|
|
| נשלח ב-15/9/2011 15:53 |
|
| |
| דייר כתב: |  | | שיבולת גם לך התקלקל הסמארטפון? |
|
New linux installation. Hebrew package not installing correctly. Haven't figured out yet why.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 16:27 |
|
| |
איי דידנט אנדרסנט סאו גוט ,באט איי טריי טו איף דה וואן אן אונלי אקספט הים טו בי ויט מור דן ואן ,וואי נוט? באתי להדגים שגם אתה תכתוב בעברית בכתב אנגלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 16:55 |
|
| |
Mitpachat Sfarim
nobody thought that icons themselves are Gods. the Bible presents it this way for its reasons and goals (maybe the real meaning is as that: given that there is no powerful entities except Yahweh, other Gods' worshippers worship nothing and if they represent their Gods with icons saying that these great spirits are embodied in or stay near the icons , one can relate it as worshipping woods and stones).
the only discrimination I can have in mind is discrimiation between embodying an icon to staying nearby an icon (on it or in its 'empty space' as Emshalom described it). and if this is the criteria (read what I've written about it), we can undoubtly find many 'pagan' cultures with this 'transcedental' conception.
this means nothing but denying the advantage of Judaism (note that in one of my former responds the word Judaic meant "of Judah", not Jewishness as in this one) compared to other conceptions (at least in this topic of presentation of God on earth; we could further compare between them in other elements as the kind of mythology etc.).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 18:58 |
|
| |
שוב, את הא-ל הטרנסצנדנטי של הרמב"ם קשה ליישב עם הכרובים ובית המקדש אלא אם כן נאמר שאין לזה שום משמעות רק מצוות בעלמא (לייבוביץ) או ויתור לאנשים שחייבים מקום קדוש. עכשיו יש עוד שאלה - שהיא נושא האשכול עד כמה שהבנתי - האם תפיסת הא-ל כפי שמשתקפת בתנך (בנוסח המסורה, גם אם נניח שהוא כולל עיבוד מונותיאסטי של טקסטים אליליים קדומים) לפי פשוטו דומה לתפיסה הפגנית. לדעתי יש כמה הבדלים, 1. הא-ל התנכי הוא אוניברסלי ולא תלוי במקום או בעם. 2. הא-ל התנכי הוא נצחי ולא נוצר או השתנה. 3. הא-ל התנכי הוא יחיד ולא חלק ממשפחת אלים.
ברור שהיו וישנם דתות פגניות שחלקו על כל אחד משלושת הסעיפים הללו, אם אתה טוען שהמואבים או העמים באיזור ארץ ישראל חשבו כך בזמן התנך אז אני סבור שאתה טועה וגם אם לא מה בכך?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 20:29 |
|
| |
as to first and last (I dont know if his colegues was his family) criterias there are some contradicting statements along the Bible.
with the middle I agree.
But the Hashraat Hashchina in the Temple and specially in between the kruvim are not different from, say, Hinduism, or the Indians' (native American), concepts about this topic.
so, the difference, if exists, is to be found in other aspects than having or not having statues. maybe in the kind of mythology.
you ask, "so what?".
well, if some of the naboring nations, say - the Moabites, have the same or very similar conceptions like the Jewish monotheism, next we have to explain what was the speciality of Abraham and the Jews in general for God to choose them and why to fight them (one sholdnt infer that I accept holy war against somebody just because he doesnt have the same thinking as yours, especially of he didnt have the required information, in this case: he have not the merit to realize monothestic God's existance and omnipotence like you in Egypt and Mount Sinai, but that is the traditional reasoning).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 23:08 |
|
| |
[quote]have the same or very similar conceptions like the Jewish monotheism, .[quote]
אתה פשוט חוזר על קביעתך המוטעית שהתפיסות דומות, ובונה על זה מגדלים, כדאי לך לקרוא קצת חומר בנושא, זו פשוט טעות בסיסית.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2011 00:11 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | שוב, את הא-ל הטרנסצנדנטי של הרמב"ם קשה ליישב עם הכרובים ובית המקדש אלא אם כן נאמר שאין לזה שום משמעות רק מצוות בעלמא (לייבוביץ) או ויתור לאנשים שחייבים מקום קדוש.
עכשיו יש עוד שאלה - שהיא נושא האשכול עד כמה שהבנתי - האם תפיסת הא-ל כפי שמשתקפת בתנך (בנוסח המסורה, גם אם נניח שהוא כולל עיבוד מונותיאסטי של טקסטים אליליים קדומים) לפי פשוטו דומה לתפיסה הפגנית.
לדעתי יש כמה הבדלים,
1. הא-ל התנכי הוא אוניברסלי ולא תלוי במקום או בעם.
2. הא-ל התנכי הוא נצחי ולא נוצר או השתנה.
3. הא-ל התנכי הוא יחיד ולא חלק ממשפחת אלים.
ברור שהיו וישנם דתות פגניות שחלקו על כל אחד משלושת הסעיפים הללו, אם אתה טוען שהמואבים או העמים באיזור ארץ ישראל חשבו כך בזמן התנך אז אני סבור שאתה טועה וגם אם לא מה בכך? |
|
א טרנסצנדרטיות לא אמורה לשלול הויה במקום חומרי .
ב מה דעתך על צימצום .?.איך הרמבם מסביר שכינה הקדושה ?
ג אם כוונתך רק על איסור הגשמה הרי כאן ציותה התורה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2011 00:49 |
|
| |
למיטב ידיעתי התפיסה האלילית כללה בדרך כלל ראיית האל כאחד שמתחיל מתישהו, נאבק, מוליד ואף מת (אם כי בדרך כלל יכול לחיות חיי נצח אם לא יהרגוהו). האלים היו בדרך כלל טריטוריאליים וקשורים לעם מסוים (יש טענה - בין היתר בסרטון שהפנית אליו - שהמונותיאזים נוצר כתוצאה מעקירת היהודים מארצם ואי יכולתם להתחבר לאלילים הבבליים המקומיים). בדרך כלל באולימפוס היו כמה אלים.
בתנך מודגשת העליונות המוחלטת של הא-ל, נצחיותו והוא נעדר מיתולוגיה. יש קטעים בתנך שהיו גם במיתולוגיות של עמים שכנים ולמיטב ידיעתי ההסבר המקובל על מבקרי המקרא הוא שלאחר שהיהדות נהפכה למונותיאסטית הם נערכו מחדש. למשל, בתנך מודגש שהקב"ה ברא את התנינים הגדולים כהד למקום המיתולוגי שתפסו יצורים אלו אצל המצרים, כך גם סיפור המבול עבר גיור וכדומה. זה רק מדגיש את האופי המונותיאסטי של התנך (להבדיל מאופיין של אגדות עם שרווחו בעם ישראל ובאיזור בזמנים קודמים). ברוח זאת לי אין בעיה עם טענה שבעבר משהו כמו הכרובים שימש לעבודת אלילים והתורה (כפי שעשתה עם הקורבנות לדעת הרמב"ם) הפכה אותם לכלי שרת לא-ל היחיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2011 11:43 |
|
| |
יש להוסיף לשאלה זו: שהרי בתורה עצמה הדבר נשלל מיד לאחר נ\מתן תורה. שהרי נאמר שם למשה 'אתם ראיתם כי מן השמיים דיברתי עמכם, לא תעשון איתי אלוהי כסף ואלוהי זהב' וכו' ועיין שם ברש"י מה שהביא דרשת חז"ל קשה מאוד באם נבין את הפסוק כפשוטו בשלילה מוחלטת של עשיית דמות וצלם וכמבואר בארוכה במשנה התורה ספר דברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2011 15:41 |
|
| |
צר לי, אבל אתם כולכם מפספסים את הפואנטה.
אני מעמיד שתי תפיסות שמקובל אקסיומטית שיש הבדל ביניהן לגבי אספקט מסוים, ושואל האם אכן יש הבדל ביניהן
אז מגיב אחד מתחיל להסביר לי שתפיסה א' היא לא באמת ברווז אמבטיה, היא רק ג'וק מספריים שהחליט להתנהג כמו ברווז אמבטיה. אוקיי, אז אין הבדל לגבי הנושא הזה. אם הוא באמת לא ברווז אמבטיה, נצטרך לחפש את ההוכחה לזה במקום אחר.
מגיב אחר מתחיל להסביר לי שבאספקטים אחרים יש הבדל.
מגיב שלישי פוסק לי פסוקו במשפט חד משמעי ש"נו, זה לא אותו דבר, אתה לא מבין את ההבדל, יש לך טעות בסיסית, לך תחבק את הספר של קויפמן". אוקיי, אני שואל מנין לו? ואתה אומר לי לך תקרא אותו.
הדיון תם,
החכמתי מאוד. באמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2011 16:00 |
|
| |
מטפחת
מדובר באויר שסופו לנוח?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2011 00:43 |
|
| |
?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2011 10:57 |
|
| |
| thepresent כתב: |  | צר לי, אבל אתם כולכם מפספסים את הפואנטה.
אני מעמיד שתי תפיסות שמקובל אקסיומטית שיש הבדל ביניהן לגבי אספקט מסוים, ושואל האם אכן יש הבדל ביניהן
אז מגיב אחד ... החכמתי מאוד. באמת.
|
|
כדי שאחרים בכל זאת יחכימו קצת (או אני, עכ"פ), אולי תסביר מה מפריע לך בתשובות. בכנות, לא הבנתי. אתה מעמיד "שתי תפיסות שמקובל אקסיומטית שיש הבדל ביניהן לגבי אספקט מסויים", וממשיך משם. לי נראה שההבדל ביניהן יותר עדין, מעורפל, ודינאמי (בזמן), ממה שמקובל לחשוב. נראה לי שפרשנות עדכנית לטקסטים עתיקים נוטה מאד להדגיש את ההסבר המודרני ביחס למה שצד אחד מאמין, בניגוד להסבר עתיק מאד ביחס למה שצד נגדי מאמין. (אינני מאמין שההסבר הזה מתנגש במובן מהותי ביהדות האורתודוקסית, אגב.) אם כי זו אולי לא התשובה שאתה מחפש, לא ברור לי למה זו תשובה שמפספסת את הנקודה של השאלה. אשמח להסבר.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 18/09/2011 10:59:48
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2011 14:04 |
|
| |
קסי וכו'
אני לא בטוח שהבנתי למה ירמזון דבריך, אבל נדמה לי שאתה מסכים איתי:
מדובר בתפיסה שאינה שונה מהותית מזאוס השוכן באולימפוס, רק משחקי מילים לא הוגנים הופכים את יהווה השוכן בכרובים למשהו טרנסצנדנטי יותר מזאוס השוכן באולימפוס. או בלשונך, לגבי יהווה בכרובים נותנים פירוש עדכני ולגבי זאוס באולימפוס נותנים פירוש ארכאי, ואז נוצרת כביכול הנגדה ביניהם. אבל האמת היא שאת שני הדברים ניתן לפרש באופן זהה או אפילו להנגיד בכיוון ההפוך (יהווה כאליל שהכרובים הדום רגליו וזאוס טרנסצנדנטי שמשרה את שכינתו באולימפוס). סו, לפחות באלמנט הזה של אופן שרייתו של האל בעולם, אין הצדקה של ממש לדבר על עבודת אלילים מול מונותאיזם טרנסצנדנטי. יש לזה אלמנט אמוטיבי ותו לא. אפשר כמובן לחפש אלמנטים אחרים שבהם יש הבדל, אבל - תורכי טורקי. וכמובן שיש להזהר מהשלכה מעגלית, פרשנות טרנסצננדטית לענין הכרובים כי "ידוע שיש הבדל וקויפמן הוכיח את זה, למשל: במיתולוגיה היהודית אלוהים לא שוכן בעולם" ופרשנות טרנסצנדנטית ל"רוח אלוהים מרחפת על פני המים" כי "ידוע הבדל וקויפמן הוכיח את זה, למשל: במיתולוגיה היהודית אלוהים לא נמצא במקום מסוים" וכך הלאה הוכחות מעגליות מדברים שבעצם לא הוכחו.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2011 14:26 |
|
| |
פרזנט, מה בדיוק אתה רוצה? שאלת שאלה, סיפרתי לך שקויפמן עונה תשובה מפורטת על השאלה שלך, הוא מביא את תקצירי המיתוסים האלהיים של עשרות אומות קדומות בעולם, מנתח אותן לעומת מה שסופר על אלהי ישראל, ומבהיר את ההבדלים היסודיים. זה כרך שלם שתופס מאות עמודים, קצת יותר מקיף מה'מחקר' שלך כאן. לך תקרא, מסכים? יופי, לא מסכים? ספר לנו למה. אבל מה אתה מתלונן?
ובפרט השיטה שלך 'לצטט' ראיות כביכול ולכאורה טפשיות בשם 'כי קויפמן הוכיח' לא מקדמת בהרבה את הענין. טקסטים ותרבויות ואמונות אפשר לנתח ולהשוות, זה בדיוק מה שהוא עושה. אתה יכול כמובן לעשות את כל העבודה לבד. אבל כאן באשכול הזה לא עשית כלום מלבד לדבר על ברוזים ולהגיד שאולי הפוך.
|
|
|
|
|