|
|
| נשלח ב-20/9/2011 21:17 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אתה טועה בהבנת הספורנו, חוץ מזה נשמע מדבריך שאתה לא לומד ספורנו באופן קבוע, הוא מבקר אותנו ולא אחרים ואומות אחרות,
והוא נותן דוגמאות ברורות כמו פרוזבול ועוד עיין שם,
תוקן על ידי maxmen ב- 20/09/2011 21:04:41 |
|
ומי יבא אחרי המלך שקבע בפירוש "אתה טועה" ולא עוד אלא שחיישני הרוח הקדש שלו כבר זיהו ש"אתה לא לומד ספורנו באופן קבוע" כל נסיון בכלל לנסות לשכנע וללמוד את הספורנו בצורה נורמלית נידון לכשלון מראש.
[אגב,מקס, נדמה לי שכבר התווכחנו פעם אודות הספורנו הזה. אתה זוכר איפה?]
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 21:18 |
|
| |
| דייר כתב: |  | למה שעם ישראל יכבד קדמונים גויים שחוקקו חוקים?
|
|
מאותה הסיבה שחלק מגולשי עצכ"ח, יראי השם וחושבי שמו, מכבדים קדמונים אקדמונים כדוקינס וצבי ינאי..
בחייאת, זה דבר שצריך להסביר?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 21:20 |
|
| |
| דייר כתב: |  | כ"ש כשיעשו זה לכבוד קדמונים שהנהיגו אותם המנהגים לא לכבוד קונם ולא לשמור מצותיו, למה שעם ישראל יכבד קדמונים גויים שחוקקו חוקים?
|
|
זה בדיוק טענת הספורנו. [אליבא דשותפי. אני לא בטוח שהוא צודק שמדובר בגויים אבל זה בטוח שמדובר במנהגים שמחוץ לתורה ולא במנהגי התורה עצמה]
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 21:31 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | הנה זה אתה חוזר לטקטיקה הישנה שלך. בעצם הודית לי שלא כתוב בספורנו שום דבר ממה שאתה מסיק ממנו אלא שעם כל זה אני חייב להאמין לתיאוריה שלך. למה? לאלקים פתרונים. [אולי באמת מסורתי צודק שזה פשוט גזרה שאנשים מסויימים לא יבינו...-]
לא הודתי בכלום רק אמרתי לך הדגמאות הם לא כפי שאתה רואה אותם שכביכול מעניין את הספורנו שנחזור להרוג כל יום בן סורר וכדומה, אמרתי שמעניין אותו שנחזור לקיים את התורה לשמה, למשל עומק דבריו לגבי הפרוזבול וכדומה היא לגבי הכסף שהיא המצאה אנושית שקם על יוצריו ומשעבדת את האנשים להיות עבדים לעולם, מה שאין כן התורה ידע מזה ובפירוש אמרה שבשמיטה בטלים החובות, כלומר האדם משועבד עד שש שנים כמו כל עבד, אבל לא לעולמים כמו בכת הנאורות, ובכת ההשקפה שמאמצים את דינה דמלכותא דינה ובזה משעבדים את האנשים שזה בעיקר כוונת התורה למנוע זאת,
וכן לגבי ריבית, מה נראה לך ? שהתורה לא הבינה שאפשר לעשות היתר עיסקה וכדומה, התורה לא רצתה שנעשה היתר עסקה הרי בעומק מה הרווחנו האדם נשאר עבד לעולמים ללווה,
הרי כל לומד חז"ל ותנ"ך יודע שהפרוזבול והיתר עיסקא מוציאה את התורה מתוכנו וכוונתו,
נקח עוד דוגמא של עבדות כל השבוע במקום לשבות בשבת, עבדות של החזנים והגבאים עבדות של נשים בכל מיני עבודות בשבת בבית ובחוץ, העבדות לקום בבוקר בזמן קריאת שמע ותפילה וכדומה,(כאן חשוב לומר שיש בראשונים שאומרים שאין בשבת זמני תפילה) מה שהספורנו נזעק כאן זה לא מתוך נבואה משמים, הוא נזעק כאן תבונית ותורנית, אחרת היה מקבל את כת ההשקפה וסוגר את פיו, הוא מבקר את ההמון שלקח את הפרוזבול וכדמוה והפכו אותם כתורה חדשה,
הספורנו שאומר שעזבו את קיום התורה. ומביא ראיות מכמה סוגיות שרואים שעזבו את המעשרות וההלוואה והמשפט-שחדלו מלדון דיני נפשות ומי סוטה ועגלה ערופה וגברו בעלי זרוע. וכל אלו ראיות ודוגמאות שעזבו את קיום התורה. ותחת התורה דבקו בכל מיני מנהגים ומצוות אנשים מלומדה. ואילו היו שומרים את המנהגים לכבוד ה' מילא, אבל השם שומרים אותם לכבוד הקדמונים. והכוונה לסתם מנהגים טפשיים או חילוניים שנוהגים. [אני לא יכול לדעת בדיוק לאיזה מנהגים הוא מתכוון,
רבונו של עולם הוא אומר בדיוק ונותן דוגמאות שהם הפרוזבול וכדומה,
] או אפילו מנהגים של יהדות אלא שהם לא מצוות מדין תורה. אין מכאן שום רמז לזה שאתה רוצה לטעון שקביעת התורה היא עצמו המנהגים שהוא מדבר עליו. ושבאמת צריכים לשנות את המצוות בכל יום לפי הקריזה שתופסת אותך באותו יום. ברור?
למה אתה חוזר לתקוף אותי אישית כל הזמן ? אני אומר לתת את הסמכות לסנהדרין,
גם אין כאן שום רמז להבנת דייר [שהוטעה ממך] שהכוונה שעזבו מלהשמיט בשמיטה מפני שסומכים על הפרוזבול וכו'. הדוגמא משמיטה הוא רק ראיה שנמנעו מלהלוות והיינו שעזבו מצוות התורה להלוות.
אמרתי שהתעייפתי ממך,
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 21:35 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  |
זה בדיוק טענת הספורנו. [אליבא דשותפי. אני לא בטוח שהוא צודק שמדובר בגויים אבל זה בטוח שמדובר במנהגים שמחוץ לתורה ולא במנהגי התורה עצמה] |
|
שוב הוא נותן דוגמאות מהתורה כמו פרוזבול הוא לא נותן דוגמאות אחרות מהגויים וכדומה, והוא גם מבקר שעושים מהם דת ומאיזה מנהג גויים עשינו מהם דת ??
תוקן על ידי maxmen ב- 20/09/2011 21:40:24
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 21:41 |
|
| |
אתה מאריך ומאריך אבל לא לגבי הענין הנידון. יש לנו ויכוח כאן האם הספורנו התכוון לשלול את ההסתמכות על הפרוזובול וכדו' או שהתכוון להביא דוגמא לזה שהעם עזבו את שמירת התורה. לענ"ד מהמשך דבריו מוכח כדברי. אם יש לך הוכחה שהוא מתכוון למתוח בקורת על מנהגי ישראל לפי חז"ל תכתוב. כי בינתיים לא ראיתי שהוא מדבר על זה בכלל. סתם להאריך בהבנות שלך לא מעלה ולא מוריד לענין השאלה כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 21:44 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
זה בדיוק טענת הספורנו. [אליבא דשותפי. אני לא בטוח שהוא צודק שמדובר בגויים אבל זה בטוח שמדובר במנהגים שמחוץ לתורה ולא במנהגי התורה עצמה]
שוב הוא נותן דוגמאות מהתורה כמו פרוזבול הוא לא נותן דוגמאות אחרות מהגויים וכדומה, והוא גם מבקר שעושים מהם דת ומאיזה מנהג גויים עשינו מהם דת ??
תוקן על ידי maxmen ב- 20/09/2011 21:40:24 |
|
הדוגמאות האלו הם לא דוגמאות למנהגים שאימצנו אלא דוגמא לצד השני של דבריו-שעזבנו את קיום התורה. לזה שאימצנו במקומם מנהגי קדמונים הוא לא מביא דוגמא [בדפוס שלי] אבל כנראה שיש מספיק-עבודה זרה וכו'. כלומר הדברים שהתורה מזהרת כנגדם שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 21:51 |
|
| |
אולי כאן המקום להסביר (רציתי לפתוח אשכול בעניין אבל לא יצא לי לעשות זאת עד עכשיו ולכן אני רק אתן כיוון)
התורה\משה רבינו הבינו (אחרי ניסיון של שנים במצריים ומעשה הכסף של יוסף שקנה את כל המצרים לעבדים למלכות)
שלהיות בן חורין צריך לבטל כל עבדות שקיימת באנושות ובחברה, ויסוד ראשון זה שבת, יסוד שני זה שמיטה חובות ועבדות כל שש שנים, אפי האדם רוצה להמשיך להיות עבד ?! התורה נותן לו אבל מבזה אותו,
ולכן ריבית זה לא משחק ילדים ריבית זה עבדות לעולמים, ולכן אסור ריבית אפי' היתר עיסקא (לא נכנס כרגע לגבי ההלכה אני מדבר אייך השקפת התורה והשקפת משה רבינו במקור)
ולכן צריך ארץ אחרת נצטרך לעבוד בשביל דירה ושוב נהיה עבדים לעולם, וזה כל העניין שהתורה מצווה לגור בארץ ישראל בארץ שלנו,
ובארץ שלנו הכלכלה והחברה חייבת לשמור על חירות האדם, ולכן שמיטת חובות ועבדים,
והיות שהכסף היא המצאה אנושית התורה לא תתן להפוך את הכסף לעבדות, ולא תתן לכסף לקום על יוצריו\ממציאיו,
הבנקים וכדומיהם הם נגד התורה מהיסוד העמוק שבתורה,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 21:59 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | | יש לנו ויכוח כאן האם הספורנו התכוון לשלול את ההסתמכות על הפרוזובול וכדו' או שהתכוון להביא דוגמא לזה שהעם עזבו את שמירת התורה. . |
|
הנה שוב דבריו ספורנו דברים פרק כח חזר ואמר כי לא שמעת בקול ה' אלהיך לשמור מצותיו וחוקותיו אשר צוך כלומר אבל שמרת מה שצוו או הנהיגו אחרים זולתו אשר לא כתורתו כמו שספרו ז"ל (גטין) שלא היו תורמין ולא מעשרין והוצרכו לתקון יוחנן כ"ג ולגזור על הדמאי והיו נועלים דלת בפני לוין מפני השמטה והוצרך הלל לתקן פרוזבול ובטלו מי סוטה ועגלה ערופה וסנהדרין מרוב הפושעים בסוף בית שני באופן שבטל כל משפט כמו שספרו ז"ל שגברו בעלי זרוע כמו שהוא הענין היום עם כל גלותנו ושפלתנו,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 22:00 |
|
| |
יפה מאד שהבנת את היסוד העמוק של התורה מה שדורות של תנאים ואמוראים גאונים ראשונים ואחרונים לא הבינו. ולא, כאן הוא לא המקום לזה. ועדיין לא הבאת אפילו בדל של ראיה שהספורנו חייב להתפרש כשיטתך. [טוב סליחה, אני מעייף אותך עם העובדות.]
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 22:03 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | יפה מאד שהבנת את היסוד העמוק של התורה מה שדורות של תנאים ואמוראים גאונים ראשונים ואחרונים לא הבינו. ולא, כאן הוא לא המקום לזה.
ועדיין לא הבאת אפילו בדל של ראיה שהספורנו חייב להתפרש כשיטתך. [טוב סליחה, אני מעייף אותך עם העובדות.] |
|
אתה פשוט לץ אמרתי במפורש שאין אני נכנס לגבי ההלכה ולדעתי ההלכה בא בעיקר לעזור מקומי וזה ביקרתו של הספורנו,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 22:09 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | | ולדעתי ההלכה בא בעיקר לעזור מקומי וזה ביקרתו של הספורנו, |
|
הנה היסוד התשיעי של הדת בגירסת מקסמן. [כזכור הגירסא הישנה היתה שהתורה היא מן השמים ומחייבת לעולמים]
אני מאמין באמונה שלמה שההלכה אינה מערכת מחייבת אלא עזר מקומי לשכלם של החושבים שעדיין לא נתפקחו ממנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 22:13 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | יש לנו ויכוח כאן האם הספורנו התכוון לשלול את ההסתמכות על הפרוזובול וכדו' או שהתכוון להביא דוגמא לזה שהעם עזבו את שמירת התורה. .
הנה שוב דבריו ספורנו דברים פרק כח חזר ואמר כי לא שמעת בקול ה' אלהיך לשמור מצותיו וחוקותיו אשר צוך כלומר אבל שמרת מה שצוו או הנהיגו אחרים זולתו אשר לא כתורתו כמו שספרו ז"ל (גטין) שלא היו תורמין ולא מעשרין והוצרכו לתקון יוחנן כ"ג ולגזור על הדמאי והיו נועלים דלת בפני לוין מפני השמטה והוצרך הלל לתקן פרוזבול ובטלו מי סוטה ועגלה ערופה וסנהדרין מרוב הפושעים בסוף בית שני באופן שבטל כל משפט כמו שספרו ז"ל שגברו בעלי זרוע כמו שהוא הענין היום עם כל גלותנו ושפלתנו, |
|
תשמע הדגשות שלך הם לא ראיה. ודרך אגב, שמת לב שהוצרכת לדלג על כמה מילים באמצע ההדגשה שלך. בקיצור. המשך המשפט בספורנו הוא שלא שמרו את התורה וכמו שסיפרו שלא היו תורמים וכו'. וכמו שכבר הסברתי כמה פעמים. וראיה שלא כדבריך, שאיך נכנס לכאן התקנה של דמאי. האם גם השמירה על התקנה הזאת הוא נגד התורה? הרי לא באה אלא לוודא שהפירות שנאכל יהיו מעושרים.וע"כ כדברי [שהוא ההבנה הפשוטה לכל מי שקרא את הספורנו ]
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 22:16 |
|
| |
אין לי עסק עם ליצים, אתה טוען נגדי שאני כביכול אומר שאף אחד לא הבין את עומק התורה, ואני אומר לך ח"ו הבינו הבינו והספורנו היא ההוכחה ופטור זמן תפילה בשבת ועוד אלפי ראיות אני יכול להביא בעניין. שזה עומק התורה והחכמים ידעו זאת אחרת איך אני יודע זאת, אני יודע זאת מהם ורק מהם,
אבל מה שקשה לך אייך ההלכה מתירה פרוזבול וריבית וכדומה ? זה רק לצורך מקומי וזה זעקת הספורנו שאל נעשה מהם עיקר וחידוש דת, כי אין לך עבודת אלילים יותר גרוע מזה,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2011 22:17 |
|
| |
רק כך אתה מבין? :חזר ואמר כי לא שמעת בקול ה' אלהיך לשמור מצותיו וחוקותיו אשר צוך כלומר אבל שמרת מה שצוו או הנהיגו אחרים זולתו אשר לא כתורתו כמו שספרו ז"ל (גטין) שלא היו תורמין ולא מעשרין והוצרכו לתקון יוחנן כ"ג ולגזור על הדמאי והיו נועלים דלת בפני לוין מפני השמטה והוצרך הלל לתקן פרוזבול ובטלו מי סוטה ועגלה ערופה וסנהדרין מרוב הפושעים בסוף בית שני באופן שבטל כל משפט כמו שספרו ז"ל שגברו בעלי זרוע כמו שהוא הענין היום עם כל גלותנו ושפלתנו,
|
|
|
|
|