בית פורומים עצור כאן חושבים

אומן אומן ראש השנה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/9/2011 15:47 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
מואדיב
כלום לא שמענו על מטא הלכה?

שמעתי שיש מקומות בהם מתה ההלכה.

העיקר החוויה.

"אל תראה אותי ככה! אני מאמין בלב! אני אוהב את הצדיק! סבא שלי היה גר ליד בית כנסת! עזובותך מצוות, העיקר מה אני מרגיש בלב!"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 16:02 לינק ישיר 

מואדיב
וכבר נשתברו קולמוסים ואין כאן מקומו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2011 06:28 לינק ישיר 

http://www.ybook.co.il/htmls/%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%9F.aspx?c0=21606&bsp=21540&bss3468=13012

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2011 21:35 לינק ישיר 

מואדיב
בתורה שלי כתוב ואהבת את ה' אלקיך, את ה' אלקיך תירא, ולדבקה בו, וכו' וכו'.
אם אלו הם לא חוויה אני לא יודע מה כן חוויה. 

מקס
רצ"מ אכן מצטט את כולם, אך לא מוכר שום עומק. ויותר נורמלי מברסלב הוא וודאי לא. 
זה שהחלטת שרגשי עבודת ה' הם עבודה זרה משא"כ מוזיקה וספורט הוא אמ וממילא לא ע"ז כמובן נובע מדעתך הרחבה והעמוקה ומה לנו לנסות אפילו לחלוק על כך או לבקש מקור לחידוש כזה בהלכות עבודה זרה. 

לענין הבקשה על קברי צדיקים כבר דנו בזה הפוסקים ועכ"פ גם האוסרים לא טענו שזה ע"ז אלא שזה דורש אל המתים. וראו בשו"ת מנחת אלעזר שהוכיח מהרבה מקורות בחז"ל שנהגו לדבר אל המתים ולבקשם שיתפללו עלינו וכדו'. 

בכל אופן באופן כללי באשכול  לא ראיתי תגובה אחת לענין שאמרתי אלא הכל דעות קדומות וסיפורים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2011 21:56 לינק ישיר 

ירוחם
הסתכלתי ברמב"ם שציינת. ולא זכיתי למנות שם את הדילוגים שבו מרמז על רבי נחמן. אולי תגלה לנו אתה במה כל זה קשור בכלל לנושא של עבודה זרה. עם מקורות מהלכות עבודה זרה, לא מהבטן שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 00:19 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
מואדיב
בתורה שלי כתוב ואהבת את ה' אלקיך, את ה' אלקיך תירא, ולדבקה בו, וכו' וכו'.
אם אלו הם לא חוויה אני לא יודע מה כן חוויה. 

...

שמא כבודו מתבלבל בין ציווי לבין חוויה? אהבה היא רגש. יראה היא רגש. לא חוויה. אין ציווי לחוות את האהבה, או היראה. יש ציווי לאהוב או לירא.

ודאי, אגב, שגם לפי פרשנותך, אין בתורה ציווי לאהוב את קברו של צדיק כלשהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 04:37 לינק ישיר 

מואדיב
ברור שאין מצווה לאהוב את קברו של הצדיק. אלא שכנראה הקבר או הנסיעה גורמים לאנשים לחוות את הרגשים של אמונה אהבה ויראה.=כלפי השי"ת, לא כלפי הצדיק. 

לא הבנתי מה לי אם יש ציווי לאהוב. האהבה הזאת היא בהחלט חוויה. כמו שהסביר הרמב"ם וכל הראשונים. 
וכל דת מוכרחת להיווסד על חוויה דתית, כמו שכתבתי, למה אנו צריכים לדבר כמו מיימוני והרב סאליויציק על חוויות הילדות כיסוד האמונה אולי מי שנוסע לאומן יכול לדבר על זה כאן ועכשיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 08:12 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
מואדיב
ברור שאין מצווה לאהוב את קברו של הצדיק. אלא שכנראה הקבר או הנסיעה גורמים לאנשים לחוות את הרגשים של אמונה אהבה ויראה.=כלפי השי"ת, לא כלפי הצדיק. 

לא הבנתי מה לי אם יש ציווי לאהוב. האהבה הזאת היא בהחלט חוויה. כמו שהסביר הרמב"ם וכל הראשונים. 

וכל דת מוכרחת להיווסד על חוויה דתית, כמו שכתבתי, למה אנו צריכים לדבר כמו מיימוני והרב סאליויציק על חוויות הילדות כיסוד האמונה אולי מי שנוסע לאומן יכול לדבר על זה כאן ועכשיו.

אולי נלך צעד אחד אחורה: "ואהבת את ה'". מה פירוש "לאהוב"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 10:37 לינק ישיר 

יהיאור
הסתכלתי ברמב"ם שציינת. ולא זכיתי למנות שם את הדילוגים שבו מרמז על רבי נחמן.

עם כל הכבוד לר' נחמן- ולאלו שעושים שהפכו אותו לענק ומגלומן- שמו עדיין לא מופיע בדילוגים לא בתנ"ך ולא ברמב"ם.
הרי אתה ואחרים- לא הרבה- יודעים שאסור להתפלל לשום ישות אחרת חוץ מלאלוקים, אלא מה -הם מוצאים תירוץ- 
אנחנו לא מתפללים אל ר' נחמן- אלא היות והוא היה צדיק. ויש לו מהלכים  במלכותא דרקיעה,
ואנו מבקשים ממנו שיהיה שליח, ויסדר לנו את הענינים עם ה'. כי הרי הוא מקורב אל אלוקים- וכמאכער- יסדר את הענינים יותר טוב מאתו. כי כאמור יש לו קשרים ומהלכים שם למעלה.
וכנגד זה כתב הרמב"ם את מה שכתב בפתיחה להלכות ע"כ. על המקורבים אל אלוקים, הוא אמנם לא הזכיר את ר' נחמן, אבל בהחלט התכוון עליו ועל המשיח בברוקלין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 11:09 לינק ישיר 

"ויקרא את שמו נח לאמר זה ינחמנו ממעשנו ומעצבון ידינו"
הרי לך נחמן ועיקר מהות תורתו להביא שמחה ונחמה ולהוציא
מהעצבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 11:21 לינק ישיר 

דייר כתב:
"ויקרא את שמו נח לאמר זה ינחמנו ממעשנו ומעצבון ידינו"
הרי לך נחמן ועיקר מהות תורתו להביא שמחה ונחמה ולהוציא
מהעצבות.

עַל כֵּן אָמַרְתִּי שְׁעוּ מִנִּי אֲמָרֵר בַּבֶּכִי אַל תָּאִיצוּ לְנַחֲמֵנִי עַל שֹׁד בַּת עַמִּי:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 11:33 לינק ישיר 

מדרש רבה על בראשית

ויקרא את שמו נח לאמר ר' יוחנן ורבי שמעון בן לקיש רבי יוחנן אמר לא המדרש הוא השם ולא השם הוא המדרש לא הוה צריך קרא למימר אלא נח זה יניחנו או נחמן זה ינחמנו אלא בשעה שברא הקב"ה את אדם הראשון השליטו על הכל הפרה היתה נשמעת לחורש והתלם נשמע לחורש כיון שחטא אדם מרדו עליו הפרה לא היתה נשמעת לחורש והתלם לא היה נשמע לחורש כיון שעמד נח נחו ומנא לן נאמר כאן נייחה ונאמר להלן (שמות כג) למען ינוח שורך וחמורך מה נייחה שנאמר להלן נייחת שור אף נייחה שנאמר כאן נייחת שור ר' שמעון בן לקיש אמר לא השם הוא המדרש ולא המדרש הוא השם ולא הוה צריך קרא למימר אלא או נח זה יניחנו או נחמן זה ינחמנו אלא עד שלא עמד נח היו המים עולים ומציפים אותם בתוך קבריהם ב' פעמים כתיב (עמוס ה) הקורא למי הים כנגד ב' פעמים שהיו המים עולים ומציפין אותן בתוך קבריהם א' בשחרית וא' בערבית הה"ד (תהלים פח) כמו חללים שוכבי קבר שוכבים שלהם חללים היו כיון שעמד נח נחו נאמר כאן נייחה ונאמר להלן נייחה (ישעיה נז) יבא שלום ינוחו על משכבותם מה נייחה האמור להלן נייחת קבר אף נייחה האמורה כאן נייחת קבר רבי אליעזר אמר לשם קרבנו נקרא שנאמר (בראשית ח) וירח ה' את ריח הניחוח ר' יוסי בר רבי חנינא אמר לשם נחת התיבה נקרא דכתיב ותנח התיבה אמר ר' יוחנן לא שמשו המזלות כל אותן י"ב חדש אמר לו ר' יונתן שמשו אלא שלא היה רישומן ניכר לא ישבותו רבי אליעזר ורבי יהושע רבי אליעזר אמר לא ישבותו מכאן שלא שבתו ורבי יהושע אומר לא ישבותו מכאן ששבתו:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 11:50 לינק ישיר 

רש"י בראשית פרק ה פסוק כט

(כט) זה ינחמנו - ינח ממנו את עצבון ידינו, עד שלא בא נח לא היה להם כלי מחרישה והוא הכין להם, והיתה הארץ מוציאה קוצים ודרדרים כשזורעים חטים, מקללתו של אדם הראשון, ובימי נח נחה, וזהו ינחמנו, ינח ממנו. ואם לא תפרשהו כך, אין טעם הלשון נופל על השם, ואתה צריך לקרות שמו מנחם:

הבעיה היום עם הנח נח כי  הוא נתן להם מחרשה- שלא יהייו קוצים ודרדרים, ואלו של היום זנחו את המחרשה ותמלא הארץ קוצים ודרדרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 14:29 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
הרי אתה ואחרים- לא הרבה- יודעים שאסור להתפלל לשום ישות אחרת חוץ מלאלוקים, אלא מה -הם מוצאים תירוץ- 
אנחנו לא מתפללים אל ר' נחמן- אלא היות והוא היה צדיק. ויש לו מהלכים  במלכותא דרקיעה,
ואנו מבקשים ממנו שיהיה שליח, ויסדר לנו את הענינים עם ה'. כי הרי הוא מקורב אל אלוקים- וכמאכער- יסדר את הענינים יותר טוב מאתו. כי כאמור יש לו קשרים ומהלכים שם למעלה.

ירוחם,
ראה אבות דרבי נתן בפתיחה:

על ידי משה ניתנה תורה בסיני שנאמר: (דברים ה) "ויכתבם על שני לוחות אבנים ויתנם אלי". ולהלן הוא אומר: (ויקרא כו) "אלה החוקים והמשפטים והתורות אשר נתן ה' בינו ובין בני ישראל בהר סיני ביד משה".

תורה שנתן הקדוש ברוך הוא לישראל, לא נתנה אלא על ידי משה,
שנאמר: "ביני ובין בני ישראל".
זכה משה להיות שליח בין בני ישראל למקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 14:34 לינק ישיר 

רק אחרי שבני ישראל ביקשו, אחרת היו שומעים ומקבלים ישירות כמו עשרת\שני הדיברות,

בכל אופן אומרים חז"ל למה לא יודעים את קבורת משה רבינו, כי יעשו מקברו ע"ז כמו באומן, 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אומן אומן ראש השנה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.