|
|
| נשלח ב-25/8/2011 11:28 |
|
| |
צודקת שיר. מה שמעניין בפורום כאן, הוא שמרבית המשתתפים חסרי ניסיון במערכת זוגית של נישואין. אז יש את הכותבים שמבינים את מקומם ומתייחסים בהססנות לדבר שהם לא מבינים בו ולא מכירים. מנסים בזהירות, שואלים, תוהים... אבל יש כאלה שכותבים כל כך הרבה שטויות והעניין הוא שהם עושים את זה בכזו החלטיות, כאילו שזו האמת המוחלטת. וכל כך קשה לדעת מאיפה להתחיל להסביר עד כמה הדברים שהם כתבו פשוט נעדרי הבנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2011 19:34 |
|
| |
מסכימה עם שיר, לא נבראנו שווים אז למה שיהיה שוויון?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2011 21:21 |
|
| |
| המתאגרף כתב: |  | ליטאי אתה בטוח במה שאתה אומר כי באפן תיאורטי אדם שמתחתן לא בשידוך לא יודע מה הוא מקבל עד שהוא מתחתן!
אני יסביר גם למה, עד החתונה הוא/היא חושבים מה לעשות בשביל ש בגלל ש וכן הלאה לכל אוך היום והמעשים!!! ואז אחרי החתונה אתה מגלה מישהי שלא הכרת!! מה שאין כן בשידוכים יש בירררים ואפשר לדעת איך לברר ולדעת הכל על הבחור!!!!! |
|
אשרי המאמין...

|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2011 21:39 |
|
| |
| אדםשתאנוש כתב: |  | קבלי סיטואציה מופרכת אך מציאותית: בעלך היקר והאהוב פירגן לך לצאת עם חברה לשופינג ונתן לך כרטיס אשראי בלי לחקור ולבדוק מה את קונה, כמה ולמה. פשוט סומך עליך.
רכשת מגפיים עם עקבים שמאד אהבת.
את חוזרת הביתה ומראה אותן בשמחה לבעלך.
הוא: הייתי שמח אם תחליפי למגפיים עם פלטפורמה, אני לא אוהב שאת הולכת במגפיים עם עקבים.
מה את עושה?
זהו בדיוק, על כגון דא כתבתי מה שכתבתי.
הבעל בכה"ג צריך לבחון אם אשתו מרוצה מהקניה, ואם כן, לומר לה וואוו איזה יופי, ממש אהבתי!!!
כך צריך להתנהג בעל נורמלי ושפוי בדעתו. ואף אם אוהב מגפיים מסוג כזה או אחר, מה לו ולעסק הזה, בעניינים אלו ודומיהם, הרי הוא צריך לאהוב מה שאשתו אוהבת.
ולדעתי גם במגפיים שהוא לובש הדבר כן. כל ענייני היופי של הבית מסורים בידי האשה.
|
|
אני מקווה מאד שאחרי הנישואין יש מקום לבעל להביע את דעתו, גם בנושא המגפיים של אשתו, אבל יש הבדל בין הבעת דעה לשתלטנות. ההבדל הוא בין התבטאות כגון "לא משהו המגפיים האלו" או "אהבתי יותר את החומות" לבין "אני לא מוכן שתצאי ככה לרחוב".
מצד שני, גם משפטים כמו "בעלך היקר והאהוב פירגן לך לצאת עם חברה לשופינג ונתן לך כרטיס אשראי בלי לחקור ולבדוק מה את קונה, כמה ולמה. פשוט סומך עליך." צורמים לי, כי מונח ביסודם ההנחה שהבעל שולט על אשתו וקובע לה מה לעשות (ורק שבמקרה הזה הוא "פירגן" ו"נתן" לה לעשות כרצונה).
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2011 21:46 |
|
| |
| אחת_מהישוב כתב: |  | ..
נכון שלבעל יש זכות לומר את המילה שלו אבל למה להכריח לעשות דברים בניגוד לרצון????
ממה זה נובע בדיוק????
אני רועדת מכאלה אנשים בטרוף.... אני אחת שלא מסוגלת לקבל מרות ולא אוהבת שמנהלים לי את החיים!!!!!!
אני רוצה בעל אוהב תומך ומבין, אחד שיזרום איתי ואני איתו!!!!
...
וחוצמזה שיש מספיק דברים שבני זוג יכולים להיות חלוקים בדעתם... כך שלא צריך להוסיף גם ביגוד וכו...
גברים תתיחסו אל נשותיכם כאל מלכות!!! הן יתייחסו אליכים כאל מלכים!!!! |
|
שתי הערות:
א. אף אחד לא אוהב שמנהלים לו את החיים, אך (ממה שהבנתי ) אחרי הנישואין צריך לבטל פה ושם את דעתנו מפני האחר.
ב. כיוון שיש מספיק דברים שבני זוג יכולים להיות חלוקים בדעתם, כדברייך, זה לא ממש משנה אם זה בגדים או ספות לסלון או חינוך ילדים. בסופו של דבר, אי אפשר תמיד להתייחס אחד לשני כמו מלכים, כי יש חילוקי דעות. מה את מציעה, שאף אחד מבני הזוג לא ישמיע את דעתו? צריך להתמודד עם זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2011 23:04 |
|
| |
איזה אשכול. יאלה, עכשיו אני מתפנה לקרוא אותו. נראה אם יהיה לי מה לומר בכלל....
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2011 23:25 |
|
| |
תרי זוזי, זה בדוק,אתה יכול לבדוק את זה. תשאל, עם לך יש בעיה עם העולם החרדי זה לא אומר ששיטת הנישואין שלהם גם מוטעית!!!!!! זה בדוק. תבדוק מה אחוזי הגירושין בין מגזרי השידוכים לבין מגזרי החברים וכו' אתה תופתע!!!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2011 00:13 |
|
| |
מה בדוק בדיוק? אין לי בעיה עם העולם החרדי ולא עם שיטת הנישואין שלו אבל מגוחך לטעון שיש היכרות טובה יותר לפני הנישואין מאשר אצל החילונים. עם כל הכבוד לבירורים המעמיקים אצל השכן של החברותא ואצל הר"מ שמכיר גם את המשפחה, הם בקושי מחפים על ההיכרות השטחית שבין המשודכים. קח את האשכול הזה כדוגמא: אחת שחוששת שמא תתחתן עם טיפוס שתלטן ותוהה איך אפשר לזהות כזה אחד. אם תקופת ההיכרות שלפני הנישואין הייתה קצת יותר ארוכה, החשש הזה בכלל לא היה עולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2011 09:58 |
|
| |
| תרי_זוזי כתב: |  | מצד שני, גם משפטים כמו "בעלך היקר והאהוב פירגן לך לצאת עם חברה לשופינג ונתן לך כרטיס אשראי בלי לחקור ולבדוק מה את קונה, כמה ולמה. פשוט סומך עליך." צורמים לי, כי מונח ביסודם ההנחה שהבעל שולט על אשתו וקובע לה מה לעשות (ורק שבמקרה הזה הוא "פירגן" ו"נתן" לה לעשות כרצונה).
|
|
אוי נו. זה נכתב בצורה מוקצנת על מנת לחדד את האבסורד שבהצגת המקרה. היא הרי טוענת שהוא גבר שתלטן מזה שלא אהב את המגפיים שאשתו קנתה. ואני הראיתי איך מצדדים אחרים של הסיפור ניתן לראות שהוא גבר מאפשר ולא כמו שהוצג כאן. אל תתפס לניסוח אלא למהות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2011 10:28 |
|
| |
תרי זוזי, אני לא חושב שיש בעיה לצאת (בפגישות) עם בחורה עד שאתה מכיר אותה זה דבר ברור וטבעי לחלוטין!!!!!!! אבל מכאן ועד להכרות כמו אצל החילונים, זה ממש לא דומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2011 17:55 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | (וזאת על פי ניתוח סטטיסטיטי)
*התכוונת סינטטי.
שטויות הכל! לא ראיתי שחילונים מופתעים אחרי החתונה פחות ממנו, ולא ראיתי שהם מתגרשים פחות. |
|
אצל חילונים זה נושא אחר, שעמום ושחיקה. שאגב זאת הסיבה שבתנ"ך היו לאבותינו כל אחד כמה נשים. אבל זה כבר נושא אחר
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2011 18:12 |
|
| |
טוב שרבינו גרשום הגיע והציל את המצב.. היה לי קשה לקבל צרה בביתי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 12:46 |
|
| |
| אחת_מהישוב כתב: |  | אדםשתאנוש בכלל לא היה מדובר במגפיים... אלא במשהו אחר.... פשוט לא רציתי שהבחורה תזהה את עצמה...
המניעים גם לא היו כלכליים, כי הרי היתה כאן הנחה ולבסוף החלפה....
נכון שלבעל יש זכות לומר את המילה שלו אבל למה להכריח לעשות דברים בניגוד לרצון????
ממה זה נובע בדיוק????
אני רועדת מכאלה אנשים בטרוף.... אני אחת שלא מסוגלת לקבל מרות ולא אוהבת שמנהלים לי את החיים!!!!!!
אני רוצה בעל אוהב תומך ומבין, אחד שיזרום איתי ואני איתו!!!!
לפני שנתיים הייתי בייביסיטר קבועה של אישה אנגליה מגניבה... היה לה טעם מסוים בבגדים וגם לבעלה...
אך למרות זאת קרה שהיא לבשה מידי פעם פריטי לבוש שהוא לא אהב....
אישה תעשה את רצון בעלה מתוך אהבה ולא מתוך כפייה!!!!
וחוצמזה שיש מספיק דברים שבני זוג יכולים להיות חלוקים בדעתם... כך שלא צריך להוסיף גם ביגוד וכו...
גברים תתיחסו אל נשותיכם כאל מלכות!!! הן יתייחסו אליכים כאל מלכים!!!! |
|
ואו מזדהה עם כל מילה...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 12:46 |
|
| |
[quote] צודקת שיר. אולי תועיל להסביר לי למה..? =(
מה שמעניין בפורום כאן, הוא שמרבית המשתתפים חסרי ניסיון במערכת זוגית של נישואין.
אז יש את הכותבים שמבינים את מקומם ומתייחסים בהססנות לדבר שהם לא מבינים בו ולא מכירים. מנסים בזהירות, שואלים, תוהים...
אבל יש כאלה שכותבים כל כך הרבה שטויות והעניין הוא שהם עושים את זה בכזו החלטיות, כאילו שזו האמת המוחלטת.
וכל כך קשה לדעת מאיפה להתחיל להסביר עד כמה הדברים שהם כתבו פשוט נעדרי הבנה. =( [/quote]
תוקן על ידי פונציבננה ב- 28/08/2011 12:48:33
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2011 13:08 |
|
| |
| פונציבננה כתב: |  | | [quote] צודקת שיר. אולי תועיל להסביר לי למה..? =(
מה שמעניין בפורום כאן, הוא שמרבית המשתתפים חסרי ניסיון במערכת זוגית של נישואין.
אז יש את הכותבים שמבינים את מקומם ומתייחסים בהססנות לדבר שהם לא מבינים בו ולא מכירים. מנסים בזהירות, שואלים, תוהים...
אבל יש כאלה שכותבים כל כך הרבה שטויות והעניין הוא שהם עושים את זה בכזו החלטיות, כאילו שזו האמת המוחלטת.
וכל כך קשה לדעת מאיפה להתחיל להסביר עד כמה הדברים שהם כתבו פשוט נעדרי הבנה. =( [/quote]
תוקן על ידי פונציבננה ב- 28/08/2011 12:48:33 |
|
אני רואה שאת אוהבת לכתוב על עצמך בלשון רבים בגוף זכר בגוף שלישי.
|
|
|
|
|