בית פורומים פורטל הנפש

מחקר חדש על הפרעות נפש- חרדה השכיחה ביותר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/9/2011 22:13 לינק ישיר 
מחקר חדש על הפרעות נפש- חרדה השכיחה ביותר

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000680031&fid=594&fromsend2friend=1

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2011 15:15 לינק ישיר 

הנתונים בדיאגרמה מתייחסים לאחוזים בכל רגע נתון או באחוזים שסובלים מהפרעות נפשיות בחלק מהחיים?

אם מדובר באחוזים בכל רגע נתון אז לדעתי (הלא מקצועית) מדובר בהגזמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2011 22:05 לינק ישיר 

עד כמה שאני מבינה מחקרים אפידמיולוגיים העוסקים בשכיחות מחלות באוכלוסיה בוחנים שיעור הימצאות (prevalence) דהיינו כמות החולים במחלה מסוימת באוכלוסייה מסוימת ובזמן מסוים ביחס לסך האוכלוסייה באותו הזמן.
הנתונים באמת מדאיגים אך מדוע קשה לך להאמין ?

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
טיפול במבוגרים, נוער וילדים
אלעד, ירושלים
 נייד 052-6346334
< type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2011 06:22 לינק ישיר 

רונית, "בתוך עמי אני יושבת" וכן, אני נחשף להמון סיפורים של בעיות נפשיות, אבל הנתונים שבדיאגרמה מראים על למעלה מ50% מהאוכלוסייה שסובלים ממחלת נפש כלשהי בכל רגע נתון. לדעתי מדובר בהגזמה או בהכללה של כל מי שסובל מפחד כמי שסובל מחרדה. 

לפי תוצאות המחקר לפחות כל אדם שני סובל ממחלת נפש ואני לא ממש רואה את זה ברחוב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2011 20:37 לינק ישיר 

לפי המצב היום שלכל אחד יש תיק משלו,ושלא לדבר על המצב הגלובלי זה ממש לא פלא,צריך לזכור שבעלי המוסר אומרים שלכולנו יש בעיות נפש,הכעס בכל דרגותיו וכלהמידות הרעות זה חולי בנפש           אבל מצד ההתמדדות אנחנו טובים מכולם,פגשתי חבר שמאוד קשור לאימו,והיא חולה בלי הכרה ובקיצור גוססת,והוא אומר לי צריכים לזכור שמה שבא מהשמים הכל טוב וראיתי שהוא ממש חי את זה ומרגיש כך,כחה אנחנו ננצח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2011 22:30 לינק ישיר 

המחקר הנוכחי מצייין כ38% סובלים מהפרעות נפש. לפני כעשרים שנה הנתונים דיברו על כ28% כמחציתם סבלו משימוש בחומרים מזיקים. לא ברור לי אם המחקר בדק תפוצה כפי שתיארתי לעיל או תחלואה כ(שזה כולל גם אנשים שהבריאו או שכבר נפטרו )

בכל אופן, חשוב לדעת כי הרבה פעמים אדם אחד יכול לסבול מתחלואה נילוות כלומר ממספר הפרעות. למשל,אדם אחד יכול לסבול מדיכאון, חרדה, הפרעת קשב והפרעות שינה. 

בברכת חיים של בריאות ושלוות הנפש

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > מחקר חדש על הפרעות נפש- חרדה השכיחה ביותר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext