|
|
| נשלח ב-4/9/2011 18:20 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 20:59 |
|
| |
תלמוד ירושלמי מסכת קידושין פרק ד דף סו טור ב /הי"ב
ר' חזקיה ר' כהן בשם רב עתיד אדם ליתן דין וחשבון על כל מה שראת עינו ולא אכל רבי לעזר חשש להדא שמועתא ומצמית ליה פריטין ואכיל בהון מכל מילה חדא בשתא
בראשית רבה (וילנא) פרשת בראשית פרשה ט
והנה טוב מאד זה יצר רע, וכי יצר הרע טוב מאד, אתמהא, אלא שאלולי יצר הרע לא בנה אדם בית ולא נשא אשה, ולא הוליד ולא נשא ונתן,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 21:03 |
|
| |
למה המדרש קורא ליצרים הטבעיים יצר רע? מה רע בהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 21:40 |
|
| |
דייר אכן כדבריך יצרים טבעים- וכמו כל יצר טבעי אפשר להשתמש בו לחיוב ולשלילה. ואכן חלק מחז"ל ראו בעיין לא יפה- כפי שהתורה עצמה ראתה בעיין לא יפה. את אלו שאוסרים על עצמם כל מיני איסורים, שונים ומשונים.
תלמוד ירושלמי מסכת נדרים פרק ט דף מא טור ב /ה"א
ר' דימי בשם ר' יצחק לא דייך מה שאסרה לך התורה אלא שאתה מבקש לאסו' עליך דברי' אחרי' לאסור אסר
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 22:03 |
|
| |
אני שואל על המדרש שאומר שאלמלא יצר הרע אדם לא נושא אשה ולא בונה בית למה הוא מתיחס בשלילה לצרכים הגופניים. הרי לא נוצרנו מלאכים וזה כנראה היה ידוע לו אז למה לקרוא לזה יצר רע?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 22:13 |
|
| |
זו שיטה בדוקה- לתת לאדם תמיד את ההרגשה- שהוא אשם! כי הוא נכנע ליצר הרע. הרי זה יצר טבעי וחיובי! אבל כשנותנים לזה שם של יצר הרע- האדם תמיד מרגיש אשם. את זאת ידעו כבר מזמן- כשאדם מרגיש כל הזמן אשם. אין לו זמן ורצון לחשוב מחשבות עצמאיות, רק איך לכפר על אשמתו!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 22:16 |
|
| |
מריח לי כמו נצרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 22:21 |
|
| |
דייר
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 22:29 |
|
| |
זה באמת מעניין- אבל נראה לי כי לתוך המחשבה היהודית נכנס היצר הרע והיצר הטוב. לאחר הופעת הנצרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 22:30 |
|
| |
ירוחם והנצרות צמחה בחלל ריק?
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 04/09/2011 22:29:10
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 22:43 |
|
| |
אין חלל ריק בעולם. המחשבה הפחדים והיצרים ממלאים את החלל. השאלה היא ההדגשים של הדת, שהיא עושה ביצרים האפלים ובפחדים הטבעים והפרימיטיבים, בכדי להאדיר ולשמור על האמונה בדת.
קשה לי להבין איך אדם יכול לקיים את תמים תהיה עם ה' אלוקיך- ולרעוד מפחד על פעולותיו ותחושותיו הטבעיים ביותר, כגון אהבת אשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 22:53 |
|
| |
ירוחם אל תשכח שעל כל הנאת היתר יש חיבוט הקבר.(תניא פרק ח).
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 23:04 |
|
| |
הצחקת אותי מה זה חיבוטח קבר?- לגף מת בלי נשמה- שלא מרגיש כלום,- חיבוטי מילים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2011 00:12 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | תלמוד ירושלמי מסכת קידושין פרק ד דף סו טור ב /הי"ב ר' חזקיה ר' כהן בשם רב עתיד אדם ליתן דין וחשבון על כל מה שראת עינו ולא אכל רבי לעזר חשש להדא שמועתא ומצמית ליה פריטין ואכיל בהון מכל מילה חדא בשתא בראשית רבה (וילנא) פרשת בראשית פרשה ט והנה טוב מאד זה יצר רע, וכי יצר הרע טוב מאד, אתמהא, אלא שאלולי יצר הרע לא בנה אדם בית ולא נשא אשה, ולא הוליד ולא נשא ונתן,
עיין מסילת ישרים שמבאר באריכות הסתירה מהירושלמי ,לקדש עצמך במותר לך ,ועל עד שיתפלל אדם שיכנסו דברי תורה לפיו יתפלל וכו, |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2011 05:36 |
|
| |
ביליצר תודה על הקרדיט שאנחנו כולנו בקיאים במסילת ישרים, אך אני נאלצתי להשתמש בפרויקט השו"ת כדי למצוא שמדובר בפרק יג. איך אתה מסביר את תרוצו?
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 05/09/2011 05:37:00
|
|
|
|
|