|
|
| נשלח ב-15/9/2011 13:36 |
|
| |
אבל כשכבר נברא?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 13:49 |
|
| |
זה נתון לשיקול הדעת של ההנהלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 23:30 |
|
| |
מכיוון שמקס האשים אותי כמה פעמים כבר בדמגוגיה. אז אני מעתיק את ההגדרה של דמוגוגיה מוקיפידיה ותשפטו בעצמכם מי הוא המשתמש בדמוגויה דמגוגיה היא שיטה לשכנוע והשגת כוח פוליטי המתבססת על פנייה לדעות קדומות, פחדים, אמונות תפלות וציפיות הציבור הרחב - לרוב באמצעות שימוש ברטוריקה ותעמולה מתלהמות ורגשניות, ולעתים קרובות תוך שימוש במוטיבים לאומיים או פופוליסטיים, ואזכור סלקטיבי של עובדות.
שיטות בדמגוגיה[עריכה]שיטות שאינן מפירות כללים לוגיים- דמגוגיה מספרית - ערבוב של נתונים מספריים שאינם ניתנים להשוואה. לדוגמה, "הממשלה שלנו הגדילה את תקציב הרווחה ב-500 מיליון שקל, ואילו הממשלה הקודמת הגדילה אותו רק ב-0.5 אחוז".
- סמכות מופרכת - שימוש במוניטין ובסמכות כללית של אדם, לגבי תחום אחר, או לגבי שאלה שאינו בקיא בה. דוגמה: "הפרופסור קרא את הספר שלי ואהב אותו מאוד". העובדה שזה פרופסור לכימיה שקרא ספר באנתרופולוגיה, אינה מוזכרת.
[עריכה]שיטות שמפירות כללים לוגיים- טיעון בינארי - הנחה סמויה שיש רק שתי דעות אפשריות בנושא. לדוגמה, "מר כהן אינו בעדנו, אי לכך הוא נגדנו". הטענה מתעלמת מהאפשרות שמר כהן תופס עמדה נייטרלית. שימוש מקובל בשיטה זו נעשה בסקרים, שבהן יש מספר מצומצם של תשובות, שלא מאפשרות להשיב באמת באופן שמשקף את כל הדעות הקיימות.
- אנלוגיה שקרית - שימוש בדמיון כלשהו בין שני עניינים, כדי ליצור ביניהן הקבלה מלאה, תוך התעלמות מהבדלים מהותיים. בהקשר זה מרבים להשתמש בזכרה של השואה. למשל, "אין הבדל בין היטלר לבין...", "זה כמו הנאצים!" וכיוצא בהם.
- עיוות הטענות של הצד שכנגד - הפיכת המתנגד לחוכא ואיטלולא, באמצעות עיוות טענותיו והצגתן באור מגוחך. "ישב לו עורך ספר בראשית, ופתאום הרוח העיפה לו את הדפים, והמזכירה המבולבלת סידרה אותם באופן מבולבל וכל הספר התבלבל".
- השלכת הפרט על הכלל - הטעיה באמצעות ייחוס תכונה חיוביות או שלילית לגוף, התקפה רק לגבי חלק ממנו. בקונוטציה חיובית: "המצנן של האוטו עושה עבודתו נאמנה, כך שמבחינה מיכנית, הרכב פשוט נהדר". בקונוטציה שלילית: "נתוני העוני שנמדדו בעיר ירושלים, מהווים תמונת מראה למציאות החברתית-כלכלית העגומה במדינת ישראל". וכן השוואה של חלק מסוים מגוף, לגוף אחר, על מנת ליצור הקבלה שקרית ומעוותת בין שני הגופים. למשל, "ישראל אלימה לפחות כמו ארצות הברית. בעיר האמריקנית סן פרנסיסקו, המכילה כשבעה מיליון אזרחים, נרשמו 130 מקרי רצח בשנה האחרונה, בעוד בישראל, בעלת שיעור אוכלוסין דומה, נרשמו 146 מקרים".
[עריכה]נימוקים שאינם רלוונטיים לדיוןהשיטות האלה לא תמיד נחשבות לדמגוגיה, אך יש להן קשר הדוק לה. - מתקפה אמוציונלית - נסיון להעביר את הדיון למישור רגשי. לדוגמה: "כולם תמיד נגדי!", "לא יכולה להיות פעם אחת שאני צודק?", "אתה טיפש!", "יש להקדים את יום הזיכרון למען המשפחות השכולות", "דבריך הם דמגוגיה".
- שאלה רטורית לא הוגנת - שימוש בשאלה רטורית שהתשובה עליה איננה יכולה להיות חיובית, אבל מעמידה את המתנגד באור שלילי, כמו "אני לוזר?" או "מי מוכן לתת לילד פלסטיני למות מרעב?" כאילו שיש מישהו שהיה מסכים שילד כלשהו ימות מרעב.
- שימוש בפופוליזם - שימוש בהסכמה רחבה של אנשים או ציבור שלם, כדי לטעון שהטיעון הוא אמיתי ותקף. "מיליון אנשים לא יכולים לטעות!"
- עובדות בלתי קשורות - הצגת עובדות שלכאורה תומכות בטענה מסוימת, אך למעשה אין להן כל קשר לדיון. דוגמה: "השמפו שלנו מועשר בוויטמין B12!". הדבר מעיד לכאורה על טיב המוצר, אך למעשה הגוף מסוגל לספוג את הוויטמין הנ"ל רק במערכת העיכול, ואין כל סיבה ממשית למרוח אותו על השיער. "בשמן שלנו אין כולסטרול!" - לכאורה נראה שהשמן יותר בריא, אך למעשה כולסטרול מגיע רק מבעלי חיים, בעוד השמן מופק מהצומח.
אין לי כח כרגע להביא דוגמאות לכל דבר, אך מי שקורא את דבריו של מקס יווכח ויודע כבר שהוא עושה שימוש כמעט בכל שיטה שמובאת פה. רק שיטה אחת הוא לא משתמש בו אף פעם, והוא שיטת הדיון העניני.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2011 00:08 |
|
| |
יהי אור! אתה צודק לגמרי, אבל נראה לי שנכנסת לאובססיה להלחם במקס, אני משאיר אותו לנפשו וכך אני חושב שצריך להתנהג אתו, פעמים שאתה מתעלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 16:33 |
|
| |
איך לא שמתי לב שהאשכול עוד קיים (חשבתי שההנהלה תמחק את האשכול מיד)
יש לפעמים עניין להגדיל אדם בכדי שנפיל אותו יכאב לו יותר, וזה הניסיון של האשכול הזה,
לעשות מהניק הוירטואלי "mammen" לאיזה ממציא דת או כת או כשונא חרדים ושאר הדמגוגיות שיש באשכול הזה,
והבעיה היא שזה לא דעתי או דעת הניק שלי, זה פשוט דעת תורה ודעת חז"ל ועם זה כמובן כת ההשקפה או כת הנאורות לא יכולים להתמודד, אז התשובה היא לתקוף את הניק שרק מצטט את דעת תורה וחז"ל,
טענתי העיקרית כלפי כת ההשקפה וכת הנאורות היא בזה שאני טוען שהתורה = תבונה אנושית (= תלמידי חכמים בתורה ובמדע ובוודאי בסוציולגיה = ולא בשמים היא ) ודווקא אנושות חייה ולא חכמים קדומים, (ללמוד אותם כן אבל הלהכה למעשה בידי חכמים קיימים וחיים לפי הבנתם וזמנם ולצורך\לטובת הציבור\האומה כולה, כלומר ראיה כוללת לכלל הציבור וכמובן ראיה לעתיד ולדורות, לאפוקי ראיה צרה קהילתית ובלי העתיד הקרוב והרחוק)
והפך זה היא ע"ז וכתות ככל הכתות, כלומר תלמיד חכם שלא יורד לדעת רבו לא יכול לפסוק על פי רבו לציבור\לההמון,
כי רבו כבר לא קיים ולא יכול להסביר לו או זה חסרונו שלו שהוא לא מבין,
מי שסומך אך ורק על טקסט של רבו ועל טקסט של קדמונים בלי להבין דבר מתוך דבר ובלי להבין את רקע זמנם וכדומה,
הוא הוא חמור נושא ספרים, הוא הוא עובד ע"ז ממש, הוא הוא מוריד את האומה שאולה,
טענתי זו מגובה עם הרבה מקורות בתנ"ך בחז"ל בגאוניים ובראשונים,
לא יעזור לאף אחד הניסיון לטעון שזו דעתי ובזה שתתקפו את הניק הוירטואלי שלי אתם כביכול מסודרים, אתם חייבם להתמודדד עם התוכן ועם העומק של דעת התורה והיהדות בכל הדורות,
נתחיל עם אברהם אבינו הראשון באבות, הוא בעצם נלחם נגד ע"ז, ובוודאי לא התכוון שנעשה מהתורה ע"ז,
וכן משה רבינו שאסר הרבה דברים מתורת האבות לצורך זמנו, לא חשב להפוך את תורתו הוא לע"ז, להפך אמר שבכל דור ודור יהיה נביאים כמותו, אם רצה לעשות מתורתו ע"ז ?! אז למה אמר לשמוע לשופט שבכל דור ודור ??
וכך חז"ל ועזרא הסופר ואנשי כנסת הגדולה כולם בלי יוצא מהכלל לא ראו בתורה ובטקסט כע"ז ואלילות ח"ו,
וגם הם לא עלה במחשבתם לעשות מתורתם לע"ז, וכן הראשונים, למשל הרמב"ם שביטל את ההגשמה של האלוקים, גם לא חשב שנעשה מהרמב"ם אליל, וכן על זו הדרך לגבי כל החכמים בכל הדורות, אף חכם אמיתי לא חשב ח"ו שנעשה מדבריהם לע"ז לאלילות וכת השקפה,
מילא אם הניק "maxmen" היה טוען וזועק להפקרות ?! הייתי מבין את זעקתכם,
אבל לא היא, הניק "maxmen" לכל אורך התגובות שלו בפורום כאן הוא טוען דבר יסודי ביותר לדעתו, שצריך לתת לתלמידי החכמים לנהל את האומה, צריך להקים את הסנהדרין בחזרה (כמובן בבחירות חופשיות מההמון העם, ולא כמו בבתי המשפט בכת הנאורות) צריך שהרב אלישיב יישב עם הרב עובדיה לפחות פעם בשבוע, צריך שכל הרבנים ייפגשו ביחד פעם בשבוע לפחות, להתחיל לדעת ולהבין איזה אחריות יש להם לדורם ולהעתיד האומה כולה,
מה שקורה בינתיים באומה היא כך:
1, רוב הם חילוניים 90% בערך, נקראים נאורים והם לא יודעים שהנאורות בעצם היא כת לכל דבר, אין שם עומק אין שם משמעות לחיים ולנצחיות החיים, במילא לא פלא שהתייאשו מזמן להילחם על צדקת דרכם בזכות הישיבה בארצו ועוד ועוד, מצד שני מערכת המשפט שולטת בהם והחברות הכלכליות שולטות בהם ביחד עם מערכת המשפט, כלומר הנאורים הם בעצם עבדים למערכת והעיתונות כמובן במקום להיות בצד ההמון הנאור הוא נמצא בצד המערכת,
לא כך יהיה אם ההמון העם בנאורות ייבחר את שופטיו, כפי שבאמת עשה משה רבינו שבחר שופטים ושוטרים מכל משפחה ושבט,
2, הדתי\החרדי: הם העתיד (אם הנאורות לא תתעורר ותתחיל לתת לילדיהם משמעות בחיים ובוודאי להפסיק את העבדות וסגירת התבונה האישית וחרות האישי שכל נאור בחברה, אם זה לא יקרה ?! אין להם עתיד כלל !!)
וכרגע נראה שהם פשוט עובדי ע"ז ממש, אין חכמים אין תבונה ואין חרות אישית תבונית,
כולם מדברים על ההשקפה כאילו יש השקפה יחידה, אבל למעשה לכל אחד יש השקפה אחרת, השקפה = ע"ז, וכל קהילה עם העבודה זרה שלה,
הכלל היסודי של ע"ז היא בזאת שהיא נגד התבונה והשכל, ולכן צריך לזעוק חזק היי היי "השקפה"
במקום לדבר עם התבונה והשכל ?! מדברים בשם איזה אליל, אליל החזו"א אליל בריסק אליל הרב שך אליל הרב אלישיב אליל הרמב"ם אליל חז"ל אליל אדמורים אליל אליל ואליל עד אין סוף,
מה שאנו לא מבינים היא שהם החכמים לעולם לא חשבו שנעשה מהם ח"ו לאלילים, לא מהם ולא מתורתם,
ללמוד ולכבד בלי גבול כן ובוודאי, אבל להפוך אותם לאלילות ולהשקפה ?! על זה לא חלמו כלל !! להפך משה רבינו פיחד מיזה יעקב אבינו פיחד מיזה,
שחז"ל = אנשי כנסת הגדולה ראו שהנביאים מדברים בשם האלוקים בלי כיסוי תבוני ?! אז מיד ביטלו את הנבואה ואמרו חכם עדיף מנביא, היום צריך לבטל את המושג של חכם קדום, כלומר אל לנו לדבר בשם חכם קדום, אך ורק אם נרד לסוף דעתם ונוכיח זאת עם התבונה והשכל, אחרת נהפוך אותם לע"ז ממש, ועונשו של עובדי עבודה זרה כבר כתוב בתנ"ך וידוע למבינים מתוך התבונה, והיא ?!
דברים פרק כח
(לב) בָּנֶיךָ וּבְנתֶיךָ נְתֻנִים לְעַם אַחֵר (זה מה שקורה כבר מאז שיצאנו ממצרים, יצאנו רק אחד מחמש, יצאנו לגלות הראשונה 12 שבטים וחזרנו רק שנים וחצי יצאנו שוב לאלפיים שנה וכל דור ודור הפסדנו את צאצאינו ) וְעֵינֶיךָ ראוֹת וְכָלוֹת אֲלֵיהֶם כָּל הַיּוֹם וְאֵין לְאֵל יָדֶךָ:
(לג) פְּרִי אַדְמָתְךָ וְכָל יְגִיעֲךָ יֹאכַל עַם אֲשֶׁר לֹא יָדָעְתָּ וְהָיִיתָ רַק עָשׁוּק וְרָצוּץ כָּל הַיָּמִים:
(לד) וְהָיִיתָ מְשֻׁגָּע מִמַּרְאֵה עֵינֶיךָ אֲשֶׁר תִּרְאֶה:
(כג) וְאָמְרוּ כָּל הַגּוֹיִם (כלומר כל ילד באומות יבין את התבונה הפשוטה שהניק "maxmen" כותב לכם כאן כל הזמן) עַל מֶה עָשָׂה יְקֹוָק כָּכָה לָאָרֶץ הַזֹּאת מֶה חֳרִי הָאַף הַגָּדוֹל הַזֶּה:
(כד) וְאָמְרוּ עַל אֲשֶׁר עָזְבוּ אֶת בְּרִית יְקֹוָק אֱלֹהֵי אֲבֹתָם אֲשֶׁר כָּרַת עִמָּם בְּהוֹצִיאוֹ אֹתָם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם:
(כה) וַיֵּלְכוּ וַיַּעַבְדוּ אֱלֹהִים אֲחֵרִים וַיִּשְׁתַּחֲווּ לָהֶם אֱלהִים אֲשֶׁר לא יְדָעוּם וְלא חָלַק לָהֶם:
(כו) וַיִּחַר אַף יְקֹוָק בָּאָרֶץ הַהִוא לְהָבִיא עָלֶיהָ אֶת כָּל הַקְּלָלָה הַכְּתוּבָה בַּסֵּפֶר הַזֶּה:
(כז) וַיִּתְּשֵׁם יְקֹוָק מֵעַל אַדְמָתָם בְּאַף וּבְחֵמָה וּבְקֶצֶף גָּדוֹל וַיַּשְׁלִכֵם אֶל אֶרֶץ אַחֶרֶת כַּיּוֹם הַזֶּה:
דברים פרק ל
(יח) הִגַּדְתִּי לָכֶם הַיּוֹם כִּי אָבֹד תֹּאבֵדוּן לֹא תַאֲרִיכֻן יָמִים עַל הָאֲדָמָה אֲשֶׁר אַתָּה עֹבֵר אֶת הַיַּרְדֵּן לָבֹא שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ:
(יט) הַעִידֹתִי בָכֶם הַיּוֹם אֶת הַשָּׁמַיִם וְאֶת הָאָרֶץ הַחַיִּים וְהַמָּוֶת נָתַתִּי לְפָנֶיךָ הַבְּרָכָה וְהַקְּלָלָה וּבָחַרְתָּ בַּחַיִּים לְמַעַן תִּחְיֶה אַתָּה וְזַרְעֶךָ:
(כ) לְאַהֲבָה אֶת יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ לִשְׁמֹעַ בְּקֹלוֹ וּלְדָבְקָה בוֹ (ומהי הוא האלוקים הרלוונטי לנו והמוכר לנו שנוכל ללכת בדרכיו ולשמוע בקולו ?! הוא הוא התבונה והשכל שנטע בנו !! ) כִּי הוּא חַיֶּיךָ וְאֹרֶךְ יָמֶיךָ לָשֶׁבֶת עַל הָאֲדָמָה אֲשֶׁר נִשְׁבַּע יְקֹוָק לַאֲבֹתֶיךָ לְאַבְרָהָם לְיִצְחָק וּלְיַעֲקֹב לָתֵת לָהֶם:
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 17:48 |
|
| |
דמוגוגיה אמרנו?? נסכם קצת את הטענות שחידש לנו פה מקס. א. האשכול היה צריך להימחק מיד. למה? הרי ברור. הוא מעלה שאלות על התורה מסיני [=בויך] שלי. אין לך כפירה ואפיקורסות גדול מזה. אפילו בעצכ"ח דינו של אשכול כזה להימחק תיכף ומיד ממש. יש לפעמים עניין להגדיל אדם בכדי שנפיל אותו יכאב לו יותר, וזה הניסיון של האשכול הזה, לעשות מהניק הוירטואלי "mammen" לאיזה ממציא דת או כת או כשונא חרדים ושאר הדמגוגיות שיש באשכול הזה, ב. תודה רבה שהזכרת לנו שאתה ניק ווירטואלי. אני כבר התחלתי לחשוב שמאחורי כל ניק יש אדם אמיתי בשר ודם. והבעיה היא שזה לא דעתי או דעת הניק שלי, זה פשוט דעת תורה ודעת חז"ל ועם זה כמובן כת ההשקפה או כת הנאורות לא יכולים להתמודד, אז התשובה היא לתקוף את הניק שרק מצטט את דעת תורה וחז"ל, אם זו לא דמגוגיה אני לא יודע מה כן דמגוגיה. הקשיבו למהלך הטיעון פה. א. איך מגדילים אותי כל כך כאילו אני ממציא דת חדשה בשעה שאיני אלא ניק. ב. והרי זו לא דעתי או דעת הניק שלי [תודה שוב על האבחנה הנפלאה יש דעתך ויש דעת הניק שלך. מי זה אח שלך?] אלא דעת התורה וחז"ל וכו' וכו'. אתה מנסה לטעון שזה דעת חז"ל. בבקשה תוכיח, תברר. הבעיה שאי אפשר להוכיח שהרי שום הוכחה לא רלוונטית שהרי כולם דברו לטפשים ובכלל עיקר התורה זה לסמוך על שכלי לבד ולא על התורה. וזה הרי לא יכול להיות כתוב כי זה סתירה לכל מה שכתוב. בקיצור דעתך שזו דעת חז"ל והתורה. בינתיים לא הבאת הוכחה טובה לזאת. חוץ מכל מיני דרשניות רחוקות. ונשארנו רק עם דעתך. בסדר. רק שלא תאשים את מי שלא מקבל דעתך שהוא חולק על התורה וחז"ל. מובן? ג. שאר הטענות כבר נידונו בהרבה מקומות. ובקיצור. אין שום קשר בין הנידון לראיה. זה שלפי דעתך יש בעיות בהנהגת הקהלות החרדיות היום לא אומר שום דבר על מהו התורה או מהו עבודה זרה וכו' וכו' וכו'. מובן. זה פשוט כשל לוגי. ומעכשיו להשתמש בטיעונים האלו הם פשוט דמגוגיה. ראה לעיל בהגדרתו=שימוש בהרבה טיעונים לא רלוונטיים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 17:53 |
|
| |
ההלכה כחכמים או כר"ג ?? נווו ברצינות אמרתי שהתעייפתי לדון איתך והסכמת להפסיק,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 17:53 |
|
| |
בקיצור. עיקר טענת האשכול הזה הוא שכמה שלא יכחיש וינסה להוכיח שלא כן הוא. הבנתי והבנת עוד רבים כאן הוא שהדת של מקס הוא דת חדשה לגמרי שקשורה לתורה של משה רבינו רק בקשרי דרשנות רחוקות. בסך הכל חידדתי את הענין שהראיתי בצורה הומורית למקצת איך הוא בעצם כופר בכל אחד מהי"ג עיקרים. [טוב, סליחה, עקרי הדת זה רק לטפשים. החכמים כמובן כופרים בכל] וכל הסיפורים והטענות על רב זה או אחר, קהילה זו או אחרת, פיצה זה או אחר. כלל וכלל לא רלוונטיים לטענה הזאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 18:00 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | ההלכה כחכמים או כר"ג ?? נווו ברצינות אמרתי שהתעייפתי לדון איתך והסכמת להפסיק, |
|
כן כן ברור שהתעייפת הרי אני מנסה שוב ושוב להכריח אותך לדון לפי כללי ההגיון ומקורות הענין. וזה הרי עומד בסתירה מפורשת לכל יסודות הדת. מה לך אם הגמרא וכל הפוסקים פוסקים כחכמים, הרי זה סתירה לסיפור היפה שהמצאתי על הילד והמלמד וכו' העיקר זה שפיצה אורי הכניסו לך סוכר לפיצה. זה מעייף מאד רק לחזור על אותם דמגוגיות שוב ושוב , גם קשה קצת להמציא בכל פעם סיפורים ומשלים חדשים על אתר. אילו היית יודע לנהל דיון הרי היה דיון. מכיון שאתה יודע רק לספר סיפורים זה מעייף כשמנסים לדון איתך.
ובכלל, אתה צריך לקבל את המילה האחרונה. בסדר, קח אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 18:05 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | | איך הוא בעצם כופר |
|
ובדיוק זה טענתי כלפיך וכלפי כל הנלחמים בעד כת ההשקפה, היום ובכל הדורות,
ושוב נצטט את הספורנו השבת ספורנו דברים פרק כח (יד) ולא תסור מכל הדברים אשר אנכי מצוה אתכם היום ימין ושמאל. שלא ישנו את מצות האל יתברך בפרט ענין המשפט. ולא ימירו את שאר המצות במנהגי הדיוט ומצות אנשים מלומדה כ"ש כשיעשו זה לכבוד קדמונים שהנהיגו אותם המנהגים לא לכבוד קונם ולא לשמור מצותיו כי בזה האפן אין לך ללכת אחרי אלהים אחרים גדול מזה בחדוש דת לכבוד קדמונים אשר נחשבו אלהים שופטים בארץ. אמנם התוכחות עד יולך ה' אותך ואת מלכך היו בבית שני בימי אנטיוכס וזולתו עד שצרו מלכי בית חשמונאי זה על זה וגלה אחד מהם במצות פומפיא"ו לרומ"ה ומשם והלאה עד ונסחתם היו עד חרבן הבית על יד רומיים ומשם והלאה הם תוכחות בגלות נמשכות אליו. והתחיל בתוכחות באמרו
(טו) אם לא תשמע בקול ה' אלהיך לשמור לעשות את כל מצותיו וחוקותיו אשר אנכי מצוך היום: וזה בלי ספק כאשר הומרה שמירת מצות התורה במנהגים שונים וזולתם והוסג אחור משפט. וכן אחר שאמר יולך ה' אותך ואת מלכך שהוא החלק השני חזר ואמר כי לא שמעת בקול ה' אלהיך לשמור מצותיו וחוקותיו אשר צוך כלומר אבל שמרת מה שצוו או הנהיגו אחרים זולתו אשר לא כתורתו כמו שספרו ז"ל (גטין) שלא היו תורמין ולא מעשרין והוצרכו לתקון יוחנן כ"ג ולגזור על הדמאי והיו נועלים דלת בפני לוין מפני השמטה והוצרך הלל לתקן פרוזבול ובטלו מי סוטה ועגלה ערופה וסנהדרין מרוב הפושעים בסוף בית שני באופן שבטל כל משפט כמו שספרו ז"ל שגברו בעלי זרוע כמו שהוא הענין היום עם כל גלותנו ושפלתנו, שרב הממון בפרט החיב בדין מואס את תורת האל יתברך ומשפטי פיהו. (ע"פ דברי הימים - א טז, יב), ומתאמץ על ידי גוים וערכאותיהם לעות אדם בריבו (ע"פ איכה ג, לו), ובכן ירדו לטמיון הם ונכסיהם ובאלה התבאר' סבת חורבן בית שני והתמדת חורבנו בהתמדת סבתו:
תוקן על ידי maxmen ב- 20/09/2011 18:55:29
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 18:24 |
|
| |
אמרתי שאתה כופר? אני דברתי על הניק מקסמן... לפחות על הדת שלו. ועדיין לא ענית על שום אחד מהטענות שהעליתי. לא פה ולא בדיון הספציפי לגבי המשנה בברכות ולא בשום ענין אחר.
ברצינות, חשוב להבין. הדיון אם דעה מסויימת הוא כפירה הוא דיון לגטימי לגמרי. שהרי הוא דן על דעה מסויימת אם וכמה הוא מתאים לתורה המסורה בידינו. והוא לא דן על האדם בכלל. לא אמרתי שאתה כופר וממילא כל דבריך הבל. אמרתי שדעה מסויימת שאתה מחזיק בה הוא כפירה. משא"כ הדיון אם מישהו הוא ת"ח או עמהארץ הוא דיון לגופו של אדם לגמרי, כל עוד לא דנים על הנושאים מי צודק בפירוש המשנה אלא סתם להטיח האשמות והגדרות. וממילא דינו באמת להימחק.
וממילא מי שמעלה טיעונים לא עניניים ודמגוגיות הוא אתה ולא אני.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 18:30 |
|
| |
המעלה הגדולה של דיון בפורום וירטואלי היא בכך שהניק ושמו לא רלוונטי, רק התוכן, במילא יכולתי לעשות הרבה ניקים כמו כמה ליצנים כאן, ולדבר כל פעם בניק אחר, ואולי אז נתיחס אך ורק לטיעון ולא לניק, לא עשיתי זאת כי סמכתי על היושר של החברים כאן ולא יבדקו אותי ואת דעתי האישי שלא רלוונטי לדיון כלל ובוודאי לא יקללו את בתי הנחמדה,
האשכול הזה מתייחס לניק ולכן אי סותרת את היסוד של דיון בפורום כל שהיא,
נכון שזה כמעט בלתי אפשרי הרי כל אחד מאיתנו מיד מזהה את דעתו של הניק בכל עניין ועניין, אבל בכל זאת בשביל זה נתנו לנו את השכל והישרות להיות ישרים ולא להתייחס לאדם רק לטיעוניו ולתוכן,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 18:30 |
|
| |
מקסמן קראתי את הספורנו הזה והוא מדבר על עזיבת מצוות כפשוטו שביטלו את המצוות איפה אתה רואה פה רמז לדת ההשקפה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 18:37 |
|
| |
| דייר כתב: |  | מקסמן קראתי את הספורנו הזה והוא מדבר על עזיבת מצוות כפשוטו שביטלו
את המצוות איפה אתה רואה פה רמז לדת ההשקפה? |
|
על מה הוא מדבר, הוא מדבר על פרוזבול ומדבר על כל ביטול המצות שחז"ל עשו לצורך זמנם, ונזעק שאל נעשה מהם תורה חדשה, כלומר לעומק להחזיר את הסנהדרין,
וזה כל טענתי לכל אורך הדרך שלי כאן בפורום ומזה להאשים אותי בכפירה ??? במי בדיוק בכת ההשקפה ?? כן בהם אני כופר כמו שהספורנו כופר וכמו שהרמב"ם כופר וכמו שחז"ל כפרו בכתות זמנם, כמו שכל הראשונים כפרו בהם,
תוקן על ידי maxmen ב- 20/09/2011 18:44:57
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 19:00 |
|
| |
לענ"ד הכוונה שלו בדיוק הפוכה העם שומר את דברי חז"ל כי נוח לו בהקלות שלהם לא כי הוא מכבד אותם או מבטל את עצמו אליהן או עושה אותם ע"ז כהגדרתך. בימינו זה בדיוק הפוך חושבים רק איפה עוד להחמיר.
|
|
|
|
|