילדים/ אינטרנט וכו') תשתפי אותו בדעתך – אפילו לא מה שאת באמת חושבת, אלא משהו שאת יודעת שהוא בודאי לא יסכים עמו- ותבדקי את תגובתו....
אם הגעתם עד לכאן מגיע לכם צל"ש....
בקיצר מה יש לכם להוסיף????
מה דעתכם????
האם נתקלתם בתופעה???
אגב יכול להיות מקרה הפוך בו האישה שולטת והבעל נשלט.... ואז זה אפילו יותר פתטי....
קדימה התחילו להגיב ולשתף...