בית פורומים עצור כאן חושבים

אומן אומן ראש השנה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/9/2011 19:33 לינק ישיר 

יהי אור
אם כנים דבריך למה אתה צריך מקום-גשמי. קבר -גשמי(מקום טמא) בכדי להגיע למימדים גבוהים של רוחניות?
הרי א"י קדוש יותר מאוקרינא. הרי בתורה כתוב- בכל מקום שאזכיר את שמי אבא אליך וברכתיך-. האם אתה לא מאמין להבטחה זו? ולהבטחתו של ר' נחמן אתה כן מאמין?
ועכשיו ברצינות-  אתה באמת מאמין כי יש לאדם חי או מת לכפות את רצונו על בית דין של מעלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 19:46 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
.אף אחד לא ישכנע אותי שרבי נחמן רצה שחסידיו יעזבו את ארץ הקודש, יטשו את נשיהם על טפם - ויירדו לגולה הדוויה באוקראינה.

[מואדיב,

אני לא בטוחה שאתה צודק.
בסיפור מסעו של ר' נחמן לא"י מתוארת הדרך בה נטש את משפחתו והדברים הקשים שאמר לבתו לפני צאתו לדרך. כמובן שניתן לפרש זאת בדרכים רבות, אבל גם פשט הוא משהו...
לגבי עזיבת הארץ, הרי גם הוא עצמו לא שהה פה ימים רבים, ומדבריו על א"י קשה מאוד להסיק שהיתה לו משאלה כלשהי לעלות לארץ או להתיישב בה. גם הביטוי הנמסר בשמו (שאיני יודעת אם יש לו מקור כתוב כלשהו) - "לכל מקום אליו אני הולך, אני הולך לא"י", משמעו בפשטותו, שר' נחמן עצמו הוא א"י האמיתית, ובכל מקום בו הוא נמצא, נמצאת היא. א"י שלו (ונדמה לי שהדבר נכון גם לגבי צדיקים חסידיים לא מעטים בתקופתו, ואולי אף לאחר מכן) היא מטאפיזית, ומתקיימת בכל מקום בו מתקיימת חצרו של הצדיק, שאליה מתאספים חסידיו.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 22:38 לינק ישיר 

ובכלל, נדמה לי שיש עוד כמה דברים שאדם סביר רוחו אינה אמורה להיות נוחה מהם בחסידות הזאת.
ולגבי ר"נ אני לא באמת יודע מה היה טיבו, והאם אכן הוא היה אדם סביר. יש לי חשדות כבדים שלא ממש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 22:47 לינק ישיר 

ירוחם
הסברתי למה צריך מקום גשמי. זה בערך מאותו סיבה שאתה צריך מקום גשמי לגור. כלומר חוץ מהכורח הגופני לקורת גג אתה מרגיש שזה נותן לך מקום בעולם למשפחתך וכו'. וכך מי שרוצה לקבוע עצמו בנקודה רוחנית מרגיש שהוא צריך איזה מקום גשמי בכדי לאשר שזה קיים אצלו.

אמשלום
נכון אבל בזמנו של ר' נחמן לא היה כ"כ פרקטי לגור בא"י כמו היום. ויש להניח שהסיבה העקרית שהוא לא התיישב בה הוא זאת וכל הדברוים על שהוא בחי' אר"י הם אחרי המציאות הזאת. ר"נ אמר שהיה רוצה לעלות לא"י ולהיקבר שם אלא שחושש ששם לא יבאו על קברו. כלומר מכיון שהחסידים שלו גרו בחו"ל. אם היה המצב כמו היום שהחסידים יגורו פה מסתמא היה גם גר פה.
יש קטע בלקו"מ שבו אומר בפירוש שכשהוא מדבר על א"י הוא מדבר בפשטות על הבתים שם.

מיכי
נא נמק מה לא סביר בעיניך בחסידות הזאת.
לא שאני ממליץ להצטרף אליה אלא שאמירות סתמיות כאלו לא אומרות כלום.
בכל זאת כנראה יש משהו בה שנותן תקווה ונחמה לאנשים רבים. 
ולא חייבים להצטרף לחסידות בכדי לקבל את הטוב שבה. אפילו לא חייבים להאמין שר' נחמן היה "אדם סביר".[מה זה בכלל?. לפי ההסברים שלך זה מי שהוא רציונלי ולא רציונליסט] קבל את האמת ממי שאמרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 22:58 לינק ישיר 

ירוחם
אני לא מאמין שיש כח לאדם חי או מת לכפות רצונו על הב"ד של מעלה.
[אם כי הברסלבים אוהבים להביא מקור  מדוד המלך שאמר ח' פעמים אבשלום בני והביאו לג"ע.איך תסביר את הסיפור הזה?]
ואני חושב שמי שנוסע לקבר על סמך הבטחות כאלו הוא טיפש או תמים. מה גם שכמו שהבאת בתורה יש הבטחות יותר טובות למי שמאמין למשה רבינו.
אני נסיתי להסביר על מה ההבטחות האלו מדברים בכלל. 
ר' נחמן ידע נפש בהמתו שאוהבים הבטחות כאלו וחשב שעל ידי זה יגיעו בסוף לתוכן האמיתי שהוא מכר. [כמו בענין הפמוטים שהבאתי לעיל.] נוסף לכך שניחן בכח להגיד את דבריו בבטיחות גדולה שנותן לאנשים חשק להאמין לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 23:15 לינק ישיר 

יהי אור
אספר לך בדיוק למה חסידות זו בעייתית.
א. לפני שנה  התפללתי שחרית ןמוסף של ר"ה  בכותל. כרגיל היו שם מספר מניינים, אחד מהמניינים היו  חסידי ברסלב, הם התפללו  ליד המנין שהתפללתי בה.
ה
צעקותיהם הריקודים והתנהגותם המשונה הפריע אמנם לתפילתנו, אבל  למרות חינוכי  ההונגרי , כחניך עצכח התיחסתי אליהם בסבלנות וסובלנות,  הבנתי כי גם להם יש את הזכות להתפלל כרצונם, ונזכרתי בהלכה- על הניזוק להרחיק את עצמו.

אבל לקראת תפילת מלכויות- הוציאו הנחנחים פוסטר ענק של רב מסוים- הניחו אותו על כסא , והחלו לרקוד לפניו במעגלים בשאגות להכתרתו - במלכויות.  מתפללים אחרים החלו לצעוק ולמחות, היו שניסו להוציא את הפוסטר ולהוריד את הכסא. אבל הנחנחים היו אלימים והיכו. בנס- כי הציבור לא היה קנאי- לא נגמר העניין בשפיכות דמים.
לא סיפרו לי את זה, אם היו מספרים לא הייתי מאמין, אבל במו עייני ראיתי.

לבית הכנסת שבו אני מתפלל,  מגיעים לפעמים גם כמה מהחסידים החדשים- חוזרים בתשובה עם זקן ופאות ציציות בחוץ  כדרך החסידים, יש להם רב מדריך, שהוא גם מורה רוחני.
חוץ מהסממנים החיצונים והכיפה הגדולה עם נח נח נחמן מאומן. אין להם כל מושג בהלכה בהנהגות התפילה וכ'  הרב המדריך שלהם- כנראה מיחס יותר משקל לכתיבת נחמן על כיפותיהם מאשר ההלכה אלמנטרית.

אין לי רצון להמשיך. אבל כל אדם הנתקל בהם- מבין בדיוק את מה שכתב ר' מיכי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 23:30 לינק ישיר 

ירוחם
אני לא מדבר על האנשים שאתה מתאר בכלל. אני מדבר על אנשים רציניים ויר"ש וחכמים שבברסלב. [אם אתה לא מכיר אתן לך כמה כתובות]
חשבתי שכאן אפשר לדון ברצינות על טענותיהם ודרכיהם ולא רק לספר סיפורים של רוקדים ברחובות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 23:39 לינק ישיר 

למי שלא יודע. אז הננחנים הם כת מועט מאד בברסלב. אלא שהם מאד צעקנים ורועשים לפי הערכות היותר מפרגנות זה מסתכם בכמה מאות. חוץ מזה יש מאות ואלפים אנשים נורמליים וסבירים ששייכים ומצטרפים לברסלב  אלא שלא עושים את זה בקולות ושטייות גדולים כ"כ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2011 00:01 לינק ישיר 

אף פעם לא היו מקובלים בציבור הכללי חרדי, היו נרדפים כל השנים וכל הזמנים עוד לפני שהתחיל העניין של חזרה בתשובה,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2011 00:20 לינק ישיר 

מקס
יפה מאד שפתאום הנהגות הציבור החרדי מתחיל להיות מקור בשבילך.
חשבתי שכאן חושבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2011 00:48 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
מקס
יפה מאד שפתאום הנהגות הציבור החרדי מתחיל להיות מקור בשבילך.
חשבתי שכאן חושבים.

תשמע ידידי בתחילת האשכול אתה אומר ובצדק שאתה יודע את דעת החושבים שכאן,

הגבתי רק לומר שלעשות הבדל בין קרמר או שפירה או שכטר לבין ברלנד ונחנח וכדומה ?? היא רק מפנים לחוץ מבחינת הציבור הכללי החרדי, הנחנח לא מתביישים לעושות זאת בחוץ והם כן מתביישים, אבל לעצם הדעות והטירף לעומק אין הבדל,
לא אהבו אותם אף פעם, עוד לפני שהתחילו לבוא אליהם הבעלי תשובה, זאת העובדה,

האם זה נכון לרדוף אותם ?! בוודאי שלא !! אסור לרדוף ולשנוא אף יהודי,
האם יש שם הנהגה נורמלית ? אף פעם לא היית שם הנהגה נורמלית !
אני אומר זאת כלפי ההנהגה הרגילה החרדית אשכנזית, כמו הרב שכטר והרב קרמר כהיום, ולגבי קודמיהם,

תראה חב"ד למשל גם הולכת בכיוון הזה, ביום שהחליטו לא לקיים מנהיג לקהילה אחרי מותו של הרבי, הם ילכו בדרך של ברסלב,
ושוב אני מדבר כלפי חב"ד הנורמאלי,

קהילה שאין להם שכל בסיסי באיך לנהל קהילה, שלא יבואו בטענות אחרי דור או שנים, שכל טיפש יעשה מחב"ד מה שבראש שלו,
כל חברה וקהילה חייבת מנהיג חיי ונושם את הציבור החיי,

מה חשב לעצמו ר' נחמן בעצמו ??  אם באמת היה חכם אז אייך חשב שיראה החסידות שלו בלי מנהיג חיי ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2011 00:55 לינק ישיר 

יהי אור!
שמחתי מאוד על האשכול שלך, מאחר וידעת להפריד חזק בין חסידי ברסלב לרבי נחמן, בין ההידבקות לצדיק לבין העניין הסוציולוגי רוחני בירידה לאומן.
נוסף לזה הייתי חושב שהיה לתועלת שתפתח אשכול על ברסלב בקווים כלליים, מה הם עיקרי תורתו של רבי נחמן, מה מושך כל כך בתורתו אלפי אנשים, מה הטענות נגד משנתו וכוו', אני בעצמי רוצה להיכנס לבירור משנתו.
דומני שהיה פה פעם אשכול בעקבות ירמיה כהן, אבל לא יזיק לפתוח עוד הפעם אשכול.
אבל הייתי שמח שתתן לנו כמה קווים כללים ביסודות משנתו של רבי נחמן, מאחר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2011 03:09 לינק ישיר 

יהיאור כתב:

אי אפשר להכחיש שקיים שם מימד רוחני אמיתי. למי שמעוניין כמובן. 

אי אפשר להכחיש שאפשר להגדיר מימד רוחני בכמה אופנים...

לא כל אקסטזה היא מימד רוחני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2011 03:10 לינק ישיר 

מקס
בהחלט יש הבדלים גדולים בין דעות ושיטות הננח לקרמר. וכן בין קרמר לשכטר וביניהם לברלנד וביניהם לשיק וכו'. דרכי הננח זרים לכולם לא פחות משהם זרים זה לזה.
אם אתה חולק על איזה שיטה שלהם תגיד.זה שאין להם מנהיג חי לא בדיוק נכון כי כל השמות שמיניתי הם בהחלט מנהיגים עם לא פחות הנהגה מכל אדמור אחר. רק שהם לא כ"כ מאפילים על היסודות בדרך שהם מנחילים כביכול ונותנים הרבה יותר מקום לעבודה אישית ממקום אחר

במקום שרוב הקהלות נמצאים היום עם מנהיגיהם לא נראה לי שלקבוע שלא צריך מנהיג חי ולסדר איזה דרך בזה הוא אופציה כ"כ רעה.

חוץ מזה חשוב להבין שהענין של ר' נחמן לא היה להקים קהלה. בזמנו לא היה כמעט קשר בין אדמור ובין שירותי קהלה. ענין האדמור היה לענין העבודה האישית של כל אחד והקהלה נתנה השירותים שהיא צריכה לתת. ובזה עשו בברסלב דבר חכם מאד שגם עכשיו אפשר להיות חסיד ל ר' נחמן בלי להשתייך לקהלה שלו מכיון שאין באמת קהלה שממשיך דרכו כביכול. וממילא מי שמחפש רב בשביל התקדמותו האישית ר 'נחמן הוא הצעה טובה.

ובעיקר לא רציתי לדן על אנשים וקהלות ופוליטיקה אלא על השיטה והענים לכשעצמו.

עיקר התשובה לדבריך זה שלא מדברים פה על השתייכות קהלתית כלל אלא על השתייכות אישית פנימית. בקהלה כל אחד ישתייך לאיפה שהוא רוצה. וגם אם הוא עם איזה קבוצה של ברסלב בסוף הם גם נהיים פחות או יותר שווים לכל קהלה חרדית. [ראה מה קורה בקהלות של ה"שול" על כל פלגיו שהם פחות או יותר קהלות חרדיות נורמליות ואפיל שובו בנים נמצא בכיוון הזה]

עד השנים האחרונות ברסלב בכלל לא היו קהלה וממילא אין מה לדבר שהם תמיד היו כך וכו'. היתה קבוצה של עשרות אנשים. שזה לא מספיק לדון בכלל על התנהגות של קהלה למשל לא היה חדר או ישיבה וכו'.

וזו המעלה שאני מוצא בר' נחמן שלמעשה באיזהו אופן הוא עשה לנצחיות את המציאות הראשונית של קהלה שמבוססת על משהו רוחני ורציני ולא יתאבן אחרי קצת זמן ע"י ההנהגה וההמשכיות.

תוקן על ידי יהיאור ב- 09/09/2011 03:14:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2011 03:18 לינק ישיר 

אלי 
ברור שאפשר להגדיר חוויה רוחנית דתית בהרבה אופנים. וכמו כן רוחניות. ואפשר לדון אם זה מוכיח משהו כו'.

אבל בלי קשר לדיון הזה במהותה חוויה דתית הוא מה שנחווה כחוייה דתית. ויש לזה איזה הגדרה בקיצור הדבר הזה נמצא. אפשר להגיד שהוא דמיון וכו' אבל אי אפשר להכחיש מציאותו. 
ומי שמקבל את הדת כמשהו אמיתי. שלפי הנחה זו הולך אשכול זה, ונא לא לערב כאן דיון על אמיתת הדת, בהכרח שייחס איזה חשיבות לחוויה הזאת. ולא נראה לי שחויות שכתובים בתנ"ך הם משהו אחר מאיזה סוג של אקסטזה דתית. מי שיודע איך להגיע לאקסטזה כזאת לא יצטרך לדבר כמו מיימוני בשם הרב מבוסטון שאמונתו מבוססת על איזה זכרון ילדות של החוייה כי יוכל לומר שהוא מאמין באלקים כי הוא פגש אותו בראש השנה אצל ר' נחמן...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אומן אומן ראש השנה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.