|
|
| נשלח ב-21/9/2011 20:34 |
|
| |
כמו שכתבתי בראשית האשכול, טעית בפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 16:16 |
|
| |
זה פורום עצור כאן חושבים, לא?
(לא עצור כאן אומרים לך איך לחשוב..)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 16:55 |
|
| |
פורום חושבים, לא פורום מרגישים ולא פורום "אין הגיון" never mind
בהצלחה בהטפה לשיטת האי-גיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 17:10 |
|
| |
אלי,
אתה עושה הפרדה בין הצורה שבה אנחנו חושבים ובין התוכן שעליו אנחנו חושבים. זאת הנחת יסוד שלך, אבל היא איננה מחוייבת המציאות. בהחלט יש מקום לומר, ונלע"ד שזה מה שמנסה מסורתי לומר, שצורת ההגיון היא חלק מהחשיבה עצמה והיא מתפתחת תוך כדי החשיבה עצמה.
דוד המלך אומר "אזניים כרית לי", כלומר היכולת לשמוע משתנה בעצמה תוך כדי השמיעה בפועל. וכן הוא כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 22:27 |
|
| |
"אפילו השואה זה לא ענין עובדתי אלא הגיוני!!! (מבין?) "
האם יש פה בינינו מכחיש שואה ואנחנו לא ידענו?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2011 02:15 |
|
| |
צענע, 
שותפי, אני לא עושה שום הפרדה. אם מאן דהוא מעוניין להכריז ולהודיע שאין הגיון בעולם, יערב נא לו ויבושם נא לו הנזיד. אך מה הוא רותצה פה? היצד לדעתו אפשר להחליף דעות ולהתווכח כשלא מכירים בשפת ההגיון?
ניתן אך ורק להביע את הרגשתינו ובזאת יתום העניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2011 12:38 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | פורום חושבים, לא פורום מרגישים ולא פורום "אין הגיון"
never mind
בהצלחה בהטפה לשיטת האי-גיון. |
|
דבר שאומר הכל לא אומר כלום...
אם כבר מדברים על הגיון זה האלף ב' של ההגיון...
(ואגב, אתה די אומר דברים כללים שאומרים הכל כאשר בעצם הם לא אומרים כלום..
ההוכחה הכי פשוטה לכך היא שאף פעם לא הצבעת על משהו נקודתי בדברי שהוא לא הגיוני..)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2011 12:40 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | "אפילו השואה זה לא ענין עובדתי אלא הגיוני!!! (מבין?) "
האם יש פה בינינו מכחיש שואה ואנחנו לא ידענו? |
|
הכל זה ענין סוב' לפי המקום שהאדם גדל בו כך שלגבינו זה ענין עובדתי
אלא שאין ביכולתינו להוכיח זאת מבחינה מדעית אלא הגיונית
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2011 15:55 |
|
| |
עצם העובדה שלדעתך אין הגיון, זה לא הגיוני...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2011 20:10 |
|
| |
אתה מכיר את הבדיחה על אמא פולניה?
אמא פולניה (גויה כמובן - חחח) זו אחת ששואלת אותך עונה במקומך ואח"כ אומרת לך תפסיק לדבר שטויות..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2011 21:51 |
|
| |
האמת שאני עם מסורתי בעניין זה - מי שחושב שההגיון שלו הוא הגיון האובייקטיבי (כלומר הבחירה שלו היא בחירה אובייקטיבית וכל אחד במצב הזה במקומו היה עושה אותה), צריך להוכיח את זה. לעומת זאת מסורתי טועה כשהוא אומר שהשואה היא תוצאה של הגיון סובייקטיבי. השואה היא עובדה. עובדות אינן תלויות בהגיון. קיום אלוהים גם הוא שאלה עובדתית ולא הגיונית, הסיבה היחידה שהדבר נתון לאמונה הוא חוסר המידע בנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2011 23:43 |
|
| |
| לארוצים כתב: |  | האמת שאני עם מסורתי בעניין זה - מי שחושב שההגיון שלו הוא הגיון האובייקטיבי (כלומר הבחירה שלו היא בחירה אובייקטיבית וכל אחד במצב הזה במקומו היה עושה אותה), צריך להוכיח את זה.
לעומת זאת מסורתי טועה כשהוא אומר שהשואה היא תוצאה של הגיון סובייקטיבי. השואה היא עובדה. עובדות אינן תלויות בהגיון. קיום אלוהים גם הוא שאלה עובדתית ולא הגיונית, הסיבה היחידה שהדבר נתון לאמונה הוא חוסר המידע בנושא.
|
|
כשתגדיר את המושג עובדה אתה תגלה שהשואה היא לא עובדה מדעית ואפילו הרב אמנון יצחק מוכיח זאת שאפשר לזייף את כל הראיות שיש בשואה.... זה נכון שבתכל'ס זה נחשב לעובדה (לא מדעית) וזה ברור!!
אבל כל זה מדובר למי שמכיר את השואה מקרוב והוא מבין שאין סיכוי בשום פנים באופן שהשואה לא קרתה
אבל מי שלדוגמא גדל במאדים והוא נחת לכדור הארץ רק היום אז לגביו השואה היא לא עובדה מדעית אלא טענה הגיונית או איך שתקרא לזה.
כנ"ל לגבי מציאות הבורא שלגבי מי שהמושג הזה רחוק ממנו מאד (כגון שגדל אני לא יודע איפה) מבחינתו אין ביכולתו לקבל הוכחה מדעית בנושא כוון שאי אפשר לגשת לנושא מבחינה אוב'
הבחירה של האדם היא האפשרות שלו להאמין ולהתיחס לדברים מבחינה אישית ולא רק מבחינה רעיונית (בבחינה של מה שהרמחל חידד בחובת האדם בעולמו - עולמו ולא עולם דייקא! )
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2011 13:24 |
|
| |
יש לך בעיה יסודית עם הגדרות. עובדה היא שאלה האם דבר קיים או לא קיים, קרה או לא קרה. גם אין אין אנו יודעים או אין לנו ראיות האם דבר קרה או לא קרה, זו עדיין עובדה. או שהעובדה הינה כי הייתה שואה, או שהעובדה הינה כי לא הייתה שואה.
או שהעובדה הינה כי א-ל, או שהעובדה הינה שלא.
זוהי עובדה.
כדי לברר עובדות, אנו משתמשים בלוגיקה. לא תמיד ישנם מספיק נתונים על מנת לפתור בעיות בצורה מוחלטת, וע"כ יש המגדירים זאת כאמונה.
יש המאמינים גם בדברים אשר בצורה כמעט מוחלטת אינם נכונים, כגון שנחטפו ע"י ספינות חלל, ויש המאמינים רק בדברים שהסבירות הלוגית לקיומם, חזקה ביותר.
הדיון אובייקטיבי, הינו הגיון כביכול של מי שבא מהמאדים ואנו נפרוש בפניו את מיטב הראיות, האם כשופט, הוא יכריז כי רוב הראיות הולכות לכיוון זה או אחר.
נראה לי אישית ברור, שכשנפרוש את מיטב הראיות לפני איש המאדים בנוגע לשואה, תשובתו תהיה ברורה. מה תהיה תשובתו בנוגע לעובדה שמאחורי המסורת?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2011 15:14 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | יש לך בעיה יסודית עם הגדרות.
עובדה היא שאלה האם דבר קיים או לא קיים, קרה או לא קרה.
גם אין אין אנו יודעים או אין לנו ראיות האם דבר קרה או לא קרה, זו עדיין עובדה.
או שהעובדה הינה כי הייתה שואה, או שהעובדה הינה כי לא הייתה שואה.
או שהעובדה הינה כי א-ל, או שהעובדה הינה שלא.
זוהי עובדה.
כדי לברר עובדות, אנו משתמשים בלוגיקה. לא תמיד ישנם מספיק נתונים על מנת לפתור בעיות בצורה מוחלטת, וע"כ יש המגדירים זאת כאמונה.
יש המאמינים גם בדברים אשר בצורה כמעט מוחלטת אינם נכונים, כגון שנחטפו ע"י ספינות חלל, ויש המאמינים רק בדברים שהסבירות הלוגית לקיומם, חזקה ביותר.
הדיון אובייקטיבי, הינו הגיון כביכול של מי שבא מהמאדים ואנו נפרוש בפניו את מיטב הראיות, האם כשופט, הוא יכריז כי רוב הראיות הולכות לכיוון זה או אחר.
נראה לי אישית ברור, שכשנפרוש את מיטב הראיות לפני איש המאדים בנוגע לשואה, תשובתו תהיה ברורה.
מה תהיה תשובתו בנוגע לעובדה שמאחורי המסורת?
|
|
אני חושב שהדיון הוא לא על העובדות בשטח אלא על ההכרה שלנו את אותם עובדות!
אם ישנה עובדה בשטח ואף אחד לא עלה עליה והיא נעלמת מעיני כל חי - פרושו של דבר שמבחינתינו היא איננה עובדה!
זה נכון שלעתיד לבוא יתגלה לנו שהיא כן עובדה (נניח שאלוהים יגלה לנו את זה) אבל נכון לעכשיו מה שנעלם מעיני כל חי זו איננה עובדה, ומה שלא נעלם היא עובדה, והיכן שישנה מחלוקת בדבר אפשר להשתמש בהגיון ולהחשיב זאת לעובדה אבל זו תהיה עובדה לפי ראות עינינו (וכמובן שזה לא פסול) ולא לפי עיני כל חי.
לגבי המסורת ואיש המאדים..
אם אנחנו נראה לאיש המאדים שאין אף עם או אומה שקבלה תורה שלימה והעבירה אותה במסורת מדוייקת כמו היהודים אז סביר להניח שהוא יבין (כלומר אפילו הוא יבין - חחח) באיזו מסורת חזקה מדובר
(אם איש המאדים ישאל על כל המחלוקות שיש בחז"ל?
מתוך המחלוקות אנחנו נראה לו שאדרבא ואדרבא רק בגלל שהמסורת כל כך חזקה ישנן מחלוקות כלומר המחלוקות מוכיחות את דיוקה של המסורת ואני מניח שבגלל שהוא בא ממאדים (נקי מסטיגמות) תהיה לו הסבלנות לשמוע במה מדובר ואיך זה יכול להיות כו' כו'..)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2011 15:25 |
|
| |
בדיוק על זה אנו דנים עד כמה שאפשר בהגיון אובייקטיבי. יש הטוענים כי אכן איש המאדים יראה באיזו מסורת חזקה מדובר, ויש המראים כי מתוך המסורת עצמה מוכח חולשתה. לדוגמא, מהנביא בזמן יאשיהו וכו'.
חלק גדול מהדיונים בפורום מתרכזים בדיוק בשאלה הזו, בדיקת המסורת בעין אובייקטיבית עד כמה שבן אנוש מסוגל, והחלטה האם רוב הראיות מצביעות על נכונות עובדה זו או אחרת.
|
|
|
|
|