| נשלח ב-6/9/2011 19:07 |
|
| |
המרת תואר אקויולנטי ל-BA
יש למישהו מושג איפה ניתן לעשות את זה?
לאשה בעלת תואר אקויולנטי מקביל לתואר ראשון, שמעוניינת להמיר לתואר רשמי בחנ"מ.
(אני יודע על המכללה בבית וגן, אך שם נסגר הרישום לשנה הקרובה).
תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2011 11:47 |
|
| |
מכללת תלפיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 14:43 |
|
| |
אולי מכללת ליפשיץ. אולי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 17:16 |
|
| |
לא.
לליפשיץ יש רק תארי b.ed
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2011 17:36 |
|
| |
בית וגן , נוות ישראל , מיכללה החרדית ,מבחר , מכללת אמונה , מכון למדר , וחדש מיכללת ליפשיץ כל אלו נותנים השלמה לתואר אקוולנטי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2011 00:52 |
|
| |
כי הוא זה
מה הבעיה שזה b.ed למיטב הבנתי זה תואר ראשון רגיל אקדמאי רק שזה בחינוך
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2011 11:31 |
|
| |
יו אס בי
תואר b.ed זה 'יעני' מקביל לתואר ראשון. למעשה זה תואר שמרשה להורות את המקצוע ולא לעבוד בו. (לדוגמא: b.ed בייעוץ, לא מאפשר לעסוק בייעוץ, אלא בללמד ייעוץ).
ההבדל היותר גדול הוא שבתכל'ס בשטח, המון מוסדות לחנ"מ לא מקבלים לעבודה מי שאין לה תואר ראשון אמיתי. וכמובן שיש הבדל במשכורת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2011 21:36 |
|
| |
כי הוא זה
תודה רבה לא ידעתי מזה אני עכשיו ממיר תואר בכיר של חינוך העצמאי לתואר אקדמאי b.ed בחינוך
אני מתכנן ללמוד תואר שני ביעוץ ( כי אין תואר ראשון) ותודה שהארת את עיני
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 14:08 |
|
| |
כי_הוא_זה,
נדמה לי שאתה קצת מקשקש.
תואר B.ed הוא תואר ראשון רגיל בחינוך ed=education, הוא לא מונע ממך לעבוד במקצוע. בייעוץ חינוכי הגבילו במשרד החינוך כך שהעוסקים בתחום יהיו בעלי תואר שני בלבד (M.ed).
ולהשכלה, B.ed זהו תואר בוגר בלימודי חינוך, ותואר M.eb זהו תואר מוסמך (מאסטר) בחינוך.
ועוד דבר, נראה לך שיתנו לבוגרי תואר ראשון ביעוץ חינוכי רק ללמד את המקצוע ולא לעסוק בו? איפה ההגיון..?
דווקא אלו שמלמדים את המקצוע הם בעלי תארים שני ושלישי עד לפרופסורה...
תוקן על ידי צורםדוידוב ב- 19/09/2011 14:14:24
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 14:21 |
|
| |
צורם יקירי,
הייתי רוצה ג"כ להאמין שאני מקשקש ולחסוך מאשתי שנת לימודים. דא עקא, אנחנו מצויים בענינים עמוק, ולמרבה הפלא אני צודק (לא כי כך החלטתי אלא כי כך גיליתי).
דוגמאות: בסולם ובמש"י ירושלים, לא מקבלים מרפאות רגשיות לעבודה בלי תואר B.A.
(אגב, אתה יודע מה זה ה- ED ? זה קיצור של Education, שזה 'חינוך'. הא לך...)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 14:38 |
|
| |
| צורםדוידוב כתב: |  | כי_הוא_זה,נדמה לי שאתה קצת מקשקש.תואר B.ed הוא תואר ראשון רגיל בחינוך ed=education, הוא לא מונע ממך לעבוד במקצוע. בייעוץ חינוכי הגבילו במשרד החינוך כך שהעוסקים בתחום יהיו בעלי תואר שני בלבד (M.ed).ולהשכלה, B.ed זהו תואר בוגר בלימודי חינוך, ותואר M.eb זהו תואר מוסמך (מאסטר) בחינוך.ועוד דבר, נראה לך שיתנו לבוגרי תואר ראשון ביעוץ חינוכי רק ללמד את המקצוע ולא לעסוק בו? איפה ההגיון..? דווקא אלו שמלמדים את המקצוע הם בעלי תארים שני ושלישי עד לפרופסורה...
תוקן על ידי צורםדוידוב ב- 19/09/2011 14:14:24 |
|
יש כזה מושג בכלל ? תואר ראשון ביעוץ
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2011 17:57 |
|
| |
USB
בייעוץ חינוכי יש גם תואר שני.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 01:14 |
|
| |
למיטב ידעתי יש רק תואר שני ואין בכלל תואר ראשון ביעוץ (חוץ מתואר אקוילנטי)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 03:02 |
|
| |
אה, יכול להיות. אני אכן יודע על תואר שני. תואר ראשון אולי לא 
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 07:25 |
|
| |
כי_הוא_זה,
אולי לויקיפדיה תאמין?
התואר בישראל כיוםבשנת 2006 סיימו את לימודי התואר הראשון בישראל כ- 28,000 סטודנטים. ישנם מספר רב של תארים המוכרים בישראל כיום על ידי המועצה להשכלה גבוהה. אלה הם שמות התארים הנפוצים ביותר בישראל כיום: תארים תלת-שנתיים- Bachelor of Arts, בקיצור B.A.
- בוגר באמנות - זהו התואר הנפוץ ביותר. לימודי התואר "בוגר באמנות" מקנים לסטודנטים השכלה כללית רחבה ומפתחים אצלם את החשיבה הלוגית ואת התפיסה הקונספטואלית, בניגוד לתארים אחרים המתמקדים בהתמקצעות ו/או בהקניית כישורים טכניים.
- Bachelor of Science, בקיצור B.S. או B.Sc. או S.B. או Sc.B..
- בוגר במדעים - התואר ניתן בשני תחומים: בהנדסה ובמדעים מדויקים. כשהתואר ניתן בהנדסה הוא ארבע שנתי וכשהתואר ניתן במדעים מדויקים הוא בדרך כלל תלת שנתי. יש להדגיש שישנם מוסדות בארץ כגון האוניברסיטה הפתוחה שבהם ניתן התואר .B.A במדעים מדויקים ולא B.Sc. (האוניברסיטה הפתוחההחלה בהענקת תארי B.Sc גם במדעים מדויקים. החל מסמסטר 2011ג' לא יינתן תואר B.A במדעי המחשב, אלא רק B.Sc, כאשר B.A במדעי המחשב יינתן רק לסטודנטים שהחלו לימודיהם לפני סמסטר 2008א').
- Bachelor of Education, בקיצור B.Ed.
- בוגר בחינוך - ניתן לרוב על ידי מכללה אקדמית, לבוגרים בתחום ההוראה ומסיימו מחזיק בדרך כלל גם בתעודת הוראה.
- Bachelor of Social Work, בקיצור B.S.W.
- בוגר בעבודה סוציאלית - ניתן על ידי מוסדות להשכלה גבוהה, לבוגרים בתחום העבודה הסוציאלית.
- Bachelor of Emergency Medical Services, בקיצור B.E.M.S.
- בוגר ברפואת חרום - נלמד באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ומשולב תעודת פאראמדיק של משרד הבריאות.
בקיצור, הסיומת רק מראה באיזה תחום התואר.
ובקשר לתואר בייעוץ, החל משנת 2003 בערך העביר משרד החינוך תקנה חדשה שרק בעלי תואר שני בייעוץ יכולים לעסוק בייעוץ חינוכי בבית הספר.
לכן, תוכלו למצוא המון יועצות בעלות תואר ראשון בלבד, אשתי למשל מחזיקה בתואר ראשון בייעוץ, היא פשוט למדה ועסקה בתחום לפני התקנה של משרד החינוך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 13:54 |
|
| |
צורם, חן חן על ההעתק הדבק.
כל התסקירים הפורמליים מאוד יפים ומרשימים. שורה תחתונה- בא נדבר תכל'ס, על העבודה בשטח.
אני מדבר איתך על עובדה. כיום, ברבים מהמוסדות לא מקבלים לעבודה בתחומים מסוימים בעלות תואר b.ed, אלא b.a בלבד. אז אם כל הכבוד לויקיפדיה, מי שרוצה לעבוד בתחום התמקצעותה ולהשתכר בהתאם, במקרים רבים היא תאלץ להמיר את התואר שלה לB.A . ופוק חזי כמה מאות נשים עושות זאת כיום במכללות שונות (ואכן כבר הספקתי לברר, ובשלושה מקומות אני יודע בוודאות שיש את האפשרות הזו)
|
|
|
|
|