בית פורומים פורטל הנפש

הכל מתחיל מהבטן?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/8/2011 23:19 לינק ישיר 
הכל מתחיל מהבטן?

היי,

שבוע וחצי נעדרתי מכאן. הייתי מאושפזת בבי"ח בשל בעיה כלשהי.

במהלך האשפוז פגשתי אישה שבתחילה לא ידעתי מהו מקצועה, אך אחרי מספר שיחות איתה היא אומרת לי : תגידי, את סובלת מחרדות? אני פותחת עליה זוג עיניים והיא ממשיכה- את גם נורא חוששת לגבי אנשים שקשורים אלייך, וגם את טיפוס עם עצבים (לא עצבנית, אלא טונוס שרירים גבוה) אני עדיין בהלם והיא ממשיכה להשפריץ- חסר לך ברזל, ויטמין D ו B12, גם התפקודי כליות שלך לא משהו. חלב עושה לך לא טוב ויש לך צרבות באופן קבוע.

טוב, כאן בערך התעשתתי ושאלתי אותה מניין לך? היא עונה לי את התשובה הכי לא צפויה- מהלשון שלך!

התברר שהיא נטורופטית.

היא פועלת בשיטה מסויימת של תזונה המתבססת על זיהוי רעלים בגוף ע"פ הלשון והתאמת תזונה המונעת את הווצרותם של אותם רעלים.  אצלי למשל היא החליטה שיש קנדידה במעיים הגורמת לכל התופעות הנ"ל והאוכלת שאני אוכלת מזין את הפטריה הזאת.

התפלאתי מאוד לשמ וע שגם החרדות והפחדים תלויים בזה, והיא אמרה לי על כמה מקרים שטופלו על ידי פסיכולוגים מקצועיים ואמינים  במשך שנים מספר, נרפאו ע"י השיטה הזאת בתוך כמה חודשים.

בהמשך ספרתי לה שאני סובלת מדמוי עצמי נמוך, אז היא המליצה על טיפולי NLP שגם עוזרים מאוד.

ועכשיו לשאלה-
*האם הרפואה הקונבציונאלית כמו גם הפסיכגולוגיה- תומכים בשיטה טבעית שכזו?

*מה הסיכויים בטיפול תזונתי אחדלעומת טיפול נקודתי בכל בעיה בנפרד?

*מהי שיטת NLP?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2011 21:29 לינק ישיר 

תוהה_אחת כתב:

במהלך האשפוז פגשתי אישה שבתחילה לא ידעתי מהו מקצועה, אך אחרי מספר שיחות איתה היא אומרת לי : תגידי, את סובלת מחרדות? אני פותחת עליה זוג עיניים והיא ממשיכה- את גם נורא חוששת לגבי אנשים שקשורים אלייך, וגם את טיפוס עם עצבים (לא עצבנית, אלא טונוס שרירים גבוה) אני עדיין בהלם והיא ממשיכה להשפריץ- חסר לך ברזל, ויטמין D ו B12, גם התפקודי כליות שלך לא משהו. חלב עושה לך לא טוב ויש לך צרבות באופן קבוע.

האם האשה אכן קלעה למטרה בכל השאלות שלה
על חרדות ועצבים אפשר להגיד על כמעט כל בן אדם, ועל מחסור בברזל כמעט על כל אשה בתקופת הלידות

אבל
האם תפקודי הכליות שלך בעייתי?
האם חלב עושה לך לא טוב?
האם יש לך צרבות באופן קבוע?

בקיצר
האם היא ניחשה טוב ואולי אפילו מצויין
או שיש פה משהו יותר מזה

(קנדידה נראית לי איזה פטריה שכל מי שסובל ממשהו, אז הטבעונים מיד מ"קנדידה"דים אותו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2011 14:07 לינק ישיר 

לפני שגילו לי את מחלת הסרטן הייתי אצל נטרופט שטען כמובן שיש לי קנדידה ומשם כל הצרות שלי הוא הכתיב לי דאיטה מטורפת עם המון כדורי ויטמינים בסופו של דבר הבעיות שלי לא נעלמו ... לאחר חמישה חודשים שהאמנתי לו שהוא יפתור את כל צרותי גילו לי סרטן בשלב מתקדם ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/8/2011 16:10 לינק ישיר 

וואווו.

שמעתי שמוכח, כי לימון מועיל מ א ו ד למחלה הידועה, ומעלים אותה לגמרי. כדאי לנסות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/8/2011 20:29 לינק ישיר 

מערכי_לב כתב:

האם האשה אכן קלעה למטרה בכל השאלות שלה
על חרדות ועצבים אפשר להגיד על כמעט כל בן אדם, ועל מחסור בברזל כמעט על כל אשה בתקופת הלידות

אבל
האם תפקודי הכליות שלך בעייתי?
האם חלב עושה לך לא טוב?
האם יש לך צרבות באופן קבוע?

אם לא שהיא היתה קולעת עד כדי כך למטרה, לא הייתי מתפעלת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2011 13:22 לינק ישיר 

תוהה אחת יקרה
חלב עושה  בעיות לרוב האנשים צרבות גם כן רוב האנשים סובלים ממצוקות אישיות  וכדו' 
מכירה את הבדיחה איך אדם ניהיה בבא : פשוט מנבא שמשהו רע יקרה בחודש הבא - הוא בטוח צודק

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/9/2011 08:38 לינק ישיר 

תוהה_אחת שלום
אני מקווה שהספקת כבר להחלים. אשפוז של שבוע וחצי הוא לא מה בכך.

הקשר בין גוף ונפש כבר ידוע מקדמא דנן. הנפש מטביעה את חותמה בגוף וכן ההפך. איך זה מתרחש? מי הראשון? מי הקובע? לא ידוע.  אדם החולה בליבו ל"ע יש לכך כנראה גם גורמים נפשיים, אך עדיין לא נשלח אותו לטיפול פסיכולוגי כטיפול יחידי או ראשון.  כמו כן, אדם הסובל מחרדה טוב לו כמו לכל אדם אחר לאכול ולישון בריא אך כדי לטפל בבעייתו הנפשית צריך הוא לפנות למומחה בתחום הנפש ולא נסתפק בתזונה בריאה- הסיפור של הדודתום עם מחלת הסרטן הינה דוגמא טובה ומצערת לעניין.

מאז שפרויד (אבי הפסיכואנליזה)  'גילה' את הלא מודע כמרכיב מרכזי בנפשינו וכמקור לבעיות הנפשיות לפני יותר ממאה שנה, מנסים רבים למצוא דרכי קיצור כדי להגיע אל הלא מודע ולשלוט עליו. לאחרונה אנו עדים ליותר ויותר שיטות וטכניקות כאלה ואחרות העוסקות בדימיון מודרך, היפנותרפיה ושינוי החשיבה והאמונות כמו הNLP. טכניקות אלו יכולות לעזור לאדם בבעיות ממוקדות וספציפיות. למשל, אדם תקוע בעבודה שלא אוהב ושלא ממצה אותו ורוצה לעשות שינוי אך אינו מסוגל . אולם במקרים יותר מוכללים על כל הנפש והאישיות שיטות אלו ואחרות יכולות להיות כמו כוס רוח למת במקרה הטוב.

באשכול הקודם שהובילה סוניסוני ראינו  שוב איך הנפש שלנו מאד עקשנית למרות 'כל ההוכחות' המפריכות.  כלומר גם כשהמציאות,השכל , הפידבק מהסביבה אומרים לאדם אתה רצוי וחיובי זה לא עוזר לו הרבה לשנות את האמונה הפנימית שמושרשת עמוק בנפשו . [לסוני] זו אחת הסיבות שהבקשה לעיצה זו או אחרת לגבי איך להתמודד עם חרדות מהעתיד נתקלה אצלי בשתיקה כי אני מאמינה שאין עיצה פרקטית לטפל בחרדות האלו ובחוסר בטחון העצמי אלא על ידי תהליך טיפול דינמי רגיש שמתייחס למקורות  הנפשיים של החרדה ולמשמעות התוך הנפשית והבינאישית של ביטוייה.

עם זאת, ישנם אנשים שהשיטות האלה ואחרות מדברות אל ליבם ואף עשויים להיעזר בהם במידה מסויימת או לפחות לטווח הקצר.
מה שחשוב הוא שגם אם החלטת ללכת על הכיוון הזה הכרחי בעיני שהטיפול יעשה על ידי איש מקצוע מתחום בריאות הנפש שלמד שנים את טבעה של הנפש, התהליכים המודעים והלא מודעים שלה , המנגנונים שהיא משתשמת בהם להתמודד ולשרוד ועוד.  דוגמא לכך היא ד"ר דורון תודר הרשום  באשכול המעוגן של רשימת המטפלים. שהוא עצמו פסיכיאטר מומחה המנהל מרכז טיפול נפשי בעזרת שיטות ביופידבק ונוירוקליניק. 

בברכה

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
טיפול במבוגרים, נוער וילדים
אלעד, ירושלים
 נייד 052-6346334
< type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > הכל מתחיל מהבטן?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext