בית פורומים עצור כאן חושבים

אם פונדקאית - הלכה ומטא הלכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/9/2011 11:05 לינק ישיר 

הרב מיימוני,

לכאורה ההגדרה אם ביולוגית הולמת יותר.

לאב אנו קוראים אב ביולוגי ולא אב מזריע.

בעניין תרומת הפונדקאית, כל הדברים שציינת הינם תרומת סביבת הפונדק (מוזיקה) או מצב זיהום האוויר בחלל הפונדק (עישון) ולא של הפונדקאית עצמה. כפי שרמזת אודות כל אירוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 11:42 לינק ישיר 

לא ברור לי איך אפשר להסתמך על חז"ל בעניין זה.

http://www.daatemet.org.il/articles/pdf/he_Pamphlet7.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 11:58 לינק ישיר 

צענע
לא ברור לי איך אפשר להסתמך על חז"ל בעניין זה.

לא ברור לך? עובדה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 12:20 לינק ישיר 

הרי זה בדיוק מה שאמרתי-שעובדה זו אינה ברורה לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 12:32 לינק ישיר 

צענע
אני מאד מעריך אותך כאשה רצינית וחושבת, האם רק את הנושא הנשי לא ברור לך?- נושא המאמלל נשים ומשפחות- בדיני שחיטה וזואולוגיה, דעתם יותר מוסמכת?
איני רוצה לפרט את הכל, אבל כסיכום ההלכה שלנו מסתמכת על בורות כמעט בכל הנושאים. על ידיעות פרימיטיביות- שכבר הוכחו כלא נכונות לפני הרבה זמן.
הפרימיטיביות חוגגת והבורות היא המנצחת, וכל זה למה? כי אנו יראים- מכל מיני שדים שציירו לנו על הקיר של המח.
בעיקר מוראי ההוראה שכבר יכלו לשנות- כי הגיעו מזמן לתובנה שאת אני ואחרים הגענו, אבל כשמם מוראי הוראה- הם יראים להוציא הוראה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 13:39 לינק ישיר 

לירוחם
אין שום סתירה בין דבריך לדברי.

באשכול זה נשתדל להבין נושא זה .

באשכולות אחרים ננסה להבין נושאים אחרים.

מה שנקרא פרה פרה או להרוג תורכי ולנוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 15:27 לינק ישיר 

כל דיני יוחסין הינם דיני תורה ולא יועילו הוכחות חיצוניות. ולכן, אמהות ניתנת להוכחה אך ורק כאשר אם ילדה בן, ויש עדות מהימנה כי הילד הזה הינו בנה של האם הזו.

לגבי אבהותו של האב, אין כל הוכחה שקובעת מי האב. אמנם לגבי דינים מסוימים אנו הולכים אחרי החזקה, אבל זה רק מכיוון שסוקלים על החזקות, ולכן אם שבאה עם בן שאין לנו עדות שילדתו, וגידלתו כבנה 30 יום יש חזקה שהוא בנה לגבי עונשים, ואם בא עליה נסקלים שניהם. או אב שגידל את בנו כבן למשך 30 יום והבן הכה את אבין נהרג עליו, כי סוקלים על החזקות (רוב בעילות אחר הבעל זו חזקה כמבואר ברמב"ם ובירושלמי).

אולם אלו דינים בביצוע עונשים, אך אין שום ודאות מי אביו של ילד. ורק לאם יש ודאות שהיא אמו של ולדה.

לגבי ממזרות, מאחר ואין ידוע מי אביו של הילד, לכאורה אין ממזר ודאי. אלא באשת איש שזינתה. אולם מאחר ולא ידוע מי באמת אביו של הילד. ואפילו שבעלה נעדר מהמדינה כמה שנים, ואשתו ילדה, ואין עדות של הבעל האומר זה אינו בני, הבן אינו ממזר ודאי אלא בחזקת ממזר, ואסור לשאת ממזרת.

א"כ כיצד יתכן בכלל ממזר?. יש לימוד מיוחד לגבי דינים מסוימים בהוכחת אבהות. "יכיר", שנאמן האב לומר זה אינו בני. וזה דין מיוחד שקובע מיהו ממזר, מי שנולד מאשת איש שבעלה אומר עליו שהוא אינו בנו, דהיינו, למרות שאם אומר שאינו בנו, הרי אינו אביו, ואין לו נאמנות של יכיר, בכ"ז כמו שאב נאמן לומר זה בני בכור, דהיינו לגבי דיני בכור הולכים אחר דברי האב. כך בעל האשה נאמן לומר זה אינו בני. ורק אז הוא "ממזר" ודאי. אולם, לעולם אי אפשר לדעת מי האב האמיתי.  

ולכן, מאחר ורק אשה שילדה, יש ידיעה ברורה שהיא האם. הרי שפונדקאית, אין שום הוכחה דינית, כי בעלת הביצית הינה האם, שהרי אין אנו יודעים שמהביצית הזו נולד הילד, יתכן שהאם נכנסה להריון מאחר, והילד הזה אינו מהביצית שהושתלה בה, ואפילו שנכניס אותה לשמירה הדוקה מאז ההפריה, ונדאג שלא תבוא במגע עם אחר. אין בזה שום הוכחה תקפה לגבי יוחסין, שהילד נולד מהשתלת הביצית.

והראיה מהגמ' בחולין י"א: ששם רוצה הגמ' להוכיח שהולכים אחר רוב, מכך שהורגים בן שהכה את אביו, ושואלת הגמ' מי אמר שהוא אביו, ולכן רוצה הגמ' להוכיח שהולכים אחר הרוב, ושואלת הגמ' אולי רק אם היו אביו ואמו חבושים בבית האסורים בחדר אחד. עם שמירה, ושם נכנסה אמו להריון וילדה אותו, ומתרצת הגמ' "אין אפוטרופוס לעריות", והכוונה היא ששום הוכחה חיצונית, אינה קבילה בהוכחת יוחסין, אלא אך ורק מה שהדין קובע לגבי יוחסין. שהרי טכנית בודאי ניתן ליצור מצב של פיקוח שניתן להוכיח שלא נבעלה לאדם נוסף.

ולכן לא מועילה אפילו בדיקת די. נ. אי. להוכחת ממזרות, כי ביוחסין יש רק הוכחה של "ממזר ודאי ולא ממזר ספק", והודאי הזה הוא רק דיני, מדין "יכיר"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 15:34 לינק ישיר 

חזקה ורוב זה הכרעה הלכתית ולא המציאות ולכן ברגע שאפשר לדעת את המציאות על פי בדיקת די אן איי וכדומה, אז אין חזקה ואין רוב, וזה פשוט,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 15:42 לינק ישיר 

תוקן על ידי thepresent ב- 12/09/2011 15:48:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 15:47 לינק ישיר 

מהאכפתלך כתב:

כפי ששמעתי, פסק כב' הרב הראשי הרב עמר, כי בעלת הביצית נחשבת לאמו של הולד הנולד לאם פודקאית. נ"מ לגרות, לקירבה משפחתית לאיסור נישואין וכו'.

לא מצאתי את נימוקיו, חיפשתי בשו"ת בר אילן ומצאתי שהרב וואזנר דן בנושא, אולם כל נימוקיו מדברי אגדה ואין לו בסיס הלכתי.

לדעתי הרב עמר טועה. אין ספק שהולד נחשב כבנה של הפונדקאית. אולי מישהו יודע אם, ועל סמך מה פסק כך הרב עמר.

ממש משעשע.
"לא מצאתי את נימוקיו... אין לו בסיס הלכתי..."

ומהם נימוקיה של הדעה השניה?

"לדעתי הוא טועה. אין ספק ש..."

ספציפית לטענה ההיא יש נימוק טוב והיא הדמיון לאינקובטור. האם לך יש מקרה של אינקובטור כלשהו/י שנחשב/י לאם הוולד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 15:50 לינק ישיר 

ההנחה של הדעה החולקת, שהפונדקאית היה האם, לכאורה מבוססת על הדעה האריסטוטלית, שהזכר הוא שנותן את הצורה בוולד והאם היא מעין אינקובטור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 15:51 לינק ישיר 

נוכח
מה איכפת לך כי מה איכפת משעשע? האם מצב הבורסה- לא מצזיק קצת שעשוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 15:55 לינק ישיר 

מקס, מה לעשות הגמ' בחולין י"א לא חושבת כמוך. גם הרמב"ם שפוסק שאשה שילדה בעת שבעלה היה בחו"ל כמה שנים הילד אינו ממזר ודאי, לא חושב כמוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 16:00 לינק ישיר 

בעל בעמיו
בגירסה העדכנית:

למי שייך הילד?
לאבא כמובן!
אם אני שם 5 שקל במכונת פחיות ויצאה פחית, למי שייכת הפחית?!

אבל גם לפי חז"ל האמא מזריעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2011 16:01 לינק ישיר 

מהאכפתלך כתב:

מקס, מה לעשות הגמ' בחולין י"א לא חושבת כמוך. גם הרמב"ם שפוסק שאשה שילדה בעת שבעלה היה בחו"ל כמה שנים הילד אינו ממזר ודאי, לא חושב כמוך.

אני אומר לך כלל יסודי בפסיקה, אני אבדוק מיד מה אתה מקשה מהגמ' והרמב"ם, אבל זה פשוט מה שאני אומר לך,

תוקן על ידי maxmen ב- 12/09/2011 16:03:04

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אם פונדקאית - הלכה ומטא הלכה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.