לא ראיתי בדבריך דבר אחד שמתייחס למה שטענתי באשכול הזה. את דעתך על הנהגה ציבורית תוכל לכתוב במקומות אחרים. למה להכניס אותו בכח לכל מקום?
מציתי את הנושא איתך.
נשלח ב-10/9/2011 23:07
יהיאור כתב:
לא ראיתי בדבריך דבר אחד שמתייחס למה שטענתי באשכול הזה. את דעתך על הנהגה ציבורית תוכל לכתוב במקומות אחרים. למה להכניס אותו בכח לכל מקום?
מציתי את הנושא איתך.
לא עבר ארבע דקות מתגובתי ונשלח כבר תגובתך, מה זה אומר ?? כלומר אחרי דקא כבר כתבתה וכבר שלחת,
חבל לי באמת לענות לך שוב,
נשלח ב-10/9/2011 23:15
מקס מצטער מאד על הפגיעות בך. מה נעשה אבל אתה לא נוהג לענות על מה שאומרים לך אלא לחזור שוב ושוב על דעתך בתוספת אי אלו משלים ועובדות ושגיאות כתיב.
נשלח ב-10/9/2011 23:19
יהיאור כתב:
ושגיאות כתיב.
אהבתי
נשלח ב-11/9/2011 01:18
לילה טוב יהי! תודה רבה על המאמר המרתק והמאלף של משה ווינשטוק. אני רק אומר שלפי מה שהבנתי באמת כל המרואיינים משתמשים עם הכלי האדיר הזה של הנסיעה וההמון וכוו'; כלומר לא רבי נחמן עומד במרכז; ועדיין הדברים צריכים תלמוד ועיון; עדיין אני מוכה הלם מהעוצמות האדירות שהאנשים מקבלים שם; אני חייב לומר שזה הכניס אותי לקנאה עצומה בחוויות הרוחניות האלו; אבל אני כן מאמין ובטוח שעם הכנה נכונה אוכל לזכות לזה בארץ הקדושה עם קרבת אלוקים אמיתית במקום שהקב"ה קבע שהוא משרה את שכינתו ואת קדושתו.
נשלח ב-11/9/2011 12:34
צבי דבריך נכונים מאד. ולא עוד, אלא שנדמה לי שרוב האנשים המתוארים שם פשוט לא רגילים בכלל לשום חוויה דתית בעלת עוצמה. מי שיודע את הדרכים לזה לא צריך להגיע עד אומן. ובכל זאת כנראה שזה עוזר לאנשים להגיע לזה . הבאתי את המאמר בעיקר בגלל הסתירה שאנשים אלו מרגישים בין דמותם הרציונלית לכאורה לבין הנסיעה וכו'.
נשלח ב-11/9/2011 13:31
אומן: בואו לראש השנה
עכשיו מצאתי באתר ברסלב סיטי: שיעור וידאו נפלא מאת הרב שיק שמסביר בצורה ברורה כדרכו בקודש את העניין של הנסיעה לאומן לראש השנה. צפו והשכילו!
לילה טוב יהי!
תודה רבה על המאמר המרתק והמאלף של משה ווינשטוק.
אני רק אומר שלפי מה שהבנתי באמת כל המרואיינים משתמשים עם הכלי האדיר הזה של הנסיעה וההמון וכוו';
כלומר לא רבי נחמן עומד במרכז; ועדיין הדברים צריכים תלמוד ועיון; עדיין אני מוכה הלם מהעוצמות האדירות שהאנשים מקבלים שם; אני חייב לומר שזה הכניס אותי לקנאה עצומה בחוויות הרוחניות האלו; אבל אני כן מאמין ובטוח שעם הכנה נכונה אוכל לזכות לזה בארץ הקדושה עם קרבת אלוקים אמיתית במקום שהקב"ה קבע שהוא משרה את שכינתו ואת קדושתו.
יש הרבה בקהילות החרדיות, מה אתה מתרגש יש לדוגמא את ר' צבי מאיר זילברברג הרבה יותר עומק והרבה יותר נורמאלי מברסלב, ויש עוד הרבה,
תשמע: ע"ז באמת מושך ולכן יש כל כך הרבה אזהרות בתורה בעניין,
נשלח ב-12/9/2011 03:18
במחילה ממך מקס אבל לא הצגת טיעון רציני אחד למה זה יהיה עבודה זרה. לא כאן ולא באשכול שלך על ר' אלימלך. כמו כן מנא לך שלר' צבי מאיר יש יותר עומק מברסלב. יש רבים שסבורים להיפך. ושוב, כתבת ללא שום הנמקה. זה לא מתאים בכלל
כל מי שמתפלל למשהו או מישהו אחר שהוא לא אלוקים, עובד ע"ז, הסיפורים שמבקשים מר' נחמן שיהיה מליץ יושר- זה בולשיט, מבקשים ממנו שיעמוד בהבטחתו ויוציא אותם מהגהנום. מבקשים ממנו ממש- פרנסה ישועה שידוכין ורפואות. ממנו ומכל המתים. יהיאור עיין ברמב"ם הלכות עובד כוכבים בעיקר ההקדמה. וראה שהוא ראה ברוח הקודש את ר' נחמן ואת האחרים- כת דיליה. ועל זה אמרו חכמנו-כל מה שהולך כברווז ומגעגע כמו ברוז ונראה כמו ברווז הוא ברווז. למרות שאתה קורא לו תרנגול.
נשלח ב-12/9/2011 13:41
נראה לי שרבים יסכימו שבתופעת הנהירה לאומן וכל הכרוך בה מעורבים היבטים בעיתיים (בלשון המעטה). השאלה היותר מענינת היא האם אדם יכול לנתק עצמו מהיבטים אלה ולהתחבר רק לטוב שניתן להפיק מהנסיעה או שמא מדובר בעסקת חבילה.
כדוגמה (משעשעת) להתייחסות בעיתית לנסיעה אתם מוזמנים לעיין בקישור זה. דוגמה אחרת היא שביב שיחה ששמעתי במו אזני בין שני נערים ברחוב (אינני יודע מי הם - שמעתי רק 2-3 משפטים והמשכתי בדרכי). האחד ניסה להסביר לחברו למה כדאי להגיע לאומן. הוא אמר "הכותל זה בסך הכל אבנים, אבל באומן נמצאת נשמה גבוהה כל כך, אז איך אפשר להשוות בכלל?!"
ואני תוהה האם ההכנה הנפשית המודגמת בדבריו היא הכרחית על מנת לזכות לשפע מאותה נשמה, או שניתן לאכול את התוך ולהשליך את הקליפה.
נשלח ב-12/9/2011 14:58
יהיאור כתב:
במחילה ממך מקס אבל לא הצגת טיעון רציני אחד למה זה יהיה עבודה זרה. לא כאן ולא באשכול שלך על ר' אלימלך.
כל עבודה שקרית\דמיונית\רוחנית היא ע"ז, רק אם זה ממש לא לוקח את האדם ומוציאו מעולמו, כמו אהבת האלוקים אהבת הזולת אהבת המוזיקה וכדומה, שאר הדברים הם ע"ז כי הם מוציאים את האדם מעולמו,
כמו כן מנא לך שלר' צבי מאיר יש יותר עומק מברסלב. יש רבים שסבורים להיפך. ושוב, כתבת ללא שום הנמקה. זה לא מתאים בכלל
תראה ידידי אני מכיר את שניהם, הסבר אחד ועמוק אני אתן לך וזה יספיק, כידוע חוץ מר' יעקב מאיר אף אחד שם לא מעיז לצטט גודל הדור אחר (כמו ר' צדוק התניא ועוד ועוד) חוץ מר' נחמן, כלומר ההשכלה שלהם היא רק ר' נחמן, וזה גם מה שהם נותנים לתלמידיהם, מה שאין כן ר' צבי מאיר לא מוגבל בהשכלתו הוא לומד ומלמד את כל ההגות החסידית והליטאית,
תוקן על ידי maxmen ב- 12/09/2011 15:13:57
נשלח ב-12/9/2011 15:22
יהיאור כתב:
מואדב
אבל גם אם אולי ר' נחמן לא רצה את זה. [לגבי ארץ ישראל זה נשמע, לגבי נשיהם וטפם הרי כך נהגו גם בימיו ועד היום הזה בגור למשל] עיקר טענתי בעד הוא כי אנחנו [יש מאתנו] צריכים את זה. ומה נעשה שהאירוע מתקיים בחו"ל.
מצוות ישוב ארץ ישראל - יש.
השאלה אם מותר לצאת לחו"ל, ואם מותר - לאיזה צורך - קיימת.
מנגד, אין שום ציווי לחוות חוויה דתית. עברתי על השו"ע, ולא מצאתי שם מצווה של חוויה.
מה לך זורק מצוות ברורות והולך אחרי החשק שלך?
נשלח ב-12/9/2011 15:28
מואדיב כלום לא שמענו על מטא הלכה?
נשלח ב-12/9/2011 15:33
עציוני הוא אמר "הכותל זה בסך הכל אבנים, אבל באומן נמצאת נשמה גבוהה כל כך, אז איך אפשר להשוות בכלל?!"
האם הוא לא צודק?- על הכותל נאמר- שלא זזה ממנו השכינה, אלפיים שנה? נשמת ר' נחמן זו נשמה צעירה ואקטיבית.