בית פורומים ספרים וסופרים

מי אתה אלול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/9/2011 23:13 לינק ישיר 
מי אתה אלול

מי אתה אלול

חודש אלול, זה משפט שכל מי שלמד בישיבה, [ליטאית] מזכיר לו ימים של פחד לחץ , שטייגן כפוי, חתונות אין על מה לדבר, ברצוני לפתוח באשכול זה את כל הקלפים על חודש אלול,
מי אתה אלול......
המקור הקדום ביותר על תקיעת שופר הוא בפרקי דרבי אליעזר ששם דוקא מוזכר רק בראש חודש אלול, שכאשר משה עלה למרום לקבל את הלוחות השניות, שקיבל ביום כיפור, בשביל שלא יטעו בני ישראל לחשוב שמת ויעבדו ע"ז לכן תקעו בשופר בשעת עלייתו, יותר מזה לא הוזכר שם בפרקי דר"א, רק בראשונים יותר מאוחר הטור [ובני זמנו]
עוד מנהג נהגו בתפוצות בני ישראל לומר לדוד ה' אורי וכו', המנהג מוזכר במטה אפריים ובמשנה ברורה, אבל המקור הוא בספר חמדת הימים, שאמר על עצמו שהיה נוהג לומר כמה פרקי תהילים בחודש אלול, וכידוע שספר חמדת הימים, לא התקבל כ"כ בגלל זהותו הלא ברורה של המחבר, שלרוב החוקרים מחברו הוא נתן העזתי, תלמידו של שבתי צבי, לכן מנהג תלמידי הגר"א שלא לומר את הלדוד ה'
וכשאני כותב את זה אני נזכר שפעם התפללתי בלדרמן בהושענה רבה , ובשחרית זה הפעם האחרונה שאומרים לדוד, וראיתי איזה אבא אחד שאומר לבניו זה הפעם האחרונה של לדוד צריך כוונה רבה, ובשעת הלדוד ה' נחרשו אוזני מהצעקות של מתפללי לדרמן היקרים שצעקו במר ליבם את הלדוד האחרון בשנה......
אם הם היו יודעים מיהו המחבר לא בטוח שהיו כ"כ צועקים,
באמת החזו"א הנהיג להקדים את הברכו ללדוד כי זה לא חלק מהתפילה, אולי הוא חשש לכל זה, אבל נזכרתי באיזה מעשיה שפעם ראשי שלושת הדתות התכנסו יחד להחליט איך לעשות שלום, הכומר אמר אני בשביל השלום מוותר על השילוש, הקאדי אמר אני ייותר על מוחמד מספיק לנו משה רבינו, הרב הראשי, חשב וחשב ובסוף אמר שאחרי לבטים והתיעצויות הוא החליט לוותר על יקום פורקן השני בשבת........
חשבתי לעצמי אם החזו"א חשש לזה שהיה כבר מוחק את זה מה זה הברכו לפני זה......
לדעתי אלול זה המצאה של המאה שנים האחרונות, מהפצת המוסר בעולם, התחולל מהפכה שכיום מי שעושה חתונה באלול הרי זה כבועל אשת איש נדה אחותו ביום הכיפורים,
בארון ספרים שלי לא מצאתי מקור למשפט המחץ הזה חודש אלול, לא בראשונים ולא באחרונים. רק בספרי בעלי המוסר, שרכבו על החודש הזה להפיץ את שיטתם ותורתן לכל גבולות ישראל,
החסידים שלא הושפעו מבעלי המוסר, לא קנו את הלוקש הזה חודש אלול, והם דוקא חוגגים חבל"ז באלול,
איך אמרו בקאצק אל תיפנו אל האלילים.....
אם חודש אלול כזה טעון מבחינה מוסרית, היה אמור להיות איזה איזכור קטנצי'ק בתנ"ך ובחז"ל אבל מה נעשה שר' ישראל סלנטר נולד רק לפני 150 שנה.........
ח"ו אינני מזלזל באף בעל מוסר, וכש"כ בר' ישראל, אבל יש לי הרגשה, מאוד חזקה, שהכל בלוף, כמו שחג השבועות, המציאו בישיבות שזה יום הדין לתורה, דבר שהומצא ב40 שנים האחרונות, ככה חודש אלול נהפך לאבל ולזריית פחדי שווה בקרב המון עם תמימים,
נכון שראש השנה בפתח, אבל הוא לא בפתח של אלול יותר מאב ותמוז, הוא בפתח תשרי, וכל אחד עם המצפון שלו יתרגם את זה למעשה כפי ראות עיניו ולא כפי ראות מטיפים למיניהם.......
מענין אותי לשמוע חוו"ד חכמי הפורום בנושא חודש אלול, מי מתחבר לזה מי לא,
אני מתחבר לאלול בפתיחת האשכול הזה........

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2011 23:34 לינק ישיר 

...ואי אפשר בלי הראיה שהביאו החברונער'ס שקידושין תופסין באלול, מהא דאמרו במשנה ביומא והכלה רוחצת פניה כל ל' יום. ואם ביום כיפור היא עומדת עדיין ל' יום אחר חתונתה על כרחינו שהתחתנה באלול ה"י....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2011 02:34 לינק ישיר 

אלול בשבילי זמן של אהבה להשם וקשר איתו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2011 04:21 לינק ישיר 

לא יודע מה זה להתחבר לאלול, אבל יודע שבעדות המזרח קמים לסליחות בכל לילה בחודש הזה, מאות שנים לפני שנולד רבי ישראל סלנטר וכל אסכולת המוסר לגווניה.( שראוי לפתוח אשכול לגביה ביחס להתפתחויות באירופה דאז, בפרט בגרמניה שאחרי קאנט )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2011 09:00 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2011 09:07 לינק ישיר 

כבר דברו רבות על הספר חמדת ימים, ורבים הסוברים שיש לזה יסוד ושורש רב, ומלבד זאת, עניין לדוד ה' הוזכר כבר קודם החמדת ימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2011 09:08 לינק ישיר 

אני התחתנתי באלול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2011 10:04 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2474369&forum_id=19616

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2011 21:52 לינק ישיר 

האסטרטג כתב:
כמו שחג השבועות, המציאו בישיבות שזה יום הדין לתורה, דבר שהומצא ב40 שנים האחרונות

זה נמצא בשל"ה מס' שבועות מלפני 400 שנה, בשם ספר תולעת יעקב.

ואידך זיל גמור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2011 08:41 לינק ישיר 

מעניין שהישיבות אמצו את המנהג הקבלי של ליל שבועות אך לא את המנהג הקבלי של קבלת שבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2011 02:13 לינק ישיר 

למילה עצמה: אלול! יש משעות פשטנית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2011 02:30 לינק ישיר 

יש אומרים כי "אלול" הוא מלשון חיפוש, כמו "ויאללון ית ארעא".
והכוונה כי בחודש זה, אנו מפשפשים במעשינו, וחוזרים בתשובה.

אולם, שם החודש בא מהנכרים הבבליים, ומה להם ולתשובה בחודש אלול ?
בוויקיפדיה כתבו כך:
 "שמו של החודש, כשמותיהם של שאר החודשים בלוח העברי, הובא מגלות בבל ומקורו במילה "אולולו" שפירושה באכדית: "קציר"".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 19:46 לינק ישיר 

אם רשעתי א'ללי ל'י ו'צדקתי ל'א אשא ראשי שבע קלון וראה עניי
אללי גי' אלול עם האותיות

תוקן על ידי וזו_לשוני ב- 18/09/2011 19:48:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2014 21:41 לינק ישיר 

למעיין 
מה בדיוק קוצרים בחודש אלול ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2014 22:11 לינק ישיר 

האסטרטג כתב:
נכון שראש השנה בפתח, אבל הוא לא בפתח של אלול יותר מאב ותמוז, הוא בפתח תשרי

מעניין,
עד היום חשבתי ששלושים יום זה פחות משישים יום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2014 16:09 לינק ישיר 

מנהג שנתחלק לספרדים ואשכנזים

מוזכר בקדמונים רב האי ואילך מנהכג אמירת תחנונים מר"ח אלול וכן מוזכר בפרקי דר"א ובפיוט רב פנחס מנהג תקיטת שופר ברור שתקעו באמירת בקשות ותפילות ולא סתם ואח"כ האשכנזים לקחו את התקיעה והספרדים את הסליחות

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > מי אתה אלול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext