אני תמיד תוהה בעניין פניה לשדכנית. אמא שלי כל הזמן שואלת אותי אם אני רוצה שהיא תפנה לשדכניות ואני אומרת לה שבנתיים לא.. פניה לשדכנית לא מורידה מ"הערך" של הבחור/ה?? כי אתם יודעים שידוכים אצל החרדים זה משחקי כבוד של ילדים קטנים, ולפעמים אין ברירה וחייבים להשתתף במשחק בשביל להשיג בחור איכותי.
נ"ב: הייתה לי תקופה שהיו לי הרבה הצעות טובות ואמרתי שאנלא שומעת שידוכים ואז.. כשנכנסתי לזה, כל ההצעות נעלמו כלא היו ובנתיים הים סוף שלי יבש עד כאב.
מחכה לתשובות שלכם:)
נשלח ב-7/9/2011 23:01
אם כ"כ כואב לך למה שלא תפני לשדכנית? ופניה לשדכנית לא מורידה את הערך של בחור/ה -הצורך להתחתן קיים בבסיס של כמעט כולנו.....ואין צורך להדחיק אותו
נשלח ב-7/9/2011 23:32
לדעתי, תנסי להסתדר בלעדי הצרה הזו, שדכנית = אישה קוץ שלא יודעים איך לחפף אותה... מהנסיון הדל שאין לי אין קרציה יותר משדכנית!!! אמא שלי מחפפת אותה והיא באה אחריה כמו מדוזה, לא משחררת... (אם זה מה שאת מחפשת אני יתן לך את הפון שלה בפרטי...)
נשלח ב-7/9/2011 23:35
השאלה כמה זמן את כבר הכרזת על עצמך שאת בשידוכים?
נשלח ב-7/9/2011 23:46
לא צריך להכריז שאת בשידוכים, מספיק שיודעים שלהורים שלך יש 1000$ בכיס... P=
נשלח ב-7/9/2011 23:51
השאלה היא אם לא שדכנית אז איזה אופציות יש לך?
נשלח ב-8/9/2011 00:28
רלי- כואב לי אבל לא כ"כ....ככה שאני עדיין לא רצה לשדכנית.
פונציבננה- את אחת הבנות אם לא ה...:) ואני מוותרת על הקוץ שלך אני אחפש לי דרדרית אחרת. (אם בכלל)
אני מותק- אפשר לאמר שברגע ש"הכרזתי" על עצמי שאני בשידוכים כמו התאדו ההצעות. אומרים שהשידוכים נמשלים לקריעת ים סוף גם בגלל שכשבחורה לא בשידוכים, יש ים של הצעות אבל כשהיא נכנס לים... הוא נהפך ליבש...אז אצלי זה ממש ככה.
אדם- חחחחחחחחח כמה שזה נכון!!! אין ברירה אלה להתחיל ליחצן אותנו:)
די88- אותם אופציות שהציעו בעבר.
נשלח ב-8/9/2011 00:34
אני דווקא חושבת שאין לך מה להפסיד בפנייה לשדכנית. אבל לא למישהי אקראית מישהי טובה שבאמת יש לה "המלצות" ולא קרציה כמו שאמרו קודם.
נשלח ב-8/9/2011 03:17
לא הבנתי ,את הדילמה! ואת הקשר למשחקי כבוד .. הצורה הנורמלית איך שזה מתנהל זה דרך שדכנים.
נשלח ב-8/9/2011 10:11
אם את אומרת שזה משחקי כבוד של ילדים קטנים, את מרגישה בנוח להצטרף לזה?
נשלח ב-8/9/2011 12:13
אין פה שום משחקי כבוד זה דרך העולם לפנות לשדכנים... זה לא מוריד מהערך! כמובן שעדיף שתבררי טוב למי את פונה, כי יש כאלה באמת גרועות....(לא רק בהצעות, אלא גם בהתנהלות)
סתם ככה, לדעתי. הצעות שידוך שמגיעות מחברים \ מכרים \ משפחה = עדיפים על פני שדכנים כי הם יותר מכירים את שני הצדדים והשיקול האם יש התאמה, וחוץ מזה שהם יזהרו יותר בכל התהליך...
אני נהנית לקרוא את התגובות של כולכם :)
נשלח ב-8/9/2011 12:23
לא הבנתי את עניין משחקי הכבוד..... אפשר הסבר מפורט וברור יותר?
נשלח ב-8/9/2011 14:39
נכון זה צודק מאוד מה שכתבת אבל בשורה האחרונה תחשוב רק על עצמך!!!
נשלח ב-8/9/2011 14:44
נכון מאוד אני חושבת ששורה תחתונה תחשוב על טובתך בלבד!
נשלח ב-8/9/2011 15:45
ב"ה התלבטתי הרבה אם לשתף אתכם.. והחלטתי שכן. יש לי משפחה מקסימה שאני מאוד אוהבת, אבל בעולם השידוכים מסיבה מסויימת היא נק' סוג ב'.
אתם צריכים לראות מזה.. כמעט בכל חתונה או אירוע סטנדרטי נגשות אלי איזה 3-4 אמהות/דודות/שדכניות וכדו.. ל"דרוש בשלומי" ולהתעניין מה הגיל, מה אני לומדת, איפה אני גרה ו.. מי זאת משפחתי.. בשלב הזה של השאלה אני מחליטה ש.. אני לא בשידוכים .
לא. לא באלי להפגע . לא באלי להזכר בסיווגי כל שניה. נמאס לי מצביטות בלב שכואבות נורא.....
הייתה איזו אחת שראתה אותי בוורט ואז היא באה לאמא של הכלה (שזו אחותה ) ושאלה אותה תגידי למה לא הצעת אותה לבן שלי איזה יפה ומתוקה היא.. ואז אחותה אמרה לה שכך וכך ושיכנעה אותה בכל זאת לנסות.. אבל היא החליטה לזווג לי הצעה "מתאימה" יותר... היא הציעה לי בחור.. בלי קשר אלי בכלללללל!! יכול להיות שהוא מאוד נחמד והכל (חוצמיזה שהוא נראה לא משו.. בלשון המעטה..) לא בשבילי ב ע ל י ל!! פשוט אבא שלי ואמא שלו כנראה מתאימים.... זה היה יכול להיות מצחיק אבל לי זה כאב. הבנתי מה הולך להיות לי בשידוכים... (למרות שגם היו לי הצעות ממש טובות ממשפחות מצוינות מאנשים שהכירו אותי ואת המשפחה שלי אבל אני החלטתי שאנלא שומעת[כנראה שחשתי אז יותר מדי טוב מעצמי...:( ] זהו... נותרתי רווקה בלי הצעות... ועכשיו אולי תבינו למה אני חוששת לפנות לשדכניות שיציעו לי הצעות ... ע"פ הנתונים היבשים והמרובעים שיש להן וישלחו חיצים ויפגעו בלי לשים לב יותר מדיי.
תודה לכם על התגובות.. זה בהחלט עוזר לי!
תוקן על ידי אני19 ב- 08/09/2011 15:49:24
תוקן על ידי אני19 ב- 08/09/2011 15:51:21
נשלח ב-8/9/2011 16:27
יאוו שירלי כמה אני מבינה אותך!!! ליבי עליך!!! את צריכה לבטוח רק בה', שישלח את השליח המתאים לזיווג האמיתי שלך גם אם נראה שהמציאות היא שתקבלי סוג ב', כי מציעים לך בגלל ה"חוקים הנוראיים" ככה אז לא!!! ה' יכול לתת לך בחור סוג א' א' א' לא הבני אדם אלה שמחליטים איזה סוג את!!! ותכניסי את זה טוב טוב לראש וללב אל תתני ל"מציאות" הזו להכניס אותך ליאוש