|
|
| נשלח ב-3/9/2011 23:05 |
|
| |
לאמשנה. ואני כן עומדת מאחורי דברי  (למעקצצים למינהם)
תוקן על ידי כמעט_חדשה ב- 03/09/2011 23:22:40
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2011 23:15 |
|
| |
סיון בשמחה,
גם והיה והיית חושבת שיש התאמה בינכם לא היית חוזרת בשל אגו? זה לא פספוס כלשהוא?
ד.א איך עושים ציטוט כשאני רוצה להגיב על משהו ספציפי שאחד הניקים כתב?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2011 23:18 |
|
| |
| מעמיקה כתב: |  |
ד.א איך עושים ציטוט כשאני רוצה להגיב על משהו ספציפי שאחד הניקים כתב? |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2011 23:29 |
|
| |
שאלה מאוד רצינית. וזה קורה בהרבה משפחות טובות
יש הבדל מהותי : בין שהסיבה להורדת השידוך היתה תירוץ. (כביכול שלא מסתדרים עם הכסף, בעוד שהסיבה האמיתית היא שהם מעדיפים לא להמשיך בשידוך) לבין - שאכן זו הסיבה. שלא מסתדרים בנושא הכספי, שהנושא הזה במעלה השניה- לאחר ההתאמה בין הבחור לבחורה צריך התאמה בין הכיס של המחותנים.
מבלי להכנס לכל הנושא הזה של "התחייבויות כספיות" של עדות\הנהגות\חסידויות וכו' יש אכן מקרים, שמתחילים שידוך עם אמירה מעורפלת של שדכן לגבי הסכומים, ולא תמיד זה אכן מסתדר במציאות וכשמגיעים למצב של התקדמות רצינית והמחותנים יושבים ודנים בינהם, פתאום מגיעים לשלב שהסכומים לא מתאימים ואז הזוג נפגע. לדעתי (ולא רק) הכי טוב זה לסכם עניני כספים באופן ברור לפני שנכנסים לשידוך שנראה טוב. או לפחות לאחר פגישה ראשונה כשיש כיוון חיובי!
ולגבי השאלה עצמה, אם הסיבה אכן היתה בעיה כספית וכעת הם מוכנים לבוא לקראת. יש מצב לחשוב על חזרה לשידוך. זה כמובן אם את מרגישה רצון להמשיך להכיר את הבחור הנ"ל.
לא תמיד צריך לקחת את זה כפגיעה אישית, כי בד"כ הזוג הצעיר אין לו כח מול הבעיות הכספיות של ההורים. וכי מה? יבוא הבחור ויגיד להוריו "הריני מוכן לקחת על עצמי את כל הסכום שאתם דורשים מהכלה ולא מסתדרים איתם, כי אני רוצה להמשיך עם הבחורה הזו" זה לא יקרה בד"כ!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2011 23:36 |
|
| |
| מעמיקה כתב: |  | סיון בשמחה,
גם והיה והיית חושבת שיש התאמה בינכם לא היית חוזרת בשל אגו? זה לא פספוס כלשהוא?
ד.א איך עושים ציטוט כשאני רוצה להגיב על משהו ספציפי שאחד הניקים כתב? |
|
לא הייתי קוראת לזה בדיוק אגו.
אם הייתי באמת בחורה טובה, לא היו מותרים עליי רק בגלל הכסף וחוץ מזה אם משפחה מבטלת בגלל עניין כספי, זה אומר לי משהו עליהם.
שלא אבוא לידי נסיון אבל אני לא חושבת שהייי מסכימה, זו הרגשה פוגעת.
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 00:12 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אצל חרדים שחיים כמו חרדים, כן, זאת אקסיומה...
|
|
כי חרדים כאלו לא עובדים, וכסף מנלן? לא שלהורים יש, אבל כסף אין - מורל יש. לוותר גם על הכסף וגם על המורל, הא כיצד???
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 16:51 |
|
| |
אני ממש חושבת כמו סיון כנראה שהכסף הוא תרוץ...יש לי חברה שזה קרה לה והיא נשואה לו היום אבל לא שוכחים שהשווער פוצץ את זה לדעתי זה חסר טעם במיוחד כשאפשר למנוע דברים כאלה מראש עם טיפה תשומת לב..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 17:47 |
|
| |
למה לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2011 18:03 |
|
| |
לפי מה שכתבת ההורים לא הגיעו להסכמה, בסוף הבחור מאוד רצה ושיכנע אותם לכן הם רוצים לחזור,
איפה הבעיה? אני רואה פה רק מעלה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 00:09 |
|
| |
סינטזה כתבתי לך הודעה ארוכה...עם תשובה מפורטת אבל זה נמחק...בקיצור תצטרך להסתפק במה שכתבתי לעיל...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 00:35 |
|
| |
| available1 כתב: |  | | סינטזה כתבתי לך הודעה ארוכה...עם תשובה מפורטת אבל זה נמחק...בקיצור תצטרך להסתפק במה שכתבתי לעיל... |
|
כתבתי לך הודעה ארוכה עם תשובה מפורטת למה את טועה וסינטזה צודק, אבל זה נמחק... בקיצור תצטרכי להסתפק בזה שאת טועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 00:45 |
|
| |
אם ככה אתה אפילו לא בר ויכוח אני מצטערת אבל נשים לא אוהבות שככה מחזירים להם!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 16:21 |
|
| |
בשורה תחתונה את מתחתנת עם הבחור לא עם ההורים.. זה שההורים החליטו להוריד את זה על כסף מסיבה כזאת או אחרת, זה לא פוגע ומראה כהוא זה על הבחור עצמו.. אז למה לא לחזור..? מלבד, שאף פעם את לא יודעת מה הסיבה האמיתית, וכמה זקוקים הם היו לכסף נואשות...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2011 17:33 |
|
| |
| mmuuaa כתב: |  | בשורה תחתונה את מתחתנת עם הבחור לא עם ההורים.. זה שההורים החליטו להוריד את זה על כסף מסיבה כזאת או אחרת, זה לא פוגע ומראה כהוא זה על הבחור עצמו.. אז למה לא לחזור..? מלבד, שאף פעם את לא יודעת מה הסיבה האמיתית, וכמה זקוקים הם היו לכסף נואשות... |
| קל מאוד להגיד!!ומאיפה הכסף?והתמיכה? והעזרה?הכי קל זה להגיד את מתחתנת אעתו לא עם ההורי שלו....
|
|
|
|
|