|
|
| נשלח ב-5/9/2011 16:50 |
|
| |
ריבית, הצמדה ושכ"ט; בכל מצב?
בס"ד
בתקופת השאבבניקיות שלי, הרבה שנים לאחור, השארתי בבלי דעת חוב פעוט אצל סלקום, 500 ש"ח לערך (לטענתי, לא הייתי צריך לשלמו כלל, אבל הם תבעו את שלהם בעל כורחי). הם כמובן תבעו ממני את החוב, ואני התגלגלתי ממקום מגורים אחד למשנהו בתקופת די מנותקת, עד שבשלב מסוים הם שלחו לי "חשבונית זיכוי על סך סכום יתרת חובך לסלקום", ואמנם גם כתבו: "סלקום שומרת לעצמה את הזכות לדרוש בכל שלב את הסכום אותו הנך חב לה". בכך חשבתי שהנושא הסתיים והסעתי אותו מדעתי.
מסתבר שהתיק בהוצל"פ עמד להיגנז במלאות לו ימי ההתיישנות, אבל אז שסלקום פעלו בדיוק הפוך ממכתב הזיכוי, ביקשו שלא לסגור אותו, והפעילו הליכי גביה, כשעכשיו הם דורשים ממני למעלה מ-7300 ש"ח, ומן הסתם ריבית, הצמדה ושכ"ט.
מותר להם לעשות כזה דבר, גם להודיע לי בתחילה על "חשבונית זיכוי" וגם כשהם חוזרים בהם ממנה, לבקש ממני הוצאות כאילו מעולם לא שלחו אותה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2011 21:48 |
|
| |
בס"ד
אולי להסביר עוד: אל סכום החוב המקורי נוספו בזמנו הוצאות גביה, וריבית. בשלב מסוים סלקום מחליטים לוותר על גביית החוב, ושולחים לי חשבונית על סך הסכום המקורי (500 ש"ח, כאמור). מאז שליחת החשבונית עד היום הזה, לא התנהלו שום הליכי גביה נוספים.
האם יש איזשהו תוקף מחייב לחשבונית הזו? האם מותר להם להתעלם ממנה לחלוטין, ועכשיו להוסיף את הפרשי הריבית וההצמדה של כל השנים מאז החשבונית הזו? ובכלל לחזור ולהפעיל את התיק בהוצל"פ, בלי לפנות אלי תחילה בתביעה לתשלום סכום החשבונית?
תוקן על ידי עבר_הירדן ב- 05/09/2011 21:50:33
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 11:12 |
|
| |
בס"ד
מן הון להון, נקודה נוספת:
תיק ההוצאה לפועל, הינו משנת 1998. בשנים האחרונות כמובן לא נערכו בו פעולות, ונראה שהוא חזר לחיים, כשההוצאה לפועל פנתה לסלקום בהתראה לפני סגירתו. האם אפשר לראות במכתב הזיכוי שסלקום שלחו אלי לפני מספר שנים, "זיכוי בגין חשבונות שלא נפרעו", כהצהרה על כך שהחוב אבוד?
תוקן על ידי עבר_הירדן ב- 06/09/2011 11:13:31
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 14:13 |
|
| |
לכאורה יש לך טענות רבות: זיכוי (הצובר גם הוא ריבית והצמדה באותה מידה שהחוב צובר, כך שבאופן יחסי, השורה התחתונה זהה) התיישנות החוב. אתה צריך לטעון להתיישנות מייד. אחרת נחשב שוויתרת עליה. באופן כללי, ריבית, הצמדה ושכ"ט נחשבים חלק מהחוב העיקרי. אמנם, אם בפועל לא היו צריכים לפתוח את התיק, אז שכ"ט יורד, וההצמדה והריבית הם כאמור לעיל.
גש להוצל"פ, יש שם סטודנטים שיעזרו לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 17:20 |
|
| |
בס"ד
המון תודה רבה. אתפלל לטוב. שנה טובה לך.
|
|