קודם כל, שלום לכולם, ואני שמח להיות חלק מהפורום המכובד הזה...
ועכשיו לנושא חשוב שרציתי לשתף אתכם:
לכל אחד ואחת יש דרישות, וכאלו שאצלם זה אפילו עקרונות, אותם הם מעוניינים לראות בבן או בבת הזוג שלהם.
האם פעם ניסיתם לקשר בין הדרישות הללו לבין החיים שיבואו אחרי החתונה?
מעצבן לשמוע על הצעות שנופלות בזו אחר זו, בגלל פרטים 'חשובים' מאוד, כמו מקום הלימודים של המוצע או המוצעת, או הרמה הכלכלית של הצד השני, כאילו שזה מה שיקבע את האושר והשמחה בחיים!
אמר לי חבר טוב שכבר נשוי, שאם הוא היה מגיע היום לפגישה עם אשתו, השאלות שלו היו שונות לחלוטין...
ולמה? כי אחרי החתונה מבינים שזה שהחתן היה מצטיין בישיבת מיר, והכלה הייתה הצדיקה של סמינר 'בית יעקב', והסבא רבא היה הגאון מוילנא, זה ממש לא מתכון בטוח לחיים טובים.
משום מה, נוטים לבדוק דווקא את המעלות שבהם יוכלו להתפאר מהווארט עד החתונה, (הכלה שלי מיוחסת, מצטיינת, והשווער שלי קנה לי דירה במרכז בני ברק) אך שוכחים שכמה דקות אחרי האירוע המפואר (שגם עליו הוקדשו מאמצים וכספים אין ספור) הדלת נסגרת אחריכם ואתם מתחילים לחיות חיי זוגיות, שם הייחוס והסמינר לא משחקים בשום תפקיד...
מאותו רגע כולם שוכחים עם מי התחתנתם, ואיזו חתונה מפוארת הייתה לכם, ויתירה מכך, זה פשוט כבר לא מעניין אף אחד. החיים האמיתיים התחילו, ואתם מתמודדים עם אותם תכונות שכל כך התעקשתם עליהם.
שורה תחתונה:
תתייעצו עם חברים נשואים לפני הפגישות, רק ככה תדעו מה הדברים החשובים עליהם אתם חייבים להתעקש, ומה הדברים המיותרים עליהם אתם לגמרי יכולים לוותר...