| נשלח ב-27/8/2011 22:37 |
|
| |
רשמים מעונג שבת בביהכנ"ס הגדול בר"ג
שבוע טוב לחברי הפורום מבית ומחוץ
כהרגלי בשבתות מברכין צעדתי אל בית הכנסת הגדול ברמת-גן שם כאמור עבר לפני התיבה החזן הראשי ישראל רנד בליווי מקהלת בית הכנסת "קולות מן השמים" בניצוחו של רפי ביטון, כמובן החזן ישראל רנד כהרגלו מפרגן והעלה לדואטים ולקטעי סולו את חזן המשנה ישראל גולדפריינד, שעולה ומשתבח מפעם לפעם שאני שומע זוכה לשמוע אותו.
ממול בית הנכסת בככר הרמב"ם היתה מחאת אהלים קטנה ומקום המחאה היה ריק כנראה כולם רצו לבית הכנסת לשמוע את התפילה,
החזן רנד היה במיטבו והפיק תפילה משובחת ומחודשת, היו קטעים פחות נדושים והיו בשבת הרבה אילתורים ואימפרוביזציות נפלאות כמו שרק רנד יודע, המקהלה היתה מעולה (אמנם אני קצת נוגע בדבר) הקהל נהנה עד למאוד מהמקהלה שהיתה בהרכב מלא השבת, וכרגיל רפי אף פעם לא מוותר והיו יצירות חדשות וכן הופיעו תלמידיו ילדי פלא מבית הספר "מלאכים",
היצירות שבוצעו :
תפילת שחרית
ובמקהלות - שטרן/רנד
קל אדון - חיים בנט - ביצעו סולני המקהלה החזנים יניב רייפר וטויב
המלך המרומם - אימפרוביזציה מדהימה /שטרייכר - ישר כח
כלם אהובים - אילתור
את שם - אימפרוביזציה מדהימה
לקל ברוך - יצחק היילמן - ביצע בדואט החזן ישראל גולדפריינד, היה פנטסטי
עזרת אבותינו - המקהלה פתחה בפזמון חסידי שהפיץ החזן חיים אדלר, לאחר מכן המשיך החזן ישראל רנד "על זאת שבחו" וברם ונישא עבר החזן ישראל גולדפריינד ללחנו של גדול החזנים יוסלה רוזנבלט, ובמשה ובני ישראל המקהלה עברה לניגון ומשם לשטרן,
צור ישראל - עממי
אז בקול - אימפרוביזציה משובחת תפורה למילים
ממקומך - ידוע כקרליבך השני - ביצע סולן המקהלה החזן טויב
שים שלום - אופס שוב שכחתי של מי הלחן, מחילה
הוצאת ספר התורה
אנעים זמירות - שני ילדי הפלא מהמקהלה - מצטער שכחתי לשאול לשמם
אין כמוך - זילברטס
יהא רעוא - דוד קוסוביצקי - דואט מוצלח עם ישראל גולדפריינד
מוסף
ברכת החודש - לשמחתי הרבה לא בוצע קטע מסודר אלא סלט טעים מאוד אימפרובזציות וטעימות מקטעים מוכרים של יוסלה שטרן תלמוד רביץ ועוד, היה משובח
ראש החודש - במנגינת אדון הסליחות
יחדשהו - חיים בנט
מי שברך לחיילי צה"ל - רנד/על כל אלה
כתר - נעימה
כבודו - מלבסקי
ממקומו - קול ברמה נשמע - ביצעו ילדי הפלא המוצלחים
שמע ישראל - יצירתו של לייב גלנץ - ביצע החזן ישראל רנד, ביצוע נדיר, אפשר לומר שעדיין לא שמעתי ביצוע כל כך מקורי ומעניין ליצירה מסובכת ומעניינת כמו זו של גלנץ, ישר כח
מזמור שיר ליום השבת - גנשוף/ביטון - הרבה מוזיקה עם ילדי הפלא ביניהם היה בנו של הגבאי פריד ועוד כמה שאין אני זוכר את שמם
ונאמר - עממי
סוף
כאמור היתה שבת נהדרת, וכפי שהגדיר זאת ידידי מר רוני אופיר שהסימן לכך ששמעת תפילה טובה הוא, אם בדרך הביתה אתה מפזם לעצמך משהו ששמעת...
התפילה ממשיכה ללוות אותך גם אחרי...
וזה בדיוק מה שקרה והיה הרבה מטען לצאת ממנו מתפילת השבת, ישר כח
אני חושב שהשבת היה סימן טוב למה שעומד לבוא על מתפללי בית הכנסת הגדול ברמת גן, עם החזן ישראל רנד ומקהלת קולות מן השמים בניצוחו של רפי ביטון,
שבוע טוב
אלעזר
|
|
| נשלח ב-27/8/2011 23:50 |
|
| |
אין לי הרבה מה להוסיף אחרי הדיווח המפורט של קולני ישראל רנד היה מעולה כמעט כל התפילה היה במיטבו בעיקר במוסף הוא נפתח והקול שלו הדהד גם בטונים הגבוהים המקהלה היתה מצויינת חבר המקהלה ששר את ממקומך ניכר הפוטנציאל שבו פחות לחזנות אבל בתחום המוזיקה אני צופה לו עתיד וגולפרייינד היה גדול כמו תמיד כמה הערות 1. כל הכבוד שהמקהלה השבת עלתה בזמן ולא היו צריכים לחכות לה 2.המשך הניגון בצור ישראל שמהווה הפסק בין גאולה לתפילה לא כל כך מתאים אפילו כשהחזן ממשיך עם המקהלה 3. התפילה הסתיימה ב11 ורבע אפילו שביצעו הרבה קטעים וככה צריך להיות בכל שבת מברכים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2011 20:50 |
|
| |
שלום לכולם.
ברוך ה' היה נהדר,כמן המשך לשבת הקודמת באפקה, החזן רנד היה נהדר יותר מהרגיל אצלו,ובמיוחד מבחינה קולית, החזן גולדפריינד, נתן הפעם יותר קטעים תודות מן הסתם לחזן רנד,שכרגיל מפרגן לעמיתו לעבודה.הביצועים היו מושלמים, כן שמענו לראשונה את גולדפריינד נותן את בריך שמיה של קוסביצקי בליווי המקהלה של רפי ביטון, ביצוע מעולה גם בטונים הגבוהים שם,כשבסוף דואט עם רנד, בקיצור כרגיל היה כייייף.רוצים עוד...
עדיין לא עלתה בביה"כ המודעה המבשרת את זהות החזן העובר לפני התיבה השבת 'שופטים'. כאשר יעלה אעדכן.
נ.ב ברכת בריאות והחלמה מהירה לגבאי המסור והיקר מר מנחם מנדלוביץ' שלעת עתה חדל מלהופיע בביה"כ עקב בריאותו הרופפת, רפואה שלימה ומלאה.
כל טוב,
נחמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 13:39 |
|
| |
רק עכשין יצא לי לראות את האשכול והאמת עדיין יש לי את ההרגשה הנהדרת של השבת הזאת ישראל היה נהדר איזה שמע ישראל של גלאנץ במוסף אין הרבה חזנים שיודעים לתת את זה ככה..(ואם ישראל קורא פה או שמעבירים לו את הנכתב ישראל !בבקשה !פעם הבאה את של ורדיגר בשלמותו כמו שרק אתה יודע.) כל הכבוד על הקטעים החדשים והלא נדושים. וכמו שכתבו מעלי לא חיכו לא לחזן ולא למקהלה אחרי קריאת התורה ואחרי דברי הרב , בקיצור רואים שהגבאי פריד לוקח את העינינים לידיים.ותודה על כך אם זאת, אל תעצור את רפי וישראל מלעשות עוד קטעים ,הגבאי מנדלוביץ שיהיה לו רפואה שלימה עשה את זה מספיק. תדע שהציבור מעדיף שייגמר עשר דקות מאוחר עם עוד קטע יפה .
|
|
|
|
|