|
|
| נשלח ב-18/10/2011 11:00 |
|
| |
מסורתי
יש לי חדשות בשבילך ידיעתם של חז"ל בתנ"ך לעומת הידע שיש בדורות האחרונים, ההבדלים הם אחד למאה לטובת האחרונים. ידיעותיהם מלאים שיבושים ושגיעות ולו רק בגלל זה שלא היו בידיהם ספרים,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 12:59 |
|
| |
אתה רק אומר או גם עומד מאחורי הדיבורים שלך?
הבאתי לך לינק ההיפך מהדיבור שלך
אם יש לך לינק כנגד או מהלך אחר כנגד - אני מוכן לשמוע
אבל אם דבריך הם רק דיבורים אז אולי יהיו כאלה שיתחברו לדיבורים הללו (כנ"ל בפורום) עכ"פ אני לא מתחבר לדיבורים הללו אלא אם כן תתן לי מהלך תורני כנגד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 13:04 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 14:41 |
|
| |
בא נפריד בין הדברים
אני דיברתי על עומק יותר מחזל
אתה מדבר על קושיות על פרושי חזל
קודם תביא פרושים יותר טובים/עמוקים מחזל
אחר כך נתעסק בקושיות שיש לך על מאמרי חזל
בסדר?
(צריך קודם להתיחס לפרושים העמוקים של חזל ולראות מי יכול לפרש את התנך יותר טוב מהם
אחר כך לבדוק את חזל בציציות האם כל הפרושים שלהם מדוייקים וברורים
זה שני דברים שונים וצריך להפריד ביניהם, כי אם יש לחזל את הפרושים העמוקים ביותר
אז ההתיחסות אל הקושיות עליהם תהיה שונה אם בין כה וכה יש פרושים יותר עמוקים מדברי חזל, מבין?)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 14:54 |
|
| |
אתה יודע מה - למה לדבר באויר.אדרבא תעלה פסוק מהתורה או מהנ"ך בצרוף מעמיק של פרושי חז"ל ואני אנסה להעמיד מולם פרשנות אחרת. שיהיה ברור חז"ל לצורך הענין הם עד חתימת התלמוד
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 15:18 |
|
| |
איזה מצחיק אתה..
חזל זה עד ימינו אנו!
מי שמאמין בחזל והוא התקבל על חכמי ישראל הוא נכלל בתור תלמיד חכם
ולכן הוא יכול להראות לנו את העומק של חזל
כמו שיכול לבוא חכם ולהראות לנו את העומק שבדברי האריזל כמו לדוגמא שר' שמשון מאוסטרופולי זיע"א עשה כידוע
מצידי תביא אתאיסטים שיפרשו את דברי האתאיסטים הקודמים להם ויראו לכולם את העומק הנורא שיש בדבריהם (תתייאש מעיקרא כי אין דבר כזה - חחחח )
מי שלא מאמין בחזל - אותם נעמיד מול אלה שכן מאמינים בחזל
לכן המדד הוא אחר
אתה תביא פרושים לפי מי שאתה רוצה (מצידי תביא פרושים עמוקים של איזה אתאיסט שאתה רוצה)
ואני אביא פרושים ומהלכים לפי חזל ומי שמאמין והולך בדרך של חזל
מסכים?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 15:39 |
|
| |
איני אתאיסט איני קורא ספרי תנך עם פרושי אתאיסטית אין לי מושג על פרשנותם, ואם בכלל הם מפרשים את הנ"ך. חז"ל הכונה לאלו שאמרתי. היתר הם פרשני התורה. ובעיקר פשטני התורה שזה העיקר- הראב"ע הוא פרשן- לא בדיוק לפי חז"ל שלפעמים מכנה אותם את פרושיהם - לחז"ל כחסרי דעת. הרשב"ם לא תמיד מסכים עם חז"ל כך גם הרבה אחרים. אז איני יודע למי בדיוק אתה מתכון. להוסיף
תביא פסוק עם פרשנות מעמיקה של חז"ל- את היתר כאמור אני מכיר הייטב.ובקיא בפרשנותם. אוכל להוסיף רק כי הגב' נחמה ליבויץ- היתה בריאה בתנ"ך יותר ממה שנדמה לך. וכך הרב אלחנן סמט. הרב מוטי איילון הרב בן נון ואחרים טובים אחרים שחיים איתנו היום.
אבל במחשבה שניה - אין לזה כל תכלית. אם אתה רוצה כפרשן וכפשטן את הרב שמשון מאוסטרופולי וכד' צדיק באמונתו יחיה. תשאר אתה באמונתך והשכלתך. ואני אשאר בשלי. ובא לציון גואל.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 16:23 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | איני אתאיסט איני קורא ספרי תנך עם פרושי אתאיסטית אין לי מושג על פרשנותם, ואם בכלל הם מפרשים את הנ"ך.
חז"ל הכונה לאלו שאמרתי. היתר הם פרשני התורה. ובעיקר פשטני התורה שזה העיקר- הראב"ע הוא פרשן- לא בדיוק לפי חז"ל שלפעמים מכנה אותם את פרושיהם - לחז"ל כחסרי דעת.
הרשב"ם לא תמיד מסכים עם חז"ל כך גם הרבה אחרים. אז איני יודע למי בדיוק אתה מתכון. להוסיף
תביא פסוק עם פרשנות מעמיקה של חז"ל- את היתר כאמור אני מכיר הייטב.ובקיא בפרשנותם.
אוכל להוסיף רק כי הגב' נחמה ליבויץ- היתה בריאה בתנ"ך יותר ממה שנדמה לך. וכך הרב אלחנן סמט. הרב מוטי איילון הרב בן נון ואחרים טובים אחרים שחיים איתנו היום.
אבל במחשבה שניה - אין לזה כל תכלית. אם אתה רוצה כפרשן וכפשטן את הרב שמשון מאוסטרופולי וכד'
צדיק באמונתו יחיה. תשאר אתה באמונתך והשכלתך. ואני אשאר בשלי. ובא לציון גואל. |
|
אני לא מדבר על בקיאות
אלא על עומק כוונת התנך וחשבון הפסוקים למיניהם
תדע לך סוד גדול
שבלי פנימיות התורה גם הפשט לא ברור בכלל!
ואדרבא אשמח אם תביא את גב' ליבויץ וכד' שתסביר לנו את עמקות התנך ללא פנימיות התורה
(אבל שלא תגיד שלא אמרתי לך שאין דבר כזה)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 18:14 |
|
| |
המצאות האנושיות בפנימיות התורה מאד ענינה אותי פעם. עד שגיליתי שהכל זה בוקי סרוקי גיבובי מילים חסרי כל אחראיות.
אני אוסיף לך שתדע- היום יש גילויים בפורום- אני מעביר שעורים בפרשת השבוע בבית הכנסת, אני מדבר על פנימיות התורה. בשעור שאני מכין לשבת בראשית רוב השעור עוסק בפנימיות התורה לשיטתך.
אני נותן לקהל את השטויות שהם מצפים, ביידיש אומרים לתת לטיפש את מבוקשו זו גמ"ח. אני עושה הרבה פעמים גמחים כאלו.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 18/10/2011 18:19:50
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 18:29 |
|
| |
חחחחח
קראת פעם את הספרים של המגלה עמוקות, אגרה דכלה, אגרה דפרקא, כתבי האריזל, כתבי הרמחל , ועוד גדולים??
אם אתה מעביר שעורים באותה רמה, אם כן אני בא לשמוע שיעור!
(שעור בבית כנסת - חחחחח , תגיד אתה חושב שאני מדבר איתך על וורטים?!)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 18:51 |
|
| |
מרוב גיבוב של מילים ושל ספרים אתה מגלה את ערוות בורותך ברבים.
ספרי האר"י ז"ל- האר"י לא כתב ספרים ואין ספר בשם כתבי האר"י-אני בטוח שגם את פרוש ר"ת של השם האר"י
אגרא דכלא ואגרא דפרקא של אותו מחבר-כשהספר אגרא דפרקא בכלל לא עוסק כמותיב מרכזי בפרשנות על התורה.
כנ"ל הרמח"ל.
אם אלו ידיעותיך לא תרגיש בנוח בשעורים על פרשת השבוע שאני מעביר. בשביל להבין אותי- יש צורך ביותר מאשר שיש לך.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 18/10/2011 18:53:46
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 18:56 |
|
| |
ירוחם אולי תשתף אותנו בשיעור לפרשת בראשית? נשמע מעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 19:37 |
|
| |
בעל עד שמצאתי מקום שבו אני יכול לדבר על מה שאני רוצה ומאמין בדברי שהם אמת. אתה רוצה שאכניס לכאן דברים שאיני חושב שהם אמת?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 19:47 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | | מרוב גיבוב של מילים ושל ספרים אתה מגלה את ערוות בורותך ברבים.
ספרי האר"י ז"ל- האר"י לא כתב ספרים ואין ספר בשם כתבי האר"י-אני בטוח שגם את פרוש ר"ת של השם האר"י
אגרא דכלא ואגרא דפרקא של אותו מחבר-כשהספר אגרא דפרקא בכלל לא עוסק כמותיב מרכזי בפרשנות על התורה.
כנ"ל הרמח"ל.
אם אלו ידיעותיך לא תרגיש בנוח בשעורים על פרשת השבוע שאני מעביר. בשביל להבין אותי- יש צורך ביותר מאשר שיש לך.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 18/10/2011 18:53:46 |
|
אני יודע שמהרחו כתב את ספרי האריזל חשבתי שזה פשוט גם לך (לשון העולם לומר "כתבי הארי" ולא כתבי מהרחו, חשבת על זה?)
אבל אם נח לך לברוח לאיזה נישה ולקחת את הכפפה שלך בחזרה - שיבושם לך
אני התכוונתי ברצינות למה שאמרתי ואם בא לך עכשיו לחזור לאחור בטענה כזו או אחרת - זו זכותך
(לגבי אגרא דפרקא וחלק מכתבי הרמחל ועוד ועוד ועוד..
על אף שהם לא עוסקים ישירות בפרוש התנך על כל פנים הם כותבים מושגים שאיתם אפשר להבין את התנך משא"כ הפרושים שאתה מדבר עליהם שאין להם שום מושג מחודש שיש בו חידוש או מהלך עמוק בתנך כו' כנ"ל בכוונת הדברים)
אני לא אוהב להתעסק בקטנוניות ובהכל עובר עליך, אבל אם נח לך להשאר ברמה הזו - שיהיה לך בהצלחה)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2011 20:37 |
|
| |
מסורתי מהי קטנוניות?
|
|
|
|