זהו!
אין לי כח יותר!
סיימתי לדבר! ועכשיו אני צריכה שיקרה משהו!
תוקן על ידי רוניתלזר ב- 04/09/2011 12:13:16
נשלח ב-30/8/2011 13:19
להתמודד עם מה ?
נשלח ב-30/8/2011 13:23
באמת, עם מה?!
נשלח ב-30/8/2011 13:24
עם ההורים שלי.. עם המציאות חיים שלי..
נשלח ב-30/8/2011 19:05
תשני אותה -זה אפשרי אולי תשתפי אותנו יותר כך נוכל לעזור לך אני עצמי שיניתי את מציאות החיים שלי נכון אני עדיין צריכה להתמודד עם התוצאות אבל היום אני מאושרת
נשלח ב-31/8/2011 00:03
אן לי אפשרות לשנות אותה.. אינ רווקה ועדיין גרה בבית.
נשלח ב-31/8/2011 00:43
יש פנימיה,יש עבודה או לימודים עד שעות מאוחרות אפשר להעסיק את הראש בדברים אחרים כגון התנדבות ואפשר גם לנסות לטפל בבעיה את לא מסתדרת עם ההרים ?או שזה יותר מסובך עם את מעוניינת בעצות אנחנו כאן עם את רוצה רק לשפוך את הלב אנחנו גם כאן בהצלחה
נשלח ב-31/8/2011 08:39
פנימיה זה לא בשבילי מכל מיני סיבות. עבודה-אני עובדת אבל לא כל היום.. הבעיה יותר מסובכת כי אמא שלי חולה (בנפש) ויש לי הרבה חיכוכים איתה כי זה קרה כשהייתי קטנה יותר וקשה לי להשלים עם זה שהיא לא נורמלית,למרות שעכשיו אני כן אמורה להיות בוגרת מספיק בשביל להבין את זה.
נשלח ב-31/8/2011 14:29
גם אבי קיבל משבר נפשי כשהייתי ברעך בת שתיים עשרה אני רק זוכרת שהוא היה זורק חפצים בבית צורח ונושך את עצמו אחר כך הוא הלך לטיפול וכימעט הכל הסתדר גם היום הוא מרוחק ומתשדלים לא להרגיז אותו . אולי תעבדי כל היום - זה מה שאני עשיתי או תתנדבי המון זה ממלא בסיפוק ומשכיח את הצרות בבית ועיצה נוספת אל תריבי עם אימך על זה שהיא לא הייתה אמא - אלא הסתכלי עליה כאל אישה מסכנה שהיא זקוקה לעזרתך
נשלח ב-31/8/2011 15:13
שלום לך כוכבית
לגדול עם אמא שחולה בנפשה זו חוויה מאד לא פשוטה לילד וכשגדלים לא תמיד זה נעשה קל יותר, פעמים ההפך.
אני חושבת שהקושי לקבל ולהשלים עם העובדה שאמא חולה נובע לא רק בגלל הציפיה והתקווה הטבעית לאמא בריאה ותומכת אלא מתחזק פעמים באופן פרדוקסלי דווקא בגלל אותם זמנים בהם האדם חולה הנפש נראה ומתנהג נורמלי ולעניין. מצב כזה עלול ליצור תחושת בלבול ולהטיל ספק וחוסר אמון במידת השליטה של אמא על המחלה. הבלבול עלול להתגבר כאשר באופן לא צפוי מופיעות ההתנהגויות החריגות ,מצב שמחריף ומעצים את תחושת הבלבול, חוסר אונים , תסכול ומפח נפש של הילד.
המעגל הזה של התנהגויות בריאות ולא בריאות אינו תמיד מקל על תהליך ההשלמה עם המצב.
אני מאמינה שלאמא יש גם חלקים בריאים ויפים באישיותה המיוחדים לה כמו לכל אדם וההכרה בחלק הבריא באישיותה לצד החלק הפחות בריא עוזר בהתמודדות עם המצב. כלומר ההבנה שפעמים לאמא יש שיפוט טוב ויכולת שליטה על מעשיה , דיבורה וחשיבתה ופעמים לאמא אין את היכולת לשלוט על מחשבותיה ועל התנהגותה , עשוי להקל בתהליך הקבלה וההשלמה עם המצב ולסייע להתמודד טוב יותר עם המצבים המתסכלים והקשים.
זהו תהליך לא פשוט, די רגיש ומורכב אך אני מקווה שיהיה אפשרי עבורך.
חזקי ואמצי
נייד 052-6346334
תודה רונית על התגובה. המצב באמת קשה כי המחלה שלה זה שינויים במצבי הרוח בנוסף לשטויות שהיא עושה ומדברת.. וכמובן שהיא גם לא מתפקדת נורמלי בבית כך שתיחזוק הבית נופל עלי.
נשלח ב-31/8/2011 16:31
לא פשוט שאמא גם לא מתפקדת. אך לא הכל צריך ליפול עליך. לפי מה שאת מתארת אמא אמורה להיות זכאית מביטוח לאומי לעזרה ביתית בנוסף לקצבת נכות. האם ידוע לך משהו על זה?
נייד 052-6346334
אני לא מתעסקת עם הנושא הכספי.. אני רק יודעת שאבאשלי הוציא כמעט 20,000 על טיפולים..וכרגע היא ללא טיפול כי היא מסרבת ופעם היא היתה כבר מאושפזת בכפייה..
נשלח ב-31/8/2011 17:44
אני לא מדברת על הנושא הכספי אלא על עזרה ביתית ממשית. אני לא יודעת איך בדיוק הפרצדורה אבל במצבים בהם האמא לא מתפקדת ביטוח לאומי מספק (אולי בתיווך הרווחה) אישה שמנקה את הבית מספר פעמים בשבוע.
כשאמא לא מתפקדת הילדים לא אמורים למלא את מקומה.
אפשר לברר זאת דרך עמותת "בית חם". אני מאמינה שהם ישמחו לעזור .
אם מישהו נוסף ישא יחד אתכם בעול אני מאמינה שזה יקל עליך וגם על אבא. לא?
בברכה,
נייד 052-6346334
אני נמצאת לבד בבית עם ההורים ואין ילדים קטנים..כך שכביכול אין הרבה מה ללכלך..אמנם אמא שלי לא מידי מסודרת ונקיה,אז מה שכן מלכלכים ומבלגנים אני צריכה לסדר. וחוץ מזה שההורים שלי לא מסכימים להכניס עוזרת למרות שביקשתי..