| נשלח ב-5/9/2011 18:26 |
|
| |
הסתכלות האדם והרגשותיו כגורם משפיע על החיים .
הרגש שלנו מושפע מהמחשבה מההסתכלות שלנו על דברים . האם בנ"א שרואה שלילי וזה משפיע על רגשותיו , ויבוא ויאמר רע לי או יותר נכון הוא מרע לי זה לא אומר שההוא אכן עשה רע.
האם ניתן לסמך על דעתו ,על רגשותיו של אדם בדברים שהשפעתם על החיים גדולה ? האם ניתן להפיק מסקנות מרחיקות לכת על סמך רגשות .
אני לא מצליחה להסביר זאת בפשטות אז אתן דוגמא למשל זוג שלא טוב להם יחד ואחד מרגיש שהשני מרע לו מאד מאד , ובעצם ההוא לא עשה מעשה כל כך גרוע כמו שהשני הרגיש . האם על סמך זה ניתן להחליט על גירושין ? בסופו של דבר אם לא טוב לנו זה גם ענין של הרגשה , וצריך להתחשב בזה .
הרבה הרבה התפלספות , אך מקוה שהצלחתי להסביר את עצמי ואוכל לקבל תשובות נכונות אולי מישהו יצליח לנסח את דברי טוב ממני , או לתת דוגמא חזקה יותר לרעיון .
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 20:41 |
|
| |
ודאי שהסתכלות האדם היא המשפיעה על תוואי הדרך של חייו. וכי מה אם לא זה?
יותר מזה, אני טוענת שאדם יכול לחולל שינויים מהותיים בתכתיב על ידי ההסתכלות/הרגשות שלו.
יש לי תיאוריה, לפיה אדם יוצר את עתידו כשהוא מונע מהחששות והרגשות מאותו עתיד. ז"א אם לקחת את הנקודה של הגירושין- אדם שחושש מגירושין כי אחד הקרובים שלו התגרש או מכל סיבה אחרת. בהתנהגותו, הוא עלול לגרום לעצמו כן להגיע למצב אליו הוא לא רוצה להגיע. הוא יעשה את כל הטעויות האפשריות הכתובות בספר, מתוך הפחד שלו.
אולי הבנתי אותך, אולי לא. בכ"א- זו נקודת המבט שלי על מה שכתבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2011 10:50 |
|
| |
הוהו כמה שצורת ההסתכלות משפיעה על החיים!!! זה הדבר שמשפיע על החיים. מי שמסתכל טוב- טוב לו, מי שמסתכל רע- רע לו. אני אומרת שהחיים הם לא מה שקורה אלא איך האדם רואה את מה שקורה. כי באמת יש אנשים שכלפי חוץ נראה שיש להם הכל, ולא רק נראה, באמת יש להם, אני מכירה מקרוב אחת כזו שיש לה בעל תומך ואוהב, ילדה מצחיקה להפליא ותינוק דבשי, בריאות, פרנסה ב"ה, א- ב-ל וכאן בא האבל הגדול: היא רואה רע ומפרשת רע ושקועה ברע ומחפשת את הרע - אז מה זה החיים בעצם? מה זה משנה מה יש לה? משנה מה היא מרגישה והיא מרגישה רע על 1001 דברים קטנים ומעצבנים של יומיום. לעומת מישהו אחר שמתמודד בחיים עם דברים שנראים קשים יותר, בעל קצת מנוכר, מטפלת באמא חולה, אין כסף, אבל יש הסתכלות חיובית ושמחה והחיים שם טובים יותר. מתמודדים כן, אבל עם אמונה ושמחה!
אז זו דוגמא שקצת התארכה ולעצם השאלה על ענינים גדולים כמו פירוק בית. מה פירוש "אחד מרגיש שהשני מרע לו מאד מאד , ובעצם ההוא לא עשה מעשה כל כך גרוע כמו שהשני הרגיש" כשמדובר על מעשה זה משהו קצת יותר מדיד, אפשר לראות אם אפשר לשנות את ההתנהגות, או שאולי את מתכוונת שאחד עושה משהו והשני מפרש את זה הרבה יותר גרוע? זה קורה המון והרגשה בזוגיות אפשר להיטיב מאד. זה לא חייב להשאר כך. לא הבנתי אם הבאת את ענין הגירושין בתור דוגמא להבהרת התאורייה או שזה חשוב לך לשמוע על הדוגמא, אשמח אם תסבירי.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2011 02:42 |
|
| |
הבעיה של כולנו שאנחנו מפרשנים את השני במקום להקשיב לו,שמעתי מאדם העוסק בשלום בית שבזמן הטיפול צוחקים הרבה כי כל הזמן מתברר שמה שחשבת שהשני אמר זה לא נכון והוא התכון למשהו אחר לגמרי,ולעצם הענין רוב האנשים פועלים לפי ההרגשה בו בזמן יש להם הסבר שכלי לזה אבל זו לא האמת
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2011 13:28 |
|
| |
אמונה, שאלת שאלה . נראה היה כי חשובות לך תגובות. איפה נעלמת?
|
|
|
|
|