|
|
| נשלח ב-17/9/2011 21:04 |
|
| |
מקס התרגשת כי כבר מגיל ילדות מלמדים כי יש מחלוקות ואין דעה אחת.
אני התרגשתי כי למרות הצנזורה החרדית עדיין מלמדים את הילדים - כי רבי מסדר המשנה לא התבייש בזה כי סבו ואחיו, הלכו לבית המשתה ושכחו לקרא קריאת שמע. בושה- היו דבר כזה לא יכל לקראת,. לכתוב זאת ולא להתבייש בסבא? זה מאד מרגש אותי!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2011 21:14 |
|
| |
למרות ההלכה ההלכה של עד חצות שינה מפני הסברא שזה היה כדי להרחיק
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2011 21:15 |
|
| |
מחכה לפרס ואחרי זה נוריד ההתרגשות
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2011 21:31 |
|
| |
ירוחם, זה יפה דרך החשיבה שלך,
אבל לא מזה התרגשתי,
בוא ברשותך נחזור לחידר כיתה ד' למדנו תנ"ך ורק תנ"ך, נווו והכל נבואה משמים,
ואנו עולים לכיתה ה'
והרבי אומר: היום מתחילים תורה של בעל פה, והרבי מתחיל להסביר מהי תורה של בעל פה,
ואומר שתורה שבעל פה קיבלנו מסיני בעל פה ולא בכתב, ובמשך הזמן כתבו את המכילתא וספרא וספרי וכו וכו'
עד זמנו של רבי הקודש שראה שיש הרבה בילבול וח"ו ישכח תורה של בעל פה אז כתב משנה סדורה להלכה למעשה, (כמו שהרמב"ם עשה אחר כך עם היד החזקה)
וכל הילדים מתרגשים ומתחילים את המשנה הראשונה,
- מֵאֵימָתַי קוֹרִין אֶת שְׁמַע בְּעַרְבִית?
- מִשָּׁעָה שֶׁהַכֹּהֲנִים נִכְנָסִים לֶאֱכֹל בִּתְרוּמָתָן,
- עַד סוֹף הָאַשְׁמוּרָה הָרִאשׁוֹנָה – דִּבְרֵי רַבִּי אֱלִיעֶזֶר.
- וַחֲכָמִים אוֹמְרִים: עַד חֲצוֹת.
- רַבָּן גַּמְלִיאֵל אוֹמֵר: עַד שֶׁיַּעֲלֶה עַמּוּד הַשָּׁחַר.
עד כאן היה הכל בסדר, יש מחלוקת אבל חכמים אומרים עד חצות, ופוסקים כמו הרוב לפי הכלל במחלוקת חכמים,
אבל לא ולא, אנו כילדים שרק התחלנו ללמוד תורה של בעל פה, מיד מלמדים אותנו יסוד ענק בתורה של בעל פה, וממשיכים במשנה - מַעֲשֶׂה שֶׁבָּאוּ בָנָיו מִבֵּית הַמִּשְׁתֶּה.
- אָמְרוּ לוֹ: לֹא קָרִינוּ אֶת שְׁמַע.
- אָמַר לָהֶם: אִם לֹא עָלָה עַמּוּד הַשַּׁחַר – חַיָּבִין אַתֶּם לִקְרוֹת.
נוווו בוודאי שאבא פוסק כך הרי למדנו הרגע שהוא חושב שהדין היא עד העלות השחר,
לא לא מסביר להם האבא (= רבן גמליאל) - וְלֹא זוֹ בִלְבַד: אֶלָּא כָּל מַה שֶׁאָמְרוּ חֲכָמִים "עַד חֲצוֹת" – מִצְוָתָן עַד שֶׁיַּעֲלֶה עַמּוּד הַשָּׁחַר.
- הֶקְטֵר חֲלָבִים וְאֵבָרִים – מִצְוָתָן עַד שֶׁיַּעֲלֶה עַמּוּד הַשָּׁחַר.
- וְכָל הַנֶּאֱכָלִין לְיוֹם אֶחָד – מִצְוָתָן עַד שֶׁיַּעֲלֶה עַמּוּד הַשָּׁחַר.
- אִם כֵּן, לָמָּה אָמְרוּ חֲכָמִים "עַד חֲצוֹת"?
- כְּדֵי לְהַרְחִיק אֶת הָאָדָם מִן הָעֲבֵרָה.
ירוחם היקר בוא נזכר איזה התגלות זה היית לנו אז בכיתה ה' בגיל 7 בערך, החכמים גם חושבים שמצותן עד שיעלה עמוד השחר מה הם לא למדו מה שרבן גמליאל למד ?! רק למה אמרו עד חצות ?? כדי להרחיק את האדם מן העבירה !!
ואז שאלנו את הרבי: אם המשנה מגלה לנו את הסוד ?! אז בשביל מה החכמים עשו את הגזירה הרי עכשיו נדע שזה רק גזירה ובאמת אנו כן חייבים לקרות קריאת שמע אחרי חצות, (וכך נפסק הלכה למעשה באמת)
הרבי: כן כן אתם ילדים היקרים כבר תלמידי חכמים ולומדים כבר בכיתה ה' את התורה של בעל פה, ואתם מותר לכם וחייבים אתם לדעת את כל הסודות,
והחכמים גזרו אך ורק לעםארצים להרחיק אותם מן העבירה,
אז כל ילד בכיתה ה' שרק מתחיל ללמוד בפעם הראשונה תורה של בעל פה, כבר יודע את הדבר הפשוט שהעםארצים מתווכחים איתי כל הזמן בפורום הזה,
נווו ירוחם היקר: הרבי\המלמד כבר אמר לנו אז בכיתה ה' בגיל 7 שאנו תלמידי חכמים, והם עםארצים,
תוקן על ידי maxmen ב- 17/09/2011 21:40:00
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2011 21:34 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | למרות ההלכה ההלכה של עד חצות שינה מפני הסברא שזה היה כדי להרחיק |
|
צדיק: מגיע לך פרס, כל הכבוד באמת,
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2011 21:49 |
|
| |
כלומר פורנו מצד עצמו זה לא איסור כל כך חמור וכל בר דעת בעל תבונה מבין בשכלו שיש להתרחק מזה אבל עמי ארצות טיפשים שלא מבינים, בשבילם צריך לנפח את העניין מעבר לכל פרופורציה כדי שיתרחקו גם הם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2011 22:06 |
|
| |
| דייר כתב: |  | כלומר פורנו מצד עצמו זה לא איסור כל כך חמור וכל בר דעת בעל תבונה מבין בשכלו
שיש להתרחק מזה אבל עמי ארצות טיפשים שלא מבינים, בשבילם צריך לנפח את העניין
מעבר לכל פרופורציה כדי שיתרחקו גם הם. |
|
אתה שואל אותי ואת דעתי ? לדעתי אין היום עם ארצים אמיתיים, כלומר כל בחור מבין זאת כי למד חינוך חובה ויש לו את השכל והתבונה בעניין,
במילא אין אפי' צורך להסביר להם את זה כלל, ובכל זאת קורה שנכשלים, ואז צריך לדעת איך לטפל בזה, ולדעתי אני צודק, והקדימו אותי מחנכים גדולים בדור הקודם, כמו ר' אשר ועוד, (ואין כאן המקום להרחיב בעניין)
טענתי העיקרית היא שוהיות שמאז ההשכלה (חינוך חובה וכדומה) אין עםארצים באנושות, אז צריך לבטל את התזה הזה שהילד למד במשנה הראשונה בברכות, זה תזה מזיקה וגורם לחוסר אימון בחכמים,
אני טוען זאת בכל עניין ועניין אם זה בפילוסופיה ובהשקפה ובמדע וכדומה,
אסור היום להסתיר דברים כי כל ילד היום מחכים מהגן מגיל אפס,
להפך זה גורם לתלמידים תמימים להיות בורים ועםארצים מסוג חדש, שלא הכירו אבותינו, עםארצים שלומדים ולא חושבים, זה הרי מטריף אותי כל פעם מחדש,
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2011 22:19 |
|
| |
דייר היקר
לגבי הניפח בלי פרופורציה:
אני יכול לתת לך מאות דוגמאות כאלה בחז"ל, אבל מספיק הגמ' הידוע שסח לי מלאכי השרת וכו' ומזה מפחיד מלאכי השרת גילוי לו שאוי באבוי (=אסון) אם ח"ו ,,,,,,, וכו' וכו'
בסוף הגמ' שואלת "מן מלאכי השרת ? " רבנן !!!! (= חכמים) (= כל הבלון מתפוצץ לנו)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2011 23:20 |
|
| |
מועד קטן דף יז. אם דומה הרב למלאך ה' - יבקשו תורה מפיו.
מקס אם למה לבקש תורה מפיו? לא חזקה לאחד שדומה למלאך שילמד בלי לבקש?
אלא - אתה בקש תורה מפיו- אולי יתברר לך שהוא בעצם עם הארץ גדול. וראיתי- ונהגתי כך!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2011 23:42 |
|
| |
דייר כל הענין של איסור חמור או לא חמור הוא רק לאנשים שלא מבינים. למי שחכם באמת מה לי איסור גדול מה לי איסור קטן הרי שנינו הוי זהיר במצוה קלה בחמורה. ולכן נכון שבכל פעם שמגזימים ואומרים שהוא איסור חמור ביותר כו' הוא מכוון בעיקר נגד הטפשים ואנשים לא רציניים כ"כ כולי האי ואלי יעזור שיעמדו נגד היצה"ר שיש בזה.
אבל זה לא הופך את האיסור לקל יותר אלא אדרבה מכיון שהחכם לוקח כל דבר ברצינות לכן לא צריך שיגידו לו ויאיימו עליו וכו'. מכיון שהרי הוא לוקח כל דבר ברצינות. וזה גם לא הופך את כל מארז"ל לשקריים וכו' כטעותו של מקס
ואותו דבר לגבי הדוגמא שהביא כאן מברכות. נכון ש[לפחות לפי ר"ג.] לא אמרו חכמים אלא להרחיק האדם מן העבירה. אבל זה לא אומר שבעצם מותר לקרוא קר"ש אחרי חצות והכל שקר ובלוף אלא עדיין חייבים לקרוא קר"ש קודם חצות חוץ ממי שנאנס או היה עוסק במצווה שבזה ר"ג בעצם מחמיר שאע"פ שכבר עבר חצות חייב עדיין לקרות כיון שמדאורייתא החיוב עד עלוה"ש. ועדיין כל העובר על דברי חכמים חייב מיתה כמ"ש בגמרא שם.
כלומר מי שמוציא דברים בכלל מהפרופורציה שלהם הוא מקס
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2011 23:46 |
|
| |
בקצור הגזרה של עד חצות הוא כלפי החכמים בדיוק כמו לעמיארצים. ואין שום מניעה גם להגיד את הטעם שלו לעמיארצים שהרי הענין של שמא יחטפנו שינה וכו' לא תלוי בחכמים או בטפשים כלל. ואדרבה עדיין לא פסקינן כר"ג אלא כחכמים וכל שאלת בני ר"ג אליו היתה האם חכמים כוותך סבירא להו אלא שגוזרים או האם חולקים עליך וסוברים שבאמת הזמן רק עד חצות וכיוון שנתברר שחכמים בעצם גם ס"ל כר"ג אז הלכה כמותם שחצות הוא רק גזרה. [ואמנם עדיין מי שעבר על הגזרה במזיד יש דיון בפוסקים אם יקרא אחרי חצות]
ואין מכאן סרך ראיה לכל התיאוריה של מקס שהכל שקר ובשביל עמיארצים וכדו' .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2011 23:49 |
|
| |
אז אתה מסכים עם מקס שיש פה הגזמות פראיות מכיוון שאלו דברים שקל מאד להכשל בהם ויש בהם יצר רע חזק מאד. ועל זה מקס אומר שאיבדנו את הצפון לגמרי ואנחנו מנפחים בלי סוף עד שמגיעים לנשות הטאליבן ונערים בישיבות שמתענים יסורי נפש קשים ומרים על כל ראיה שראו ברחוב או על שז"ל. והשאלה אם לא הגיע הזמן להרפות קצת מן הגז לחזור לפרופורציות ו"לתת לחיות לחיות" .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2011 23:55 |
|
| |
ולגבי הפורנו בעצמו. כשאתה שואל האם זה איסור חמור או לא חמור צריך שתברר מקודם לפי מה אתה מחשיב איסורים. אם אתה הולך לפי חז"ל אז חז"ל כדרכם החמירו מאד בכל הקשור לעריות בהסתכלות והרהור וכו'. [ואני לא צריך פה לעשות ליקוט מדברי רז"ל הרי יש כבר מספיק ליקוטים בדרך זה ומסתמא ידוע לכם] וממילא הוא כן איסור חמור מאד מצד עצמו. [היינו לפי התורה שקבלנו מחז"ל] אם חומר איסורים לא תלוי לפי חז"ל אז אני לא יודע לפי מה זה כן תלוי. תגיד לפי מה ונדון אז.
עכשיו יש עוד בעיה נפרדת שאנשים נכשלים הרבה וקשה מאד להיות נזהר במאה אחוז וכבר רז"ל אמרו שהרהור עבירה הוא מהדברים שאדם לא ניצל ממנו בכל יום. ובזה אכן צריך לקחת את הדברים בפרופורציה וזו לא חכמה בכלל להיות נשבר ועצוב וכו'. וזו סוגיא נפרדת לגמרי שאכמ"ל בה שלא שייך בכלל לכשאנו דנים על חומר העבירה בעצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2011 00:00 |
|
| |
אבל עוד פעם אנחנו חוזרים לנקודה שאולי אין בזה כזה איסור חמור כמו שאתה כותב חז"ל רצו להרחיק את המון העם ולכן כתבו מאמרים מסמרי שער. עובדה שבגמרא יש תאורים מיניים בוטים ואפילו בתנ"ך יש תאורים שאפשר להסמיק מהם אז אנחנו יותר צדיקים מהם?????? ועוד בדור פרוץ כמו שלנו דורשים מאיתנו להיות צדיקי עליון ופרושים כמו נזירים? האם לא יוצא שכרנו בהפסדנו?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2011 00:04 |
|
| |
דייר [וראה בתגובה השניה שלי בענין הפורנו בעצמו] כן נכון ואני מסכים עם מקס לגבי הבעיות האלו שמנית [אם כי נראה לי-וכן הנסיון שלי-שכל משגיח או מדריך נורמלי יודע לעשות את זה פחות או יותר ואכן מנסים מאד להוריד את המתח. אני מדבר חוץ מאלו המעטים שיש להם בדווקא אג'נדה שיהיה מתח שבכך קונים שליטה ואכמ"ל ] ואכן צריך יותר לשים את הדברים בפרופורציה נכונה. אבל באחריות זהירה מאד . וכן ברוב הבעיות החברתית והחינוכיות שהוא מדבר עליהם אני מסכים שיש בעיה אני רק לא מסכים לצורה המוגזמת והמטורפת שהוא נותן לדברים ואני לא מסכים לזה שהוא הופך את כל התורה בשביל זה ושהכל שקר והגזמה וכו' ובעיקר, אני לא מתעניין כאן כ"כ בנקודות חינוכיות וחברתיות אלא בעיקר בלימוד הדברים והגדרתם בעצמם. אתה רוצה לברר את הענין האלו בתורה וחז"ל וכו' בבקשה. אבל ההיסק שהוא עושה מהבעיות החינוכיות אל מתחם הלימוד והעיון הוא פשוט לא נכון
|
|
|
|
|