בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

הלפגוט בירושלים = אנדרלמוסיה, הלפגוט בת"א = רוגע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/8/2011 19:57 לינק ישיר 
הלפגוט בירושלים = אנדרלמוסיה, הלפגוט בת"א = רוגע

שלום לכם ידידי היקרים חברי פורום החזנות 'לשמוע אל הרינה ואל התפילה'
באתי לבקש את עצתכם בפתרון לבעיה שמקננת בראשי,
בתחילת השבוע נשלתי על ידי ידיד שלי, מדוע כשהלפגוט התארח בבית הכנסת הגדול בירושלים לפני כחודש אך ורק לתפילת מוסף ונעשה סביב זה רעש ובאלגן, היו שם מאבטחים צעקות שוטרים ובעיות,
ואילו שבוע שעבר ניגש הלפגוט בבית הכנסת השכונתי באפקה לכל תפילות השבת ובית הכנסת (על פי הדיווחים) מנה כמה עשרות בודדות ולא נעשה סביב זה באלגן ולא הוזמנה אפילו משטרה אחת, ולמיטב ידיעתי לא נכח באירוע אפילו סדרן קל מגיל הטיפש עשרה ומטה,
האמת שלא רק שלא היתה תשובה נשלפת במותני להחזיר לידיד הנ"ל, ולא רק שלא היתה לי תשובה באורח פלא גם אני נדבקתי בשאלה זו,
יש לי כמה כיווני חשיבה אך קודם רציתי לשמוע את דעתכם.
בברכה ידידכם צבי

• ההסטוריה מלמדת, שהעולם לעולם לא ילמד ממנה

• דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2011 23:29 לינק ישיר 

אתה שואל ברצינות? אתה פעם היית בשכונת אפקה בתל אביב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 00:26 לינק ישיר 

שלום לך ידידי היקר חבר הפורום שתום העין
    אענה לך כבקשתך, הייתי בעבר בשכונת אפקה אך הזכרונות שלי משם לא רבים
    בהקשר לרצינות שאלתי, כמדומני שאין פורים חל אלא בחודש אדר וגם לפי החודש הלועזי עדיין לא אדר.
    כידוע לי בעיר תל-אביב ישנם ריכוזים דתיים ואף בערים הקרובות לה כדוגמת בני-ברק רמת-גן שהמרחק משם לשכונת אפקה אינו עולה על שעה עגולה, שאגב גונבה שמועה לאוזני שגדולי הפרופסורים עשו מחקר והגיעו למסקנה שאין יותר משישים דקות בשעה, מחקר די בטוח.
    ואף אם הינך צודק וזה אי שומם, אזי מדוע לא עושים באלגן על השבת הקרובה שאמרוה להתרחש בגבעת-שמואל שנמצאת דקות ספורות מהעיר בני- ברק?
    בברכה ידידך צבי

תוקן על ידי zvi_054 ב- 25/08/2011 00:27:05

• ההסטוריה מלמדת, שהעולם לעולם לא ילמד ממנה

• דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 07:32 לינק ישיר 

ממש נצחתני, תשובות גאוניות להפליא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 10:19 לינק ישיר 

אני אנסה לענות לך  צבי 1 בית הכנסת הגדול בירושלים היכל החזנות העולמי כולם מכירים כולם יודעים 
    הרבה אנשים באזור שוחרי חזנות וגם מחלקים אחרים בי"ם  זה ממש קרוב זה מרכז העיר גם בירושלים לא באו אנשים מרמות או בית וגן  אולי אחד שניים ממש חולי חזנות עוד דבר אנשים אפילו לקחו חופש לשבת ובאו למלונות שנמצאים במרחק  דקות ואפילו פחות  מבית הכנסת
    מה שאין כן באפקה האזור רחוק מאוד מבני ברק, היה חם מאוד בשבת ,לא ידעו בדיוק איפה  הבית כנסת תחילת אפקה סוף, כמה זמן לוקח להגיע אפילו לתל אביבים מאזורי הדתיים מה שניקרא צפון תל אביב זה רחוק מאוד,
    עוד דבר השכונה שם שכונה לא נעימה ללכת בשבת בבוקר הרחובות מלאים כלבים משוטטים ותאמין לי לפעמים בגדלים של סוס ולבני ברקי ממוצע זה יכול להוות טראומה לא פשוטה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 12:26 לינק ישיר 

לי זה מראה דבר אחד שאנשים לא אוהבים חזנות אלא רק רעש ובאלגן ובכל מקום שיש קצת אקשן כולם שם
    תחשבו על זה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 14:16 לינק ישיר 

התשובה  היא פשוטה וברורה המיבינים האמיתיים בחזנות לא נמצאים בירושלים ומגיעים לשם לשמוע קצת צעקות בלי נוסח ויופי של העבר לכן היה מה שהיה בבית הכנסת הגדול,אבל בת"א יש אנשים קצת יותר מיבינים מהציבור (ובעיקר הצעיר)שהיה בירושלים חלקם מבוגרים כמו שראיתם  יודעים מה זה תפילה,רגש ונשמה שמעו  ונשמו את העבר המפואר של עולם החזנות.

(אגב,אני מאמין שיהיה מיעוט  שלא יאהבו את מה שכתבתי אבל זה היא דעת רבים וטובים)

היו ברוכים כולכם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 17:13 לינק ישיר 

לדעתי גאון לירי צודק! בי-ם היו המון אנשים חובבי אקשן ששמעו שיש איזה אירוע ואיזה "כוכב" עולמי  (זמר חסידי או חזן, מה זה משנה...) ובאו בהמוניהם, בת"א אין את זה.
    מנגד, מה שמנהלוביץ אמר בשם דעת רבים, זה פשוט לא נכון לומר שה"מייבינים האמיתיים" לא נמצאים בי-ם, כי בי-ם נמצאים גם ה"מייבינים האמיתיים" ו"גם" המון סתם חובבי אקשן שאינם מבינים כלל. וזה מספיק מבהיר את התופעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 17:35 לינק ישיר 

בודאי שגם בירושלים יש "מיבינים" אבל המיבינים שהיו הם לא מילאו אפי' לא רבע בית הכנסת. והייתר שהיו (80%) זה כל הבאלגן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2011 02:55 לינק ישיר 

בית הכנסת באפקה מכיל כ-120 מקומות ישיבה (אצל הגברים) וכולם היו תפוסים. גם בעזרת הנשים היה די מלא. באזור אפקה ציבור הדתיים אינו כ"כ  גדול וכנראה שציבור חובבי החזנות מתגורר מרחק רב משם. אין באזור מלון או אכסניה וזה מסביר מדוע לא היתה "התנפלות" בבית הכנסת.
    לגבי התפילה עצמה: ראשית, ישנם מס' קטעים שחוזרים על עצמם בשבתות חזנות וזה כבר נמאס. למשל "תפילה לשלום המדינה" של זים, "שמע ישראל" של גלאנץ, "בעבור דוד" של רומשינסקי וכו'. כדאי "לרענן" קצת את הקטעים המושמעים להבא. למשל, אהבתי לשמוע את "ממקומך" של קרליבך(הלא כ"כ מוכר). אמנם, זהו קטע קלאסי שאינו מתאים כ"כ להלפגוט אבל לפחות קטע מיוחד שלא שומעים הרבה. לא אהבתי גם שהלפגוט "נדחף" ב"צדיק כתמר" (לבנדובסקי)בערב שבת. זה הרי נכתב עבור מקהלה...
    המקהלה היתה מצויינת אך ראיתי שמס' רב של פעמים לא היתה התאמה עם החזן והמנצח לא היה מרוצה. איך בכלל חזן יכול לשיר קטעים עם מקהלה ולהיות מתואם כאשר הוא שר ללא תווים?(האם אינו יודע לקרוא תווים?)
    ולסיום, מלה לגבי הלפגוט: ידוע שחזן טוב צריך להיות בעל כישורים רבים: קול חזק, רגש, מנעד רחב, "צבע" קול יפה, קולרטורה, פלסט וכו'. ודאי שעליו גם להיות מוזיקאלי.
    אך כאשר נשאל פעם החזן האגדי משה קוסביצקי (שהיה בעל כישורים רבים מאד מתוך הרשימה שלעיל) אלו דברים חשוב שיהיה אצל חזן, הוא ענה שצריך שלושה דברים: 1. קול  2. קול  3. קול
    להלפגוט יש קול חזק וטונים גבוהים וזה מספיק כדי לסחוף את הציבור (בד"כ העדר שלא מבין כ"כ בחזנות) ולרוץ אח"כ כל הדרך אל הבנק...

תוקן על ידי ab2517 ב- 26/08/2011 03:28:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2011 11:28 לינק ישיר 

מנהלוביץ יכולתי  להחזיר לך באותו מטבע כתיבה פוגעת ומזלזלת שאתה כותב על מי שכמעט בעיני כולם נחשב לאחד מגדולי  חזני דורנו אם לא הגדול שבהם אבל אני לא רוצה לרדת לשפה זו.
    גם אם אתה לא מחבב אותו  בלשון המעטה וכניראה שאתה בין "הלא מבינים" כמו שכתבת (סליחה לא הצלחתי להתאפק) 
    יש סגנון וצורת דיבור וכתיבה, שפה בפורום דווקא אפשר לציין די שומרים עליה ונותנים במה ופירגונים להמון חזנים צעירים גם אם לפעמים זה לא הכי טוב או יפה,ולא כותבים בצורה מזלזלת.
    גם אם היה לך בקורת אמיתית או מקצועית אפשר לכתוב אותה בצורה עדינה אבל ברור לכל שאתה לא ניסית לתת תשובה לשאלת פותח האשכול אלא פשוט רצית להשתלח ולפגוע ולזלזל ,
    אבל כמו שכבר כתבתי מי שמזלזל על מי שרוב הציבור חושב שהוא הכי טוב כניראה שהוא הבעיה ולא רוב הציבור.
    השאלה רק אם זה בא מתוך עניין אישי נגדו או סתם קנאה וד"ל

תוקן על ידי רגושים ב- 26/08/2011 11:32:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2011 13:22 לינק ישיר 

ab2517 כתב:
    בית הכנסת באפקה מכיל כ-120 מקומות ישיבה (אצל הגברים) וכולם היו תפוסים. גם בעזרת הנשים היה די מלא. באזור אפקה ציבור הדתיים אינו כ"כ  גדול וכנראה שציבור חובבי החזנות מתגורר מרחק רב משם. אין באזור מלון או אכסניה וזה מסביר מדוע לא היתה "התנפלות" בבית הכנסת.
    לגבי התפילה עצמה: ראשית, ישנם מס' קטעים שחוזרים על עצמם בשבתות חזנות וזה כבר נמאס. למשל "תפילה לשלום המדינה" של זים, "שמע ישראל" של גלאנץ, "בעבור דוד" של רומשינסקי וכו'. כדאי "לרענן" קצת את הקטעים המושמעים להבא. למשל, אהבתי לשמוע את "ממקומך" של קרליבך(הלא כ"כ מוכר). אמנם, זהו קטע קלאסי שאינו מתאים כ"כ להלפגוט אבל לפחות קטע מיוחד שלא שומעים הרבה. לא אהבתי גם שהלפגוט "נדחף" ב"צדיק כתמר" (לבנדובסקי)בערב שבת. זה הרי נכתב עבור מקהלה...
    המקהלה היתה מצויינת אך ראיתי שמס' רב של פעמים לא היתה התאמה עם החזן והמנצח לא היה מרוצה. איך בכלל חזן יכול לשיר קטעים עם מקהלה ולהיות מתואם כאשר הוא שר ללא תווים?(האם אינו יודע לקרוא תווים?)
    ולסיום, מלה לגבי הלפגוט: ידוע שחזן טוב צריך להיות בעל כישורים רבים: קול חזק, רגש, מנעד רחב, "צבע" קול יפה, קולרטורה, פלסט וכו'. ודאי שעליו גם להיות מוזיקאלי.
    אך כאשר נשאל פעם החזן האגדי משה קוסביצקי (שהיה בעל כישורים רבים מאד מתוך הרשימה שלעיל) אלו דברים חשוב שיהיה אצל חזן, הוא ענה שצריך שלושה דברים: 1. קול  2. קול  3. קול
    להלפגוט יש קול חזק וטונים גבוהים וזה מספיק כדי לסחוף את הציבור (בד"כ העדר שלא מבין כ"כ בחזנות) ולרוץ אח"כ כל הדרך אל הבנק...

תוקן על ידי ab2517 ב- 26/08/2011 03:28:20

תקן אותי אם אני טועה
    נכון שאתה לא הבעת דעה אובייקטיבית

תוקן על ידי גאון_לירי ב- 26/08/2011 13:23:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2011 14:11 לינק ישיר 

שאלת מליון הדולר היכן הלפגוט מתפלל השבת?
    תשובה בע"ה במוצ"ש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2011 14:19 לינק ישיר 

רגושים כתב:
    מנהלוביץ יכולתי  להחזיר לך באותו מטבע כתיבה פוגעת ומזלזלת שאתה כותב על מי שכמעט בעיני כולם נחשב לאחד מגדולי  חזני דורנו אם לא הגדול שבהם אבל אני לא רוצה לרדת לשפה זו.
    גם אם אתה לא מחבב אותו  בלשון המעטה וכניראה שאתה בין "הלא מבינים" כמו שכתבת (סליחה לא הצלחתי להתאפק) 
    יש סגנון וצורת דיבור וכתיבה, שפה בפורום דווקא אפשר לציין די שומרים עליה ונותנים במה ופירגונים להמון חזנים צעירים גם אם לפעמים זה לא הכי טוב או יפה,ולא כותבים בצורה מזלזלת.
    גם אם היה לך בקורת אמיתית או מקצועית אפשר לכתוב אותה בצורה עדינה אבל ברור לכל שאתה לא ניסית לתת תשובה לשאלת פותח האשכול אלא פשוט רצית להשתלח ולפגוע ולזלזל ,
    אבל כמו שכבר כתבתי מי שמזלזל על מי שרוב הציבור חושב שהוא הכי טוב כניראה שהוא הבעיה ולא רוב הציבור.
    השאלה רק אם זה בא מתוך עניין אישי נגדו או סתם קנאה וד"ל

תוקן על ידי רגושים ב- 26/08/2011 11:32:07

ציטוט שלab2517: "להלפגוט יש קול חזק וטונים גבוהים וזה מספיק כדי לסחוף את הציבור (בד"כ העדר שלא מבין כ"כ בחזנות) ולרוץ אח"כ כל הדרך אל הבנק"...
    בבקשה,בדיוק בזה אתה מקוטרג וכוונתו אל אנשים כמוך.
    (סליחה שירדתי לרמתך הרדודה ולסגנון כתיבה זהה לשלך)

תוקן על ידי מנהלוביץ ב- 26/08/2011 14:22:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2011 14:32 לינק ישיר 

מנהלוביץ תניח בבקשה לפורום של אנשים בוגרים ומבוגרים להמשיך את חייו בשקט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2011 16:14 לינק ישיר 

גאון_לירי כתב:
    מנהלוביץ תניח בבקשה לפורום של אנשים בוגרים ומבוגרים להמשיך את חייו בשקט

פזמון ידוע שנכנסים לכזאת נישה...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > הלפגוט בירושלים = אנדרלמוסיה, הלפגוט בת"א = רוגע
    מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
    הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
    1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext