|
|
| נשלח ב-8/5/2012 23:27 |
|
| |
אגב מקס- אתה כבר שלוש שנים כותב בפורום ועדיין מתלהם, האם נראה לך שכולם טפשים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2012 08:58 |
|
| |
המנונא
התלהבות נעורים אינה מעוררת קנאה?
כמובן שאין שום צורך להתנצל בפני, כך דרכו של דיון.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 09/05/2012 08:58:57
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 02:36 |
|
| |
| המנונאסבא כתב: |  | מקס - רמת המשכל, וכן טיב המדות הטבעיים והנקנים הוא אמנם בחומר הגוף אבל האני החושב במוח והאני המרגיש שבלב הוא התפשטות כח הנפש אם בבחינת מחשבה ושכל אם בבחינת מדות ורגש. וזוהיא הנפש וכחותיה. |
|
שכנראה מת ביחד עם הגוף,
מה שלא מת זה התובנות שהוא מעביר לדורות, אם בחינוך ילדיו ותלמידיו או בספריו לדורות, וזה המושג צדיקים אפי' במיתתן קרויין (והדגש על "קרויין") חיים,
תוקן על ידי maxmen ב- 10/05/2012 02:38:54
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 02:52 |
|
| |
| המנונאסבא כתב: |  | אגב מקס- אתה כבר שלוש שנים כותב בפורום ועדיין מתלהם, האם נראה לך שכולם טפשים?! |
|
לא הבנתי את המוסר שאתה רוצה לעביר לי,
מהי פירוש המילה מתלהם ?
למה אתה חושב שאני חושב שכולם טיפשים ח"ו,
אגב: אני לא חושב שיש מושג כזה טיפש (במובן המקובל) יש שעוד לא יודע משהו וזה לא הופך אותו לטיפש
טיפש אמיתי הוא חולי,
טיפש ששואלים בהשאלה היא רק מלשון גנאי,
רוצים לומר שההוא לא יודע משהו אז תוקפים אותו עם המילא "טיפש" בקיצור בדרך כלל משתמשים בו להשתיק את היריב להוציא אותו משווי המשקל, ויש שמשתמשים בו לחזק את טענתם ולא ממש מכוונים לומר שההוא ח"ו טיפש,
למשל אצל הירושלמרים זה מאוד מקובל,
היה לי מג"ש שהיה נזעק (כלפי כל שואל שאלה מוזרה או לא רלוונטי,) "עםארץ ובור שכמותך"
כחוצניק זה מאוד הפריעה לי, עד שלמדתי שזה רק מן נתינת חוזק או תשומת לב שהמג"ש רצה לתת לנו לאבסורדיות של השאלה,
(אבל לא נשארתי חייב, ופעם שהוא אמר דבר שטות מיד תקפתי אותו באותו לשון, ומאז הפסיק להשתמש בה, כי ראה את האבסורד, למעשה הוא למד ממני ולצערי אני למדתי ממנו, מין היפוך היוצרות, הוא נהפך לאירופאי כזה, ואני הפכתי להיות ירושלמער דפוק)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 08:35 |
|
| |
אין ספק שאתה כופר בהרבה מדברי רז"ל שהכריחו השארות הנפש אחר מות הגוף וענין למודה בגן עדן וכו' גם שאתה ממציא חדושים נגד דבריהם כמו הפרוש החדש שאמרת שקרויין חיים בגלל ספריהם וכו' שאמרו רז"ל שאין עושים נפשות לצדיקים דבריהם זכרונם. כלומר שאין צריך לפאר את הצדיקים בציונים מפוארים וכו' אלא להרבות בהפצת דבריהם, הרי זה נוגע לזכרונם שבזה מרבים זכותם ומה הקשר פה לקרואין חיים וכו'. ואדרבה חדוש חז"ל במה שאמרו שצדיקים במתתן קרואים חיים הוא שגם גופם של צדיקים נשאר חיי לאחר המיתה מאחר שנתקדש (רק שיש בזה מדרגות שונות יש שרק קרואים כך ויש שבאמת חיים כמו דוד שלא שלטה בו רימה וכו') משא"כ הרשעים אפ' בחייהם בעוד הנפש החיונית (שהיא חייה בעצם ובצורה נצחית) מלובשת בגופם קרואיים מתים, כי כל כך גבר בהם יצר הרע על היצר טוב עד שנסתלק הנפש מגופם ואינו מחיה את הגוף אלא באופן של הכרח מצד גזרת הבורא. (כן כתב בפרוש בספר התניא).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 11:52 |
|
| |
נו טוף אם התניא כותב אזי הוא מכשיר את כל ההבלים
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 14:22 |
|
| |
אחר- תמשיך לבזות את חז"ל זה דבר חיובי ומקובל מאוד. ואה כן, מאוד נפגעתי אל תעשה לי את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 14:36 |
|
| |
ושם אני מודה, אני לא חב"דניק כלל ועיקר, אבל זה לא סגנון.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 15:01 |
|
| |
זה לא סגנון נכון אבל כנגד שיטתם של אנשי חבד המתיחסים אל רבותיהם החיים והמתים כאילו הם והשכינה חד הם לאחר שהם יחדו אותם יחד, כלסגנון נגדי אפשרי יש למחות נגד האלהת הרביים של חבד
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2012 15:58 |
|
| |
| המנונאסבא כתב: |  | אין ספק שאתה כופר בהרבה מדברי רז"ל שהכריחו השארות הנפש אחר מות הגוף וענין למודה בגן עדן וכו'
תראה ידידי, מה פירוש אני כופר בדברי חז"ל ? האם חזל אצלך זה איזה אדם ודעה אחת ?
חז"ל זה מעל אלף שנים של חכמים עם עשרות ומאות אם לא אלפי דעות בכל עניין ועניין,
הרמב"ם בפירוש המשניות (פרק חלק) מסביר שכל העניין היא רק לילדים שצריכים סוכריות להיות טובים,
הוא טוען שאין דעה ברורה בעניין, והנה לשונו הקדוש, פירוש המשנה לרמב"ם מסכת סנהדרין פרק י "דע שבעלי התורה נחלקו דעותיהם בענין האושר שישיג האדם בקיום המצות הללו אשר צונו ה' בהם על ידי משה רבינו, ובנקמה אשר תבואינו בעברינו עליהם מחלוקות רבות מאד כפי שנויי שכליהם, ונשתבשו בכך המחשבות שבוש רב, עד שאפשר שלא תמצא כלל אדם שנתברר אצלו ענין זה, גם לא תמצא בו דברים סדורים לאף אחד אלא בערבוב רב"
כלומר אין בחז"ל שום דעה אחידה בעניין, ובהמשך מסביר דוווקא את החז"לים שטוענים על גן עדן וגהינם כסוכריות לילדים,
יש עשרות דעות בחז"ל שמשמע מהם שאין חיים אחרי המוות, בתנ"ך בכלל אין זכר לדבר הזה,
כל חשיבת התנ"ך והמצוות מחייבת את החשיבה שאין חיים אחרי המוות, אחרת אין טעם לשום מצווה בתורה,
אם כל עניין של עבדות השם היא השכר ועולם הרוחני אז מה לי מצווה כמו מילה ועוד, מה לי ארץ ישראל,
אין טעם לשום מצווה בתורה אם כל העניין זה עולם רוחני אחרי המוות,
ולכן לאשים אותי בכפירה בחז"ל זה שטות לגמרי,
האם תאשים את דעת חז"ל שאכלנו כבר את משיח בזמן חזקיהו, או את החז"ל שתמו זכות אבות, ככופרים ח"ו ????
גם שאתה ממציא חדושים נגד דבריהם כמו הפרוש החדש שאמרת שקרויין חיים בגלל ספריהם וכו' שאמרו רז"ל שאין עושים נפשות לצדיקים דבריהם זכרונם. כלומר שאין צריך לפאר את הצדיקים בציונים מפוארים וכו' אלא להרבות בהפצת דבריהם, הרי זה נוגע לזכרונם שבזה מרבים זכותם ומה הקשר פה לקרואין חיים וכו'.
שהאדם מעביר לדורי דורות את ההגות שלו או את הפיזי שלו כלומר צאצאיו, זה נקרא שהוא חיי, כי כל העומד להישרף כשרוף דמי, מה שאין כן צדיקים שדברייהם חיים בזכרונות הדורות הבאים הם בעצם חיים,
וזה מליצת החכמים ש"שפתותיהם דובבות בקבר" הרי אף אחד לא חושב שיש להם בכלל שפתים בקבר, זה הרי אבסורד בשביל מה השפתיים המתות דובבות שם בחושך ??
אל כורחינו שזה מליצה כנ"ל
ואדרבה חדוש חז"ל במה שאמרו שצדיקים במתתן קרואים חיים הוא שגם גופם של צדיקים נשאר חיי לאחר המיתה
מה הרווח שגופם נשאר חיי ?
תשמע ידידי היקר, אין דבר כזה שהגוף נשאר שלם, זה הרי מטורף לדמיין דמיונות שכאלה, וכמובן למי זה טוב ? ובשביל מה זה טוב ? הרי הוא מת !!
אולי באנטארקטיקה אולי זה אפשרי שהגוף תשאר שלם,
בכל אופן נשאר השאלה בשביל מה שיישאר שלם ??
מאחר שנתקדש (רק שיש בזה מדרגות שונות יש שרק קרואים כך ויש שבאמת חיים כמו דוד שלא שלטה בו רימה וכו'
אני לא מבין אותך, על דוד לא שלט רימה, אז מה ? אז נרקב בלי רימה !! בכל מקרה הוא מת פיזית וחיי בנו עד ימינו, עובדה שאנו מדברים עליו, ואומרים את השירה שלו וגם מתרגשים מהשירה שלו עד היום,
) משא"כ הרשעים אפ' בחייהם בעוד הנפש החיונית (שהיא חייה בעצם ובצורה נצחית) מלובשת בגופם קרואיים מתים
הם קרואים מתים כי כל העומד להישרף כשרוף דמי, כל העומד למות הוא כמת דמי כנ"ל לעיל,
כי כל כך גבר בהם יצר הרע על היצר טוב עד שנסתלק הנפש מגופם ואינו מחיה את הגוף אלא באופן של הכרח מצד גזרת הבורא. (כן כתב בפרוש בספר התניא). |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2012 00:13 |
|
| |
אחר- אולי תזכיר לי איפה אוזכר אף בשמץ באשכול זה תנועת חב"ד. אלא מאי כואב לך הוניפלנו של חב"ד ולכן כל פעם שמוזכר בשם רבותיהם משהוא אתה שופך את חמתך. כנראה שהדבר נובע מכך שעל אשר לא ידעוך- כיון שלא גדלו אותך ואת הלשיטתיה שלך כואב לך. אז אף שעצות לא נותנים בלי שמבקשים אבל מכיון שאני רואה שהדבר נוגע לך בנפש ואתה ממש רוצה שיהיה והתגדלתי וכו' אז איעץ לך ע"ד פתגם הרבי מחב"ד ליובאוויטש הרביעי אדמו"ר מוהר"ש שאמר: לא ניהיים גבוהים מלחפור בורות לאחרים! רוצה להיות גדול הגביה את עצמך אל תשפיל אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2012 00:16 |
|
| |
מקס כבר כתבתי לך לפני כשנה פלוס שאיך קען דיר קיין קאפ ניט ארויף שטעלין. והדבר לצערי כנראה עדיין תקף אז כל טוב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2012 00:20 |
|
| |
| המנונאסבא כתב: |  | מקס כבר כתבתי לך לפני כשנה פלוס שאיך קען דיר קיין קאפ ניט ארויף שטעלין.
והדבר לצערי כנראה עדיין תקף אז כל טוב. |
|
רוצה להיות גדול הגביה את עצמך אל תשפיל אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2012 00:38 |
|
| |
מקס א. ברוך ה' אינני רוצה להיות גדול. ב. מה שכתבתי לא היה כדי להשפיל אותך אלא רק כדי להסביר למה אני לא מתכוון לענות לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2012 09:29 |
|
| |
| המנונאסבא כתב: |  | מקס
א. ברוך ה' אינני רוצה להיות גדול.
מה ? אתה רוצה להישאר ילד ?
ב. מה שכתבתי לא היה כדי להשפיל אותך אלא רק כדי להסביר למה אני לא מתכוון לענות לך.
מה שאמרת (בתרגום לעברית ) שאין לי שכל ואי אפשר להשתיל שכל,
|
|
בתכלס רציתי רק להראות לך אייך אתה בעצמך עונה בבת אחת דברים סותרים,
זה שאתה לא עונה היא. כי אין לך תשובות, אם היה לך תשובות או למישהו אחר היינו שומעים ממנו,
אבל אתה מעדיף לאשים אחרים שאין להם ראש במקום להסתכל במראה ולחפש את הראש שלך,
תתישב ללמוד ותראה שהאימון שאתה נותן לדעה אחת ביהדות, אין לה שום היגיון,
לו נכון היה שיש דעת יחיד היינו כבר מזמן במצב של ותמלא הארץ דעה את השם,
בינתיים אין דעה אחת,
אתה צריך להבין שלרמב"ם היית שני אפשרויות,
1, לתת אימון לדעות שמספרים על עולמות רוחניות = גן עדן וגהינם, ולא לתת אימון לשכל שלו ולהיגיון שלו,
2, ללכת אחרי השכל ומדעת זמנו, ומשום כך לנסות להסביר את הדעה שמספרת דימיונות שכאלה,
הרמב"ם בחר דווקא לתרץ את האומרים שיש גן עדן וגהינם,
כלומר הבין שלא יכול להיות שהיו מפגרים ודמיוניים ח"ו, רק יש סיבות חינוכיות לעניין, ובחז"ל זה היה מקובל מאוד, כמו לתלות באילנות גבוהים, כמו סיפור מלאכי השרת בנדורים וכדומה שהגמ' אומרת בסוף שלא מלאכי השרת אמרו לו רק חכמים אמרו לו בכדי להפחיד את ההמון,
זה הכלל הגדול בחז"ל,
האמת נמצא אצל הרציונאלים,
ושקר נמצא אצל המדמינים, רק יש לתרץ למה שקרו, והתשובה היא שעשו זאת לשם חינוך,
יש הרבה שכועסים עליהם למה שיקרו, שפשוט צדיקים ילכו ובה ורשעים יכשלו בה, למה צריך לשקר ?
שנים על גבי שנים חשבתי על זה, עד שהיגעתי לפורום הזה, וראיתי שאין מנוס, יש אנשים שבלי השקרים האלה לא יקיימו שום מצווה ממצוות התורה,
משה רבינו והנביאים היו תמימים מידי הם נתנו לההמון העם אימון,
וזה הטעות שלהם, ההמון לא רוצה להיות נביאים בעצמם, לא רוצים להיות תבוניים בעצמם,
הם רוצים בייביסיטר, או את האלוקים או את האדמור או את הקבר של צדיק,
ברגע שהם רק מתחילים לחשוב ורואים שאין בייביסיטר רק יש אדם אחראי למעשיו לטוב ולרע, והכל בידו,
אז בוחרים להיות רשעים ולחטוף ולהרוג ולגנוב,
במקום לרדת לסוף דעתם של משה רבינו והנביאים ולדברי חז"ל ולהבין שהם רצו בטובתינו,
אז רק כועסים כל היום עליהם למה הביאו את המצפון ואת המוסר,
ולכן חז"ל (חלק מהם) אימצו את הדרך של עולמות רוחניות דמיוניות לטובת ההמון שצריך בייביסיטר,
|
|
|
|
|