בית פורומים עצור כאן חושבים

אומן אומן ראש השנה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/9/2011 14:51 לינק ישיר 
בלי התורה לא תהיה הבנה..

בשביל להבין את חסידות ברסלב צריך להבין את תורת ברסלב

דבריו של ר' נחמן מברסלב לא בנויים על סיפורים אלא על תורה

מי שרוצה לשמוע על קצה המזלג עומק הענין של אומן ומה שמסביב 
שיכנס לאתר הזה

http://www.or-hanetzach.co.il/

(הענין של אומן תלוי בחקירה האם האדם יכול לתקן את עצמו בלי צדיק??
או במילים אחרות האם לפי התורה חייבים את הצדיק יסוד עולם?? )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 14:57 לינק ישיר 

msorti כתב:

זו השקפת התורה: 

במדבר פרק יא

וַיּאמֶר לוֹ משֶׁה הַמְקַנֵּא אַתָּה לִי ?!  וּמִי יִתֵּן כָּל עַם יְקוָק נְבִיאִים כִּי יִתֵּן יְקוָק אֶת רוּחוֹ עֲלֵיהֶם:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 15:23 לינק ישיר 

אלוקים הוא מיסד העולם, והוא יסוד העולם -ושום בשר ודם שהיום הוא פה ומחר נעלם,
גוף שנתון לחסדי התולעיים לאחר מותו. והופך לגוף טמא. לא יכול להיוד יסוד העולם אפילו ברמז.
הנה דיבורים של ע"ז להשוות בן תמותה, ליסוד העולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 16:38 לינק ישיר 

maxmen כתב:

זו השקפת התורה: 

במדבר פרק יא

וַיּאמֶר לוֹ משֶׁה הַמְקַנֵּא אַתָּה לִי ?!  וּמִי יִתֵּן כָּל עַם יְקוָק נְבִיאִים כִּי יִתֵּן יְקוָק אֶת רוּחוֹ עֲלֵיהֶם:

כמו שאמרתי משה ידע שהוא הצדיק יסוד עולם אלא שמצידו הוא רצה שכולם יהיו

ולכן הוא אמר מי יתן כלומר הוא יודע שלפי האמת הם לא...

מענין למה שכחת את כל העניינים המדברים בשבח משה רבינו שהוא אב לכל הנביאים כו' כו' כו'

ופתאום נזכרת רק בפסוק אחד (שבעצם הוא ראיה הפוכה ממה שהבאת)

מענין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 16:41 לינק ישיר 

בס"ד

במדבר י"ג פס' כ"ב: "ויעלו בנגב ויבא עד חברון..."

רש"י: ויבא עד חברון - (סוטה לד) כלב לבדו הלך שם ונשתטח על קברי אבות שלא יהא ניסת לחבריו להיות בעצתם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 16:41 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אלוקים הוא מיסד העולם, והוא יסוד העולם -ושום בשר ודם שהיום הוא פה ומחר נעלם,
גוף שנתון לחסדי התולעיים לאחר מותו. והופך לגוף טמא. לא יכול להיוד יסוד העולם אפילו ברמז.
הנה דיבורים של ע"ז להשוות בן תמותה, ליסוד העולם.

אתה חי כאן בעולם הזה?!

מה זה חדש לך??

מה יש עוד אנשים שחושבים שזו ע"ז?! (למה להיות תקוע ולא להגדיל ראש וללמוד קצת יותר בעיון?)

מה אתה לא מכיר את מאמרי חזל שבין דור שאין בו לו' צדיקי יסוד עולם?

ויש עוד המון מקורות לזה??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 16:46 לינק ישיר 

msorti כתב:
(

מענין למה שכחת את כל העניינים המדברים בשבח משה רבינו שהוא אב לכל הנביאים כו' כו' כו'

מענין...

תראה: אם אתה צודק אז מספיק לי משה רבינו למה לי אומן ושאר ע"ז,

אבל לשטתי הרי משה לא רצה בכך, להפך יהושע חשב כמוך ומשה אמר לו בלשון חריף מה אתה מקנא בהם הלוואי שכולם יהיו נביאים ואז יהיה ותמלא הארץ דעה את השם, אבל כל זמן שצריך אדון ועבד ?! (= אליל ומאמין באליל) אז לעולם לא נגיע לשלמות העולם והאלוקים, כי אז כל אישיות יהיה תלוי בגדול ממנו אז ההוא לא מושלם בהכרח,

יסוד והיסודות של התורה והיהדות היא שכל אדם יהיה אלוקים, ויסוד היסודות של הנצרות היא שכל אדם יהיה עבד לאדונו, ויסוד היסודות של הכתות היא שכל אדם יהיה עבד לקבר\להשקפה וכדומה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 16:46 לינק ישיר 

ירוחם
אנחנו לא מבקשים מר' נחמן בעצמו, ולא ממנו כאמצעי כי יש לו מהלכים במתיבתא דרקיעא. ראה נא בהודעת הפתיחה שלי מה כן אני רוצה מר' נחמן. חבל שמגיבים על מה שלא כתוב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 16:58 לינק ישיר 

maxmen כתב:
(

מענין...

תראה: אם אתה צודק אז מספיק לי משה רבינו למה לי אומן ושאר ע"ז,

אבל לשטתי הרי משה לא רצה בכך, להפך יהושע חשב כמוך ומשה אמר לו בלשון חריף מה אתה מקנא בהם הלוואי שכולם יהיו נביאים ואז יהיה ותמלא הארץ דעה את השם, אבל כל זמן שצריך אדון ועבד ?! (= אליל ומאמין באליל) אז לעולם לא נגיע לשלמות העולם והאלוקים, כי אז כל אישיות יהיה תלוי בגדול ממנו אז ההוא לא מושלם בהכרח,

יסוד והיסודות של התורה והיהדות היא שכל אדם יהיה אלוקים, ויסוד היסודות של הנצרות היא שכל אדם יהיה עבד לאדונו, ויסוד היסודות של הכתות היא שכל אדם יהיה עבד לקבר\להשקפה וכדומה,

נדבר רק לפי שיטתך (לגבי שיטתי כבר נתתי קישור, אתה לא מתכוון ללמוד את הענין כמו שצריך מתוך כתיבה בפורום נכון?)

כדי שתבין אותי יותר טוב אשאל אותך שאלה

אבל תענה לי תשובה ישירה

האם משה רבינו הוא אדון לכל הנביאים ואין עוד נביא שיכול להשתוות לו??

אם כן איך תסביר את הפסוק שהבאת??

ואם לא מה בעצם פרוש הפסוקים "בכל ביתי נאמן הוא, פה אל פה אדבר בו"

לא כן עבדי משה כו' כו'

שלא נדבר על אחד מ 13 עיקרים שמשה רבינו הוא אדון לכל הנביאים??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 17:02 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
ירוחם
אנחנו לא מבקשים מר' נחמן בעצמו, ולא ממנו כאמצעי כי יש לו מהלכים במתיבתא דרקיעא. ראה נא בהודעת הפתיחה שלי מה כן אני רוצה מר' נחמן. חבל שמגיבים על מה שלא כתוב. 

מה אתה רוצה - זה ענין אישי שלך והוא לא קשור לאף אחד אחר!

מה התורה/ה' רוצה זה ענין שקשור לכולם

יש לך דעת תורה בענין - תדבר

אם אין לך דעת תורה בענין - אין שום סיבה שנקבל את מה שאתה אומר

כי על טעם וריח אין להתווכח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 17:31 לינק ישיר 

msorti כתב:
(

נדבר רק לפי שיטתך (לגבי שיטתי כבר נתתי קישור, אתה לא מתכוון ללמוד את הענין כמו שצריך מתוך כתיבה בפורום נכון?)

הקישור זה הרצאות שלמות ואין לי את הזמן לשמוע, אתה יכול לתת לנו את עקרי הדברים ונשמח ונשמע ונגיב

אבל תענה לי תשובה ישירה

כל המושג הזה בא לשלול את המושגים שלך, כלומר היא דווקא בא לשמור שלא יבאו אדם ויטען שהוא צדיק יסוד עולם ויכול כביכול להכחיש את נבואת משה רבינו, משה רבינו לא יודעים את קבורתו אך ורק בגלל העניין הזה שלא נעשה מקברו אלילות,

מצד שני שמואל בדורו כמשה בדורו, וכך אומר משה רבינו בעצמו (דברים פרק יח) נָבִיא מִקִּרְבְּךָ מֵאַחֶיךָ כָּמנִי יָקִים לְךָ יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ אֵלָיו תִּשְׁמָעוּן:
בכל דור ודור מקבלים את החכמים בדורו שלו, ולא ח"ו לעבוד חכם של הדור הקודם, (ק"ו קבר שאין שם כלום חוץ מעצמות יבישות, וק"ו לצאת לחוץ לארץ ביום הדין ממקום שעיני השם אלוקיך בה מראשית השנה עד אחרית שנה, לטוס לקבר בזמן שעיני השם לא שם כלל, רק התפילות באים ועולים לשמים דרך ארץ ישראל דווקא)

ולכן אתה חייב להבין את עומק העניין, 1, שלא יהיה נביא כמשה בא דווקא שלא נכחיש את משה, 2, בכל דור יהיה כמשה בא לשמור שלא נעשה ממשה ע"ז ונקיים את ההלכת משה כפשוטו כמו מיתה לבן סורר וכדומה, כלומר אל תהפוך את משה ותרתו כע"ז כמו שהצדוקים האקראים עשו ממשה ותורתו,

ראה לעיל

התורה מספרת לנו את העובדה שמשה היה הכי נאמן לו, מה הבעיה בזה ? מי אומר שלא יכול להיות ביום מהימים שעוד אחד יהיה נאמן לאלוקים כמו משה, בוודאי שזה אפשרי, אבל זה עניין אישי בינו לבין האלוקים, זה לא קשור להנהגה ומנהיג אין חיסרון אם מנהיג הוא לא כמשה, מספיק שהוא מנהיג וחייבים לשמוע לקולו בדורו כמובן,

לא כן עבדי משה כו' כו'

הסברתי לך לעיל מה עומק העיקר הזה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 18:51 לינק ישיר 

maxmen כתב:

(

הקישור זה הרצאות שלמות ואין לי את הזמן לשמוע, אתה יכול לתת לנו את עקרי הדברים ונשמח ונשמע ונגיב

אבל תענה לי תשובה ישירה

כל המושג הזה בא לשלול את המושגים שלך, כלומר היא דווקא בא לשמור שלא יבאו אדם ויטען שהוא צדיק יסוד עולם ויכול כביכול להכחיש את נבואת משה רבינו, משה רבינו לא יודעים את קבורתו אך ורק בגלל העניין הזה שלא נעשה מקברו אלילות,

מצד שני שמואל בדורו כמשה בדורו, וכך אומר משה רבינו בעצמו (דברים פרק יח) נָבִיא מִקִּרְבְּךָ מֵאַחֶיךָ כָּמנִי יָקִים לְךָ יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ אֵלָיו תִּשְׁמָעוּן:
בכל דור ודור מקבלים את החכמים בדורו שלו, ולא ח"ו לעבוד חכם של הדור הקודם, (ק"ו קבר שאין שם כלום חוץ מעצמות יבישות, וק"ו לצאת לחוץ לארץ ביום הדין ממקום שעיני השם אלוקיך בה מראשית השנה עד אחרית שנה, לטוס לקבר בזמן שעיני השם לא שם כלל, רק התפילות באים ועולים לשמים דרך ארץ ישראל דווקא)

ולכן אתה חייב להבין את עומק העניין, 1, שלא יהיה נביא כמשה בא דווקא שלא נכחיש את משה, 2, בכל דור יהיה כמשה בא לשמור שלא נעשה ממשה ע"ז ונקיים את ההלכת משה כפשוטו כמו מיתה לבן סורר וכדומה, כלומר אל תהפוך את משה ותרתו כע"ז כמו שהצדוקים האקראים עשו ממשה ותורתו,

סליחה אבל פתחתי בכד וענית לי בחבית...
שאלתי על אדון כל הנביאים
וענית לי על מקום קבורתו של משה רבינו??
כלומר ענית לי בלי קשר...

ראה לעיל

התורה מספרת לנו את העובדה שמשה היה הכי נאמן לו, מה הבעיה בזה ? מי אומר שלא יכול להיות ביום מהימים שעוד אחד יהיה נאמן לאלוקים כמו משה, בוודאי שזה אפשרי, אבל זה עניין אישי בינו לבין האלוקים, זה לא קשור להנהגה ומנהיג אין חיסרון אם מנהיג הוא לא כמשה, מספיק שהוא מנהיג וחייבים לשמוע לקולו בדורו כמובן,

לא כן עבדי משה כו' כו'

הסברתי לך לעיל מה עומק העיקר הזה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 09:54 לינק ישיר 

http://www.haaretz.co.il/literature/fivequestion/1.1515632

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 10:11 לינק ישיר 

ספרן יקר דע לך שיש המון ספרים קדומים שמדברים על נשמת משה רבינו

עד שאתה מביא ספרים חדשים תבדוק אם ישנם ספרים יסודיים שבררו את הענין לעומק ולא בצורה חפיפה מלמעלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 10:14 לינק ישיר 

שח לי עורך דין- במערכת המשפט  יש נאשמים הטוענים את טענותיהם. לפני בית המשפט אם יש להם. ואחרים משחקים את המשוגע הלא שפוי.
כעין מלכותא דארע מלכותה דרקיע.  בר"ה ביום הדין יש יהודים הטוענים טענות בבית הדין,בבתי הכנסת
 ויש יהודים המשחקים את הלא שפוי- ונוסעים לאומן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אומן אומן ראש השנה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext