|
|
| נשלח ב-21/9/2011 16:28 |
|
| |
יש הרבה סוגי הערות יש הערות שמראות את בקיאותו של המעיר יש כאלה שנועדו להפגין את חכמתו יש כאלה שנובעות מרצון אמיתי וכנה לחקר האמת ויש כאלה שמגיעות מסקרנות את ההערה של קצתימא הייתי מסווג בתור אחת כזו שכל כולה באה להפגין זילזול באינטלגנציה של כותבה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 00:16 |
|
| |
אלמוני שוב אתה נראה כמי שאינו יודע במה מדובר זהו אכן וידיאו בלתי ברור ומוטב היה לו לא פורסם
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 08:00 |
|
| |
לנושא האשכול: הבורות האמיתית והמעושה המופיעה בספר, כמצויין בתגובות דלעיל, דוקא אינה מפתיעה. לעומת זאת, הפליאה אותי מאד ההתגרות הילדותית, חריצת הלשון של המחברים לכיוונו של הרבי. איך כתב יחיאל הררי, "מנדל קראו לו, מזל שלא 'אחי'"...
עד הלום לא ראיתי אדם שמנהל מלחמה אישית עם מי שאינו בעלמא דין, מסתבר שלא לחינם נקרא שם הספר "בחייו ובחיים שלאחר חייו"...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 09:22 |
|
| |
רב לך שבת אני שמח שהצלחתי להקים אותך לתחיה את הוידאו המדובר לא ראיתי, אך אם יכול בן אדם לחשוב שהרבי לא התמצא בשיטת רש"י כלשהי בנושא הגאולה שהוא עסק בה ללא הרף, הוא אידיוט, וזה גם בלי להיות בקי בליקוטי שיחות ומילה אחת לך אח חבדניק יקר: אני מבין שאתה נמנה על אותם חכמים שחושבים שהם יבנו את עצמם על חשבון מאבקים פנימיים. אתה איש קטן ומסכן. ובנוסף, כבר הבהרתי מזמן שאינני מייצג כאן את כלל חסידי חב"ד כי אם אותי בלבד במחילה, כדאי שתחפש לך אובייקט אחר לפתרון בעיותיך האישיות
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 09:36 |
|
| |
אפשר לצפות גם בלי לתקוע הבלים בכל פינה... הרבי אינו זקוק לך ולשכמותך שאינם מבינים בין ימינם ושמאלם ובהמה רבה. לא יודעים על מה מגיבים העיקר לכתוב. הוידאו הנ"ל אינו משקף את השקפת הרבי על ענין משיח וגאולה אלא הרב אליהו בא עם רעיון של פסק הלכה והרבי שלא ידע איך אוכלים את זה נראה כמי שממתין שהרב אליהו יכנס רבנים ויוציא פסק כזה והדברים נראים כדו שיח שמעביר את הענין מאחד לשני ואינו מוסיף כבוד לאף אחד מהם. כתוצאה מכך גם הרש"י הנ"ל הוזכר בפי הרב אליהו והרבי מנסה להסיטו לעיקר הדברים ולכך אינו מגיב לדבריו ולצופה התמים נראה שהרבי לא יודע דברי רש"י אלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 10:32 |
|
| |
רב לך שבת, אני מתחיל לחשוב שיש לך בעיה בהבנת הנקרא. אני לא מייצג את חבד אלא את דעתי כבר כתבתי, אתה אולי חש מייצג את הרבי, ואכן הרבי אינו זקוק כלל לך ולשכמותך שיחוו דעתם איזה וידאו ראוי לפרסם ואיזה לא. אם אתה נחיתי ברבי שלך זו בעיה אישית שלך כעת, אנסה שוב להסביר את תגובתי, ומקווה שהפעם תקלוט אותה: קצתימא שאל שאלת תם: האם יתכן שהרבי לא יודע שיטת רשי שבית המקדש ירד מוכן מן השמים? כעת, אני בתור בן אדם אובייקטיבי, לא חסיד של הרבי ולא מעריץ, יודע שהרבי דיבר המון בנושאי גאולה ומשיח. המינימום שאעשה לפני שאני כותב כזה דבר יהיה לפתוח ספר של הרבי שערי גאולה ולבדוק, האם אכן לא הוזכרה שם שיטת רשי הזו? ואם אכן לא הוזכרה אוכל לכתוב כזה דבר. חזקה על קצתימא שלא עשה זאת, שאם כן לא היה מוציא כזו איוולת ממקלדתו. אמנם, גם בלי לפתוח ספר שערי גאולה, אתה יודע על מישהו שארבעים שנה לא הפסיק לדבר על משיח, מאוד מאוד לא מסתבר שלא ידע משיטה כה מרכזית בעניין זה. פשוט לא הגיוני, זה לא עניין רוחני או משהו, פשוט בשכל פשוט של בן אדם זה קצת לא מסתבר. כמו שנגיד ששמעון פרס לא יודע איך נראה משכן הכנסת. זה פשוט קצת הזוי. צירוף שני הדברים יחד גרמו לי לכתוב שלא חכמה נשפרצה מתגובתו של קצתימא, אלא הפגנת זילזול בעצמו, וחבל. וגם אתה קצת מזלזל בעצמך...
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 12:29 |
|
| |
בספר ימי מלך כתוב שבעת חופתו לבש הרבי על ידיו כפפות לבנות האם הוא מנהג או דין?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 14:42 |
|
| |
אולי חומרא בגלל חופת נידה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 18:15 |
|
| |
הצחקתני. כפפות לבנות היו המודה האחרונה בפאריז של אותם ימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 21:48 |
|
| |
יכול להיות אני לא מומחה למודה או לתת מודע. אני שמח שצחקת, הצחוק כידוע יפה לבריאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 22:12 |
|
| |
אני והוא, מה היתה המודה אז בוינה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 22:24 |
|
| |
והחתונה היתה בכלל בווארשא.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2011 22:31 |
|
| |
ולפני החתונה הרבי בכלל לא היה בפאריז .
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2011 12:01 |
|
| |
ועדיין לא שמענו אם מדענים והיסטוריונים שאינם חבדסקערס נתנו ביקורת נגד הספר ודאי שמענו הרבה מרבנים חבדסקערס; גולשים חבדסקערס; היסטוריונים חבדסקערס נגד הספר אבל מבלתי תלויים עדיין לא....
|
|
|
|
|