|
|
| נשלח ב-1/9/2011 16:15 |
|
| |
חז"ל כבר אמרו שהיחודיות של הז' מינין היא שכולם ענין לשיעורי תורה. מה היה קורה אם היינו צריכים לשער שיעור כזית בלי זיתים (וכמו שקרה באמת בארצות הצפון)?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2011 16:29 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | אני מציע פרס - שי צנוע כגון ספר - לראשון שינקוב בשם של מין שמקיים:
א. נתברכה בו ארצנו (אפילו מין חדש בארצנו, מדובר בעשרות אלפי סוגי צמחים)
ב. שמתקיים בו צבע אדום (ולו לפרק זמן קצר)
ג. שניתן להפריד ולהבדיל בשלמות (לא לקלף בעזרת סכין) בין עטיפה לתוכן (כמו מוץ החיטה או זג הגפן)
ד.שאינו כלול בין שבעת המינים.
אני מתנצל שלא עקבתי אחרי מהלך האשכול עד כאן (הדף הראשון לא ניתן לצפייה), ולכן יתכן שאני חוזר על דברים שנאמרו.
אבל האם השזיף לא עומד בקריטריונים הנ"ל ? |
|
אני עניתי על כל הקריטריונים שהצבת, אז מה עם הפרס הצנוע שלי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2011 16:52 |
|
| |
שותפי סוד יקר,
אם תרצה אוכל לשלוח אליך שי - אבל לא פרס. לא הצלחת להפריך את העקרונות שהוצגו.
בדיון האחרון העקרונות הובאו בתמצית שבתמצית (אנא ראה דיונים קודמים) ההבדלה צריכה להיות בין מה שמכיל את הצבע האדום לבין מה שאינו מכיל את הצבע האדום. ראה דיונים קודמים.
בשזיף אדום בשר הפרי אדום (ציפה) וקליפת הפרי אדומה ועל כן אין כאן הבדלה בין שני צבעים שונים.
בנוסף לכך קיימת חציצה ניכרת של קליפת החרצן בין זרע הפרי לציפה. מה שלא מתקיים בזית ובתמר צרי החרצנים.
בברכה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2011 17:40 |
|
| |
בסדר, בסדר, סתם צחקתי.
אז מה הניסוח המדוייק של המאפיינים של שבעת המינים לדעתך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2011 21:25 |
|
| |
שותפי סוד יקר
בכפוף לכל ההסברים לעיל ראה אבטיח, פטל, אפרסק וכיוצב' להלן ארבעה קריטריונים שאם תמצא מין צמח שעומד בהם תקבל פרס (שי צנוע כגון ספר).
1. מינים שנתברכה בהם ארצנו (נתברכה כלומר ראויים למאכל ושאינם רעילים) 2. מינים שמכילים צבע אדום ולו לפרק זמן קצר ושהקליפה נבדלת בצבעה מהציפה (שאחד מהשניים אינו מכיל אדום - כלומר ציפה או קליפה שונים מאדום). 3. הבדלה - מינים שניתן להבדיל בשלמות ובנקל את הצבע האדום משאינו אדום ושאין חציצה משמעותית בין ציפה לזרע (חרצן) עבה.(הזית מוזכר בשמו (שמן זית) וחרצנו כזית, התמר בעל החרצן הצר והארוך והצר אינו מוזכר בשם אלא כדבש. "חיטה, שעורה...ודבש"). 4. שאינם כלולים כבר בשבעת המינים.
בברכת הצלחה,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2011 23:10 |
|
| |
יש לי תגלית מדהימה
בשמעת המינים אין אפילו מין אחד שגדל ביבשת אנטארקטיקה. ושיש בשמו את אחד האותיות הבאות ב כ ל ס צ ק. מה שמעניין ביותר זו העובדה שגם באיזור הקוטב הצפוני הם אינם גדלים. וזה אומר ש....
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2011 23:45 |
|
| |
אשר איש יקר!
אשריך שאינך נטרד מקושיות.
בברכה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2011 11:47 |
|
| |
אגב השי הצנוע שהובטח עדיין מובטח, לראשון שינקוב במין שאינו נמנה על שבעת המינים אך מקיים את החוקיות שהוסברה בדיונים הקודמים. מותר להסתייע בכל אדם ורצוי להסתיייע ברבנים.
בברכה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/9/2011 20:44 |
|
| |
השי שהובטח עדיין מובטח לתלמיד חכם שינקוב במין בו נתברכה ארצנו שעונה לחוקיות שנמצאה (אנא קראו בעיון את כל הדיון) ושאינו כלול כבר בשבעת המינים.
בברכה רבה
|
|
|
|
|